Šta je novo?

[A1] Kucni net

Koja je fora ovo sto zovu da ti zamene stari modem za novi bolji model, na sred ugovorne obaveze? Previse mi je to advanced nesto?

Jedno pitanje, želim da uzmem kucni net 150 a da ga koristim kao drugu karticu u telefonu, ali sam negde pročitao da tu prave neki problem da ne moze svuda da se koristi, kao ni hotspot, pa čisto da pitam Vas iskusnije da li je to istina, takodje sam pročitao na ovom forumu ali od pre dve godine je informacija da ti oni mogu napraviti popust neki i da ti paket od 1299 bude 925 din, pa ako i to neko moze da mi napiše kako to da im tražim taj poust, hvala

A1 kućni net sim možeš da šetaš svuda po Srbiji i možeš sim da stavljaš u bilo koji telefon, tablet ili modem i da hotspotuješ drugima.

150 GB ispadne 925 din mesečno preko agenta, pa mi piši privatno ako ti treba kontakt za agenta.

Ja sam dobio taj popust za prvu godinu ugovora i još 50GB preko toga direktno od A1. Karticu stavim u telefon ili tablet kada idem od kuće na duže vreme jer m ije internet na telefonu jako mali i radi svuda, može i roaming.

Kako moze roming, ja bukvalno cim predjem u drugu zemlju, u potpunosti izgubim signal na SIM2 (kucni net). Ikonica na SIM2 bude precrtana, i ako na SIM1 imam pun A1 signal (pogranicni grad hvata nasu mrezu). Dakle kucni net kao da je definisan i ogranicen na geografsku lokaciju (u ovom slucaju cela Srbija), a ne na prostiranje samog signala. Sto me je bas iznenadilo.
jesi siguran da je bolji model? Mozda ti samo menjaju iste kategorije model da potpises jos 2 godine ili tako neka fora?
Pa nisu me terali da produzavam ugovor, i dalje sam na starom jos godinu dana. Dakle, nije to u pitanju. A mislim da je bolji model jer sada imam dual 2,4 i 5 Ghz. A i ovako deluje nabudzenije nekako. U pitanju je HUAWEI B535-232a. Pre mi je bio neki krs, sto i ne bi bilo nista senzacionalno da su sacekali da mi ugovorna obaveza prvo istekne.

Pa nisu me terali da produzavam ugovor, i dalje sam na starom jos godinu dana. Dakle, nije to u pitanju. A mislim da je bolji model jer sada imam dual 2,4 i 5 Ghz. A i ovako deluje nabudzenije nekako. U pitanju je HUAWEI B535-232a. Pre mi je bio neki krs, sto i ne bi bilo nista senzacionalno da su sacekali da mi ugovorna obaveza prvo istekne.
Nikad tako nešto nisam ovde pročitao. Da ti nude bolji modem čisto onako, bez novog ugovora i slično... Zanimljivo.
Ne samo to nego ovi slepci u vip prodavnici rutinski ti uvale isti stari modem drugi put kad treba da obnoviš ugovor (za one neobaveštene o terenskim agentima).

Poslednja izmena:
Kako moze roming, ja bukvalno cim predjem u drugu zemlju, u potpunosti izgubim signal na SIM2 (kucni net). Ikonica na SIM2 bude precrtana, i ako na SIM1 imam pun A1 signal (pogranicni grad hvata nasu mrezu). Dakle kucni net kao da je definisan i ogranicen na geografsku lokaciju (u ovom slucaju cela Srbija), a ne na prostiranje samog signala. Sto me je bas iznenadilo.

Cestitam CAT 7, standard vredan pomena za razliku od CAT 4 sa 150/50 sad imas 300/100 + wifi 5G
To je vec bitan napredak.
A roaming cak i da moze mislim da ne bih savetovao ni da pokusavas sa nenormalnim cenama roaminga... Mislim da se vise isplati kupiti svaku lokalnu sim karticu svih zemalja nego da te jednom opali roaming cena...

Kako to kada nemaju taj ruter u ponudi ni da se kupi ? Vidim samo bedni ZTE MF293N LTE WiFi ruter kao moj.

Kako to kada nemaju taj ruter u ponudi ni da se kupi ? Vidim samo bedni ZTE MF293N LTE WiFi ruter kao moj.

Ne znam, nije mi bas najjasnije. Da li ima veze to sto A1 prodavnica u mom gradu nije "cist" A1, vec "partner" koji je ovlascen za A1 (s tim sto, da naglasim, prodavnica je kompletno brendirana u A1, po A1 standardu, dakle ne prodaju se neke dodatne stvari, posebna polica za nesto i slicno. Dizajn je poslovnice, od izloga do enterijera). Pa posto sam na ovom forumu dosta citao o terenskim agentima, da nije mozda da se "partner" ponasa kao terenski agent?

Moguće da je tako. Pitao sam na online help na A1 sajtu oni nemaju pojna o tome. U svakom slučaju odlično za tebe naročito ako uzmeš XXL paket gde nije ograničena brzina jer i ovi ZTE mogu preko tog ograničenja od 20Mbps, u teoriji do 100Mbps ali to veštački ograničavaju na L (10/3) i XL (20/5).U svakom slučaju bolji i sigurniji aparat.

Moguće da je tako. Pitao sam na online help na A1 sajtu oni nemaju pojna o tome. U svakom slučaju odlično za tebe naročito ako uzmeš XXL paket gde nije ograničena brzina jer i ovi ZTE mogu preko tog ograničenja od 20Mbps, u teoriji do 100Mbps ali to veštački ograničavaju na L (10/3) i XL (20/5).U svakom slučaju bolji i sigurniji aparat.
Teoretski može svašta. Prakitcno CAT 4 30 Mbps (ako mozes preko verovatno zivis sa komsijama iz Severne Koreje) maksimalno treba očekivati. Tih 150 Mbps ni u laboratoriji ne mogu dobiti... Kamoli na zivoj mreži...
Cat 7 60-100 Mbps je vec realno.

Zanima me je l brzina kucnog neta A1 kucni paket msm na ovaj XXL veca ili manja od tipa mts box 3 paketa gde je 100/10mbs? I po vasem iskustvu je l 400 gb za prosecnog korisnika i vise nego dosta?

Brzinu od 100/10Mbps na mts-u ako je u pitanju VDSL teško da ćeš dobiti (osim ako ti MSAN - istureni stepen nije "ispred nosa" - u podrumu zgrade), na optici brzine sad kreću od 200/100Mbps za mts box.

Brzinu od 100Mbps za download na A1 mreži možeš da očekuješ tek ako nabaviš bolji ruter koji podržava bar 2CA (CAT6 LTE) i ako je tvoja BS manje opterećena.

Upload brzinu od 10Mbps možeš da očekuješ ako ti je jačina signala na mestu gde će biti ruter dobra.

Da li je 400GB dovoljno? Pogledaj svoju dosadašnju potrošnju.

Brzinu od 100/10Mbps na mts-u ako je u pitanju VDSL teško da ćeš dobiti (osim ako ti MSAN - istureni stepen nije "ispred nosa" - u podrumu zgrade), na optici brzine sad kreću od 200/100Mbps za mts box.

Brzinu od 100Mbps za download na A1 mreži možeš da očekuješ tek ako nabaviš bolji ruter koji podržava bar 2CA (CAT6 LTE) i ako je tvoja BS manje opterećena.

Upload brzinu od 10Mbps možeš da očekuješ ako ti je jačina signala na mestu gde će biti ruter dobra.

Da li je 400GB dovoljno? Pogledaj svoju dosadašnju potrošnju.
Hvala na odgovoru, iskreno ne razumem se dovoljno, ni ovo sto si napisao, hocu da naucim, iskreno nemam sad vremena da se time bavim, imam trenutno mts box 3 od gazde proverio sam brzina je stvarno 100/10 mbs, ok je net odgovara brzina, koliko neta trosim kuci ukupno za mesec dana ne mogu proveriti nema nacina, on hoce da rasnike ugovor mislio sad da uzmem mozda a1 ako je ista brzina ali posto nije nista onda🙃

Bolje ti uzmi MTS VDSL 100/10
Količinski je neograničen i stabilan u odnosu na bežični A1

🫡 primljeno k znanju

Jos jedno pitanje ako se negde preselim hoce li mts da uvede tu optiku ako nema o svom trosku ili mom i hoce li uopste?

Piši mi privatno da ti detaljno sve objasnim korak po korak da ne prenatrpavamo ovu temu vezanu za A1 bežični internet

kako yettel nije sramota da naplacuje 2500 dinara ono (kucni net xxl) sto a1 i mts daju za 2000, a jos im je mreza losija od a1, ko to uopste kupuje?

Nista tu nije neograniceno, vec Yettel nema protok po smanjenoj brzini za manje pakete a za taj "neograniceni" nakon potrosenih 500GB imas isto sto i u A1 za manje pare i za sve pakete - 2/2 protok.

Citaj sitna slova sledeci put.

Da li ima neko raspolozen da proba kupovinu kucnog neta L,sa ruterom.
Posle kreiranja korpe,(korak 1) sledeci korak mi izbacuje da " kupovina nije moguca".

Ako probam npr mobilni net,prebaci me na sledeci korak "tvoji podaci".

Da li je sistemska greska ili meni ne dozvoljava?
Ako ima neko raspolezen da klikne par puta....

Nazad
Vrh Dno