Šta je novo?

Problem sa hladjenjem (Ryzen 5 5500, B550, RX 6600XT)

Vrlo sličan problem kod mene, grafička 6650xt.
"Rešio" sam sa downclockom sa 2750mhz na 2600mhz i voltažu sa1200 na1330.
Naravno, trebalo je reklamirati kartu, ali pošto je sa KP, veće mi je cimanje i to je to..

Ovako je sve skroz ok, sem amd drivera koji ponekad vrate kartu na default, pa ako ne primetim, resetuje komp u toku igre.

Ne bih kritikovao mnogo amd, pošto dosta ljudi nema problem, samo drugi put uzimam ili iz radnje koja mi je u gradu ili se vraćam na nvidi-u...

Vrlo sličan problem kod mene, grafička 6650xt.
"Rešio" sam sa downclockom sa 2750mhz na 2600mhz i voltažu sa1200 na1330.
Naravno, trebalo je reklamirati kartu, ali pošto je sa KP, veće mi je cimanje i to je to..

Ovako je sve skroz ok, sem amd drivera koji ponekad vrate kartu na default, pa ako ne primetim, resetuje komp u toku igre.

Ne bih kritikovao mnogo amd, pošto dosta ljudi nema problem, samo drugi put uzimam ili iz radnje koja mi je u gradu ili se vraćam na nvidi-u...
Iz mog iskustva,nece za ovo da ti rade servis karte,oni proveravaju na benchmarku u nekom programu verovatno i tu se ne vidi ta temperature povisena,i zato nece da menjaju pastu,ja sam cekao 3 nedelje i nisu ni otvorili kartu.Imaju ljudi te situacije i sa Nvidiom posto je to cesto greska onog ko sklapa kartu,to rade Sapphire,Gigabyte,PowerColor... AMD i Nvidia prave cipove jedino valjda.

@Slaven Nikolic
Snimi par videa kao dokaz neispravne karte i posalji ih uz karticu na reklamaciju.
Takodje, od “prodavca” koji ti je prodao karticu trazi da ti da servisni list (ipon) u slucaju da ti opet odbiju reklamaciju (postoji mogucnost da te i on mulja).
Ta graficka ima opravdan uslov za reklamaciju i mora biti zamijenjena za novu - nema smisla da sam mijenjas pastu i time izgubis garanciju.

@Slaven Nikolic
Snimi par videa kao dokaz neispravne karte i posalji ih uz karticu na reklamaciju.
Takodje, od “prodavca” koji ti je prodao karticu trazi da ti da servisni list (ipon) u slucaju da ti opet odbiju reklamaciju (postoji mogucnost da te i on mulja).
Ta graficka ima opravdan uslov za reklamaciju i mora biti zamijenjena za novu - nema smisla da sam mijenjas pastu i time izgubis garanciju.
Probao sam max frekvenciju da postavim na 2368 i voltazu sa 1150 na 1100 temperatura 65C a hot spot 90 i nesto najvise.
Kad stavim na default hot spot vrlo brzo ode na 110C ponovo,dok ova manja temperatura jos ostane 65C. Delta je oko 25C ne znam jel to ok.
Prodavac za kog sam mislio da je prodavac se bavi marketingom i kaze da nema nikakve informacije od servisa,spominje dobavljaca kao nekog ko je odgovoran za to,rekao mi je da je servis uradjen a nije samo lupeta gluposti.
Nisam nista dobio za sad nikakav list,jel sam trebao da dobijem nesto? Koliko je uopste lose da taj hotspot bude visok?

@Slaven Nikolic
Definitivno kad je default podesavanje javlja se throttling,postaje bucnije kuciste i nakon nekog vremena se ugasi,kad se underclockuje i undervoltuje radi prihvatljivo.

Nazad
Vrh Dno