Šta je novo?

Google Pixel 7

Za vlasnike Pixel 7 ili 7 Pro modela koliko izvlacite SOT?

Kontam da nabacim Pixel 7 ili 7 Pro iako je obicna dovoljna. Citam da je baterija klimava.

Meni izgura dan, 5G i Wi-Fi always ON.

ja na pixel 7 maksimalno dan. Ne igram igrice ali proveravam fon redovno i vecinu vremena sam na 4g.

Svidja mi se opcija da kad namestim alarm i stavim telefon na wireless punjac, izadje obavestenje: punjenje ce se prilagoditi vasem budjenju.

A to je i na regularnom punjacu, Adaptive charging.. Puni sporo ako spavas, i napuni do tog vremena kad ustanes..

Ma odlicna opcija.

To ima svaki android, a i ajfon. Nista novo iskreno. Ali da, korisna opcija.

To ima svaki android, a i ajfon. Nista novo iskreno. Ali da, korisna opcija.
Aj bas, nema svaki... tek nedavno su poceli to da dodaju... moj oneplus nema, moj samsung tab s7 ima samo ogranicenje punjena do 85%....

Nisam primetio na OnePlus nista slicno, mozda nisam ni gledao. :ROFLMAO:

Ja sam imao oneplus pre ovoga, ne znam zašto sam ubeđen da je i on imao, ili možda nešto slično. Znam da je dobio sa novim apdejtom dok sam ga imao.
Svakako većina telefona je sad to dobilo, korisna opcija svakako.

Ja sam imao oneplus pre ovoga, ne znam zašto sam ubeđen da je i on imao, ili možda nešto slično. Znam da je dobio sa novim apdejtom dok sam ga imao.
Mozda i jeste, ja sam do androida 11 stigao na one+ 6t.

A samsunzi to imaju? Koji? Nisam primijetio tu opciju... 😇

Ja sam na 7t pro došao do 12, pa zato kažem msm da ne tad došla opcija.

Ne znam, nikad nisam koristio samsunge niti ću. Mislio sam da ne to uz android došlo, da nije vezano za proizvođača.
Samo sam ne znam iz kog razloga mislio da to ima većina, videh na poslovnom ajfonu da imam.

Uostalom nije ni bitno, na pixelu sam i tjt.

Vidim da i drugi imaju probleme da se desava da su često nedostupni na Pixel 7 telefonu u MTS-u. Da li je neko uspeo naći rešenje za taj problem?

u BIH po oglasima je 500€ pixel 7 a 7 pro 700€ još vagam koji uzeti, svakako cu sacekati nove modele možda cijene malo padnu dole.

Imate li SOT preko 5+ sati? valjda su ti updatei tokom godinu dana mobitela ustabilili sve probleme?

prebacujem se sa P40 Pro modela uskoro na google pixel :D

u BIH po oglasima je 500€ pixel 7 a 7 pro 700€ još vagam koji uzeti, svakako cu sacekati nove modele možda cijene malo padnu dole.

Imate li SOT preko 5+ sati? valjda su ti updatei tokom godinu dana mobitela ustabilili sve probleme?

Sačekaj sredinu oktobra pa da ti javimo stanje baterije na A14. Gugl je malo brljao sa zadnjim apdejtima za A13 pa je baterija slabija barem meni na pixel7.
Ali izgura dan bez problema. SOT je problematična priča jer zavisi od brdo faktora.

Ja sam na Nord2- ci imao tu opciju. Android 12 pa posle i na 13...
Vidim da i drugi imaju probleme da se desava da su često nedostupni na Pixel 7 telefonu u MTS-u. Da li je neko uspeo naći rešenje za taj problem?

Mnogo bolje onda radi, bez volte često gubi signal, teza uspostava veze itd

Nažalost nema u sistemu jedno dugme nego mora ovo da se čačka.

Ali vredi.

Sve zavisi kako ga koristiš.

Meni slabije drži nego na Nord 2 a 3 pita sporije se puni

Tako da ga ja uštekam u punjač svakom prilikom, u kolima ide bežicno punjenje na držaču tako da ne testiram

Verovatno bi mogao jedan dan uz 3-4 sati sot-a

Šteta što ima ovako sporo punjenje, mislim da su mogli bolje.

Najbolja strana ovog telefona je kamera. Zatim idu dimenzije, brzina rada sistema (mada i Oneplus kida kako radi, npr), lepo se čuje prilikom razgovora, zvučnici su dobri barem za moje potrebe i to je to u suštini. Prosečan tel sa vrhunskom kamerom. Znam da će nekim fanovima da bode oči ali moramo biti realni. Dok se sve podesi treba vremena a i znanja, volte, ja sam morao da ga sertifikujem na play prodavnici da bi radila banking app, nema opciju da se kloniraju aplikacije što svi imaju već mora da se pravi work profil i to radi ali ne mogu app sa work profila da pristupe podacima sa personalnog itd...

Ne kažem, donekle vrede kompromisi. Pogotovu zbog kamere.

Realno nema savršenog brenda, Samsung nikad ne bih koristio, Žaomi takođe nikad više, zasad oneplus mi je top brend ali oni pa imaju lošije kamere od ovog primetno i Volte ne radi odnosno ne može da se omogući na njima tako lako kao sa Pixel -om

Poslednja izmena:
Ja sam na Nord2- ci imao tu opciju. Android 12 pa posle i na 13...

Mnogo bolje onda radi, bez volte često gubi signal, teza uspostava veze itd

Nažalost nema u sistemu jedno dugme nego mora ovo da se čačka.

Ali vredi.
Eto, znači dobro se sećam sa oneplus da ima.

Čačka se za volte, ali ono 2 minuta posle a sledeći put kad treba (posle update ili restarta je par sekundi posla).
Vredi itekako.

Ma totalno druga priča.

Da nema ove varijante išao bi na doboš :cool:
Ja od kad sam to uradio nemam nijedan problem sa mrežom, ali svakako mislim i da su razni apdejti sistema, carrier services-a itd popravili situaciju gubljenja dometa i slično.

Jeste li uspeli preko wireless debugginga ili mora kabl?
Mene nesto zeza preko wireless, iako pairing prodje Shizuku se ne startuje iz nekog razloga.
Ako neko zna o cemu se radi pisite.

Mene nesto zeza preko wireless, iako pairing prodje Shizuku se ne startuje iz nekog razloga.
Da, uvek preko wireless nikad nisam kacio na komp.
Jesi nakacen na neki wifi? Jel ti poslednja Shizuku app sa gplay-a? Jesi dozvolio wireless debugging na toj wifi mrezi (pita valjda prvi put kad palis na toj mrezi)?

U kom smislu ti ne startuje? Kad se uprati i kliknes start pojavi se crn ekran i nesto odradi i onda nastane problem ili?

Meni ne prođe uvek iz prve da se Šizuku poveže, najčešće iz trećeg puta.

Sve zavisi kako ga koristiš.

Meni slabije drži nego na Nord 2 a 3 pita sporije se puni

Tako da ga ja uštekam u punjač svakom prilikom, u kolima ide bežicno punjenje na držaču tako da ne testiram

Verovatno bi mogao jedan dan uz 3-4 sati sot-a

Šteta što ima ovako sporo punjenje, mislim da su mogli bolje.

Najbolja strana ovog telefona je kamera. Zatim idu dimenzije, brzina rada sistema (mada i Oneplus kida kako radi, npr), lepo se čuje prilikom razgovora, zvučnici su dobri barem za moje potrebe i to je to u suštini. Prosečan tel sa vrhunskom kamerom. Znam da će nekim fanovima da bode oči ali moramo biti realni. Dok se sve podesi treba vremena a i znanja, volte, ja sam morao da ga sertifikujem na play prodavnici da bi radila banking app, nema opciju da se kloniraju aplikacije što svi imaju već mora da se pravi work profil i to radi ali ne mogu app sa work profila da pristupe podacima sa personalnog itd...

Ne kažem, donekle vrede kompromisi. Pogotovu zbog kamere.

Realno nema savršenog brenda, Samsung nikad ne bih koristio, Žaomi takođe nikad više, zasad oneplus mi je top brend ali oni pa imaju lošije kamere od ovog primetno i Volte ne radi odnosno ne može da se omogući na njima tako lako kao sa Pixel -om
Stvarno je to malo 3-4 sata SOT je ništa za noviji mobitel.
Trenutno na Huawei P40 Pro sam koji je star oko 3x godine pa tjeram 5.5-6 sati SOT što mi je neka mjera.

Svakako cu sacekati i Pixel 8 pa da vidimo cijene Pixel 7 iako se nece mijenjati na balkanu svakako.

5G i Volte mi svako ne trebaju doduše kod nas u BIH to operateri još testiraju.

Stvarno je to malo 3-4 sata SOT je ništa za noviji mobitel.
Trenutno na Huawei P40 Pro sam koji je star oko 3x godine pa tjeram 5.5-6 sati SOT što mi je neka mjera.

Svakako cu sacekati i Pixel 8 pa da vidimo cijene Pixel 7 iako se nece mijenjati na balkanu svakako.

5G i Volte mi svako ne trebaju doduše kod nas u BIH to operateri još testiraju.
Pazi sve zavisi kako ga koristiš

Ako si unutra, manje osvetljenje, na wifi sve vreme, gledaš YouTube i ovde ćeš imati dobar Sot

Ako si napolju, osvetljenje na Max, 4g, volte itd onda ćeš imati značajno manji

Najbolje neko ko je testirao da ti kaže

Opet kažem od načina upotrebe zavisi

Da, uvek preko wireless nikad nisam kacio na komp.
Jesi nakacen na neki wifi? Jel ti poslednja Shizuku app sa gplay-a? Jesi dozvolio wireless debugging na toj wifi mrezi (pita valjda prvi put kad palis na toj mrezi)?

U kom smislu ti ne startuje? Kad se uprati i kliknes start pojavi se crn ekran i nesto odradi i onda nastane problem ili?

Meni ne prođe uvek iz prve da se Šizuku poveže, najčešće iz trećeg puta.
Uspeh nekako, morao sam disable developer optionsa i restart pa se sve da omogućim ponovo. Nešto se zaglupeo.

Bukvalno bih došao do koraka gde se kiikne na start u Shizuku aplikaciji i ništa se ne bi desilo, biće da je samo zabagovao. Sad da se testira ovo, hvala na odgovorima.

Izvinjavam se na dužini slike. Ali evo jedan dnevni primer baterije na pixel 7. Sad vidim da bih mogao neke aplikacije da stavim u battery restricted mode i jelte Viber sam jedva koristio ali je on lepo posrkao minimum 5% baterije. Klasično đubre...
Screenshot_20231001-231031.png

Vrh Dno