Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

I S23U dobio 5x opticki.
Ovo je vrh sta rade sa OneUI 6, bas ce ga izgleda lepo optimizovati.

Kako telefon može da dobije 5x optički zum ako su mu telefoto kamere 3x i 10x?

Može samo digitalnih 5x uz AI i 200mp crop da radi.

Malo logike nije na odmet.

Kako telefon može da dobije 5x optički zum ako su mu telefoto kamere 3x i 10x?

Može samo digitalnih 5x uz AI i 200mp crop da radi.

Malo logike nije na odmet.
9793a7601560b6218d0f5e0a1ea1154f.jpg

I S23U dobio 5x opticki.
Ovo je vrh sta rade sa OneUI 6, bas ce ga izgleda lepo optimizovati.

Ja sam mislio da 2x necu nikad da koristim a ubih se od koriscenja. Jos ako snimas video zapis, ne gubis osvetljenje u nocnim uslovima jer sve vreme koristi glavni senzor tj samo radi crop. Ako to naprave sa 5x auuu :love:

Slab je senzor ovaj za 5x, mislim na ovaj telefoto senzor(3x)...jedino ako nekom magijom(AI) urade nesto, mada s24 izlazi i ne verujem da ce toliko da se "otvore".... da li je s22 dobio 2x "opticki" krop zum sad kad je.pusteno za s23 seriju?

Ja sebi kupio pored Ultre i Plus. Da se ima, pale im cene malo, Ultra mi je velika počela baš da me smara. S23 mi je premali, tako da sam rešio da probam S23+. 😁

Prilozi

• IMG_20230926_201427037_HDR.jpg
    IMG_20230926_201427037_HDR.jpg
    149.8 KB · Pregleda: 96
Definitivno sam uveren da se s23u jako lose bije sa zahtevnim uslovima kakva je noc na vasaru... Ovoliko preekspozicije, sumova, razlivanja i kao da se svo vreme bori da koristi nocni mod a ne treba mi.. Muglavnom nebo i zemlja sa onim sto ljudsko oko vidi, fali mu mooore kontrasta i zatamnjenja neba i sl... Za ovakav fon sramota. 20230926_185830.jpg20230926_193348.jpg

Koliko sam uspeo da vidim po netu stabilna ONE UI 6 verzija dolazi u novembru
Ja sam nešto čitao da će biti u oktobru, otprilike kad i Google bude izbacio pixel 8 I A14.
S obzirom da rokaju ove beta verzije ko ludi, ne bi me čudilo da i preduhitre Gugl.
Definitivno sam uveren da se s23u jako lose bije sa zahtevnim uslovima kakva je noc na vasaru... Ovoliko preekspozicije, sumova, razlivanja i kao da se svo vreme bori da koristi nocni mod a ne treba mi.. Muglavnom nebo i zemlja sa onim sto ljudsko oko vidi, fali mu mooore kontrasta i zatamnjenja neba i sl... Za ovakav fon sramota. Pogledajte prilog 406347Pogledajte prilog 406349
Samsung ima previše ekspozicije i generalno su im svetlije fotografije.
Rešenje je da na slajderu ručno samo malo smanjiš ekspoziciju, dobićeš dosta bolju fotografiju ili da se igraš sa GCamom.

Ali mislim da u tim uslovima u kojima si ti isprobao telefon, to što si ti hteo da fotografišeš, jedino neki dslr/mirrorless može da odradi kako treba. Ni Gugl sa njihovim mega softverom ovo ne bi mogao lepo da ispegla.

Ja sam nešto čitao da će biti u oktobru, otprilike kad i Google bude izbacio pixel 8 I A14.
S obzirom da rokaju ove beta verzije ko ludi, ne bi me čudilo da i preduhitre Gugl.

Samsung ima previše ekspozicije i generalno su im svetlije fotografije.
Rešenje je da na slajderu ručno samo malo smanjiš ekspoziciju, dobićeš dosta bolju fotografiju ili da se igraš sa GCamom.

Ali mislim da u tim uslovima u kojima si ti isprobao telefon, to što si ti hteo da fotografišeš, jedino neki dslr/mirrorless može da odradi kako treba. Ni Gugl sa njihovim mega softverom ovo ne bi mogao lepo da ispegla.
Opste poznato da S23U tu karabudzi nesto i ja nemam problem sa time. On neka ugrabi sto vise detalja a ja nakon toga obradim sliku u prirodne vrednosti i svi zadovoljni. Naravno ako hocu negde da je postavim i sl 🤷‍♂️ 😁

For a vashar scene ahhahahahhahah 😂😂😂
Proveo sam 20 30min u lajtrumu, i fon je bio bas ladan sve vreme...nzm da l ce i stabilna ova ou6 da bude ovakva, al je za sad osim animacija sve top :D

Kakva je baterija sada na S23 Ultra, možda bih prešao sa 14 Pro na Ultru, da promijenim malo? Može li da izgura dan heavy maltretiranja (igre na telefonu ne igram) ?

Kakva je baterija sada na S23 Ultra, možda bih prešao sa 14 Pro na Ultru, da promijenim malo? Može li da izgura dan heavy maltretiranja (igre na telefonu ne igram) ?
Odlična kao i prvoga dana

Društvo jel imao ko problema sa wifi? Postavio sam svoj s23u pored S9+ od Majke i merim brzinu. Na S9 kuje 90 na S23u jedva 3..i to nekoliko puta merio isto. Restartovao svoj telefon ali nista opet isto..

Ja nisam ništa primetio na Ultri, ali nisam ni merio jer nisam imao potrebe sve radi ok.

Ja sebi kupio pored Ultre i Plus. Da se ima, pale im cene malo, Ultra mi je velika počela baš da me smara. S23 mi je premali, tako da sam rešio da probam S23+. 😁
I kakvi su utisci o S23+? Da li ima velikih razlika u poređenju sa S23U, za recimo običnog nezahtevnog korisnika?

I kakvi su utisci o S23+? Da li ima velikih razlika u poređenju sa S23U, za recimo običnog nezahtevnog korisnika?
Nema razlike, uveče sam namestio sve prebacio sa Ultre i nemogu da prestanem da držim telefon u ruci koliko je zgodniji od Ultre. A kamere sigurno neću videti razliku, naprimer ja samo video cepam kad idemo negde i editujem onda kao reel i gotovo. Ali i slike pravim, ali mislim kad sam bio zadovoljan i sa S23 malim što se fotografije tiče, biću zadovoljan i sa S23+.
Ultra je baš za mali broj ljudi, ako pričamo o realnim potrebama. A kad se sve sagleda, meni se isplati prelazak sa Ultre na S23+ jer baš malo gubim a dobijem komfort.

Jel wifi 6? Cinimi se neko je imao problema sa wifi 6.
Ovaj ruter imam iz Supernove do skoro je sve radilo normalno zadnjih 4,5 dana nikako čak ni na dva metra od njega nista..na ostalim telefonima od ukućana radi savršeno.. definitivno je nešto do telefona 🤔

Prilozi

• 1000006276.jpg
    1000006276.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 27
Mts optika, ja jedno bar 7-8 metara udaljen od rutera, izmedju bar jedna vrata zatvorena, zidove da ne brojim. Ne secam se koji je paket u pitanju, ali nije preko 300 (valjda).

Screenshot_20230927_152759_Chrome.jpg

Beta 5 izašla, upravo skidam :)

Animacije.....

Animacije nažalost nikad neće biti dobre kao na Apple-u i Huawei-u jer su kod njih sve ikonice na home screenu, dok verujem većina nas na Samsungu koristi app drawer I jednostavno nije isto kad se zatvori aplikacija i vidi se animacija kako se vrati na home screen, tačno tamo gde je ikonica ili kad se samo onako random zatvori na dnu ekrana.

Vrh Dno