Šta je novo?

Savet oko kupovine novog modema sa vdsl i wifi 6 podrskom

Strajder

Cenjen
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poena
154
Pozdrav svima, skoro sam potpisao ugovor sa mts-om za net paket od 50/10 mbs posto moja linija ne moze da podrzi veci protok. Sto se modema tice dobio sam onaj njihov standardni "los" ZTE ZXHN H168N V3.5. Kako mu je domet wifi signala los i posle duzeg koriscenja pocinje da opada brzina neta pa moram jednom dnevno da ga resetujem da bih vratio punu brzinu posto su mi tehnicari rekli kada sam ih zvao da prijavim problem da ne moze dugo da bude upaljen vec da moram da ga palim/gasim bar jednom dnevno. Meni komp radi 24/7 a modem je vreo sve mi se cini kao da ce da krene da se topi. Probao sam neke stare modeme koje imam sa eksternim antenama i nijedan nije hteo da se konektuje na net dok su svi oni radili kod predhodnog internet provajdera bez ikakvih problema (totaltv paket sa tv i net od 20/1mbs) generalno to je isti provajder, telekom, samo je sbb-u dao moju paricu pod zakup. E sad posto je kod mene sada trenutno VDSL2 konekcija, a pomenuti stari modemi su ADSL2/ADSL2+ pretpostavljam da je to razlog zasto ne mogu da se povezu sa internetom. Zato zelim da kupim nov modem ali da ujedno ima podrsku za VDSL2 i wifi 6 posto citam da svi hvale ovaj nov wifi 6 standard kako ima odlican domet. Ja sam gledao neke asusove modeme (posto sam fan asusa imam skoro svu njihovu opremu) ali sam uspeo da nadjem samo jedan za koji sa sigurnoscu navode da ima VDSL2 podrsku ali nema wifi 6 nego wifi 5 standard. Model u pitanju je Asus AC1200 DSL-AC55U. Bacio sam pogled i na model ASUS RT-AC1200 V2, ASUS TUF GAMING AX4200, ASUS RT-AX57 AX3000 kao i ASUS RT-AX53U. Kao sto rekoh osim prvog ni za jedan od ovih ostalih nisam mogao da nadjem podatak da li ima podrsku za VDSL2 konekciju jer neznam da li bi mogao da ih povezem sa netom pa bih bio zahvalan svakome ko zna da li podrzavaju ili ne i ako podrzavaju koliko su uopste dobri ovi modemi?

Ako neko zna za neke druge modele koji imaju stabilnu konekciju, VDSL2 i wifi 6 slobodno neka ih preporuci, samo da im je cena do nekih 15000 dinara.

Pretpostavio sam da je tako, gledao sam tp link i tenda modele ali oni imaju mrsaviji izbor nego asus. Neznam koliko je dobar TP-LINK Archer VR400 AC1200 sto se wifi dometa tice i stabilnosti veze?

Pretpostavio sam da je tako, gledao sam tp link i tenda modele ali oni imaju mrsaviji izbor nego asus. Neznam koliko je dobar TP-LINK Archer VR400 AC1200 sto se wifi dometa tice i stabilnosti veze?
Sa vecim dometom, i AC kostaju vise od 15000, mislim. No radice ti i ciljani ruteri, ovi skuplji imaju domet u poluprecniku 100 i vise metara.
AC su verovatno jer nema nekog smisla na VDSL2 brzinama AX.

Strajder

Taj MTS ZTE je krš sa dometom jer je antena interna. Bilo koji sa eksternom će imati veći domet, onako napamet.

Ako nisi gadljiv, nađi neki TP Link pa vidi na KP oglase donose iz HU ono što nema kod nas.

Nazad
Vrh Dno