Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Vise cenim jacu izolaciju nego kvalitetniju klimu,klima od 80-90k nije jugo niti ce ikad bifi,ove od 45 mozda.Dajem 2500e na klime +montaza a izolacija 0 bodova nidje veze.Ako je prostor "ususkan"i klima od 500-600e odradice posao,koliko klima od 600e potrosi i ova od 1300+ pa i 1000e ta razlika je mizerna u smislu dok koj zivotni vec prodje nece vratiti tu razliku u ceni,mozda hoce aki bas u retkim slucajevima.

Teško da će iko dati tolike pare za klimu a da nema izolaciju.
Ja se slažem da je izolacija neophodna za dobar rad klime.
E sad, ko ima taj i plaća šta može.
Na kraju, što ljudi nose Iphone ili Samsung od 1000+ € ako mogu Šomija od 200?! Takav im ćef.

Naravno,prosipanje para sto se nas tice je normalna stvar,ajfon od 1000e a u dzepu 700 dinara.Mi smo trziste rodjeno za za*ebati,sto se tice kvalitet=cena,primer je herojev LN.

Клима у дневној соби која ми стоји и ради изнад главе целе године треба да буде тиха и угодна, а за тако нешто мора да буде велика и квалитетна и спољна и унутрашња јединица. Она друга у ходнику, треба да греје цео доњи спрат у свим условима, па се опет сведе на квалитетну и гломазну климу. Мени вреди.

Ako misliš na potrošnju i kvalitetu grijanja sa njima, uzmi daljinski, upali ih i ostavi daljinski jer neće ti trebati do aprila, to su mašine, pa nije to da ne kažem šta.

Ja na mojoj klimi barem 3x dnevno cackam daljinski iz vise razloga. Sve je do coveka.

I kakvi su prvi utisci?
Ova 14tica spoljna jedinica ima 50 kila ogromna je nas troje smo je digli na zid,a devetka spoljna je isto velika,moj drug ima vivax 18 ticu i moja devetka spoljna je veca od njegove 18tice...to je sto se tice gabarita e sad videcemo,kazu mi majstori da su stedljive strava...instalirao sam aplikaciju i super je...cekamo sad zimu...

Ako misliš na potrošnju i kvalitetu grijanja sa njima, uzmi daljinski, upali ih i ostavi daljinski jer neće ti trebati do aprila, to su mašine, pa nije to da ne kažem šta.
E brate kad su stigle jutros odmah sam se setio tebe,znam da smo komentarisali pre par meseci 😀😀😀

Ova 14tica spoljna jedinica ima 50 kila ogromna je nas troje smo je digli na zid,a devetka spoljna je isto velika,moj drug ima vivax 18 ticu i moja devetka spoljna je veca od njegove 18tice...to je sto se tice gabarita e sad videcemo,kazu mi majstori da su stedljive strava...instalirao sam aplikaciju i super je...cekamo sad zimu...
Patrovicu sad u interesu da sto pre padne snjeg🤣🤣

Pozdrav ljudi. Jedno pitanje, neka obirise admin post kasnije. Da li postoji neki sajt ili sta vec gde se nalaze firme koje daju placanje preko administrativne zabrane, mislim da ne moram da zovem svaku prodavnicu posebno, uglavnom je preko kreditnih kartica i ponegde na cekove.

Daju, najbolje je da pitas prvo u "sindikatu" ili svog poslodavca gde si zaposlen sa kojim firmama imaju sklopljen ugovor, ako nemaju sa kojom ti odgovara trazis da sklope ugovor sa "tim" prodavcem ili servisom. Nisu svi bas toliko fleksibilni da izlaze tako jednostavno u susret na ovakav nacin.

Je li normalno da se prilikom redovnog servisa unutrasnje jedinice klime serviser naslanja i dodiruje zid? Iako je i bez toga prispjelo za novo krece, napravili su mi vise fleka po zidu sto bi me jako iritiralo na redovnom servisu da rade. Ili je normalno da premazujem za njima? Filteri klime poslije mjesec dana koriscenja bili cisti kao da se klima nije ukljucivala.
Kad vec pomenuh, kontaktirao me je trgovac i rekao mi da ce u narednih 2-3 dana dobavljac poslati strucno lice iz ovlascenog servisa kako bi jos jednom provjerili je li klima za zamjenu ili se moze izvrsiti popravka.
kakav redovni servis? zar nisi skoro kupio klimu?

Pozdrav, zanima me da li razmišljam u dobrom pravcu sa npr. 2 x 12 inverter klimama za prikazani prostor. Visina je 2,5m, stolarija nova, izolacija 50mm.

Ako neko ima drugi predlog, rado bih saslušao.

Hvala

Prilozi

• house layout.jpg
    house layout.jpg
    52.3 KB · Pregleda: 117
Odličan ti je pravac razmišljanja.

Ništa bolje od toga i nemoze

Pozdrav, zanima me da li razmišljam u dobrom pravcu sa npr. 2 x 12 inverter klimama za prikazani prostor. Visina je 2,5m, stolarija nova, izolacija 50mm.

Ako neko ima drugi predlog, rado bih saslušao.

Hvala
Vec ako mora u sobi od 12m2 klima naspram vrata bar u sobi pored od 16 m2 skloni jenu levo da nije direkt prema vratima.

Kolege gde ide ovo? Na kabal od struje?

Prilozi

• IMG_3005.jpeg
    IMG_3005.jpeg
    182.4 KB · Pregleda: 86
  • IMG_3006.jpeg
    IMG_3006.jpeg
    186.1 KB · Pregleda: 119
Nikl cink feritni magnetni prsten... Ukratko, često koristi za suzbijanje smetnji strujne linije i signalne linije, a moze i da apsorbuje elektrostatički impuls. Cesto to mozes da vidis iza lcd tv na kablu, budu razne velicine.

Ovo ni forenzicari ne bi provalili koja je marka sa ovakve slike

Nazad
Vrh Dno