Šta je novo?

Dobre radne stolice

Markus već godinama bez ikakvih problema, takođe satima dnevno. Sasvim prihvatljiva stolica.

Nikakve tegobe, izdržljiva. Za te pare... bla bla
 
@ nikornla
nekad ni ne koristim pc , nekad sedim sat vremena a nekad bude mozda i 4-5h (kad sam na godisnjem). Kako kad, prosek do 2h. U glavnom ako nekad igram igre tu se uvalim u fotelju pa na TV.

Na prvu loptu Markus mi odgovara 179 visina a lagan sam 70kg, Supruga kaze stolicu si sebi kupio, ona je niza pa joj bas ne odgovara. Meni je ok :)
 
Kao što rekoh, za neko krace sedenje je ok. Njena glavna prednost po mom mišljenju je kvalitetna stolica za malo para. Kad kazem kvalitetna, mislim da je od ok materijala, izdržljiva i slicno.

Za sve ostalo cu reci samo ovo, nekad sam i ja na njoj sedeo satima bez problema. To vreme je na istom tom markusu proslo.

Neka sedi ko gde hoće, koliko hoće, ali ja da markusa mirne glave nekom preporučim kao radnu stolicu, jednostavno mi savest ne dozvoljava.
 
Da li mozete da mi preporucite ergonomsku stolicu do 200e? Visina 195, tezina 81kg. Akcenat je na ergonomiji, ne na kvalitetu/izdrzljivosti. Dakle, nek traje i godinu dana, ali nek traje kako treba. Gledao sam markuse u ikei i vec vidim od oka da ima problema sa lumbalnom potporom.
 
Najbolje da odeš u Modrulj ili tako neku firmu i na licu mesta sam pogledaš i probaš...niko sa sigurnošću ne može da zna šta je najbolje za tebe.
 
Da li mozete da mi preporucite ergonomsku stolicu do 200e? Visina 195, tezina 81kg. Akcenat je na ergonomiji, ne na kvalitetu/izdrzljivosti. Dakle, nek traje i godinu dana, ali nek traje kako treba. Gledao sam markuse u ikei i vec vidim od oka da ima problema sa lumbalnom potporom.
https://novi.kupujemprodajem.com/na...a-stolica/oglas/153182888?filterId=2012326448

Meni odlicna. Samo mozes da zaboravis na naslon za glavu, nije za osobe iznad 175cm.
 
Pukao mi je tzv. Retaining Clip na Herman Miller Sayl stolici. Da li možda neko zna kako se to zove našem jeziku? Treba mi poprilično hitno, pa bih ovde kod nas da potražim i kupim.
 

Prilozi

  • export.jpg
    export.jpg
    287.2 KB · Pregleda: 215
Jel moze neko u kratkim crtama da uporedi leap vs embody (ko je probao naravno, jos bolje ako poseduje)? Nisam jos nijednu, a svakako cu probati, nego me zanima cisto radi nekog utiska, jer citajuci imam neku predstavu da bi mi se izbor suzio na te dve.
 
Leap je tvrd/chvrst. Tvrdji sedalni deo, sa mojim ledjima nisam osetio nesto preterano podesavanja za lumbalni deo ledja. Neobicno je kod nje sto se sic izvlaci dok se naslanjas pozadi. Klackanja napred nazad i nema preterano sa njom, vise je, ako se naslanjas da nadjes neku poziciju i onda u njoj da ostanes....ima kao neki npr. "lag" kada hoces da se naslonis pozadi. Deo za ledja je lepo uradjen i zagrli ih. Platno joj se tegli koriscenjem kao i kod ostalih Steelcase stolica i onda deluje talasasto. Hoce da krcka, ako vise sedis naslonjen pozadi nego da sedis normalno, mora da se podmazuje i odrzava. Posle nekog vremena na dosta Steelcase stolica krece da se klacka sic napred nazad.

Embody je meksa. I deo za ledja, a pogotovo deo za pozadinu. Vise mogu da disu i ledja i dupe. Krcka cim je nova zbog silnih zglobova na ledjima. To kako se odrzava ili ako bi neko izludeo od toga kako to moze da se smanji, ne bih znao. Moguce nekom mascu ili sprejom na bazi silikona. Sedeo sam samo 3 sata na njoj, tako da ne znam kako se ponasa posle par meseci/godina koriscenja. Stolica deluje super, ali podesavanje rukohvata po sirini je bas bezveze (krc, krc, krc). Ne uliva poverenje i ne ostavlja utisak necega sto kosta 1,5k EUR.

Ako volis da se ljuljas i da ti dishu dupe i ledja bolja je embody, jedino sto podesavanje naslona za ruke je nekako "jeftino".
Ako ne volis da se ljuljas, volis da ti ledja budu obgrljena, volis cvrst sedalni deo i ne prdis preterano bolja ce ti biti mozda leap.

Sve je to u teoriji, videces sam kada budes probao.

Dodao bih samo, ako te ne mrzi prosetaj se do Gospodar Jevremove 41.
Tamo je firma koja je kod nas za Wilkhahn. Imaju par stolica koje mozes da probas, ali se generalno sve narucuje.
Meni se Wilkhahn ON vise svidela od svih ostalih sto sam tada probao, ali mi je trebala odmah stolica pa sam zavrsio sa Gesture.
 
Odličan opis kolega.

Ja imam leap tek nekih mesec dana i konačno mogu da kažem da sam našao stolicu koja mi ne pravi problem donjem delu leđa. Embodi sam samo probao u nitei i definitivno mi je nekako više wooow stolica, šira i mekša, jedino ti nesretni rukohvati. U svakom slučaju, da imam mogućnosti da biram (ili da menjam za embodi) to bi bila konačna odluka.

Naravno, najbolji utisak ćeš steći samo probajući obe stolice!

P.s. Obrati pažnu i na steelcase amea model. Manje podešavanja od leapa, ali sedalni deo udobniji i manja cena.
 
Sa steelcase stolicama nema greške ama baš. Kvalitetne su i traju godinama. Ja imam jednu iz 2009 i jednu iz 2018. godine, dubinski ih operem svake godine i kao nove su. Jesu skuplje u startu, ali vrede po meni svaki dinar koji se da za njih.
 
Imam Karcher usisivač koji korisim za dubinsko i svu hemiju i opremu, pa polako sa šrafilicom na brzinu 1 i udri :). Prvo hemija da malo odstoji, pa Bosch aku šrafilica, pa onda voda u isto vreme iz usisivača da lepo usisa svu hemiju i posle na sušenje na sunce :).
 
Proday ti se cesce kupaj i sedi na stolicu u cistoj odeci, nema problema sa prljanjem u tom slucaju. :D
 
Jel ima neko preporuku za neku mekanu, udobnu stolicu a da nije preskupa? Kući imam Bytezone Shadow, kao tenk je stvarno već par godina mrdnula nije ali je prilično neudobna, tvrda je dosta. Na poslu evo skoro 5 godina služi Trust GXT 707R ali ni ona nije udobna iako se jako kvalitetno pokazala.

Može li se uzeti šta tu do 300e, kakva je recimo ova Trust GXT 712 Resto Pro, ova bi trebala da im je najbolji model, da je nije probao ko?
 
Ja gledao od tih gejmerskih samo Razer Iskur, siv, sa stofom, ali ga nigde nisam video da bih seo i probao. A deluje lepo, malo je jaci sa cenom u odnosu na te.
 
Zaboravih pomenuti, znam da za ove pare ne mogu očekivati neku egronomiju ali eto barem za dupe i leđa da je mekše malo :)
 
Odličan opis kolega.

Ja imam leap tek nekih mesec dana i konačno mogu da kažem da sam našao stolicu koja mi ne pravi problem donjem delu leđa. Embodi sam samo probao u nitei i definitivno mi je nekako više wooow stolica, šira i mekša, jedino ti nesretni rukohvati. U svakom slučaju, da imam mogućnosti da biram (ili da menjam za embodi) to bi bila konačna odluka.

Naravno, najbolji utisak ćeš steći samo probajući obe stolice!

P.s. Obrati pažnu i na steelcase amea model. Manje podešavanja od leapa, ali sedalni deo udobniji i manja cena.
jesi to nasao u Delightoffice-u ? Koliko te izasao leap ?
 
Iz delighta je, još u garanciji. Pisao sam tipa stranicu ranije. Čekam sledeće nedelje da mi zamene mehanizam, zvali su da je stiglo
 
I moja Gesture krcka kao blesava u raznoraznim scenarijima. Trebalo bi i ja da gnjavim dilajt, ali nikako da se nakanim.
Stara godinu dana i 9 meseci.
I drugarova HM Mirra koja je dosta jednostavnija iz tehnickog ugla ume isto da krchi.
Jos on sedi kulturnije od mene, ja sam 70% vremena delimicno zavaljen.
Kapiram da ce i meni trebati mehanizam da se menja, barem oko naslona.
Dole mehanizam deluje da je ok.
 
e jebg kada cekas nov mehanizam za novu stolicu....
Stolica nije nova, nego kao nova. Momak od koga sam kupio nije ni primetio ovo ali moje "picajzla" oko jeste. Blago je zarotirana u desno, koristi se i ovako bez problema, ali ako već mogu da iskoristim garanciju i da bude kako treba, zašto da ne. Sa slike se može skontati o čemu pričam...
 

Prilozi

  • 20230814_091720.jpg
    20230814_091720.jpg
    280.6 KB · Pregleda: 159
Kakav je taj naslon za glavu?
 
SecretLab TITAN Evo 2022, menja pogled na zivot :D
 

Prilozi

  • 379304892_1005287214128871_1599122284700098471_n.jpg
    379304892_1005287214128871_1599122284700098471_n.jpg
    133.7 KB · Pregleda: 141
Tired Over It GIF by Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham
 
Dobismo i ovde proletera kao na klimama... druže, neka si ti zadovoljan stolicom i svi ti ostali internet ratnici, ali ovoliko trolovanje ne znam zašto administracija dopušta.
Snimio si se kako se vrtiš u krug i prozivaš ostale (bilo da su kupili stolicu od 200 ili 2000e) bez ijedne smislene poruke kako ta tvoja funkcioniše u praksi, okačio si sliku stolice u kutiji, woow.
Ima to sve da se nađe na internetu, ali onda ne bismo ovde razmenjivali iskustva, to bi trebalo da bude neka poenta kuckanja ovde.
OK, kapiram, posle biciklističkog sedišta ti je sve udobno sa tvojih 70kg, ali bar smanji doživljaj malo...
 
Nazad
Vrh Dno