Šta je novo?

Starfield

Zanimljivo, najavili su DLSS u nekom od narednih patcheva. Ko zna šta je tu iza kulisa, ali AMD koji pokušava da isključi konkurenciju, i onda sam ne ponudi adekvatne alatke - sigurno nije dobro promislio sve ovo.

Inače, što više igram to mi se više dopada. Ogromna igra zaista, i šteta što dosta toga ne objašnjava na adekvatan način, ima dosta sistema. Neki od njih su zabavni, neki su prosto... višak, ali svakako - tu su za one gejmere koji gotive da prave baze i sl, i tu su naravno za modere koji to mogu da unaprede.
Ali bez nekih modova, definitivno bih mnogo manje uživao u igri.

Moje preporuke:

Enhanced Dialogue Interface

Enhanced Subtitles

StarUI Inventory

The Eyes of Beauty - Starfield Edition

Undelayed Menus

BetterHUD - Immersive and Dynamic - User Configurable

Achievement Enabler

Zanimljivo, najavili su DLSS u nekom od narednih patcheva. Ko zna šta je tu iza kulisa, ali AMD koji pokušava da isključi konkurenciju, i onda sam ne ponudi adekvatne alatke - sigurno nije dobro promislio sve ovo.
AMD ne moze nista da iskljuc jer se nista ne pita, postoje tek da bi intel i nvidia imali konkurenciju pred americkim zakonima. Kad kad se desi predstava poput ove Starfield za siroke narodne mase i to je to, uvek su na korak od velikog uspeha samo nikako da se desi taj korak evo vec ~50god.

Pretpostavljam da ti imaš uvid u ugovor izmedju Bethesde i AMD-a čim tako tvrdiš svašta? :)

Pretpostavljam da ti imaš uvid u ugovor izmedju Bethesde i AMD-a čim tako tvrdiš svašta? :)
Nemam nego ja to tako evo vec decnijama fakticko stanje na trzistu. Dve kompanije osnovane sa razlikom od 1g pre nekih ~50god, i za tih ~50god, AMD uvek je na drugom mestu. Malo je to cudno da je to tako u kontinuitetu, zato i ne verujem u pricu o konkurenciji izmedju dva brenda koji su u vlasnistvu zapadnog kapitala. Nisam ovo ni znao nega sam gledao u nekom dokumentarcu koji pokusava na nezavistan nacin da se bavi ekonomijom u razlicitim drustvenim uredjenjima gde su u jednom kratkom segmentu pomenuli i neke kompanije iz IT sektora, izmedju ostalog Intel i AMD.

Poslednja izmena:
Dobra stara Bethesda kod koje se decenijama ništa ne menja - ako hoćete kvalitetniji proizvod ništa ne brinite, moderi će to odraditi kvalitetno i za vas i za (umesto) nas...

To se samo tako kaze, da ce moderi popraviti, ali nista od toga.
Modovi ce napuniti te prazne planete vec vidjenim assetsima, popraviti ce NPCove i te jednostavnije stvari. Jezgro igre ce ostati isto kao kod Skajrima.

Jasno je to meni
To se samo tako kaze, da ce moderi popraviti, ali nista od toga.
Modovi ce napuniti te prazne planete vec vidjenim assetsima, popraviti ce NPCove i te jednostavnije stvari. Jezgro igre ce ostati isto kao kod Skajrima.
Jasno je to meni bez daljnjeg s obzirom da Bethesda ne menja taktiku koja dobija, odnosno koja donosi profit.

Ovo da je igra na svim platformama, ugasili bi je odavno, a posto je sitna svetlost u mracnom Xbox taboru eksluziva, prolazi im kroz prste ovakvi propusti.
Kad se setim kako je C77 bio pljuvan, a pojam od igre za ovo...

Jel brišu sve ili samo they/them?
Također, jesu li izašli modovi koji se najviše priželjkuju?
Enhanced Nude Female Bodies v1 (aka huge boobs mod)
Beautiful Females of Starfield v1 (aka model elven faces mod)

Ne priznajem Bethesda Skajrim bez ovih modova, Svaki Skajrim od TES V je imao ove modove. Skajrim Skajrim (original. igra koja je postavila standard), Vejstlend Skrajrim, red je da dodaju i u ovaj Spejs Skajrim, najveći Skajrim do sada.

Nemojte o grafickim karticama i Nvidia/Amd ratu i u ovoj temi, postoji gomila drugih tema za to.

Posle 70-tak sati, mislim da sam zavrsio sa narativnim delom igre. Presao sam igru ukupno 3 puta i mislim da sam video sve sto sam zeleo da vidim.
Verovatno cu se kako patchevi budu izlazili povremeno vracati u svet (ng+ speedrun moze da se odradi za sat vremena), tako da cu dok ne izadje ekspanzija dobiti i finalni oklop.

Da li su ljudi koji su govorili da je najbolje protrcati kroz igru i onda sve odraditi u ng+ bili u pravu?
Mislim da nisu. To vazi samo za ljude koji bas moraju da imaju "idealan" prelazak.
Kraj igre mi ni izbliza ne bi bio toliko dobar da nisam pre toga igru igrao 50-tak sati.
Postoji dosta toga sto bih hteo da napisem oko price i nacina na koji na ng+ resen (to me je mozda i najvise odusevilo), ali je to nemoguce bez spoilera. Mozda kada veci broj ljudi predje igru i odradi koji ng+ bude diskusije i o tome.

@shin-bojan
Mene zanima posto si je apsolvirao da li vredi da se igra u ovom stanju kako trenutno izgleda jer vidim da su najavli neke zvanicne ispravke koje su moderi vec odradili... Imam je na lageru nego ne bi da je igram jos neko vreme posto vidim sta se sve pise u temi.

@V_e_r_A
Vredi, ako volis Bethesda igre.
Meni su modovi resili vecinu problema (pre svega dlss3 mod koji resava performanse i LUT mod koji je igru ucinio drasticno lepsom).
Svakako mozes i da sacekas, jer ce pocetkom sledece godine kada bude izasla ekspanzija igra biti dosta bolja. Nije nesto sto mora odmah da se odigra, osim ako bas ne zelis da igras svemirsku igru (meni se bas igralo nesto na taj fazon).

@V_e_r_A
Vredi, ako volis Bethesda igre.
Meni su modovi resili vecinu problema (pre svega dlss3 mod koji resava performanse i LUT mod koji je igru ucinio drasticno lepsom).
Svakako mozes i da sacekas, jer ce pocetkom sledece godine kada bude izasla ekspanzija igra biti dosta bolja. Nije nesto sto mora odmah da se odigra, osim ako bas ne zelis da igras svemirsku igru (meni se bas igralo nesto na taj fazon).
I meni zato sam te i pitao, a inace sam planirao da iskuliram jedno godinu dana... Retko kad odigram nesto cim se pojavi jer kao po pravilu mora makar jedna zakrpa da se pojavi da bi sve bilo kako treba, ove slozenije igre kao sto je Starfield najcesce tek posle godinu dana mogu da se odigraju bez nerviranja :p

^ kad se danas prave igre za konzole i portuju neke leve firme za PC i onda rade tako kako rade.

Odlična recenzija. Mislim da su sve elemente pokrili i objasnili kako funkcionišu.
Ukratko, najveći problem igre jeste što je "zapela u vremenu".

Suvišni postovi su pobrisani a podeljeni su i kazneni poeni. Držite se teme i prekinite sa AMD vs Nvidia raspravom inače sledi udaljavanje iz teme !!!

Odlicna igrica. Sta preporucujete umesto rx580 8gb? Rx7600 ili Rx6700 ili nesto trece za 1080p?

Ono što je po meni najveća zamerka je što možete da nosite kod sebe stvari daleko više nego što brod može maksimalno da ponese. Tipa moj trenutni brod ima nosivost od 440, a ja se natovarim preko 7000 kad idem u prodaju. Nigde mi logike.

Inače ko hoće da si "upropasti" igru preporučujem sledeći video da ispratite, teško se nalazi tromeđa ali jedbom kad se ubode, isplati se...

moj brod ima nosivost od preko 2500 :)

A ti? :D

Prilozi

• IMG_7007.jpeg
    IMG_7007.jpeg
    345.8 KB · Pregleda: 77
Nazad
Vrh Dno