Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Toocki GaN 67W / Redmi Note 9 Pro

original A-C kabl ( A port ) - radi brzo punjenje
Kuulaa C-C kabl ( C portovi ) - radi brzo punjenje
Baseus A-C kabl ( A port ) - nece da pokrene brzo punjenje
Fonken A-C kabl ( A port ) - radi brzo punjenje

Treba mi preporuka,kabal za punjac stari model telefona Samsung J5 2016?
Narucio sam jedan kao"Samsung" i nije stigao.

Krali ljudi gde dostava nije imala praćenje
Pisali valjda da im roba nikada nije stigla
Sada ne možeš ništa skuplje kupiti
Ugreen , baseus i anker ne šalju ili je dostava preko 100 eura
Ja naručivao 10 puta i uredno uvijek stizalo.
Ista stvar i kod nas u CG, užas kakvih "ljudi" ima...

UGreen ali 5.0, ovi noviji imaju problem sa drajverima, kasnjenjem itd.

Da javim da sam uzeo USB fles od 256gb Move Speed i da je okej sve, prosao hwtest a i brzina je okej

Ed zab sam da kazem da je ova brzina merena na usb-c

20230905_225329.jpg
20230905_223607.jpg

Daj h2testw da se vidi average brzina za ceo upis, Crystal je beskorisan

Daj h2testw da se vidi average brzina za ceo upis, Crystal je beskorisan
Za upis je bila oko 290 a za citanje 375mb/s
Imam nesto na fles ttenutno, kad je formatiram odradicu opet pa mogu da postavim
Na superdeals sam uzeo za 1550din, ovako je sigurno skuplje, evo postavicu

Je li probao neko od vas gyro ball ili powerball za jacanje rucnih zglobova? Neki prosek cene je oko 13-14e na aliju ali ne pise koja je snaga

Kakav je mikrofon na njima? Može li poslužiti za handsfree?

Da li je neko uzimao neke delove za auto. Konkretno me zanima rukohvat i to samo kod vozača jer se na mom modelu to raspada (neka mekana guma koja se topi). Vidim da na Aliju ima dosta nekih opcija za to, pa me zanima da l ima neka "pouzdana" prodavnica? Konkretno me ovo zanima

Da li si probao tu "gumu" što se raspada da skineš sa medicinskim alkoholom ili sa axel sgrasso. Najbolje ako možeš rukohvat da skineš pa onda polako i da ne bi oštetio tapacir itd.

@milanlaki probao sam da je očistim, ali ništa ne pomaže. Ovo je poznata mana na tom modelu. Kod mene se dešava samo na mojoj strani, dok su ostali rukohvati kao novi (možda jer se manje koriste). Slična je stvar i sa točkićem za tempomat smao što se ne lepi guma, nego je nekako previše mekana i "neprecizna" pod palcem.

A ne može lako da se skine samo taj deo, nego mora cela unutrašnja strana vrata, tako da mi je lakše samo da ga zamenim kompletno. Ako to budem uopšte radio ja na kraju.

Više me zanimalo da l ima smisla sa Alija da poručim ili ne jer do sad za kola ništa nisam poručivao.

Ja sam uzimao za mene rucicu za menjac(kugla i ono platno) i naslon za ruke...rucica je izdrzala 1.5god a naslon sam skoro uzeo :D inace rukohvati mi pustaju boju kad se brisu bilo cime, ali nisam uzimao to :D

Više me zanimalo da l ima smisla sa Alija da poručim ili ne jer do sad za kola ništa nisam poručivao.
po meni ima smisla, sve je bolje nego ta guma što se lepi. Kvalitet nije isti, ali verovatno je OK jer kao što si rekao nije to problem od juče.
E onda kada skineš svoju tj zameniš sa ovom sa Ali i onda možeš i acetonom ili razredjivačem da skineš tu gumu. Ostane ti u rezervi ako ta sa Ali krene da krcka i slično.

Da li je neko kupovao brzinomer sa alija?

Poceo sam da vozim bajs ove zezone, gps pracenje i male mi nisu bitne toliko, vise bih da imam koliko km prelazim i kojom brzinom se krecem.

@milanlaki probao sam da je očistim, ali ništa ne pomaže. Ovo je poznata mana na tom modelu. Kod mene se dešava samo na mojoj strani, dok su ostali rukohvati kao novi (možda jer se manje koriste). Slična je stvar i sa točkićem za tempomat smao što se ne lepi guma, nego je nekako previše mekana i "neprecizna" pod palcem.

A ne može lako da se skine samo taj deo, nego mora cela unutrašnja strana vrata, tako da mi je lakše samo da ga zamenim kompletno. Ako to budem uopšte radio ja na kraju.

Kočiono ulje za kola, DOT4 npr razgrađuje tu gumu i relativno lako skida.
Radio sam to pa znam, i mogu da ti dam par saveta ako se budeš upuštao, samo računaj da je nakon skidanja gume farbanje obavezno, ako hoćeš da to liči na nešto.

Poceo sam da vozim bajs ove zezone, gps pracenje i male mi nisu bitne toliko, vise bih da imam koliko km prelazim i kojom brzinom se krecem.
Ja sam bas pre par dana dobio magene c206. On je satro gps, ali zapravo radi u paru sa telefonom. Bukvalno extended display za telefon i aplikaciju. Na kraju nije ni los jer lepo to prikaze.
Sve ispod 80$ nema veze sa gps i treba zaobici ako se reklamira kao gps. Obican brzinomer sa alija apsolutno dolazi u obzir, MADA bih ti pre preporucio VDO ili nesto kvalitetnije. Glavni razlog je ekran. Kinezi koriste obican lcd i imaju backlight i to se jadno vidi na suncu. VDO (i garmin i jos ovi ostali bolji) imaju translucentne ekrane gde se sunce odbija od pozadinu i vraca nazad tako da se na jacem suncu ekran jos bolje vidi. To radi i izgleda savrseno i za mene je obavezna opcija. Samo merenje brzine mogu da uradim na digitronu, to je prelako za napraviti.
Ako nadjes takav kinez, samo napred, inace bih ja preporucio vdo m2.1 wl (bezicni)

Zašto samo ne instaliraš neku od aplikacija? Npr. komoot, mislim i strava da ima?

Ja koristim komoot, ima i elevaciju terena, meri brzinu preko GPS-a, vreme itd. Ima dosta mapa, čak i ovih brdskih puteva koje Google mapa ne vidi.

Prilozi

• Screenshot_20230914_222018_Komoot.jpg
    Screenshot_20230914_222018_Komoot.jpg
    67.6 KB · Pregleda: 23
Imam stravu, nego telefon je u dzepu pa da ne gledam stalno u njega voleo bih da imam neki uredjaj koji ce mi meriti celokupnu kilometrazu gde god da krenem.
Gore preporuceni vdo m2.1 mi je interesantan

Kočiono ulje za kola, DOT4 npr razgrađuje tu gumu i relativno lako skida.
Radio sam to pa znam, i mogu da ti dam par saveta ako se budeš upuštao, samo računaj da je nakon skidanja gume farbanje obavezno, ako hoćeš da to liči na nešto.
Mislim da mi je jednostavnije da samo zamenim rukohvat ipak. Ili da dam da mi to uradi majstor koji ga održava.

Imam stravu, nego telefon je u dzepu pa da ne gledam stalno u njega voleo bih da imam neki uredjaj koji ce mi meriti celokupnu kilometrazu gde god da krenem.
Gore preporuceni vdo m2.1 mi je interesantan
Ima i bici tema pa ces dobiti jos preporuka. Bas je bila prica o brzinomerima

Nazad
Vrh Dno