Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Meni se dopala ova "aeei pro" zbog cene i njena moć grejanja je veća od rewi i hisense koje ste mi već preporučili. Da li bi ona stvarno bila jača ili ne?

U suštini najviše vučem ka hisense modelu koji je valjda proveren uređaj i sposoban da efikasno greje
Koji ima nibo buke na spavanju ovaj aeei pro? Ne mogu da nadjem

Meni se dopala ova "aeei pro" zbog cene i njena moć grejanja je veća od rewi i hisense koje ste mi već preporučili. Da li bi ona stvarno bila jača ili ne?

U suštini najviše vučem ka hisense modelu koji je valjda proveren uređaj i sposoban da efikasno greje
Mislim da je mala razlika između REWI i nje u parama .. Nesto mi se nije svidelo u specifikacijama ne sećam se sta i plus rewi je 100% kopija Haier Flexis plus klime koja je 80k

Jel boljeg kvaliteta vivax klima ili hisense?
Vox stvarno nema neki izbor tako da ostaje vivax ili hisense

A mozda i jeste, zbog imena, kao i sve ostalo.

Nije neka velika razlika na papiru, Aeei ima malo vise funkcija i to je to.

1693499860340.png
1693499911509.png
1693499943497.png
1693500005747.png

Verovatno ima neka razlika u kvalitetu.Nije dzabe skuplja za 15 ak hiljada.
Velika je razlika izmedju Vivaxa rewi i Haiera flexis plus, jedan pogled na opis opcija tih klima ce ti to reci.
Samo su im daljinski i spoljasnja isti, a unutrasnja je dosta ozbiljnija na Flexisu Plus.

Koliko nisko modulira Flexis Plus na grejanju? Ako je nominalni kapacitet 4.2kw trebala bi da bude prilicno jaka klima, mislim da je i Amber Ultra isto 4.2kw nominalno, samo sto je kod Haier max kapacitet dosta manji

Screenshot_20230831-205851~2.png
Ja ne znam dal je relano ovo,ali posle 5 dana ,isprobavanje, ovo mi je mala potrosnja ,nzm dal je ok, autofan i 23c setovano. radi vec duze vreme tako. Ja sam zadovoljan sa radom,i brzinom kojom ohladi,a pogotovo bukom ne cuje se ni spolja ni unutra 🤣

Pogledajte prilog 403022
Ja ne znam dal je relano ovo,ali posle 5 dana ,isprobavanje, ovo mi je mala potrosnja ,nzm dal je ok, autofan i 23c setovano. radi vec duze vreme tako. Ja sam zadovoljan sa radom,i brzinom kojom ohladi,a pogotovo bukom ne cuje se ni spolja ni unutra 🤣
To je sasvim ok i normalno. Zavisi dosta i od vanjske temp i koliko je uopste i palis. Ja sam za ovaj mjesec npr potrosio 19kw a bile su bas vrucine al ne opet cijeli mjesec. Po meni je to sve relevanto kod hladjenja jer se cak i nepali non stop kao kod grijanja. Kad dodje zima onda klime rade 0-24h pa je druga prica a tada i vise vuku struju.

Velika je razlika izmedju Vivaxa rewi i Haiera flexis plus, jedan pogled na opis opcija tih klima ce ti to reci.
Samo su im daljinski i spoljasnja isti, a unutrasnja je dosta ozbiljnija na Flexisu Plus.
Унутрашња код Вивакса реви је 10кг. код Хаиер флексис плус 9,5кг. По материјалу ипак нешто боља Вивакс:oops:

U optimalnim uslovima amber premium radi bas fino i kod potrosnje struje. Prijatna temperatura napolju, u kuci makar 5 stepeni toplije. Hladjenje 25 kvadrata. Zadata temperatura 23C. Vjerovatno bi moglo po ovome da se napravi neka paralela koliko bi klima mogla bolje da radi uz izolaciju u odnosu na moju kucu bez izolacije.
Posto postigne temperaturu hladjenja na auto fan, ugasi kompresor, nastavi skoro necujno da izduvava i podigne potrosnju sa oko 180w na nekih 220-230w. Sad ne razumijem kako kazu nije za male prostore i da ne modulira nisko kad je ja ukljucim u 25 kvadrata i ona modulira nisko bez iskljucivanja. Takodje citajuci specifikacije drugih klima uocavam da malo koja klima ima deklarisanu minimalnu ulaznu snagu od 55w.
Jedino ako je na papiru jedno, a u realnosti drugo... Mada je ovo prilicno dobar rezultat znajuci iz sopstvenog iskustva da povuce i po 1700w na fan max, bez turbo rada.
Ulazna snaga hladjenja: 840 (55-1900) W
Ulazna snaga grejanja: 950 (130-2600) W
Da li je stvar u nominalnoj potrosnji... nisam strucan.

Prilozi

• IMG_20230831_223206.jpg
    IMG_20230831_223206.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 73
Pogledajte prilog 403022
To onq sto si sam ugradio? Mozda je do majstora 😁

Malo skuplji rewi i mozda to sto se zna od koga je spoljna vredi razliku od 3-4000din
Jace grejanje
Bolji Pdesign
Teza spoljna
Lepša unutrašnja
Tisa unutrašnja
Ovo me je privuklo kod AEEI pro - " Vanjska jedinica ima grijače kompresora i kondenzatora koji sprječavaju slabiji rad i time osiguravaju nesmetani rad unutarnje jedinice u modu grijanja."

Ovo me je privuklo kod AEEI pro - " Vanjska jedinica ima grijače kompresora i kondenzatora koji sprječavaju slabiji rad i time osiguravaju nesmetani rad unutarnje jedinice u modu grijanja."
Ako to radi na principu kao kod gree to po menj nije dobro. Cim pane oko 1c upali se taj grijac i vuce konstantno ( cak i kad je klima uasena ) oko 115w. Npr ako je 10 dana temp niza od 1c po danu ce vuci dodatnih cca 2,700w.

Pa koliko sam video to ima i na AERI modelu.
Imas u temi Jeftine klime video klipove otvaranje AERI gde se to vidi. Takodje i REWI otvaranje

Sta je najbolje uzeti od ovoga, cenovni rang 60000-65000
LG S12 EQ
Midea Brezeeles
MDV ALL Easy Pro

Može mala pomoć, razmišljam da uzmem sledeću klimu

MSZ-AP25VG/MUZ-AP25VG​

ali kad gledam kod naših prodavaca isti je naziv klima ali različita unutrašnja jedinica, kod jednih je unutrašnja kockastog oblika a kod drugih je unutrašnja zaobljenijeg izgleda.
Da li neko zna razliku između ova dva modela?

Ta kockasta bi trebala da je AP.
Razmisli o EF25 designer modelu, ima malcice bolji spec i lepsa je, a maltene ista cena :)
Moja preporuka je da kontaktiras emailom steelsoft koji je uvoznik i pitas za aktuelnu cenu, jer je moguce da ces dobiti neki popust.
Evo ti na slici, LN je ova crvena i ostale 3 ispod nje.
AP je pored crvene LN, a ispod nje su 3 EF modela u 3 boje.
I da znas da uz belu EF dobijas beli daljinski, a uz crnu i srebrnu dobijas crni daljinski.

Prilozi

• IMG_2173.jpeg
    IMG_2173.jpeg
    389.5 KB · Pregleda: 67
Kontaktirao sam ih za AP, i rekli su mi da ima igrađen WI-FI, sad gledam Eurovent za obe klime AP i EF i deluje mi da je AP malcice jaca na vecim minusima i ima malo veci cop,
Izgled mi nije toliko bitan bela boja je sasvim OK. E sad ne znam koja bolja modulira pošto nema bas puno info na forumu , ova lime ide u spavacu oko 15m2 tako da mi je bolja što niža modulacija.

S obzirom da ovde ima ljudi koji se razumeju u rad i mogućnosti klima uređaja rekoh ajde prvo ovde da pitam:
da li postoje bilo kakve šanse da se klima uređaji kontrolišu / ograniče da rade na neki način tako što će im se zaključati mogućnosti režima rada i podešavanja temperature npr? Da daljinski može da se koristi samo za on/ off?
Zašto ovo pitam - imamo u firmi 20 klima uređaja (sve Midea) i ljudi su navikli da leti (evo i sada) uređaje narokaju na 17 stepeni, dok ih zimi guraju na 30, a pritom otvore prozore bez problema i bez ikakvog razuma i obzira prema uštedi energije. Koristim SmartHome (ranije MSmartHome), međutim ne vidim u aplikaciji da postoji bilo šta slično tome, sem pravljenja rasporeda rada klima uređaja, što opet nije ono što meni treba.
Voleo bih da je moguće podesiti klima uređaj na dva režima rada i temperature (npr. leti da hladi na 22C a zimi da greje na 25C) i da postoji neka opcija za automatsko gašenje (pošto se dešava da zaborave da isključe klimu pa ona ostane da radi preko vikenda), pa da se na taj način makar malo iskontroliše rad uređaja i potrošnja električne energije..

Kupis za svaku klimu po wi-fi IR prijemnik i preko smart home ili slicnog klona te aplikacije kontrolises svih 20 uredjaja.
Sklonis fizicke daljinske i to je to.
Ovde je trenutno jako dobra cena, 700 kinti:

Ako kupis Mitsubishi klime, one imaju smart aplikaciju za PC(MelCloud), pa mozes i sa kompa da ih kontrolises.

Evo kako to izgleda:

Prilozi

• IMG_2232.png
    IMG_2232.png
    318.3 KB · Pregleda: 52
Iz iskustva sa slicnim problemom, mogu samo da kazem da normalno resenje ne postoji bez da se se velikom većinom posvadjas, pogotovo ako su u pitanju zenski korisnici.
Taj problem sam imao i u radu sa nekim ozbiljnijim rashladnim masinama kao i sa klima uredjajima u 2 firme gde radim i gde sam radio.

S obzirom da ovde ima ljudi koji se razumeju u rad i mogućnosti klima uređaja rekoh ajde prvo ovde da pitam:
da li postoje bilo kakve šanse da se klima uređaji kontrolišu / ograniče da rade na neki način tako što će im se zaključati mogućnosti režima rada i podešavanja temperature npr? Da daljinski može da se koristi samo za on/ off?
Zašto ovo pitam - imamo u firmi 20 klima uređaja (sve Midea) i ljudi su navikli da leti (evo i sada) uređaje narokaju na 17 stepeni, dok ih zimi guraju na 30, a pritom otvore prozore bez problema i bez ikakvog razuma i obzira prema uštedi energije. Koristim SmartHome (ranije MSmartHome), međutim ne vidim u aplikaciji da postoji bilo šta slično tome, sem pravljenja rasporeda rada klima uređaja, što opet nije ono što meni treba.
Voleo bih da je moguće podesiti klima uređaj na dva režima rada i temperature (npr. leti da hladi na 22C a zimi da greje na 25C) i da postoji neka opcija za automatsko gašenje (pošto se dešava da zaborave da isključe klimu pa ona ostane da radi preko vikenda), pa da se na taj način makar malo iskontroliše rad uređaja i potrošnja električne energije..
pokvaris im daljniske da im samo radi on off 😄

Nazad
Vrh Dno