Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

I ponaša ti se dobro? Mislim ne odlepljije se sa strane zbog maske. Jer sam i ja uzeo neku foliju dobra je,ali ima tendenciju da se na rubovima malo podiže. Mada mi je malo više otišla na tu stranu. Druga je ok. Izgleda da nisam dobro centrirao, 1mm je u pitanju ako ne i manje.
Nema za sad, ja koristim neku takodje od alix maskicu...javicu ovi dani ako bude bilo promena, mada ja sam porucio 8 komada, jer ovde jedno lepljenje je 1500-2000din a pretpostavljam da isto to stave, nije nikakva magija...da tera mesec-dva odlicno, ja ne skidam maskicu tolko cesto...
Ja ovu sto sam uzeo, ima onaj sredisni deo-koji sluzi za centriranje ako se zaebes...pa nekolko puta vamo tamo...

Meni s21 plus pukao ekran. Odneo u A1 ovaj decko sto radi mi rekao da ga polupam skroz da dobijem nov. Nisam to uradio jer sam se plasio da ce odbiti osiguranje. U servisu su mi zamenili ekran, kompletno kuciste jer je bilo izgrebano (nosio bez maskice) i bateriju. Kad sam dobio nazad telefon kao nov da je bio. Vodootporan je i dalje. Jedino sto sam cekao mesec dana na telefon.

Znam ko je... 😊
Meni se desava da nece da vrati na 4g vec ostane na 2g ponekada kada izadjem iz dometa odredjene wifi mreze. Desava li se i tebi to !?
A ti napravi jos jednu rutinau da kad se raskaci sa date wifi mreze prebaci na 4g👋😂

Meni s21 plus pukao ekran. Odneo u A1 ovaj decko sto radi mi rekao da ga polupam skroz da dobijem nov. Nisam to uradio jer sam se plasio da ce odbiti osiguranje. U servisu su mi zamenili ekran, kompletno kuciste jer je bilo izgrebano (nosio bez maskice) i bateriju. Kad sam dobio nazad telefon kao nov da je bio. Vodootporan je i dalje. Jedino sto sam cekao mesec dana na telefon.
Doplata neka ide i koliko se plaća?

12 hiljada. Imaju to neko ucesce u steti koje se placa kad se preda telefon. To zavisi od cene telefona.
Screenshot_20230826_212651_Samsung Internet.jpg
Nasao sam sc kad su mi poslali da je telefon gotov. Begram servis cini mi se da je radio.

Iscitao sam celu temu nedavno ali sam zaboravio neke detalje vezane za omogucavanje snimanja razgovora. Sad nemam pojma na kojoj je strani. 😀
Moze li mi neko u inbox ili ovde napisati koji csc kod treba skinuti da bih to dobio. Da li menjam ceo firmware ili ne? I da li cu nakon sto to uradim, ubuduce dobijati OTA update ili moram svaki put rucno preko odina azurirati softver?

Iscitao sam celu temu nedavno ali sam zaboravio neke detalje vezane za omogucavanje snimanja razgovora. Sad nemam pojma na kojoj je strani. 😀
Moze li mi neko u inbox ili ovde napisati koji csc kod treba skinuti da bih to dobio. Da li menjam ceo firmware ili ne? I da li cu nakon sto to uradim, ubuduce dobijati OTA update ili moram svaki put rucno preko odina azurirati softver?
ilo, sek, thl, ins to su manje vise kodovi koji podrzavaju snimanje razgovora. E sad neki od tih kodova ne podrzavaju samsung pay i nesto vezano za galaxy satove. Ja ne koristim ni jedno ni drugo pa minto nije bitno.
Preko SamFW menjas samo CSC kod, ota apdejt dobijas redovno(mada opet zavisi kako samm pusti, za ins uvek pustaju neku razlicitu verziju kolko sam ja mogao da pofatam za ova 2meseca)
Ja koristim ilo(israel) mada je i sek(ukraina) ako ne koristis sat i ovo placanje okej, u trenutnoj aituaciji sa ilo bi dobio avguski apdejt, a sek jos uvek ne.

Ja sam na SEK i nemam nikakvih problema, stižu ažuriranja a koliko sam čitao na SEK nema nikakvih ograničenja po pitanju sata koji i sam koristim (GW46). Meni ILO nije odgovarao zbog nekih sitnica karakterističnih za njihovo područje, npr. dani vikenda su označeni petak i subota i to ne mogu promeniti i sl.

SEK je CSC kod koji je najbolji i jedini koji podržava snimanje razgovora na S22 seriji.
Evropa - Ukrajina i podela na Exynos u Evropi i Snapdragon u ostatku sveta.

Što se tiče S23 serije nema tih podela tako da ima boljih kodova od SEK.

INS - Call Recorder, CallerID, Spay
THL - Call Recorder, CallerID
XXV - Call Recorder, Spay

INS CSC je Indija i već više od 10 dana postoji avgustovsko ažuriranja za njega:

Poslednja izmena:
Aha,hvala svima. A znaci izabrati neki od ovih CSC-ova i preko odina ubaciti samo CSC kod a ostalo ništa ne diram? Ili ubaciti sve sto mi se da uz firmware?

Pre svega ovde treba skinuti i instalirati najnoviji drajver za windows:

Pa onda po uputstvu za SamFw redom:

samfw-tool-change-csc.png

Tu iznad pod brojem 5 treba staviti CSC koji vama treba, npr. INS za S23 Ultra.

change-samsung-csc-samfw-tool.jpg

Treba da piše kao na slici u pretposlednjem redu:
Changing CSC to INS ... OK

Sve ukupno par minuta posla, sve je besplatno ako se koristi SamFw, ništa se ne briše od podataka i ne gubi se garancija :)

Poslednja izmena:
I da pise Fail ne brini nista, rr fon i sve je okej...meni je dva tri puta pisalo da je omanulo, ali je zapravo promenjen csc

Ps ins salje neke poruke operateru ili sta god, pa je potrebno blokirati neke brojeve (2-3 broja) da vam ne bi naplatili to na racun...ostali to ne rade
SEK je CSC kod koji je najbolji i jedini koji podržava snimanje razgovora na S22 seriji.
Evropa - Ukrajina i podela na Exynos u Evropi i Snapdragon u ostatku sveta.

Što se tiče S23 serije nema tih podela tako da ima boljih kodova od SEK.

INS - Call Recorder, CallerID, Spay
THL - Call Recorder, CallerID
XXV - Call Recorder, Spay

INS CSC je Indija i već više od 10 dana postoji avgustovsko ažuriranja za njega:
Taj apdejt nije isti kao i za ostale ove csc kodove/zemlje...
Tako da bi morao da odradi fles pr3ko odina da bi nastavio dobijati apdejt

INS -AWH3
THL- AWGJ

Poslednja izmena:
Društvo koliko vam modova punjenja stoji u podešavanjima baterije na S23U?

Ja sam video neki skrin ovde, ima podeljeno ultra brzo i brzo...a kod mene je kao na ovaj skein iznad...

Ima obe opcije na s21u. Ne znam kako je na s23.

Prilozi

• Screenshot_20230827_222146_Device care.jpg
    Screenshot_20230827_222146_Device care.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 101
Bas sam ovih dana u nekom tripu da sam se zeznuo mozda sto sam kupio S23U sa 8 umesto 12g rama. Skladišni prostor dovoljno 256. Nisam korisnik koji ga menja godisnje a pitam se bas da li ce raditi ok i za 3,4 godine ako ga ne promenim(pod uslovom da se ne pokvari neki deo hardvera). Mozda i preterujem, i prethodni S8,S10+ su mi radili toliko bez da baguju. Pisalo se o tome,znam prednosti i mane,nego eto,neko moje vidjenje trenutno. Možda i preterujem.🙂

Ja bih Ultru svakako gledao sa 12GB

Bas sam ovih dana u nekom tripu da sam se zeznuo mozda sto sam kupio S23U sa 8 umesto 12g rama. Skladišni prostor dovoljno 256. Nisam korisnik koji ga menja godisnje a pitam se bas da li ce raditi ok i za 3,4 godine ako ga ne promenim(pod uslovom da se ne pokvari neki deo hardvera). Mozda i preterujem, i prethodni S8,S10+ su mi radili toliko bez da baguju. Pisalo se o tome,znam prednosti i mane,nego eto,neko moje vidjenje trenutno. Možda i preterujem.🙂
Ljudi koriste i danas Note 9 i sve radi ... Tako da za 3-4 godine itekako će raditi , pogotovo što će dobiti i (i optimizovati) Android 14, 15, 16... A do tada ćeš verovatno promeniti tel 😊

Evo kako je kod mene na S22 Ultri.
Promenili su na S23 seriji izgleda...
Nadam se da ce da vrate kroz neki apdejt, mada kad do sad nisu...
IMam punjac od 140w ali ne zelim da koristim veoma brzo(previse zagreje bateriju u ove tople dane) nego bi samo brzo :D al ono mrk...
Screenshot_20230828_135841_Device care.jpg
Nema.potrebe da se opterecujes, 8gb je sasvim dovoljno...pisali smo negde, kod mene jje od 12gb uvek dostupno 5-6gb...mada je na note 9 6gb rama pa je dostupno 2-2.5gb, sam android se prilagodi kolko ce i sta ce da drzi u ram..

Hvala Vam na odgovorima. Znam, citao sam o tome. U jednom trenutku pomislih da li prodavati ovaj i doplacivati za 12giga, dok je jos vreme. Ali valjda nema potrebe. :)

Vrh Dno