Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završih Suits. Ok je, malo su smarali u 7. sezoni, ali su ok završili, skroz predvidljivo, ali ok.

Dona smorila :D
Konsultovah Trakt, pa da ja sam batalio gledanje Suits baš u 7. sezoni.

Naisao sam slucajno na ovu seriju gledajuci TV. Zaintrigirala me i pogledao sam je celu, 5 sezona. Ne znam da li ce biti nastavka.
Vrlo dobra spijunska prica, sa dobrim zapletima, dosta realna. Ima tu i tamo preterivanja i sitnih nelogicnosti.
Celokupan utisak vro dobar, preporuka za gledanje.
Počeo noćas 1. epizodu i zakucao na pola. Sviđa mi se što uspem da zaspim uz nju, ali mi se ne sviđa taj muljavi početak, totalno bezlično. Biće da je od onih serija kod kojih moraš da pregrmiš par prvih epizoda.
Pre toga, takođe noćas, završio onu špansku El Inocente. Onako, mnmnmn... Nego je l' još neko provalio da svi muškarci u tim serijama i filmovima španskim imaju isti glas, tih, dubok, promukao, mističan ton, kao sad moram da se duboko unesem u atmosferu🤮 Da se zakuneš da imaju voice actora koji nadsinhronizuje sve glumce, kao Rusi. To je nekad Rade Marković radio u YU filmovima.

Hvala bogu. Mislim da cu zaobići spinoffs, sem ako se bas ne ispostavi kao bruka serijal. Jedino je 100% sigurno da ako bude spinoff sa tejlor mejson, da ga neću gledati.

Broadchurch je meni jedna od najdrazih. Gledao sam je kada se prikazivala. Ima par slicnih tih britanskih sa S1-2. Mozda nisu sve na istom nivou ali sve su super. Probaj Happy Valley ako vec nisi. Safe mi je isto dobra. The fall i the Stranger si mi vec.. onako, mogu proci.
+1 i za "the fall"
odgledah u cugu prvu sezonu.. kakav psiho od negativca..

Zaduzbina, sezona druga...

Pitanje za one koji su procitali knjige ne cini li vam se da serija prilicno odstupa od serijala Asimova?
Kao da su previse ambiciozno krenuli sa tumbanjem sadrzaja pa su se umotali u pricu kao pile u kucine...

Zaduzbina, sezona druga...

Pitanje za one koji su procitali knjige ne cini li vam se da serija prilicno odstupa od serijala Asimova?
Kao da su previse ambiciozno krenuli sa tumbanjem sadrzaja pa su se umotali u pricu kao pile u kucine...
Ma sve su s*ebali.. 🤢
Pricu, likove, totalna glupost.
Ne mogu da razumem..imas kultnu knjigu da odlicnom pricom i onda nekoj bud.li padne na pamet da sve izmeni.

Ma sve su s*ebali.. 🤢
Pricu, likove, totalna glupost.
Ne mogu da razumem..imas kultnu knjigu da odlicnom pricom i onda nekoj bud.li padne na pamet da sve izmeni.
Od prilike delimo isto misljenje.
Ubacuju likove koji nisu postojali u knjigama cak se pocelo i sa ozbiljnim improvizacijama...

Gledajuci drugu sezonu lagano sticem utisak da Seldon ima neki licni sukob sa Carem a citajuci knjige nisam stekao takav utisak...

Mada ko zna mozda je nekome ko nije citao knjige serija skroz OKet ali meni je sve vise i vise truba...

Mada ko zna mozda je nekome ko nije citao knjige serija skroz OKet ali meni je sve vise i vise truba...
Evo moja perspektiva kao nekoga ko nije čitao knjige: meni je u prvoj sezoni jedini interesantan deo bilo ono sa (Emperor) brothers Dusk, Day i Dawn (a to tako ako se ne varam ne postoji u knjigama?). Pre svega zbog toga što je Lee Pace odličan glumac. I Laura Birn mi je bila ok u ulozi Demerzel (a znam da je tu pao "gender swap", da je u knjigama muško).
Ostatak radnje je na nivou SyFy serije... Samo sa skupljom produkcijom. Ova Lou Llobell je baaaaš loša glumica.

Utisak posle prve sezone mi "skupo a loše / jeftino" & ocena 6.8/10". Posle 2 episode je krenuo konstantan pad kvaliteta. Drugu sezonu još nisam počeo da gledam. Video sam samo trailer-a i na osnovu toga da se naslutiti da uveliko kreću da pribegavaju receptu što više akcije / pucačina / eksplozija i što više sex scena u pokušaju da značajnije podignu gledanost seriji.
Moja neka očekivanja su da će ta serija biti odkazana posle 3 sezone.
Drugi sezonu ću početi kad baaaš ne bude ništa drugo za gledanje, nakon što prvo na isti fazon nekad kompletiram gledanje prve sezone Silo.

Poslednja izmena:
Silo
Još gledam, Rebeka Ferguson, neka postapokaliptična priča.

Evo moja perspektiva kao nekoga ko nije čitao knjige: meni je u prvoj sezoni jedini interesantan deo bilo ono sa (Emperor) brothers Dusk, Day i Dawn (a to tako ako se ne varam ne postoji u knjigama?). Pre svega zbog toga što je Lee Pace odličan glumac. I Laura Birn mi je bila ok u ulozi Demerzel (a znam da je tu pao "gender swap", da je u knjigama muško).
Ostatak radnje je na nivou SyFy serije... Samo sa skupljom produkcijom. Ova Lou Llobell je baaaaš loša glumica.

Utisak posle prve sezone mi "skupo a loše / jeftino" & ocena 6.8/10". Posle 2 episode je krenuo konstantan pad kvaliteta. Drugu sezonu još nisam počeo da gledam. Video sam samo trailer-a i na osnovu toga da se naslutiti da uveliko kreću da pribegavaju receptu što više akcije / pucačina / eksplozija i što više sex scena u pokušaju da značajnije podignu gledanost seriji.
Moja neka očekivanja su da će ta serija biti odkazana posle 3 sezone.
Drugi sezonu ću početi kad baaaš ne bude ništa drugo za gledanje, nakon što prvo na isti fazon nekad kompletiram gledanje prve sezone Silo.
Prica o "svitanju, danu i zalsku" nije nesto narocito exponirana u knjigama buduci da je nebitna za pricu buduci da je raspad carstva krenuo mnogo pre geneticke dinastije Cleona...
Medjutim zbog svih u seriju unetih izmena mislim da je gledanje iste zanimljivije onima koji nisu citali knjige...

Sto se otkazivanja serije tice ne verujem zato sto je previse para ulozeno da bi tek tako otkazali nije to bas toliko lose poput TWD a ta serija je dogurala do 11 sezona...

Andor - 7/10
Pasivno, sporo, previše priče premalo akcije za moj ukus.
Ono što mi je donekle držalo pažnju jeste deo kada je Andor u zatvoru i planiranje bekstva
Da ne bude sve loše vidi se da serija nije rađena na brzinu, sve je na vrhunskom nivou. Lepo su prikazali borbu običnih ljudi protiv imperije, ali meni nije držala pažnju.

MaliAbner ne vode se oni tom logikom. Sekira visi nad svakim projektom. Zadužbine treba da krenem s2.

Ja sam se skroz prebacio na tzv. mini serije (slučajno poslednjih par britanske produkcije), jer mi ta forma najviše odgovara u smislu uloženo vreme - dobijen rezultat.

Elem, odgledah The devils hour
Serija je ok, gluma je dobra, radnja nije nezanimljiva, drži tempo i polako se i smisleno odmotava i razvija ka kraju uz zadovoljavajuć zaključak i finiš...
Ima nelogičnosti, npr. zašto pobogu panduri u seriji ne nose vatreno oružje? Za engleske pandure bobby-je znam da ga ne nose, ali ovo su detektivi u krvnim deliktima nema potrebe da usled nedostatka vatrenog naouružanja vade pajsere iz gepeka?
Mali je prestrašan, a lik oca pravi ljigavac.

Serija me malo podseća na Storm of the century u delu gde đavo (da, mislim da je Gideon đavo) traži šegrta...

Sve u svemu 7,5/10.

Ovo je jedan od spinoff-ova serije Yellowstone...

Ova "1883" je jedna od najcudnijih serija koje sam imao prilike da vidim u zadnje vreme (ili mozda ikada).....sa jedne strane toliko je dobra (prvih 4-5 epizoda),dok sa druge strane (poslednjih 5 epizoda) toliko je glupa,nelogicna,besmislena da je to prosto neverovatno.......tj nikada nisam gledao nesto sto toliko dobro pocinje,a posle se pretvara u takvu glupost,da stvarno nema smisla....

Prvih 4-5 epizoda su odlican moderni western.....odlicna kostimografija,scenografija,dosta nasilja,ubistva (mada i preterano,tj sam divlji zapad u realnosti definitivno nije bio toliko nasilan kako je to predstavljeno u mnogim holivudskim filmovima,pa i u ovoj seriji),likovi su dosta dobri,gluma itd.....a onda dolazi poslednjih 5 epizoda gde se radnja sa tih klasicnih western tema prebacuje na razmisljanja i ljubavne probleme jedne devojke na divljem zapadu (?!) koja odluci ne samo da se zaljubljuje u koga stigne,vec počinje i da se kreše sa kim stigne (?!) iako nad njom "bdi" njena patrihalno-konzervativna majka......(mada i sama majka vise lici na neku MILF nego na neku zenu iz 19 veka)

A i sama serija je vrlo cudna iz jos jednog razloga.....ocigledno da su autori serije imali veliki budzet i ocigledno da su hteli da naprave što realističniju i realniju seriju,tj da što više liči na realnu situaciju sa američkogh zapada iz druge polovine 19 veka......ali čak i blagim poznavaocima istorije tokom cele serije stalno će upadati u oči razne istorijske neautentičnosti,detalji koji su bili nemogući ili nezamislivi tada u 19 veku u USA..

...
Ova "1883" je jedna od najcudnijih serija koje sam imao prilike da vidim u zadnje vreme (ili mozda ikada).....sa jedne strane toliko je dobra (prvih 4-5 epizoda),dok sa druge strane (poslednjih 5 epizoda) toliko je glupa,nelogicna,besmislena da je to prosto neverovatno.......tj nikada nisam gledao nesto sto toliko dobro pocinje,a posle se pretvara u takvu glupost,da stvarno nema smisla....
...
Očigledno nisi gledao The leftovers :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno