Šta je novo?

Iris GO (ex mts TV GO) [nije tema o Iris TV box-u]

Kod mene Iris Go radi super i na mobilnom (doduse android 12) i na PC-u. Smart app ne koristim.
Cak mi se cini da brze radi, nemam vise seckanja kad gledam Arene sa top utakmicama.
Inace verzija na mobilnom je 3.2.2, a na PC-u ne mogu da nadjem nigde gde pise koja je verzija.

Kod mene samo sve Arene i Rts trzaju, negledljivo. Probao starije verzije apk, ne vredi.

@SickMF kod mene na android 13 na Realme GT Master Edition Iris go radi sasvim ok ( uz ogradu da kad je neka gledanija utakmica na Arenama mozda pustim nekad na kratko da samo vidim da li radi i kako ) mozda je pre do te 8-ce tj nadogradnje na android 13 ( izgleda da se mnogo zale ) nego do Iris go

Moze biti da je do onog m:tel , jer tako pokazuje tj. se manifestuje kad ne mirise drugog provajdera

Pa ne znam, obrisao ovu novu verziju, instalirao staru, 1.0.1 i loguje se, sljaka sve, samo nece na novoj da se uloguje.

Pa sad sa njima je sve moguce , kako su odradili blokadu da bi aplikacija mogla da radi samo u njihovoj mrezi sve je moguce , valjda ce se neko ko tako isto koristi jos javiti a i ja cu uskoro u te krajeve ( BiH ) pa cu bas probati , a ako si u mogucnosti i imas vpn sa Srbijom ( koji radi ) da bas probas da se ulogujes na toj novoj verziji Irisa to bi onda i donekle resilo dilemu da li je do toga

Poslednja izmena:
Nisam sa VPN mogao da se logujem ni na starijoj, cak nista ni da gledam, prepoznaje VPN.
IPVanish.

Onda nista sacekacemo da malo vise ljudi dobije tu novu pa ce se onda i znati sta se desava mozda su i pocetni bagovi sa novom apk , a inace na kom boxu si dobio tu novu Iris smart apk

Da li je moguce da kupim prepaid broj u mtsu i koristim iris smart tv aplikaciju i da internet bude "beskonacan", tipa uplatim 100mb interneta na prepaid broj i koristim mobilni kao hotspot na koji je vezan andriod tv preko wifi koji bi samo koristio iris smart tv aplikaciju.

Takodje koliko sam procitao ima dosta negativnih komentara sto se tice iris smart tv aplikacije, a i reviews su dosta losi na play storeu, da li isti sistem vazi i za supernovu, da je saobracaj "beskonacan" u mts mrezi.

Deda hoce da gleda arenu pa gledam koja je najeftinija opcija a da ne mora internet opticki da uvodi i ove box pakete, trenutno ima sbb a mrak mu pada na oci na uvodjenje kablova i skalamerija u koje se ne razume bas haha.
Ima hisense andriod tv, ja sam vec probao slicno da uradim sa arenacloud aplikacijom, i radila je bas uzasno, konstantno logoutovanje, seckanje u streamu itd, mada jeste taj prepaid internet radio full 4g i bio "beskonacan" jer i oni imaju taj slican fazon, samo je problem bio u tome sto ako uplatim na primer 100mb, stream ce da pojede tih 100mb ali ce nastaviti i posle sa 4g internetom sve dok je konektovan na stream ip, naravno druga prica za konekciju sa playstoreom i ostalim mini interakcijama samog tva sa internetom, mislim da je ovo i bio ogromam faktor sto je ova solucija radila toliko lose.

Meni na webos i dalje stara verzija. Nema update iris smart aplikacije
Da, i kod mene je 1.0. na LG
Da li je moguce da kupim prepaid broj u mtsu i koristim iris smart tv aplikaciju i da internet bude "beskonacan", tipa uplatim 100mb interneta na prepaid broj i koristim mobilni kao hotspot na koji je vezan andriod tv preko wifi koji bi samo koristio iris smart tv aplikaciju.

Takodje koliko sam procitao ima dosta negativnih komentara sto se tice iris smart tv aplikacije, a i reviews su dosta losi na play storeu, da li isti sistem vazi i za supernovu, da je saobracaj "beskonacan" u mts mrezi.

Deda hoce da gleda arenu pa gledam koja je najeftinija opcija a da ne mora internet opticki da uvodi i ove box pakete, trenutno ima sbb a mrak mu pada na oci na uvodjenje kablova i skalamerija u koje se ne razume bas haha.
Ima hisense andriod tv, ja sam vec probao slicno da uradim sa arenacloud aplikacijom, i radila je bas uzasno, konstantno logoutovanje, seckanje u streamu itd, mada jeste taj prepaid internet radio full 4g i bio "beskonacan" jer i oni imaju taj slican fazon, samo je problem bio u tome sto ako uplatim na primer 100mb, stream ce da pojede tih 100mb ali ce nastaviti i posle sa 4g internetom sve dok je konektovan na stream ip, naravno druga prica za konekciju sa playstoreom i ostalim mini interakcijama samog tva sa internetom, mislim da je ovo i bio ogromam faktor sto je ova solucija radila toliko lose.
Zar nema Arena da se posebno kupi? Videh na LG AppStore-u.

Zar nema Arena da se posebno kupi? Videh na LG AppStore-u.
Pa ima ali kao sto sam vec objasnio - uzasna sto se rada tice, ako je neka gledanija utakmica stream bufferuje, sama aplikacija je uzas, na primer imaju opciju da zapamte login info, ali nikad ne zapamti login info, sto znaci da ja moram da idem kod dede svaki drugi dan da mu ukucam login opet, nekada se samo izbaguje i bude crn ekran, izgubi se channel lista, cak i na mobilnom i na internetu od 300mbps desava se da im stream bufferuje... Totalni promasaj od servisa.

Zato i browsujem ovde i citam komentare, za sada orion tv ima najbolje komentare sto se rada tice od aplikacija za smart tv koje imaju arenu, samo sto za to bi deda morao da uvede i internet konekciju, pa gledam dal moze to da se zaobidje sa mobilnim internetom na irisu posto tvrde da je saobracaj besplatan pri gledanju irisa sa mts mreze.

Šta je unapređeno na novoj verziji? Ima li razlike u odmosu na prošlu?

Unapređena je šminka.

@stefan1991 Ako kod dede možete da antenom hvatate DVB-T2 signal verovatno je dugoročna gledano najmanje prostora za probleme i frustraciju da zbog Arena kanala plaća onaj "Antena Plus" đavo.

Nema interneta, nema streaminga, nema aplikacija i lozinki.

Nisam siguran da li su tamo Arena kanali još uvek u SD rezoluciji...

@stefan1991 Ako kod dede možete da antenom hvatate DVB-T2 signal verovatno je dugoročna gledano najmanje prostora za probleme i frustraciju da zbog Arena kanala plaća onaj "Antena Plus" đavo.

Nema interneta, nema streaminga, nema aplikacija i lozinki.

Nisam siguran da li su tamo Arena kanali još uvek u SD rezoluciji...
Hvala na preporuci, izgleda da su izostavili arena premium kanale namerno na ovoj platformi, na sajtu ovaj skuplji paket izgleda ima samo arena premium 1, dvojka i trojka nije u ponudi a bitne utakmice se uvek pustaju na tim premium kanalima sad, uvek nesto moraju da izmisle kao da namerno to rade...

Najbolje da probaš sa pripejdom ako već imaš Iris go.
Ja ne znam drugačije da preporučim. Ne gledam tako puno ali gde sam probao je radio. Isto i Smart aplikacija kod sestre preko vpn na SBB netu. Ali i oni uglavnom neki sport pogledaju i kažu nema problema.
Ne troši Net. Valjda samo neku minimalnu količinu kod pokretanja. Pročitaj u temi, pisali su o tome.
Ne znam kako radi pripejd ali treba ti najmanja moguća uplata sa 4g.
Ako imaš dobar Net kod dede, vidi neki vpn da li se više isplati. I to možeš da probaš, daju neki koji dan probe.
Ostala predložena rešenja ne znam kako rade.
Jedino sigurno je da mu uzmeš Iris stb box ako imaš mogućnost za optiku. Nije sada to da ti vuku kablove za trafo stanicu 🙂

Ako se seruje mts net preko telefona na smart tv ili smart box, iris smart radi normalno ali se trosi internet. Probao pre neki dan. Ako pustate iris go na telefonu sa mts netom ne trosi se net osim par MB koje potrosi dok se ne pokrenw.

Najbolje da probaš sa pripejdom ako već imaš Iris go.

Valjda samo neku minimalnu količinu kod pokretanja
Ali ako na tom prepaid nema aktiviran neki dodatak za internet ta "mala količina svako pokretanje" ima časkom da spuca kredit jer kad nemaš dodatak za potrošnju interneta naplaćuje 6 din za 100 kB, a naravno da zaokružuju.

A da ne pričamo o potrošnji neta koju će da naprave sve druge aplikacije za moje nisi blokirao potrošnju mobilnog neta dok ti je upaljen mobilni net zbog Iris

Može li neko da postavi apk od nove verzije Iris Smart. Meni još nema ažuriranja.

Ima li neko modovanu instalaciju Iris smart tv, jednu sam nasao na netu verzija iz 2021 kada je instaliram prepoznaje mi box kao mobilni uredjaj inece da radi, a naravno na playstore nece da mi je izlista.

Poslednja izmena:
Ali ako na tom prepaid nema aktiviran neki dodatak za internet ta "mala količina svako pokretanje" ima časkom da spuca kredit jer kad nemaš dodatak za potrošnju interneta naplaćuje 6 din za 100 kB, a naravno da zaokružuju.

A da ne pričamo o potrošnji neta koju će da naprave sve druge aplikacije za moje nisi blokirao potrošnju mobilnog neta dok ti je upaljen mobilni net zbog Iris
Da ne vrtim sada unazad temu, mislim da je bilo 10ak kb za pokretanje. Koliko znam, kada kupiš pripejd, imaš neku gomilu neta u nekom vremnskom periodu. Na to sam mislio kada sam spomenuo probu. Niko mu ne brani da baci karticu ako ne bude zadovoljan kada isproba.
Nisam odavno na androidu pa ne mogu da se setim koliko je moguće blokirati ostalo.
Zar na pripejdu ne blokira saobraćaj kada potrošiš kredit, kako onda mogu da mu naplate. Uglavnom sam napisao da ne znam ili nisam siguran, ne koristim pripejd možda i preko dvadeset godina. Neće ništa da mu bude ako malo prelista unazad, tema ima 40tak strana.
Ovo za šerovanje neta nisam znao. Njemu se onda ne isplati to ništa. Po meni onda VPN i sbb net koji sam razumeo da ima ali ima da plače ako ne ume da pokrene.

Ne znam kako je sad kod ostalih aplikacija A1, Orion, Supernova... čitam za A1 da je ok...

Realno, ja bi svom dedi uveo pravi Iris TV ako postoji optika, i platio bi mu :) Jedino bi se to usudio da preporučim.
Jedina skalamerija je optički modem, koji može negde da zavuče i zaboravi da postoji (bar sam ja zaboravio da postoji). "Kablovi" su kao najloni za pecanje, ne vide se, a STB je valjda poznato koliko je mali. Nema ni metar mrežnog ako se dobro postavi modem. Jedino što ima da šalta HDMI ulaze na TVu sa jednog na drugog operatera :)
Dobro posle će da kuka verovatno kako je eon do jaja a iris bezveze i tako to... :)

Zar na pripejdu ne blokira saobraćaj kada potrošiš kredit,
Kod MTS ne, jedini od tri provajdera koji dozvoljava da internet saobraćaj troši kredit. Po ceni koju sam naveo prošli komentar.

Nisam odavno na androidu pa ne mogu da se setim koliko je moguće blokirati ostalo
Na telefonima čak i gde nudi kontrolu toga i za sistemske aplikacija i kad sve i jednu aplikaciju kao blokiraš i dalje nisi blokirao "Android System" koji svako ugasi-pa-upali momentalno povuče nekih 10-ak kB podataka.

A kad AndroidTV box nakačen na hotspot sa mobilnog naravno da imaš i čitav memenat "a šta sve rade ostale aplikacije na boxu dok ja koristim Iris Smart". Na AndroidTV naravno da nema opcija za odabir koje aplikacije mogu ili ne mogu da idu na net.

ne koristim pripejd možda i preko dvadeset godina.
Ja sam se eto posle 20 godina vratio na prepaid. Tamo da sa danas eto mom Ćomi mobilnom testirao šta se dešava u scenariju da se na njemu direktno gleda Iris Go sa mobilnim netom, dok je blokirano za sve osim za Iris Go app: i otišlo je 5 din kredita dok sam upalio net, upalio Iris Go app, otvorio da vidim EPG šemu za 3-4 različita kanala i pustio Arena kanal na 20-ak sekundi.
I svaki on/off mobilnog neta košta nekih 0.4 dinara (zbog "phone home" koji radi "Android System" stavka u Data usage statistici).

Da testiram hotspot na AndroidTV box baš i ne bih danas, jer će 4-5 MB da mi svuče sav preostali kredit 😂
Ni na Aurora store nema update.
Idi na opciju "Manual download" i za version code umesto 19 napiši 27 ;)

@Gargamel83 Ako mene pitaš: da nakon update mi je tražio login podatke (mada mislim da sam prethodno dok je bila v1.0.1 greškom otvorio Iris app umesto neke druge dok nije bio uključen VPN, a u tom slučaju svakako izloguje) i uradio je uspešno login i sad radi. Naravno login radi kad sam na dozvoljenoj IP adresi (= nakačen na VPN sa MTS IP) jer sa mojom ZLOrion neće da može.

Mislio sam na @leopulp al i ti si svakako pomogao. Definitivno ne moze vise na novoj app sa M:tel netom, iz BIH, sad sam opet probao i javlja gresku za logovanje. Probacu veceras da pustim hotspot sa MTS kartice da se logujem tj da probam.

Nazad
Vrh Dno