Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

E sad, ne znam, nisam ni znao da ima stari i novi model, za djonove nisam zagledam, ja sam moje uzeo pre 2-3 godine tako da je moguce da je stari...

Kad smo kod papuca, nekada pre sigurno jedno 20-25 godina dok su bile aktuelne one Fila, svi se sigurno secaju, ja kao klinac odem kupim neke Nike gumene, svi na mene osuli paljbu sta ce ti to gadno.... A ibdo nedavno su se takve pravile, a i moje su verovali ili ne jos u zivotu.... Ovakav sličan model bese....

Imao sam 2x takve pre 15-20 godina. Nisu bile nešto posebno udobne ali su baš dugo trajale. Najveća mana im beše izvlačenje ove 4 kopče (po 2 sa svake strane), što se dešavalo pri kretanju kroz vodu, po kamenitim plažama itd. A uvlačenje pomenutih kopči beše veliko smaranje.
https://www.sportvision.rs/papuce/69954272-nike-victori-one
O tim smo pisali.

A ove su više za kvašenje, bazen, plažu, posebno jer nemaju pomenuti sloj sunđera.
https://www.n-sport.net/papuce/muske-papuce-nike-victori-one-shower-slide.html

Da, te kompece su bile mana, meni se nisu izvlacile nego pukao taj deo na djonu, pa sam ga zalepio... I tako dan danas drze.

Uzimam samo nike papuce, poslednje uzeo u planeti pre dve ili tri godine, odlicno su se pokazale, jesu malo skuplje, ali udobnost i kvalitet cista 10.
Ja kupio SolarSlide pre 5-6 godina i sad kupio neki novi model, i iskreno, uzasne su, Kawa Shower mislim da se zovu, i dalje nosim ove SolarSlide dok se ne raspadnu skroz.

Edit: Ipak su ove sto je linkovao hsv.stoned, Victori Shower Slide. Mom bratu se npr svidjaju pa ih je uzeo, ali su po meni dosta krute u odnosu na SolarSoft i teze za kretanje.
Inace, jako zelim da kupim Pegasus Trail 3 GTX u onoj Seafoam boji, ali ne mogu nigde da je nadjem, cak ni u inostranstvu. Da li znate gde da gledam najbolje?

Poslednja izmena:
Kad smo pre 35 godina na Ponte Rosu kupili papuče slične ovim današnjim ( u to vreme je kod nas postojao samo jedan model ), trajale su i tajale ( Ovo sad ili se đon dezintegriše ili puknu gore) ko ni jedne druge, ništa im se nije kidalo, samo im se đon tanjio, a bio je jedno 4-5 cm debljine, brat bratu 10 godina trajale.

Kad smo pre 35 godina na Ponte Rosu kupili papuče slične ovim današnjim ( u to vreme je kod nas postojao samo jedan model ), trajale su i tajale ( Ovo sad ili se đon dezintegriše ili puknu gore) ko ni jedne druge, ništa im se nije kidalo, samo im se đon tanjio, a bio je jedno 4-5 cm debljine, brat bratu 10 godina trajale.
Adidas i Nike su dobre, nisam primetio da pucaju, bar ovi skuplji modeli. Ali one Rider baš mogu da budu težak krš, jednom su mi obe pukle na pola, i to posle samo 5-6 meseci. Jesu bile lepe i udobne, ali očajnog kvaliteta.

I meni su Rider ispucale brzo, i to sam ih kao uzeo da potraju malo duze.

Duze su mi izdrzale Kronos papuce koje sam usput uzeo na akciji za more nego Rider. Posle cu da okacim i koje

Ja sam sa druge strane imao neke Rider japanke koje sam nosio godinama i još su mi žive.

isto, i jos uvek ih imam, stoje negde u cosku, jer sam uzeo salomon japanke :D

pazario neko ove? zanima gaziste

Oprao radnu mašinu pošto je skandalozno izgledao, hteo sam da vidim stanje očuvanosti. Lako se oprao mlakom vodom ručno i običnim tvrdim dečjim sapunom za ruke.

1691404626660.jpeg
1691404668556.jpeg

1691404852062.png

Model Mach 5.

266km terora i jedan hajk koji nije uračunat. Sem ovog obeleženog dela đona i blagog trošenja kod prstiju spolja, kao nove da su i dalje.

Za podsećanje, Nike Zoom Tempo Next% je pukla posle 417km. Ove deluju da će posle 500km moći bez problema da ostanu kao B patika za loše vreme.

Poslednja izmena:
Supinator ili loš djon?
Jel I drugi djon ovako stradao? Možda je sa tog hajka?

Obe su isto potrošene to im je uslovno mana, ne postoji onaj tanak sloj izdržljivijeg materijala. Naredni izveštaj, nadam se, na 500km.

Realno bolje ovako nego da pukne ko Tempo, pogotovo jer je jeftinija patika u pitanju, a i više mi odgovara, ne stresira nijedan deo noge kao Tempo donji deo lista.

Verovatno đon duže traje kad se trči po šumi, nego na betonu.Zanimljivo koliko ljudi trči po ulici udišući izduvne gasove automobila, npr Bulevar JNA, trče ulicom paralelno sa stazom u Banjičkoj šumi.

Kuku, šta im radite? 😬
Moji djonovi na toj kilometraži budu kao novi, samo se iz profila djona vidi da su sabijeni.

Moraću da počnem brže da trčim, da se i meni jedne izližu 😄

Update: ja sam 95% vremena na betonu. Šuma je druga vrsta trčanja.

Ma ako ima onu izdrzljivu gumu, beše ti trčiš sa Pegasus, a ona to ima, to traje. Realno prvi put i vidim i imam patiku sa ovakvim đonom. Štednja.

Svakako je ovo dovoljno dobro za života patike, posle 600km većina je poprilično ubijena. Svejedno koliko je izlizana, ako više ne vrši funkciju čuvanja naših matorih koski.

• Like
Reagovanja: PJ
^
GMqHAlG.jpg

Sta ste rekli, koje su dobre papuce za plazu, setnju? :D
Ove, trenutno najpovoljnija cena a imaju i otvore za odvod vode. Mekane su, udobne, i nemaju onaj glupi sunđerasti deo koji upija vodu, kao ova verzija.
E sad, to što su veoma mekane i udobne ima svoju cenu, jednostavno se taj materijal ubrzano troši, posebno po betonu, asfaltu pri visokim temperaturama. Nikada nisam video šaru i đon na nekim papučama a da tom brzinom nestaju. Kapiram da im je realan rok upotrebe 2-3 sezone, pre nego što ostanu bez kompletne šare i pola đona.

Poslednja izmena:
Sta je sa brojem 43, nigde ga nema? :D
Valjda Vas hobita ima najviše pa se razgrabilo. ;)
No hard feelengs.

Ja sam poručio br. 46 za sebe, ima gde hoćeš, ali sam u Đaku našao najeftinije za 3300 din sa dostavom (naravno bele (iako jeftinije) nisam ni razmatrao jer ne želim non-stop da ih čistim ka se zapraše)...

EDIT: Koliko vidim imaju broj 42,5, tj. 9 USA, što je 27cm gazište... Uglavnom nemaju na stanju modele po pola brojeva, već ceo broj tj. po 1 cm razlike između brojeva...

Pa meni noga 27.5, 27 bice malo, a da uzmem 44, da ne budem ko patka.. :D Probacu negde pa cu videti.. Hvala.

Istina. I krute su po meni. Jel ima neka alternativa za Nike SolarSoft Slides?

Nazad
Vrh Dno