Šta je novo?

Mobilni telefon Xiaomi za 200e

Koji mobilni telefon kupiti

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Potreban je telefon za sina. Nema nekih posebnih želja, recimo da je autonomija prioritet. Računam da za te pare može samo kupi šjaomi brate da se nađe a da bude upotrebljiv. Ima neki mi 11i na oglasima nov, ali nisam siguran pošto je stariji model, kako stoji taj SD888 sa potrošnjom baterije?

Dodaj jos malo i uzmi A34
Nisam u toku sa tim samsunzima niže klase, jel i tu samsung bolja kupovina?

Edit: 260e za samsung sa MTK čipsetom? Hm...

Ipak bih jurio neki xiaomi sa SD, čak i ako je stariji model. Ako grešim, voleo bih da me neko ispravi. A i A34 dosta prelazi budžet.

Poslednja izmena:
Nisam u toku sa tim samsunzima niže klase, jel i tu samsung bolja kupovina?

Edit: 260e za samsung sa MTK čipsetom? Hm...

Ipak bih jurio neki xiaomi sa SD, čak i ako je stariji model. Ako grešim, voleo bih da me neko ispravi. A i A34 dosta prelazi budžet.
Овај А34 је свакако бољи од овога што си ти навео. SD888 греје као шпорет а троши као алва и на скупљим телефонима, а замисли тек на телефону 200е како ради.
Поред А34, можеш погледати Моторолу G72, Realme 8, Redmi note 12 pro, Honor magic 5 lite(који је шампион батерије), па види где се ценовно највише уклапаш...

Ma to sam video u oglasima, pretpostavio sam da ima neka fora sa tim sd888. Gledao sam redmi note 12 pro 4g, i pitam se koja je razlika između njega i redmi note 10 pro, osim što ovaj stariji ima bolju zaštitu ekrana rekao bih, i možda bolji zvuk. Oba pogoni SD732G. Znam da je samsung na papiru lošiji a u praksi ispadne bolji zbog odličnog sistema (ja još uvek koristim A71 a žena A52) ali mi se ne sviđa da dajem skoro 300e za MTK. Pogledaću još malo ove modele što si preporučio i pročitati testove, hvala.

Ako Mi 11i možeš da nađeš za 200€, još i nov, to je pun pogodak. Pitanje je da li bi i Poco X3 Pro mogao da kupiš za 200€, eventualno F3. Kao neko ko je nedavno uzeo Poco F2 Pro 8/256, dajem prednost SD 8 seriji i LPDDR5 pa makar to bio i 888. Iako posedujem i Mi 9 SE, ali SD 7 čipsetovi imaju svojih granica.

Mi 11i nov za 200€? To može samo oglašeno da bude nov telefon, u praksi nikako a da nije neka muljaža.

To je bukvalno donja granica za dobro očuvan polovan, novi se kreću od 400€ naviše.

Koliko znam striktno do 200€ a da je novo i relativno aktuelno najviše dobacuju SD6xx i MTK G9x telefoni... Redmi Note 12, malo preko 200€ je Realme 10...
Redmi Note 10 Pro je po meni i dalje odličan, mada postoji i Redmi Note 12 Pro 4G koji je isti samo osveženi model i mislim da je do 250€.

Od Samsunga mislim da je jedino A24 sa G99 upada u taj rang... Ne znam koliko je skuplji A34 ali pretpostavljam solidno.

Sad će uskoro i da dođe Redmi 12 5G sa SD 4 Gen 2, i on bi trebalo da bude do 200€.

Ode 11i dok sam se premišljao. Inače telefon je ovde u oglasima bio. Redmi note 12 pro je 230e i to je najviše što ću se pružiti. Kažem, to je za sina, 12 god. YT, po neka igrica, malo fotkanje, nije dete zahtevno, ali je bitna autonomija.

Ako neko ima još neki savet otvoren sam za sugestije, ali da je bliže 200 nego 300.

Hvala svima na pomoći.

Ponuda je bila sasvim korektna. Ako ti je od značaja, premišljao sam se da uzmem polovan test primerak Realme GT2 za 190€, ali pošto sam na netu video da prijavljuju kako su im spržene matične ploče, odustadoh. RN 12 Pro je svakako dobra opcija ko hoće Sony IMX766 uz nešto skromnije specifikacije i kupovinu u radnjama. Pošto bi po prvoj logici i KP dolazio u obzir, Mi 11X, Mi 10T/Pro i Samsung F20 FE su jedino još neki mogući izbor više pored svih pomenutih u ovom cenovnom rangu. Nezgodno je svakako to što od 2021. situacija je znatno gora po pitanju pristupačnosti tehnološki naprednijih rešenja.

Za 200 teško. Pre će OP Nord 2 da nađe za te pare.

Da za 200e bas tesko. Nord2 je odlican izbor do 200e. Poco F3? Ima ga po oglasima tu oko 200e.
Napisao sam već pre za F3 i X3 Pro, ali definitivno je da F3 može da se nađe dosta povoljnije na oglasima pa u ok stanju 8/256 prosečno ide oko 150€, a jedan 6/128 što ima zaštitno staklom sa kapljicom je oglašen na 111€, tako da i to deluje sasvim korektno.

Dodaj jos malo i uzmi A34
Samo da se javim i zahvalim svima još jednom na pomoći, ispostavilo se da kp prodavci samo fiktivno drže RN12pro4g na stanju za 230e, makar ovi jači. Onda malo vrteo radnje po PA, najjeftiniji 255 i to za sutra, i slučajno nađem A34 za 260. Nisam planirao toliko para, ali eto, čitao sam i recenzije i vidim da su ljudi ipak zadovoljni sa A34. Sin je naravno prezadovoljan. 😁

Vrh Dno