Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da li cu ikada dobiti verifikaciju za PayPal? Je l' zna neko nesto o tome?

Da ali u Beogradu po centru pa i malo šire MTS bukvalno kuburi i sa 3g signalom, a o 4g signalu su samo snovi da se dobije jedna crtica, dok A1 ima max signale evo primera radi od Pravnog fakulteta do Slavije odnos A1 MTS je 4:1 a možda i 5:1 u broju stanica, odnos bi bio ovakav 4:2:1 A1-Telenor-MTS.
A o prebukiranosti MTS mreže i tamo gde postoji signal da ne pričam, bukvalno to je neupotrebljiva mreža.
U Unutrašnjosti je druga stvar tamo je MTS jedini izbor i tamo bi ljudi možda imali benefit od ovog prelaska, međutim u Beogradu mislim da će se ljudi pozdraviti sa Globaltelom.
Da je A1 pametan i da ponudi istovetne uslove bukvalno bi svi prešli tamo samo da nemaju dodira sa jezivom MTS mrežom.
Iskreno tome se i nadam. Da ce mts da ostavi uslove a A1 da popravi ( svakako imaju mrezu ) mts ima taj neutralni prioritet. A1 ima tu optimizaciju ( i onda da ljudi mogu da biraju, jer ima dosta mesta gde A1 ima slabiji signal) ali mts ima dosta mesta gde losije radi mreza, da ne pricam samo o brzini ( i onda bi imali konacno dva dobra ) A1 i sad fercera ko sat (naravno gde ima OK signal (cak i sa slabim radi poprilicno dobro). Tk kad se oslobode globaltela i predje na mts svima ce se popraviti diverzifikacija ( naravno ako mts ne unisti ) a A1 isprati "lose" pakete.

Evo ja sam u unutrašnjosti, pa su A1 i Yettel daleko bolji od mts-a. Možda nije pravilo, ali eto, nije mts jedini neprikosnoveni. Sve zavisi od lokacije do lokacije.

naravno, zavisi od lokacije. kod mene u selu (neradin(opstina irig)) jedino yettel ima baznu stanicu, mts ima slab signal a a1 nema skoro nikakav. ali u okolini, u ostatku opstine i po fruskoj gori, mts na dosta mesta ima bolji signal od yettela a ni a1 skoro nigde nije bolji od ova dva.. tako da kad/ako globaltel predje na mts, ja cu uglavnom imati bolji signal

naravno, zavisi od lokacije. kod mene u selu (neradin(opstina irig)) jedino yettel ima baznu stanicu, mts ima slab signal a a1 nema skoro nikakav. ali u okolini, u ostatku opstine i po fruskoj gori, mts na dosta mesta ima bolji signal od yettela a ni a1 skoro nigde nije bolji od ova dva.. tako da kad/ako globaltel predje na mts, ja cu uglavnom imati bolji signal
A1 tu izvlaci samo sto su im visoke bazne stanice (fizički) inače verovatno dobijas signal iz Krušedola.
Jedino u tom delu je na Paragovu beutalna lokacija (isto visoka bazna stanica) pa poprilično pokriva Iriški venac. A zapadni deo Fruške gore (mts je jedini koji ima signal...) Yetel tu i tamo jedva. A1 opet na visinu i na GSM izvlači i tu.
Put za vrdnik, neki GSM dovlači... Boga pitaj odakle) Sto se tiče A1 makar sam ubeđen da gde god da se izgubim da kad dignem telefon ili popnem se na neko uzvišenje da cu nahvatati makar neki GSM sa 15 kilometara udaljene bazne stanice 🤣. Daleko da je loš. Ali od Beočina ka hrvatskoj granici... Jedini mts ima upotrebljiviju mrežu.
Tako da makar sto se tog dela tiče (doduse do pre.par.godina bilo je no network coverage u celom tom delu) tako da je sto ima ikakvog signala pored mtsa koji je tri bazne stanice stavio tu poprilično iznenađenje....
Ali opet A1 ima najvise brzih lokacija... Tako da kompenzuju na tom polju svakako.
Tipa ta u Neradinu yettelova je samo B20.

Korisnik freepaid paketa uz automatsku obnovu, prenet broj iz A1 mreže i dobijeno 200gb

Pre neki dan dobijam poruku da nema dovoljno kredita za razgovor, mislio sam da se nešto privremeno zaglupelo.

Medjutim dva dana kasnije ista stvar, i zovem TP pošto je paket i dalje aktivan samo za pozive kaže da nema kredita.

I sad verovali ili ne;
saznajemo da neograničeni pozivi ipak nisu neograničeni i da mi je trajno blokirana opcija "neograničenih" poziva.

Sada mogu samo da uplatom 250min i niko iz TP ne zna da mi objasni nakon koliko potrošenog minuta ili poziva nastupa ova suspenzija?

Na njihovom sajtu postoji samo podatak da se više od potrošenog 40gb interneta smatra zloupotrebom i u ostalim pozovi ali ništa ne piše koliko minuta i sl.

Šta raditi?

Ispalo da sam bez veze prebacio broj iz A1 u globaltel
Samo da javim da su nakon pisanja zalbe uklonili blokadu za razgovore, i dalje bez preciznog objasnjenja zbog cega je tacno nastao problem, i ponovo nikakav odredjeni broj minuta nije pomenut kao granica, kao sto je neko ovde napomenuo da je u pitanju 5000 min.

Od njih zvanicno taj podatak nisam dobio.

• Like
Reagovanja: uji
Pre dvadesetak dana preneo broj iz mts u globaltel i sve bilo ok,pre par dana odjednom neće da mi stižu poruke od banke za autorizaciju transakcije,ne radi ni za raiffeisen a ni za intezu,od globaltela i verify mi te poruke sa kodovima stizu.Istog dana kada mi je broj presao u globaltel sam povezao intezinu karticu za obnovu paketa i normalno mi je stigla poruka sa kodom ,a sad nikako

Šta može biti

Pomagajte

@losmi100janovic isto potvrđujem. Ne stiže sms otp za Raiffeisen, ali zato uredno ide kod za reaktivaciju mBanking tokena, otvaranje iRačuna, poništenu kartičnu transakciju i potrošnju u inostranstvu. Sa PayPal-a takođe ništa ne stiže, ali imam autorizaciju u aplikaciji.

Broj na koji treba da stizu poruke sa jednokratnim lozinkama (One Time Password)
nemojte prenositi u Globaltel jer postoje problemi koje nikako da rese.

@losmi100janovic

Da si citao temu , procitao bi ovaj savet i ne bi se z**** ,
i ne bi sada kukao i pitao se sta da radis...

Kupi drugu pripejd karticu ( MTS / Yettel - imas mogucnost prebacivanja
kredita na drugi broj ) i postavi taj broj da ti na njega stizu OTP poruke

Globaltel koristi za pricu,poruke i net.

Kako radi Globaltel roming u Grčkoj, Sitonija?

Meni radio OK, ali to mnogo zavisi od konkretne lokacije i pokrivanja na njoj.
Pozdrav

Broj na koji treba da stizu poruke sa jednokratnim lozinkama (One Time Password)
nemojte prenositi u Globaltel jer postoje problemi koje nikako da rese.

@losmi100janovic

Da si citao temu , procitao bi ovaj savet i ne bi se z**** ,
i ne bi sada kukao i pitao se sta da radis...

Kupi drugu pripejd karticu ( MTS / Yettel - imas mogucnost prebacivanja
kredita na drugi broj ) i postavi taj broj da ti na njega stizu OTP poruke

Globaltel koristi za pricu,poruke i net.
Imam ja i globaltel esim i na njega normalno stizu otp poruke,kolega isto preneo broj iz mts u globaltel i njemu normalno stize,sta da se radi,više sreće drugi put 😂😂😂😂

Meni radio OK, ali to mnogo zavisi od konkretne lokacije i pokrivanja na njoj.
Pozdrav
Nikiti, Neos Marmaras...
A jel treba nešto da podesim, aktiviram, nisam je do sada koristio za roming?
Ovde mi net radi normalno.

K'o što rekoh, mnogo zavisi od konkretne lokacije, naročito na plažama. Pomeriš se 50 metara levo/desno ili gore/dole i potpuno različita slika. Ali to nema veze sa Globaltelom, već sa mrežom u kojoj si.
Što se tiče podešavanja, treba prvo da imaš neki roaming paket, a treba i da prebaciš karticu u roaming profil. To ide preko SIM Toolkit aplikacije - pretraži temu, objašnjavano je gomilu puta.
Pozdrav

Posle hiljadu godina idem u crnu goru, koristim globaltel uzbudljivi pripejd, pročitao sam sve na sajtu, posebno onaj deo za zapadni Balkan i na kraju mi ništa nije bilo jasno.

Pozvao sam i kontakt centar i rekli su mi sledeće (kad god pozovem a to je jako retko uvek mi se javi ista matora žena koje nema pojma, posle pola sata čekanja):
  • imam 0,5 GB iz svog paketa koji mogu da koristim u crnoj Gori
  • dolazni pozivi su mi besplatni
  • odlazni pozivi mi se tarifiraju iz paketa.
  • nema potrošnje kredita koji imam na broju

U sve ovo uopšte ne verujem, lakše mi je da aktiviram roming za zonu jedan gde je crna gora. Ali me prosto zanima za taj zapadni Balkan da li je meni zaista besplatan prijem poziva u globaltelu (sa aktivnim paketom uzbudljivi prepaid), i da zaista koristim minute iz paketa kada zovem i da mi se ne skida kredit.
Jer to nije ono što piše na sajtu a na sajtu pišu različite stvari i verovatno se jedne odnose na freepaid a drugi na uzbudljivi prepaid ali to nije dovoljno jasno razgraničeno ili bar ja nisam dovoljno ušao u materiju.

Ako neko ume da objasni u dve rečenice bio bih vrlo zahvalan! ✌️🤪

Imaš sve objašnjeno u temi za roaming u Zapadnom Balkanu.
Pozdrav
P.S. Ukratko, cene su ti iste kao da si u Srbiji.

Pogledao sam temu za zapadni Balkan i tu se 95% govori o MTS mreži.
Mene samo zanima:
  • da li su mi u crnoj Gori na paketu uzbudljivi prepaid besplatni dolazni pozivi kao što kažu u kontakt centru ili nisu?
  • da li se odlazni pozivi tarifiraju tako što mi se umanjuju minuti iz paketa ili plaćam minute po tarifniku što se skida sa kredita.
  • rekli su mi da imam 0,5 gigabajta za crnu goru bez roming dodatka i ne znam kako su došli do tog iznosa.

Ljubazno bih molio neko ko ima iskustva da mi javi. Hvala! 🤓

Pre dva dana u Bosni su mi važili minuti iz uzbudljivog prepaida. Ako je važno da napomenem, SIM kartica je registrovana. Radio je i net - one njihove smešne kvote, ali je radio LTE na BH telekomu.

Dolazni pozivi potpuno besplatni.
Pogledao sam temu za zapadni Balkan i tu se 95% govori o MTS mreži.
Mene samo zanima:
  • da li su mi u crnoj Gori na paketu uzbudljivi prepaid besplatni dolazni pozivi kao što kažu u kontakt centru ili nisu?
Dolazni su besplatni
  • da li se odlazni pozivi tarifiraju tako što mi se umanjuju minuti iz paketa ili plaćam minute po tarifniku što se skida sa kredita.
Iz uzbudljivog prepaida (bar sam siguran za registrovane prepaid kartice), ne skida kredit.
  • rekli su mi da imam 0,5 gigabajta za crnu goru bez roming dodatka i ne znam kako su došli do tog iznosa.
GPRS saobraćaj (izrazen u MB) dostupan iz paketa za registrovane korisnike se računa
po formuli:(cena paketa koji sadrži internet a traje 30 dana/720) *1000
Ljubazno bih molio neko ko ima iskustva da mi javi. Hvala! 🤓

Data saobraćaj (izrazen u MB) dostupan iz paketa za registrovane korisnike se računa
po formuli:(cena paketa koji sadrži internet a traje 30 dana/720) *1000
Dragi Poglavice, sve jasno!
Registrovana prepaid kartica. Uzbudljivi prepaid, mesečni paket 50 minuta i 1 GB = 300din.

Data:
Ovako računam: 300din / 720 * 1000 = 416MB. Tačno?

Dolazni pozivi mi se ne skidaju od minuta koje imam u paketu?

Ne bih da spucam kredit kojeg imam puno na neku glupost kao što je internet. Pretpostavljam da savetuješ koristim ovih 416MB, za početni dan ili dva a onda da uplatim sedam dana net rominga? Verujem da oni ne šalju nikakvo obaveštenje kada sam na 50% besplatnog data saobraćaja i slično? Kako ovaj roaming za zapadni Balkan, Kako za NET paket? Koristio sam puno puta po inostranstvu roming net ali sam potpuno zaboravio da li jave kada sam na polovini i slično.

Hvala ti na odgovoru koji od globaltela ne mogu da dobijem. 👍🏼🧐 Ili mi se javi službenica koja nema pojma ili ostavim telefon i čekam sat vremena da se javi operater i prekine se veza na sat vremena.

Dragi Poglavice, sve jasno!
Registrovana prepaid kartica. Uzbudljivi prepaid, mesečni paket 50 minuta i 1 GB = 300din.

Data:
Ovako računam: 300din / 720 * 1000 = 416MB. Tačno?
Isti paket i ja imam na globaltelu, tačno toliko MB je dostupno
Dolazni pozivi mi se ne skidaju od minuta koje imam u paketu?
Dolazni pozivi su besplatni, ne skida minute.
Ne bih da spucam kredit kojeg imam puno na neku glupost kao što je internet. Pretpostavljam da savetuješ koristim ovih 416MB, za početni dan ili dva a onda da uplatim sedam dana net rominga?
Možeš tako, ja sam imao na drugoj kartici još 7GB pa mi ovo nije ni trebalo toliko, ali radiće tako kako si zamislio.
Verujem da oni ne šalju nikakvo obaveštenje kada sam na 50% besplatnog data saobraćaja i slično?
Ništa nije stizalo.
Kako ovaj roaming za zapadni Balkan, Kako za NET paket? Koristio sam puno puta po inostranstvu roming net ali sam potpuno zaboravio da li jave kada sam na polovini i slično.
Ne znam koja je praksa kod Globaltela, u Bugarskoj i Rumuniji sam koristio pakete od 1 i 3GB, nikakva obaveštenja mi nisu stizala od njih. Pratiš stanje sam, net u roamingu ne radi van paketa, ne može da troši kredit.
Hvala ti na odgovoru koji od globaltela ne mogu da dobijem. 👍🏼🧐 Ili mi se javi službenica koja nema pojma ili ostavim telefon i čekam sat vremena da se javi operater i prekine se veza na sat vremena.

Kakav je pokrivenost globatel operatera,sumadijski i kolubarski okrug,yetel mreza je katastrofa,slab signal nacisto,vecinom sam nedostupan...

Za sad identična kao A1, ali će u nekom trenutku preći na mts infrastrukturu pa će biti 1:1 sa mts mrežom.

Nazad
Vrh Dno