Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Meni i u app trazi potvrdu putem smsa. Ne znam da li bi mi stizao kod ako bih se vratio u a1.

Da li još neko ima problem sa dolaskom poruka o propuštenim pozovima, poruka mi je došla nakon 5h?

Pa ne mogu da koristim fizicki SIM sa Yettel i Globaltel ESIM. Cim selektujem za bilo sta Globaltel to se automatski podesi za internet i telefon bez opcije da mogu da promenim. Verujem da je do Globaltel jer nemam tih problema sa Yettel

Meni i u app trazi potvrdu putem smsa.
Nisam dodatno obrazložio da sam još od ranije bio i ostao ulogovan na aplikaciji.
Da li još neko ima problem sa dolaskom poruka o propuštenim pozovima?
Većinom ne stižu i onaj ko zna moj drugi broj mi se žali da dobija obaveštenje da je prvi nedostupan. No, uopšteno imam dolazne pozive na ovom, ali desi se to, isto kao kad sam pre skoro 15 godina na Vipu bio u romingu sa mts-om.

Poslednja izmena:
Shvatio ovo u vezi dve kartice u iphone 11. Bas kao sto pise na engleskom. Mozr da radi samo 1 SIM i 1 ESIM a ne dva ESIM

Evo posle skoro mesec dana koriscenja Freepaid-a, mogu da vam kazem da je sve bilo u redu do sada, kada signal odjednom samo nestane. Testirao sam, ne desava se samo ne jednoj lokaciji nego svuda po gradu. Dakle, kada me neko zove, nedostupan sam i SMS primim sa velikim kasnjenjem. Kao da sve normalno radi samo odredjeni period, posle ne. Broj je prenet iz MTS-a.

Pa sigurno imaju dugoročne ugovore koji se ne prekidaju tako lako, a kad je već ugovoreno, bolje da opterećuju a1 mrežu nego mts

Ako je sad za verovati onoj buvi da je Telekom Austrija puštena na naše tržište da bi tamo došao mtel, onda će izgladiti i to na papiru da se stavi van snage.

Ovo za signal, I kod mene radi katastrofa. Čas ima čas nema a o netu da ne pričam. 4g+ se vuče ko prebijen zec. Nema ni 200 KB/s
A nekad je letio... Osećam da počinje neki seh...

Znaci ne vredi prenositi broj u globaltel?

Sada se prepaid kartice samo mogu poručiti? Više nema na trafikama kada sam tražio.

@Vujke89 @Koky Koja mesta? Problem sa repetitorom? Evo ja sam od jutros na putu i prošao sam nekoliko gradova, i za sada je svuda u redu sa mrežom (i signal i net).

@Vujke89 @Koky Koja mesta? Problem sa repetitorom? Evo ja sam od jutros na putu i prošao sam nekoliko gradova, i za sada je svuda u redu sa mrežom (i signal i net).
A brate ne znam koji je repetitor, okolina Loznice i Krupanj. Samo znam da je radilo ovde kod mene kući extra, download bio super. Sad se vuče ko mrtav. Juče čak nije ni bilo signala uopšte samo hitni pozivi mašta im to značilo.... Sad sta je u pitanju ko će znati.

Sinoc je isto zezalo u Jagnjilu (Mladenovac). Evo sad sam ispred repetitora i imam samo 1 crtu 4g inace je pun signal i 4g+.

Izgleda da je do repetitora. I oni koji koriste A1 nemaju mrezu.

• Like
Reagovanja: uji
Znaci ne vredi prenositi broj u globaltel?
Kao sto vecina predlaze, bolja opcija je da svoj primarni broj ne menjas i ostanes u svojoj mrezi. Ako hoces, prebacis neki drugi br. u Globaltel, dobijes 200 GB i aktiviras koji hoces prepadi posle. Ja tako radim,i do sada je sve OK ali evo odjednom cesto nemam signala. Da napomenem, ovi problemi sa signalom su poceli pre oluja.

Ko posle oluje ima problem - nazovete ( sa nekog broja koji funkcionise ) A1 ( 0601234 )
i pitate za trenutno stanje na odredjenoj baznoj stanici
( da li radi ili je u prekidu i da li funkcionise internet saobracaj )

A jel moze bilo koji broj da se prebaci u globaltel (mislim i broj bez ugovorne obaveze,kupljen na trafici kao pripejd) i da se dobije tih 200GB?

@gorgilije

EDIT:

Nije moguce odmah preneti novi broj.
Do 31.07 po pravilniku , broj mora biti aktivan minimum 3 meseca kod prethodnog operatera.
Od 01.08 taj rok je smanjen na dva meseca.

Poslednja izmena:
Hteo sam da kupim nešto na internetu i da platim koristeći PayPal i ne stiže mi OTP. Imam MTS broj prenet u globaltel.
To sam prijavio pre tri nedelje, otvorili su tiket i javili mi da to nema veze sa njima jer sve što dobijaju preko A1 mreže oni prosledjuju dalje.

Tri sedmice kasnije i dalje ne radi i ponovo sam otvorio reklamaciju, nemam PayPal aplikaciju i nema načina da se ulogujem u svoj nalog bez OTP da bih promenio broj telefona. Mislio sam da će srediti za tri sedmice a sada je već kritično i treba mi za plaćanje. Any hint?

Popni im se na glavu. Prvo oni ne prosleđuju SMS poruke koristeći A1. Globaltel ima svoj SMSC. Do njih je.

Slazem se. Optuzuju A1 za nesto sto su oni zeznuli. Jedino da zoves PP da ti dodaju drugi br. za sms kod ili da se prebacis u drugu mrezu.

Nazad
Vrh Dno