Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da, odjednom mi je Globaltel broj sada dostupan za zvanje sa mtel CG broja što je unazad nekoliko meseci bilo nemoguće. Baš sam se zapitao šta je razlog.

Je li prelaze na mts infrastrukturu?

Nadam će da će rešiti problem sa govornom poštom, uvođenjem VoLTE i problem sa prelaskom sa 4G na 3G prilikom pozivanja. 😅

Da li neko zna kako podesiti roaming za Kipar?
Sad sam pogledao i vidim da uopste nema na spisku zamalja? Da li to znaci da uopste ne moze da se koristi Globaltel kartica na Kipru?

Da odgovorim sam sebi. Nemaju ugovor sa Kiprom, tako da nema ni roaminga tamo.

Prema uvidu u APR, zvanicno je okoncano preuzimanje Globaltel-a od strane Telekom Srbija AD.
Pretpostavljam da cemo u narednom periodu videti i neki promene koje se odnose na korisnicku ponudu.
Razgovarao sam sa momkom iz globaltela kojeg poznajem, nije na visokoj funkciji, rekao mi je da sigurno narednih nekoliko meseci neće biti nikakvih promena.
Da, odjednom mi je Globaltel broj sada dostupan za zvanje sa mtel CG broja što je unazad nekoliko meseci bilo nemoguće. Baš sam se zapitao šta je razlog.
Meni je globaltel broj (ali prenet iz MTS numeracije!) uvek bio dostupan za pozive sa mtel crna gora mreže, i uredno sam primao pozive. Mislim da je to zbog numeracije pošto mtel roming takođe gleda samo numeraciju pri pozivanju.

* *

Juče mi je trebalo da platim nešto na internetu i nisam mogao da se ulogujem na PayPal jer mi nije stizao 2FA na Globaltel. Pozovem korisnički centar i oni tuc muc ima problema malo sa prijemom sms-a ponovo, meni važno da platim odmah i sada, onda me drndali da resetujem telefon pa da probam da primim sms u aplikaciji. Ništa nije pomoglo a svi finansijski servisi koje koristim su i ranije bili na MTS broju koji jedini koristim a koji je već preko godinu dana u globaltelu. U jednom trenutku sam sve to doveo u red i uredno je stizalo i sada opet problemi, tako da ću sve bitne servise prebaciti za 2FA i OTP prebaciti na pravu MTS prepaid karticu.

Ovo kod globaltela što radi pa ne radi više ne može. Verujem da će to drastično da se promeni sada kada ih preuzme MTS.

Budimo realni kada ih MTS preuzme može potpuno da ih ugasi, može da ih napravi toliko nekonkurentnim pa da se ugase sami od sebe, može da ih utopi u postojeću ponudu, može da uradi šta god hoće.

Ali ono što sam siguran je da neće ostaviti one lepe prednosti globaltela i cene koje sada postoje jer onda bi mnogi MTS korisnici prešli upravo na globaltel, čime bi jedan veliki državni monopolista koji je u minusu bio u još većem minusu.

Ali njih baš briga za to. Jesu li kupili preskupe bankomate za MTS banku i šta je sada sa tim bankomatima? Nijedan nije u upotrebi i stoji u nekom skladištu. Nisu se koristili ni godinu dana. Ko je to platio - građani ove zemlje? Jesu li skupo kupili Kopernikus? Pa ništa. Globaltel je tu najmanji trošak i najmanja greška od svih koje su pravili.

Jedino ćemo imati bolji signal pošto kroz globaltel vidim da je A1 katastrofa a pre toga sam 20 godina bio u mts-u i to ne može da se poredi.

1689497657600.png
Globaltel d.o.o. evo šta kaže APR.

Zanimljivo da kod KZK-a nema ništa o ovome.

Jesu li kupili preskupe bankomate za MTS banku i šta je sada sa tim bankomatima? Nijedan nije u upotrebi i stoji u nekom skladištu. Nisu se koristili ni godinu dana.
Znam da se koriste se kao informatori za mts usluge, na primer u Kumanovskoj i TC Forum u Nišu, pošto je to ostala kao imovina Telekoma.
Je li prelaze na mts infrastrukturu?
Za sada je i dalje roming sa A1, pošto mi je glavni postpaid broj tamo pa se signal identično gađa. Moguće je da će krenuti od avgusta, pošto je verovatno plaćen zakup, a i oni ne bi opterećivali svoju infrastrukturu. Mada zavisi da li Globaltel prema A1 ima ugovornu obavezu.

Znam da se koriste se kao informatori za mts usluge, na primer u Kumanovskoj i TC Forum u Nišu, pošto je to ostala kao imovina Telekoma.
ATM košta 30-50k evra kada se kupuje preko 10 komada (okvirno), a oni ih koriste kao informator za MTS usluge? Za šta bi bio dovoljan tablet od 10 inča koji bi na veliko koštao manje od 100 EUR. To je MTS vizija!

Na Globaltelu imam glavni broj, kako li će samo izgledati taj prelazak na MTS, koliko će se problema javiti, koliko ću biti odsečen od sveta? Prelazim na Maxi mobile! ✌️😁

• Like
Reagovanja: uji
Interesantno mi je sto ljudi se ponasaju kao da mts ima pojma sta radi :D. Sa obzirom da imaju iskustva iz Austrije mozda taj deo ima predstavu sta kako ide... Ako ne povuku ljude otuda ovi mislim da ce im biti teren ko riba na suvom sa tranzicijom na mts mrezu ako i kad budu prebacivali...

^ my point exactly! 🧐
Pobegao sam sa mts-a u globaltel i sada se vraćam na MTS kao VMNO na istoj mreži!

Mislim da je MTS tehnički najbolji operater dok sve radi. Čim se otvori prva reklamacija počinje haos. Zbog toga pa sam posle više od 20 godina pobegao. I nemam nijednu MTS uslugu.

Interesantno mi je sto ljudi se ponasaju kao da mts ima pojma sta radi :D. Sa obzirom da imaju iskustva iz Austrije mozda taj deo ima predstavu sta kako ide... Ako ne povuku ljude otuda ovi mislim da ce im biti teren ko riba na suvom sa tranzicijom na mts mrezu ako i kad budu prebacivali...
MTS
20230717_101321.jpg

Vidim nova aplikacija, kako se sad koristi zvanje kroz aplikaciju na staroj bio znak slušalice, sad je nema

@jaksa007 Koja nova aplikacija? Ako misliš na "Moj Globaltel", nije nova, postoji već oko godinu dana, i to je uprošćena verzija"Globaltel" aplikacije za one koji samo žele da kupuju pakete, pregledaju stanje, dopunjuju kredit, i ništa više. Nema zvanja kroz nju, niti gledanje tv kanala. Obe aplikacije su u upotrebi i dalje.

Nisam znao znaci da vratim "staru" hvala puno imam ovu firmu tek par nedelja, nego osnovna aplikacija mi se "rusi" , pa sam zato mislio da je ova nova

Poslednja izmena:
Da li je neko primetio da obe aplikacije (Globaltel i Moj Globaltel) ne mogu da rade u isto vreme? Prvo, ako probam da se ulogujem na Moj Globaltel, sms poruka sa kodom ne stiže u Globaltel aplikaciju, već isključivo na SIM karticu. Nakon logovanja na Moj Globaltel, glavna aplikacija poblesavi i ispiše da mreža nije dostupna, pa je potrebno uraditi odjavljivanje i ponovni login.

Pre dva dana na sajtu platio neki plan i esim, od tad samo potvrda da je placeno i nista vise.Pisao na email-ne dobijam odg, zvao, zena na fonu mi kaze oni nemaju uvid u email itd bla bla bla i da bi trebao da dobijem na email samo qr kod za esim i da ce ona da posalje kolegi email da vidi sta se desilo. I eto na to smo ostali 😂😂 znaci bacenih 200din i neozbiljnost na visokom nivou... gg

Nisam znao znaci da vratim "staru" hvala puno imam ovu firmu tek par nedelja, nego osnovna aplikacija mi se "rusi" , pa sam zato mislio da je ova nova
Obe aplikacije rade, ali svaka za svoju svrhu. Moj Globaltel je izdvojena za kupovinu dodataka i proveru stanja, a Globaltel radi samo za telefoniranje i televiziju.

Obe aplikacije rade, ali svaka za svoju svrhu. Moj Globaltel je izdvojena za kupovinu dodataka i proveru stanja, a Globaltel radi samo za telefoniranje i televiziju.

Sta ima Moj Globaltel neznam niti me zanima , stari Globaltel ima sve , kupovinu dodataka , proveru stanja, telefoniranje , televiziju i slanje sms , stara verzija i dalje radi 2,6,3
naj noviju verziju nisam probao neznam dal su sredili

Pozdrav,
dosao sam u Srbiju i imam sledeci problem. Imam 3 eSIM kartice na Iphone 11. Kartice su: 2 su od Yettel + 1 Globaltel.

Posto sam hteo da iskoristim Internet sa Globaltel a za telefoniranje koristim Yettel, nisam uspeo da to podesim. Ako izaberem bilo sto za Globaltel onda se automatski podesi internet + telefon na Globaltel.

Sa druge strane, posto imam 2 Yettel kartice onda nemam problem da kombinujem sta hocu sa svake kartice (internet + telefon).

Jel gresim negde ili to jednostavno nije moguce ...?

Pozdrav
S.

To je moj problem sto ne mogu da to uradim iz nekog razloga. Jelima neko da mu radi kombinacija globaltel i yettel u isto vreme
Jel problem iPhone 11 samo ili je to problem sa bilo kojom verzijom

Radi mi net ali ne i pozivi. Pišem im ali se prave ludi

Ne radi mi više ni Paypal verifikacija, bukvalno se raspadaju. Ni agente ne možeš da dobiješ. Preneo sam 4 broja, sve radilo ok i kad su ih ovi kupili krenuo je raspad sistema. Čak ih nema ni na forumu vise koliko sam video.
Da li si uspeo da dobijes kod? Posto yettel i mts imaju problem sa prijemom pp kodova razmisljam da se vratim u a1.

Ne mogu ni ja da ga dobijem otkad sam preneo broj iz Yettel-a. Srećom, alternativa mi je da potvrdim na PayPal app pa to prolazi. Isto, Raiffeisen ebanking OTP kodovi ne stižu, ali su stizale sve poruke u procesu otvaranja deviznog iRačuna.

Vrh Dno