Šta je novo?

Wireguard i klasičan VPN istovremeno na ruteru

vatrogasac53

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2008
Poena
395
Imam ruter ASUS RT-AX82U kome pristupam uredno iz inostrantstva (preko Wireguard VPN server-a ulazim u kućnu mrežu).

Hteo bih da u ubacim i NordVPN (za Apple TV i klasičan TV) koji bi koristili samo nemačku IP adresu.

Drugim rečima hteo bih:
1) lokalnu (ne-VPN) IP adresu kada pristupam iz inostranstva (preko Wireguard)
2) nemačku IP adresu kada neko gleda gorenavedene uređaje iz kuće (povezane preko porta 1 i 2).

Da li je ovo moguće i kako to učiniti? Hvala

Ne znam kakav je fabrički firmware na AX82U ali vidim da taj (Broadcom) router ne podržava ništa od 3rd party firmware-a. Ono što mogu da ti kažem sa sigurnošću je da NordVPN tunel mora biti OpenVPN. Ako fabrički firmware ima policy routing, samo odredi koje lokalne IP adrese idu preko OpenVPN (Nord) tunela i to je to. WireGuard ne diraš.
Da li je ovo moguće i kako to učiniti? Hvala
Ako fabrički firmware nema policy routing, onda ne možeš ništa.

Ne znam kakav je fabrički firmware na AX82U ali vidim da taj (Broadcom) router ne podržava ništa od 3rd party firmware-a.
Moja greška u pitanju je AX86U, koji koliko znam ima policy routing.
Dakle, sav saobraćaj će po difoltu ići preko lokalne IP adrese, dok će samo ta lokalna IP adresa (uređaj koji treba nemački IP) imati OVPN tunelovanje?
Hvala

Moja greška u pitanju je AX86U, koji koliko znam ima policy routing.
AX86U je skroz druga priča.
Dakle, sav saobraćaj će po difoltu ići preko lokalne IP adrese, dok će samo ta lokalna IP adresa (uređaj koji treba nemački IP) imati OVPN tunelovanje?
Hvala
U okviru podešavanja za OpenVPN imaš opciju koju moraš da uključiš. Zaboravih kako se zove jer sam iz Asus priče odavno izašao. Tamo umesto route all traffic treba da odabereš VPN director odnosno selective routing. A onda isto u okviru VPN podešavanja imaš VPN director u kojem treba da upišeš IP adrese lokalnih klijenata koji treba da idu preko VPN-a. IP adrese koje nisu na toj listi idu direktno. Prosto.

Nazad
Vrh Dno