Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Nije potreban elaborat dragi poglavice koji si uvek najbolje obavešten, očigledno je da sam pričao sa idiotom i stavimo tačku na to. 😊

P.S. mnogo me nervira što im govorna pošta ne radi 5 meseci a pre toga je radila. Da li Oni nemaju dovoljno tehničara ili im to nije bitno, ako ta opcija već ne radi zašto je ne sklone iz USSD menija, jer ko uključi govornu poštu niti će dobijati govorne poruke niti će dobijati poruke o propuštenim pozivima. I to tako traje pet meseci! 😤

Ta njihova učmalost mi užasno smeta!😖

Svima nama nesto smeta sta da radimo ali bolje nema , Meni licno treba aplikacija a ona radi kako radi i bitno da radi preusmerenje glavnog broja na aplikaciju

Poslednja izmena:
Update
Do njih je ( ovi na čatu ne znaju)
Rade pozivi kad drugim mrežama ali globaltel na globaltel neće
Popravljaju, za par sati restartujte telefone

Sta nam radi Globaltel haha. Jedino sto je ovde zanimljivo je ponuda, pre svega freepaid i ovaj novi "uzbudljivi prepaid" :) Ali sta vredi ako je pristojna cena kada ne radi dobro. Razmisljam da aktiviram ovaj uzbudljivi prepaid jer imam onih 200 GB trenutno i na freepaid-u sam, da li zna neko kako to odraditi na kiosku? Tj kako da izaberem koju kolicinu GB i koliko minuta/sms hocu?

I da li gubim ovih 1GB za roming kada predjem na uzbudljivi prepaid?

Poslednja izmena:
Razmisljam da aktiviram ovaj uzbudljivi prepaid jer imam onih 200 GB trenutno i na freepaid-u sam, da li zna neko kako to odraditi na kiosku? Tj kako da izaberem koju kolicinu GB i koliko minuta/sms hocu?

I da li gubim ovih 1GB za roming kada predjem na uzbudljivi prepaid?
U pitanju su samo tarifni planovi, tj. nisu kartice tipske kao „Freepaid" ili „Uzbudljivi prepaid", nego to je samo Prepaid. Ne znam kako možeš na kiosku, ali što se toga tiče, imaš Moj Globaltel aplikaciju koja služi za proveru stanja i aktivaciju dodataka. Globaltel aplikacija je sada samo dialer/sms i TV. Gigabajte za roming najverovatnije gubiš.

Razumem ja kako funkcionise ali rekli su mi da mogu da uplatim freepaid na kiosku, pa verujem da isto vazi i za uzbudljivi. Samo mi nije jasno kako kada ima vise varijacija.

Razumem ja kako funkcionise ali rekli su mi da mogu da uplatim freepaid na kiosku, pa verujem da isto vazi i za uzbudljivi. Samo mi nije jasno kako kada ima vise varijacija.
Screenshot_2023-07-08-00-12-17-183_mobi.globaltel.selfcare.jpgScreenshot_2023-07-08-00-12-47-809_mobi.globaltel.selfcare.jpg
Evo, ovako. Sve je vrlo jednostavno i pregledno. Gigabajte možeš da produžiš i uz 5GB na 30 dana za 300 dinara, ako te samo oni interesuju. Zavisi na kakvog trafikanta ćeš da naletiš i specifično je što samo Moj kiosk i eventualno pošta imaju dopune za Globaltel. mPOS trafike i prodavnice kao što je Aman imaju stare uređaje na kojima Globaltel nije predviđen.

@VICE

Postoje i dopune sa popustom ;)

A aktivaciju paketa mozes da radis iz aplikacije , sa Globaltel sajta i preko
*100# menija

Aha, znaci izaberem u aplikaciji sta hocu i onda taj iznos dopunim. Izvinjavam se, ceo zivot sam na postpaid-u ovo mi sve novo
Hvala na objasnjenju.

ne. prvo dopunis obicnom dopunom da bi imao kredita da aktiviras zeljenu opciju

Jel zna neko konkretno u Novom Sadu prepaid kartica gde moze da se uzme?
Ili barem gde da tražim.

Jel zna neko konkretno u Novom Sadu prepaid kartica gde moze da se uzme?
Ili barem gde da tražim.
Moj kiosk, pošta i Globaltel partneri:
  • Impuls Mobil Servis - Bulevar Oslobođenja 52

• MMS Mobil Vlada - Bulevar Slobodana Jovanovića 22

Ima ih i na drugim trafikama, ne prodaje samo moj kiosk, ja sam moju npr kupio u Zemunu na corneru kiosku, a na pre toga dva moja kioska nemaju. Za druga sam uzeo na nekoj običnoj trafici koja ni nema neku reklamu. Treba pogledati, pitati na trafici

E super hvala. Ma ne treba mi nista specijalno kao drugi broj za oglase. Pa nisam imao prilike da se igram sa njima previše nešto. Taman da vidim kako to u praksi izgleda sve sa njima.

instaliraj njihovu aplikaciju, prati uputstva i dobices globaltel broj u app besplatno, za te neke jednokratne stvari dusu dalo...

Jel rešio neko problem sa sms verifikacijom kod njih?
Ja sam dobijao za Paypal normalno do pre nekih dve nedelje, pošto mi je bitno za posao pisao sam im i oni kažu da rade na tome
Ako nema svrhe čekati prebacicu se bilo gde drugde, osim ako stvarno mogu da reše.
Jel ima neko iskustva?

Hvala

Jel rešio neko problem sa sms verifikacijom kod njih?
Ja sam dobijao za Paypal normalno do pre nekih dve nedelje, pošto mi je bitno za posao pisao sam im i oni kažu da rade na tome
Ako nema svrhe čekati prebacicu se bilo gde drugde, osim ako stvarno mogu da reše.
Jel ima neko iskustva?

Hvala
Iz iskustva - ne nadaj se da će rešiti

Evo sada sam probao i dobijam SMS kod za verifikaciju. VIdeo sam na PayPal grupi na FB-u da su mnogi imali problema ovih dana, mislim i iz ostalih mreza. Za MTS sam sigurno video postove. Probaj drugim browserom da se logujes

Evo sada sam probao i dobijam SMS kod za verifikaciju. VIdeo sam na PayPal grupi na FB-u da su mnogi imali problema ovih dana, mislim i iz ostalih mreza. Za MTS sam sigurno video postove. Probaj drugim browserom da se logujes
Probao sam preko aplikacije, browsera, neće. Do globatela je sigurno.

Proveri da ti poruka sa kodom nije zavrsila u spam folderu (ako koristis android).

nije istina, makar što se mene tiče. Redovno koristim BiH i CG sve ok.
@S.K.Y.R.A. Ako nije tajna, koji paket uzimas za Bih i CG? Registrovan sam korisnik i to znaci da moram da uzmem neki paket na 30 dana da bih imao eventualno neke MB (po onoj fantasticnoj formuli) dostupne u zemljama Zapadnog balkana.
P.S. Razmisljam se da uzmem mts pripaid kao DATA sim, jer cini mi se da su oni najpovoljniji cak i u poredjenju sa domacim mrezama u BiH/CG.

Pogledaj prilozenu sliku:

1689149207823.png

@S.K.Y.R.A. Ako nije tajna, koji paket uzimas za Bih i CG? Registrovan sam korisnik i to znaci da moram da uzmem neki paket na 30 dana da bih imao eventualno neke MB (po onoj fantasticnoj formuli) dostupne u zemljama Zapadnog balkana.
P.S. Razmisljam se da uzmem mts pripaid kao DATA sim, jer cini mi se da su oni najpovoljniji cak i u poredjenju sa domacim mrezama u BiH/CG.

Pogledajte prilog 396328
to je mTel tj MTS. Ja koristim Globaltel paket za region bude mi dovoljno ono što je u paketu. Sad zavisi za šta koristiš internet...

Pogledajte prilog 396328
Mtel je samo za mtel nema veze sa zapadnim Balkanom cak ako si na primer u Bosni na pogrešnoj mrezi ne radi. I na prepaidu dodatno očigledno ne radi 4G (tako da posle tri dana sto ne radi skontas da moras da forsiras telefon na 3G i da si na dobroj mreži takođe...)
Tako da uzmes u obzir ako biras između globaltela i mtsa

Jel neko zna ovaj "realni" virtuelni broj sto se dobije. Jel mogu da se primaju pozivi na njega posle tri meseca. Mislim bitno mi je da ako mi isključe taj broj mogu da uzmem drugi u aplikaciji. Ovo mi je spas da ne jurim dual sim ili slično.

@Miki919

Iako je ovo vec par puta napisano - ponavljamo :

Virtuelni sedmocifreni broj koji dobijas u aplikaciji na osnovu
registracije pomocu broja iz druge mreze mozes da reaktiviras
koliko god puta zelis sve dok je broj za aktivaciju u funkciji.

Brojevima na kartici ( preneti ili sestocifreni Globaltel ) ,
ako nemas i ne uplacujes kredit , produzavas vazenje pozivom prema
korisnickom servisu jednom pre isteka 180 dana od poslednje reaktivacije.
Poziv upucujes samo sa jednog od brojeva na kartici koji postavis kao aktivni.

Vrh Dno