Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel se zavrsila sa ovom 4 sezonom? Ostala mi samo 4ta ali ne bih kretao ako nije gotovo.

Jel se zavrsila sa ovom 4 sezonom? Ostala mi samo 4ta ali ne bih kretao ako nije gotovo.
Gotovo je. Puštaj četvrtu!

Inače odlično je zavšrena i zaokružena priča. Old school HBO što bi rekli.

Završio Silo. Očekivano, poslednje dve epizode intenzivne, da se zaboravi ono što se (nije) desilo u sredini. Serija je puna rupa i nelogičnih izbora, što ne bi bio problem da mnoge od njih nisu ključne.

Npr. situacija kad u bolnici Džulijet nađe HDD. Upadaju specijalci da je nađu, i onda ne pretraže svaku prostoriju, a ona sedi ispred stola njima ispred nosa. :D I uopšte ti specijalci, kao najviši i najrepresivniji organi u silosu, bukvalno retardirani, može da ih namaže ko kako hoće, da ne vadim sad sve situacije kad su ispali glupi i nesposobni, naravno kad je potrebno za razvoj priče. Onda ona traka, ne razumem, svi su pomrli zbog lošeg kvaliteta trake, jer da je traka bila malo bolja, kao kod mehaničara (odakle njima bolja traka uopšte? :D) svi bi oni preživeli???
Zamenik šerifa dobrica sa sindromom, niko nije primetio da ima sindrom ko zna koliko godina, ali zato Džulijet to skonta za 3 sekunde, kao i Sims ali kad je trebalo. I zašto su ga pustili da radi ako je strogo pravilo da ne može? Možda se može protumačiti da su ga namerno pustili da radi sa sindromom da bi ga kontrolisali, ali to se onda nekako naglasi, uz razgovor, ne može da se ostavi svaka sitnica gledaocu da pretpostavlja i nagađa. Ovako ispada da je sve nedosledno i podložno izmenama, što nije dobro.

U suštini serija jeste zanimljiva i ima svetlih momenata, recimo gluma je prilično dobra, opet ponavljam main plot je zanimljiv, što verovatno nije zasluga scenarista već romana (ako sam dobro pročitao postoji serijal?), i pored svih problema, gledljiva je, ali teško je preći preko rupčaga i filler epizoda.

Na neciju preporuku ovde poceh da gledam Alice in Borderland, jer eto bilo je poredjenje sa Squid Games i kako je ovo jos bolje.

Odgledah cetiri epizode i ono po meni nikako ne moze u isti kos sa Squid Games.
Gluma nije na istom nivou, sama napetost i tenzija meni skoro i da ne postoji u ovoj seriji.

Odgledace se do kraja u nadi da ce se nesto razotkriti, zasto i zbog cega se te igre desavaju... ali zaista slabo.
Sacekacu kraj prve sezone da dam konacnu ocenu.

@Boris Lozac

I ja sam bio u tom tripu da sam mislio da preskačem epizode. Imao sam nameru pogledati sve tri sezone ponovo, pa onda da se posvetim četvrtoj, ali neizdrž je bio toliki da sam se odmah bacio na četvrtu.
Zadovoljan sam četvrtom sezonom a pošto nameravam još jednom da je pogledam pre neko veče sam završio sa reprizom treće sezone. Nekako su mi prva i druga bile kao posebna celina u odnosu na treću i četvrtu pa zbog toga i ovaj naopak razspored kod mene. Negde sam rekao da ova plejada vrhunskih glumaca može se uporediti samo sa ekipom iz Krune. Ne vidim tu više nijednu ozbiljnu seriju sa ovakvim glumcima da im mogu prići. Pa kako samo izuva onaj Romulusov performans
u crkvi Postoji tu više favorita, ali Roman je u četvrtoj definitivni pobednik!
Zamerka ide na to što postaju repetitivni kako u vidu sukoba među njima samima, tako i oko svega drugoga, ali dijalozi i gluma peglaju sve nedostatke

Definitivno mi Succession ostaje sa maksimalnom ocenom, iako ima svojih padova.

Pogledao The Afterparty prvu sezonu.
Trebalo bi i druga da pocne uskoro da se emituje.
Odlicna je.
U fazonu je ko je ubica, ali komedija.
Ima malo i shmek kao Community, jer je svaka epizoda u drugom fazonu.
Jedna tipa tinejdz komedija (a la Americka Pita), druga akcija, treca mjuzikl, cetvrta animirana itd itd itd....
Poslednja epizoda i djene djene, ali generalno bas sam prijatno iznenadjen.
8/10

@Boris Lozac

I ja sam bio u tom tripu da sam mislio da preskačem epizode. Imao sam nameru pogledati sve tri sezone ponovo, pa onda da se posvetim četvrtoj, ali neizdrž je bio toliki da sam se odmah bacio na četvrtu.
Zadovoljan sam četvrtom sezonom a pošto nameravam još jednom da je pogledam pre neko veče sam završio sa reprizom treće sezone. Nekako su mi prva i druga bile kao posebna celina u odnosu na treću i četvrtu pa zbog toga i ovaj naopak razspored kod mene. Negde sam rekao da ova plejada vrhunskih glumaca može se uporediti samo sa ekipom iz Krune. Ne vidim tu više nijednu ozbiljnu seriju sa ovakvim glumcima da im mogu prići. Pa kako samo izuva onaj Romulusov performans
u crkvi Postoji tu više favorita, ali Roman je u četvrtoj definitivni pobednik!
Zamerka ide na to što postaju repetitivni kako u vidu sukoba među njima samima, tako i oko svega drugoga, ali dijalozi i gluma peglaju sve nedostatke

Definitivno mi Succession ostaje sa maksimalnom ocenom, iako ima svojih padova.
Da li mogu da pročitam spoilere ako sam zavrsio S04E04?

Zavrsio Silo i veoma sam zadovoljan vidjenim. Odlican pocetak, jedva cekam sledecu sezonu.

P.S. Severance mi se takodje dopao, mnogo vise misterije... Sad vidim da je S02 za sledecu godinu najavljena :confused:

Još jenda poprilicno dobra serija koja nije izmuzena kroz par sezona. Postoji samo S1, nije otkazana. Snimana po istinitom slucaju: https://en.wikipedia.org/wiki/Candy_Montgomery Ne znam zasto nizak rejting, sigurno sto nije bombastican kraj sto se meni svidja. Odabir glumaca je odlican. Nema nikakvu kritiku. Elizabeth Olsen kao i ostatak tima, cista desetka.

Elizabet Olsen nakon onih komentara na račun Srbije ne mogu da svarim pa makar u svakom filmu/seriji glumila za 11!

Serija rađena po knjigama Harlana Kobena.

Lično mi se najviše dopala od četiri koje sam do sada odgledao a da su rađene po njegovim knjigama (prethodne tri odgledane su The Stranger, Safe i El Inocente)

Rade Šerbedžija i Dragan Mićanović igraju epizodne uloge ovde ;)

Navući ćete me na taj Silo posle u 3 sezoni ima da vas kunem...
Neces u trecoj sezoni, vec u trecoj epizodi :)

Od mene ocena 8/10 za Silo, ali najvise zbog poslednje dve epizode i finala, koje je za 10/10.

Ali kao sto sam rekao za From, isto vazi i ovde. Kod ovakvih serija je kljucna druga sezona, ona mora zadrzati kvalitet prve, a to je jako tesko...

Za Severance sam popustio i ne žalim, možda tako bude i za Silo...

Ako ti nešto znači, meni je Severance je bolji od silosa. Doduše, nije baš fer fajt, Severance je svedeniji, mnogo je teže održati konzistentnost radnje i likova u silosu. Ali nisam ih ja tukao po ušima da prave seriju u onolikom svetu.

Klasična priča kao i ostale serije, ukratko mamuzaju mrtvog konja. Sa serijama su svi dobili dobru priliku u odnosu na film, producenti, scenaristi, režiseri, sada se mogu razmahati i dati priliku sporednim likovima da se razradi radnja i oko njih. Na kraju kao i sve oko nas ode u pravcu komercijale, pa i ono što bi moglo biti ok prateći današnje trendove ode u razvlačenje i navlačenje gledanosti.

Jel Witcher season 3 neka parodija ili kakva je ovo svinjarija?
Neverovatno sta su uradili od serije....

Elizabet Olsen nakon onih komentara na račun Srbije ne mogu da svarim pa makar u svakom filmu/seriji glumila za 11!
Ona se meni toliko nekako zgadila, ocima ne mogu da je gledam koliko mi je odvratna. Mozes misliti moju reakciju kad mi je prvi put na mobu iskocila ta njena muljava faca sa cover-a te serije.

Apropo price za Severence i Silo. Kao sto rekoh, Silo mi je sasvim ok serija (minus te neke budalastine, na svu srecu nema ih mnogo), ali Severence je lagano šije uzduz i popreko.

Prvih pet epizoda treće sezone Witchera kao neka sapunica, mlako i bljutavo na momente.

Apropo price za Severence i Silo. Kao sto rekoh, Silo mi je sasvim ok serija (minus te neke budalastine, na svu srecu nema ih mnogo), ali Severence je lagano šije uzduz i popreko.

Vidim da se podigao hajp za Silo i bas se dvoumim da li da je zapocnem, jer mnogi koji su gledali Severence je preporucuju ali smatraju da je Silo losiji od iste.
A isto se tako podigao hipi i za Severence.
Sa produkcijske strane Severence mi je bio odlican ali me radnja, iako sa interesantnom premisom, nikako nije uvukla i mislim da sam negde na polovini digao ruke.

Prenaduvane obe serije. Severance, kol'ko se secam...ama bas nista se ne desava, obicna dosada, a Silo...varijacija na temu izolacije. Imas takvih serija na kilo. Samo sto ovde zavlace satro nekom zaverom i sl.

Vidim da se podigao hajp za Silo i bas se dvoumim da li da je zapocnem, jer mnogi koji su gledali Severence je preporucuju ali smatraju da je Silo losiji od iste.
A isto se tako podigao hipi i za Severence.
Sa produkcijske strane Severence mi je bio odlican ali me radnja, iako sa interesantnom premisom, nikako nije uvukla i mislim da sam negde na polovini digao ruke.
Mislim da si napravio grešku što si odustao na pola Severance pošto je to tip serije koji gradi radnju da bi u finalnoj epizodi šamar bio što jači.

Meni se Silo baš svidjela, a za Severance znam odavno ali nikako da ju započnem gledati.

Mislim da si napravio grešku što si odustao na pola Severance pošto je to tip serije koji gradi radnju da bi u finalnoj epizodi šamar bio što jači.
Mozda nisam bio u elementu u datom trenutku za takav tip serije, dacu joj svakako jos jednu sansu nekom prilikom, mozda mi tada"legne".
Ali generalno se drzim pravila da ne silim sa gledanjem serije do kraja ako mi ne klikne posle par epizoda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno