Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Koje dodatke za prevode koristite? Juce sam dobio notifikaciju da sam presao (ja mislim) mesecni limit za opensubtitles.org pa sam morao da doplatim i to. Titlovi.com addon mi ne funkcionise tjs nisam nikada uspeo da se povezem i da sve radi kako treba, opensubtitles mi radi ok ali nekada nije dovoljno.

Za titlovi.com se registrujes na sajtu. Ubacis te podatke u addon i gotovo. Imas ovde preradjen addon za titlovi.com od kolege @dEXE a imas i a4ksubtitles koji pretrazuje vise izvora

Dobar dan, novi sam na forumu, izvinite ako sam pogresio temu a i verovatno ovo pitanje je vec postavljeno nekoliko puta. Imam jedno pitanje: Instalirao sam Kodi na Amazon stick, sada je naravno "prazan", koji addon preporucujete? Najvise me interesuju ex-yu i italijanski kanali (iptv) i po neki film. Hvala vam puno!

Питање ти је за тему о билдовима.

Decko je pitao za addon, a ne za build..
@marko1995
Za televiziju preporucujem BauBau Vavoo addon. Mozes ga instalirati iz dexe-ovog repozitorija. Skines odavde repository (ides na 'DOWNLOAD Repo for Kodi 19+'), ides install from zip i instaliras ga. Zatim ides na install from reporistory -> instairani repository i tamo nadjes ovaj addon za TV.

Poz ekipa, zanimame me situacija oko gledanja Kodija u Njemačkoj, da li je legalno, ako je, možete li mi preporučiti Addon za gledanje filmova i serija, koji ima najveću bazu, besplatni, plaćeni addon, svejedno. Hvala svima

Poz ekipa, zanimame me situacija oko gledanja Kodija u Njemačkoj, da li je legalno, ako je, možete li mi preporučiti Addon za gledanje filmova i serija, koji ima najveću bazu, besplatni, plaćeni addon, svejedno. Hvala svima
Bilo koji addon koji podrzava Real Debrid. Ja koristim Umbrella. Elementum i njemu slicne (koji koriste peer-to-peer protokol) zaobici jer ti moze zakucati policija na vrata. Sa Real Debridom sadrzaj strimujes putem HTTPS protokola tako da nemas problema.

Mislim da adoni koriste torrente kao izvore pa jw samim tim u Nemackoj zabranjeno. Mislim da ti je bolje recimo da kupis neku plex listu. Mislim da to tamo moze da prodje ako se ne varam, ispravice me neko ako gresim.

Mislim da adoni koriste torrente kao izvore pa jw samim tim u Nemackoj zabranjeno. Mislim da ti je bolje recimo da kupis neku plex listu. Mislim da to tamo moze da prodje ako se ne varam, ispravice me neko ako gresim.
Kada koristis Real Debrid ti kao krajnji korisnik nemas nikakve veze sa torentima. Umbrella, FEN, Venom i slicni addoni se sastoje iz dva dela:
1. Sam addon koji nudi korisniku opciju da pretrazuje IMDB i TMDB bazu podataka
2. Scraperi (Coco Scrapers, Fenom Scrapers itd.) koji vrse scraping (pretragu) torrent sajtova i sa njih izvlace torente koji odgovaraju pretrazi

Sam proces pustanja filma serije je sledeci:
  1. Odaberes Top Gun: Maverick -> salje se TMDB ID, IMDB ID i pun naziv filma (Top Gun: Maverick (2022) ) scraperu
  2. Scraper primi ove parametre i vrsi pretragu na sledeci nacin:
    1. Ide redom kroz razlicite torent sajtove i salje HTTP zahteve da fecuje raw sadrzaj HTML stranice (HTML kod drugim recima) koja je inace rezultat pretrage (npr. kada odes na TPB i ukucas nesto u pretragu i otvori ti tabelu sa listom torenata)
    2. Zatim primenjuje gomilu razlicitih pravila, paterna i regex-a kako bi pronasao sve torrente koji odgovaraju input parametrima. Za svaki torent izvlaci njegov hash (jedinstveno obelezje svakog torenta)
    3. Prolazi kroz listu svih pronadjenih torenata sa razlicitih sajtova i brise duplikate na osnovu hash-a
    4. Vraca listu svih filtriranih torenata
  3. Addon (Umbrella, FEN, Venom itd.) prolazi kroz listu svih filtriranih torenata i proverava da li su ti torenti kesirani na Real Debrid serverima, oni koji jesu se prikaziju, oni koji nisu se sakrivaju (i korisnik opciono moze da ih prikaze)
  4. Kada odabareres neki torent, fecuje se url tog torenta na real debrid serverima i ti strimujes taj content putem HTTPS protokola (dakle nemas veze sa torentima)
  5. Ukoliko torent nije kesiran, Real Debrid se ponasao kao posrednih izmedju tebe i torenta. "On" skida taj torent na svoj server, a ti ga strimujes sa HTTPS linka (dakle ponovo nemas kontakta sa torentima)
Tako da, ko god koristi Real Debrid siguran je. Elementum, PopCorn Time i njima slicni skidaju torent i siduju ga istovremeno sto jeste ilegalno i kaznjivo. Sama pretraga torent sajtova nije.

Elementum izašla nova verzija:

0.1.88 - 0.1.89
  • Initial support for connecting more than one plugin.video.elementum to a binary.
  • Added support for exporting current configuration to a json/yaml file.
  • Added support for reading configuration form json/yaml file (Kodi is not needed to startup).
  • Added support for setting login/password to access Elementum binary.
  • Added manual option to compact Elementum databases (instead of a periodic automatic run).
  • Added support for allowing custom search queries, coming from context.elementum actions (needs latest context.elementum update).
  • Changed the way plugin detects running OS and Architecture to use detection, based on shared library run.

Kada koristis Real Debrid ti kao krajnji korisnik nemas nikakve veze sa torentima. Umbrella, FEN, Venom i slicni addoni se sastoje iz dva dela:
1. Sam addon koji nudi korisniku opciju da pretrazuje IMDB i TMDB bazu podataka
2. Scraperi (Coco Scrapers, Fenom Scrapers itd.) koji vrse scraping (pretragu) torrent sajtova i sa njih izvlace torente koji odgovaraju pretrazi

Sam proces pustanja filma serije je sledeci:
  1. Odaberes Top Gun: Maverick -> salje se TMDB ID, IMDB ID i pun naziv filma (Top Gun: Maverick (2022) ) scraperu
  2. Scraper primi ove parametre i vrsi pretragu na sledeci nacin:
    1. Ide redom kroz razlicite torent sajtove i salje HTTP zahteve da fecuje raw sadrzaj HTML stranice (HTML kod drugim recima) koja je inace rezultat pretrage (npr. kada odes na TPB i ukucas nesto u pretragu i otvori ti tabelu sa listom torenata)
    2. Zatim primenjuje gomilu razlicitih pravila, paterna i regex-a kako bi pronasao sve torrente koji odgovaraju input parametrima. Za svaki torent izvlaci njegov hash (jedinstveno obelezje svakog torenta)
    3. Prolazi kroz listu svih pronadjenih torenata sa razlicitih sajtova i brise duplikate na osnovu hash-a
    4. Vraca listu svih filtriranih torenata
  3. Addon (Umbrella, FEN, Venom itd.) prolazi kroz listu svih filtriranih torenata i proverava da li su ti torenti kesirani na Real Debrid serverima, oni koji jesu se prikaziju, oni koji nisu se sakrivaju (i korisnik opciono moze da ih prikaze)
  4. Kada odabareres neki torent, fecuje se url tog torenta na real debrid serverima i ti strimujes taj content putem HTTPS protokola (dakle nemas veze sa torentima)
  5. Ukoliko torent nije kesiran, Real Debrid se ponasao kao posrednih izmedju tebe i torenta. "On" skida taj torent na svoj server, a ti ga strimujes sa HTTPS linka (dakle ponovo nemas kontakta sa torentima)
Tako da, ko god koristi Real Debrid siguran je. Elementum, PopCorn Time i njima slicni skidaju torent i siduju ga istovremeno sto jeste ilegalno i kaznjivo. Sama pretraga torent sajtova nije.
Ja generalno nisam znao da je pretraga torrent sajtova legalna i zbog toga mu nisam pomenuo RB. Pomenuo sam samo ono za sta sam siguran da moze da prodje. Znao sam ja da ovi adonovi pustaju kesirane torente sa RB servera, ali za pretragu sam mislio da nije legalna, doduse nisam bas znao u sitna crevca da objasnim kako to sve ide 😄....

А јеси ли инсталирао адоне за титлове?

I ja ne znam kako da instaliram taj deo za prevode i kasnije da mi taj addon otvori u disney app

Очигледно да си тотални почетник у КОДИ-ју.
Иди на доњи линк из мог потписа, имаш упутство за подешавање кодија. Погледај, биће ти доста јасније. Јесте да нема упутство за дизни, али је поента иста.

Pozz, nesto zeza Kodi danas, ili je do Real Debrida mozda???? Samo preskace strimove bilo koji film da pustim, tako i na Coreelec, tako i na Nvidiji????

Kod mene ne radi Fen sa RD, kada pretrazuje izbaci rezultate po kvalitetu i onda vrati sve na nule i izbaci da nema rezultata.

Edit: Izgleda je problem RD

We are in the process of moving website servers from a datacenter to another to have better redundancy in the future, service will be partially available for one or two hours, sorry for the inconvenience

Meni nece ni u Kodi ni u Stremio. Sad mi ne dozvoljava ni autorizaciju. Izbacuje poruku da su radovi na odrzavanju u toku.

Nazad
Vrh Dno