Šta je novo?

Electrolux klime

Gibli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poena
645
Vidim da postoje Electrolux klime na našem tržištu, ali nisam primetio da je neko pisao o njima na forumu.

Ima li neko iskustvo sa njima?

Tesko da je isto sto i Gree.

Ono sto Gree pravi pod svojim imenom nema pod drugim, isto kao i kod Midee
moguce je samo da ih gree proizvodi.

Tesko da je isto sto i Gree.

Ono sto Gree pravi pod svojim imenom nema pod drugim, isto kao i kod Midee
moguce je samo da ih gree proizvodi.
Ima dosta tih slucajeva, identicni modeli samo razlicite naljepnice.
Npr kod nas u BiH Azuri Supra=Gree Lomo Regular. Kod vas u Srbiji je msm bilo par Bergen inacica.
Sa Mideom isto, dosta modela pod Carrier, Vivax, Bosh, Elit itd logom

Stancaa se na traci samo druge naljepnice se lijepe. Cisto sumnjam da neko od nasih uvoznika bas naruci neki model po zelji.
Eventualno mozda neki model sa drugog trzista da rebrendira

Zar Carrier nema svoju proizvodnju klima?Znam da je par modela sklapala Midea i jddan model Tadiran.Mislio sam da imaju svoju proizvodnju.

Imaju, ali malo ozbiljnije stvari. Ove jeftinije rezidencijalne splitove proizvode u Mideinoj fabrici. Tacnije oni, Toshiba i Midea imaju neku saradnju. Nisam bas kakva je vlasnicka struktura i ne bih da lupam

Carrier je veliko ime za ozbiljne rashladne sisteme. Ne znam koliko se aktivno bave "malim kućnim aparatima".

Ima dosta tih slucajeva, identicni modeli samo razlicite naljepnice.
Npr kod nas u BiH Azuri Supra=Gree Lomo Regular. Kod vas u Srbiji je msm bilo par Bergen inacica.
Sa Mideom isto, dosta modela pod Carrier, Vivax, Bosh, Elit itd logom

Stancaa se na traci samo druge naljepnice se lijepe. Cisto sumnjam da neko od nasih uvoznika bas naruci neki model po zelji.
Eventualno mozda neki model sa drugog trzista da rebrendira
Ne, to nisu identicni modeli, samo je isti proizvodjac.
Aktuelne gree i midea modele nema pod drugim brendovima.

Predpostavljam da mislis da je kontrola kvaliteta losija na rebrandiranim klimama?

Vjerovatno da ima toga, ali mogao bih ti navesti nekoliko modela gdje su isti opticki, ista kultura rada, ista elektronika isti zamjenski dijelovi na listi samo razlicita imena kod originalnog brenda i robne marke.

Meni je nekako vise logicno da samo lupaju naljepnice na proizvode koji su vec u srrijskoj proizvodnji. Evo npr ti kad bi imao uslove da narucis u velikoj kolicini mogao bi naruciti bilo koji Midea/Gree/Haier model za puno manje para nego sto se prodaju kod nas na trzistu sa imenom npr Bakacool.

I opet bi imao racuna dati taj isti uredjaj po jeftinijoj cijeni (da ne lupas marze kao uvoznici)

Ali ono sto bi ti falilo je razvijen brend, i iako imas isti produkt morao bi ga davati po nizoj cijeni da ga prodas. Jer marketing je cudo

Carrier je veliko ime za ozbiljne rashladne sisteme. Ne znam koliko se aktivno bave "malim kućnim aparatima".
Мислим да се баве и даље, али ко зна где и ко производи за њих. Пре двадесетак година кад су моји узели три сплит система за стан су имали одвојену производњу сплит система. Климе су додуше квалитетне, декларисање за грејање до -15, раде све три и даље.

Nazad
Vrh Dno