Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ako ti nije ostalo još mnogo pretplate, možda je najbolje otkazati i kupiti Live Gold pa ga konvertovati na 36 meseci GPU.

Time se osiguravaš od poskupljenja u naredne tri godine.

Koliko se secam pri dodavanju kodova moze da se ukljuci recurring billing za dodatni mesec, pa se onda iskljuci i opet ukljuci pri sledecem kodu tako da je mozda pametnije uzimati kodove od 3 i 6 meseci.
Takodje, onaj promo od $1 vise ne postoji pa ce konverzija na cenu kodova kostati jos $15 dolara kad se sav gold konvertuje u ultimate.

I dalje piše 44,99TL...
Videćemo u avgustu da li će povećati na 122TL i koliko će do tada lira devalvirati. 😈
Ako povećaju ja ću verovatno uzeti ovu PC only opciju ta 80TL jer stvarno ne planiram ikad da kupujem Xbox...
Danas promenili monetarnu politiku Turci, kako bi lira zadrzala vrednost, a ustvari ona pala 3%, a mogu misliti sta ce tek biti u narednih par meseci. 😂😂

Mislim da nema razloga da se brinemo.

Ako ti nije ostalo još mnogo pretplate, možda je najbolje otkazati i kupiti Live Gold pa ga konvertovati na 36 meseci GPU.

Time se osiguravaš od poskupljenja u naredne tri godine.
Nisam siguran da li i dalje moze 36 meseci, mislim da sam negde procitao da moze samo 12 meseci da se konvertuje...

Bilo bi dobro da nisam u pravu...

Da li može da se otvori novi nalog sa 36 meseci live gold , pa convert na gpu i da radi paralelno sa već postojećim na konzoli? Ili je bolja varijanta da se kupe kodovi sad dok je jeftinije a da se sve aktivira za 6. meseci kad istekne aktivna pretplata?

Moze dva naloga paralelno. Sto se tice cekanja, ne bih ti to preporucio, najbolje je da odmah iskoristis kodove

Ne, ne.
Najbolje bi bilo sacekati da istekne pa onda uzeti Live gold pa GPU.
Ako sad ideš na live gold skratice ti, tj ide 3:1
Koliko to novaca izađe?
Ako ja dobro razumem Live gold je svuda ista cena,koliko je 12m?
Kupiš takva 3 koda ko vec ima GPU aktivan
40 evra je Live gold 12m
Takva 3kom treba za 12m GPU
To se ne isplati ako ja sve kapiram kako treba

Koliko to novaca izađe?
Ako ja dobro razumem Live gold je svuda ista cena,koliko je 12m?
Kupiš takva 3 koda ko vec ima GPU aktivan
40 evra je Live gold 12m
Takva 3kom treba za 12m GPU
To se ne isplati ako ja sve kapiram kako treba
Sad pogledah na Turgame, vaučer za 12 meseci Live Gold je 690 TL (25 evra). Ako je konverzija na GPU 1:1 i ako može odjednom 36 meseci, to se isplati.

Kao i kolega, ja takođe trenutno plaćam GPU našom karticom mesečno. Ako sam dobro skontao proceduru: najbolje je otkazati tu mesečnu pretplatu na GPU i ubaciti 3 vaučera od 12 meseci za Live Gold. Kako se posle toga obavlja ta konverzija, pretpostavljam sa same konzole i da li ona može odmah da se obavi ili mora nešto da se sačeka?

Mada, iskreno, čak i sa tim poskupljem na 120 TL za GPU, ako se trend devalvacije lire nastavi, do avgusta će to biti 4 €, što je meni i dalje više nego prihvatljivo za to što GPU nudi :)

Live gold za Tursku se vrti oko 25€ +/- koji €. Pc game supply 21€ trenutno.
Ko ima aktivan GPU neće dobiti 1:1 već 3:1
Ko nema aktivan GPU ide 1:1
Live gold ne sme da pređe 36 meseci inače ne prolazi konverzija.

Live gold za Tursku se vrti oko 25€ +/- koji €. Pc game supply 21€ trenutno.
Ko ima aktivan GPU neće dobiti 1:1 već 3:1
Ko nema aktivan GPU ide 1:1
Live gold ne sme da pređe 36 meseci inače ne prolazi konverzija.
Da li su ovi gift cardovi vec poskupeli na 25€ za godinu dana ili je to stara cena?
Posto vidim da je trenutna pretplata na mesecnom nivou za Live Gold oko 30 lira ili 1,1€ mesecno.

Da li su ovi gift cardovi vec poskupeli na 25€ za godinu dana ili je to stara cena?
Posto vidim da je trenutna pretplata na mesecnom nivou za Live Gold oko 30 lira ili 1,1€ mesecno.
Manje više, od kad ja pratim, live gold za TR 12 meseci je uvek do 30€.
Na MS store-u jeste ta cena, ali preko konzole možeš maksimalno 3 meseca da uzmeš (75 lira). Eventualno preko browsera može više, ali tu ne prolazi ovo što nam prolazi na konzoli (naše kartice).

U potpunosti se slažem sa komentarom da je bilo pametno registrovati se sa promocijom. Mrzelo me da se zezam i izabrao sam Tursku kao lakšu varijantu. Za poskupljenje sam se spremio, napravio sam lepu kolekciju jeftinih igrica. Razmišljam kupiti još neku i onda otkazati svaku pretplatu ili uraditi downgrade na turski Game Pass for Console. Bilo je nestvarno dok je trajalo :)

Pročitao sam sve postove vezano za pretplatu:
Od 6. jula svima će biti aktivirana skuplja pretplata. Svaka naplata pretplate posle tog datuma biće uz uvećani iznos, u zavisnosti kog datuma ste aktivirali pretplatu. Neophodno je deaktivirati pretplatu pre tog datuma i sačekati dan-dva da toslegne kod MS (zbog vremenskih zona i slično). U postovima svi spominju Brazil i Južnu Ameriku kao validne države za konverziju 36 meseci iz Live u GPU. Promocija konverzije iz Live u GPU za 1$ više ne važi, već se mora platiti upgrade po punoj ceni GPU meseca u zavisnosti od države. Mora se voditi računa o Recurred billing i da broj sabranih meseci ne pređe 36 ni za jedan dan. Za Tursku konverzija iz Live u GPU se može izvršiti samo za 13 meseci.

Pročitao sam sve postove vezano za pretplatu:
Od 6. jula svima će biti aktivirana skuplja pretplata. Svaka naplata pretplate posle tog datuma biće uz uvećani iznos, u zavisnosti kog datuma ste aktivirali pretplatu. Neophodno je deaktivirati pretplatu pre tog datuma i sačekati dan-dva da toslegne kod MS (zbog vremenskih zona i slično). U postovima svi spominju Brazil i Južnu Ameriku kao validne države za konverziju 36 meseci iz Live u GPU. Promocija konverzije iz Live u GPU za 1$ više ne važi, već se mora platiti upgrade po punoj ceni GPU meseca u zavisnosti od države. Mora se voditi računa o Recurred billing i da broj sabranih meseci ne pređe 36 ni za jedan dan. Za Tursku konverzija iz Live u GPU se može izvršiti samo za 13 meseci.
"Microsoft is not changing PC Game Pass pricing...".

Juče prebacio samo na PC GPU, jer xbox konzolu nemam i ne planiran da je kupujem.
Prekosutra skidaju naknadu za sledeći mesec, a naredni mesec skidaju naknadu po povećanim cenama, pa ćemo videti...

Inače, šta beše sa TMNT igrom, najavili da će je skinuti sa GP 04.06, meni ostala instalirana, juče probao da uđem i najnormalnije mogu igrati...

Aha, znaci poskupljuje Game Pass i Game Pass Ultimate, a Game Pass for PC ostaje ista cena ?
Lepo lepo :)

Ja ću kada mi istekne sprska pretplata da probam da prebacim na Tursku. Kartica je već u sistemu. Da li prilikom prebacivanja regiona kroz browser treba da imam uključen turski VPN, ili je dovoljno postaviti Tursku u regional settings u windowsu?

Ova generacija konzola trajaće do 2028. Još uvek se ne zna hoće li biti "pojačanih" verzija.
Moguće da nove konzole dobijemo 2028. ali još uvek ćemo biti u zoni cross-gena, verovatno do 2030. Who knows...

U svakom slučaju ovo će biti najduža generacija zbog pandemije, nestašice čipova, inflacije,recesije itd. a i zbog sve skupljeg i dužeg razvoja novih AAA igara-ono što je nekada bilo 2-3 godine sada je 4-5 godina.

Imamo i situaciju da posle 3 godine cene konzola umesto na dole sad idu na gore , što je mislim bez presedana u istoriji.

Osim toga AMD nema ništa novo posebno da ponudi što se tiče hardvera tako da...potrajaće PS5 i X/S još jako dugo.

Da li je ovo proverena informacija?
Nije. Postovi na Redditu su sledeći:
Korisnik van Turske ne uspeva da aktivira turski Xbox live. Korisnik van Turske uspe da aktivira turski Xbox live ali ne uspe da aktivira GP. Korisnik van Turske uspe da aktivira turski Xbox live i GP samo za 13 meseci, MS support mu objasni da za Tursku ne dozvoljavaju duže. Korisnik van Turske uspe da aktivira turski Xbox live i GP za 36 meseci podešavajući Region na računaru na Tursku i menjajući VPNove dok ne proradi.

Drugar je u novembru prošle godine uzeo 2 godine live golda preko TR

Evo ja obnovio na godinu dana, nisam hteo vise jer evo skoro mesec dana kako nisam upalio konzolu. Zato se i prebacio na mesecno placanje ali posto ce da poskupi, da uhvatim poslednji voz.
Gold uzeo sa Turgame za 708,76 TRY (690 + 18,43 fee).
Koristio Windscribe extenziju za Firefox kao VPN, povezao se na Tursku i aktivirao kod na Microsoft sajtu.
Posle sam preko konzole aktivirao GPU za 45 TRY za jedan mesec.
Ispalo nesto ispod 30 EUR ukupno za 13 meseci.

Ovaj gpu si aktivirao direktno preko konzole sa visom,i samo ti izvrsilo konverziju u 13 meseci gpu?

Ja sam izgleda jedini ovde koji neće dirati ništa po pitanju GP-a :LOL:
Stoji da je 4 duplo od 2, ali Bože moj, nije ni to nešto specijalno sad.
Ima valjda i onaj family pa ćemo se krpiti ako bude recesija :geek:

^tako je, direktno preko konzole jer mi je bilo tako lakse. U tom trenutku nikakav VPN nisam koristio i slicno. Region konzole je bio na Tursku, cak i region accounta (mada to bese i ne mora).
Imate kodove za 1 mesec i za GPU ali sto da se cimam.
Ko zeli vise, samo pre aktiviranja GPUa uzmete i aktivirate dodatne Gold kodove (koliko zelite).

Vrh Dno