Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Iskreno ne znam dal se uopšte dešava da neko koristi regularnu garanciju. Mislim da je realno šansa da nešto crkne samo od sebe što podleže normalnoj garanciji ravno nuli.
Stvarno misliš da nešto što se sastoji od više hiljada delova i što se pravi u milionskom broju primeraka ne može da se pokvari? Pozitivna stvar kod apple-a je to sto ako su neki kvarovi česti i prepoznati onda ih popravljaju besplatno i van garantnog roka (npr baterija na 6S) ali svakako je bitna i ta garancija od godinu dana za nekoga ko nema uplaćen AC+

Stvarno misliš da nešto što se sastoji od više hiljada delova i što se pravi u milionskom broju primeraka ne može da se pokvari? Pozitivna stvar kod apple-a je to sto ako su neki kvarovi česti i prepoznati onda ih popravljaju besplatno i van garantnog roka (npr baterija na 6S) ali svakako je bitna i ta garancija od godinu dana za nekoga ko nema uplaćen AC+
Nisam rekao da se ne kvari samo je šansa da se tako nešto desi vrlo mala. Kao i kod sve ostale elektronike.

Kako da se ne dešava. Kakve male šanse.
Zavisi i od inteziteta, uslova, dužine... upotrebe. Ne koriste svi isto i u istim uslovima. Kada ih menjaš na par dana normalno je takvo mišljenje :)
Meni znači AC+ baš zbog toga. Imamo po familiji sigurno 5-10 telefona koji su otpisani uglavnom zbog "fizičkog" oštećenja npr. ekrana, koje nije pokrivalo obično osiguranje.
Ode sve i svašta ljudima, kamera, mikrofon, zvučnik, ploča... Ne kažem konkretno samo za apple.

Ima tu i neke magije, meni je ispao bar 5,6 buta na beton. Kući po parketu, tepihu ispadne bar jednom u dva dana. Za 19 meseci bez maske se nije slomio, ima dva oštećenja na lajsni i to je to. Da nisam imao osiguranje polomio bi se ne 100 nego 100k posto

Jel može pomoć oko aktivacije gift carda?

Uspeo sam da kupim gift card i sad imam problema sa aktivacijom istog. Zato što se nalog na koji želim da dodam sredstva vodi na Srbiju. Kako to da regulišem? Da li je moguće promeniti region naloga ili se mora praviti drugi USA nalog i onda na njemu dodati sredstva sa gift kartice i praktično da se onda sa njega plaća Apple Care+?

Pa moras USA nalog nov, jer Apple care ne mozes sa nasim nalogom svakako. Gift kartice nemas za Srbiju, a i sta ce ti kad prolaze nase kartice za iCloud i kupovinu aplikacija.

Posedujem ja USA nalog za Macbook, pa sam mislio preko njega da aktiviram, ali me buni jedna stvar:

Pošto hoću da aktiviram Care+ za Apple Watch:
Trenutno na iPhone-u unutar Watch aplikacije ne nudi uopšte da se pretplati na Care+, iako je telefon na USA regionu, doduše uz srpski Apple ID, koji pretpostavljam pravi problem.

Jel to znači da ja sad moram da osim naloga na telefonu, promenim i nalog na satu, kako bih dobio opciju da se pretplatim?

Loguj se sa americkim Apple ID nalogom na oba uredjaja. To je nacin kako mozes da ga kupis. Ako si logovan sa nasim Apple ID nalogom, ne menja ti nista sto si oznacio da je US region.

Uplatio sam drugaru AppleCare+ na telefonu, stigao mejl, medjutim ne mogu da linkujem pretplatu sa iCloud nalogom. Do cega bi moglo biti?
IMG_6414.jpeg

Kontkatiraj ih kao što piše i ovde možeš da vidiš brojeve telefona

Ako imaš račun, možeš besplatno preko Viber poziva na +18002752273 ili Skype aplikacije na +448001076285.
Nisam siguran da li i dalje može da se kupi Za AirPods Apple Care Plus plan, mislim odavde.

@Labello Već su ti napisali, ne zanima ih, ti ne pričaš, oni ne pitaju za to već urade ono što i pokriva garancija 😃

Mali off, imao crnu fleku na 3x kameri, odneo u Promobi u 9am, završeno sve u 6pm. Sve super osim što traže 3k da urade backup, pa ko nema sve na icloudu nek napravi kući ako fon funkcioniše

Svaki ovlašćeni servis je uvek naplaćivao backup uređaja nezavisno od garancije i uvek je oesnovno pravilo backup uređaja pre nošenja u servis, iCloud i na kompu 😃

Važno je da su ti to relativno brzo uradili 😃 Mogla bi i posebna tema za ovlašćene servise i iskustva korisnika sa njima za različite Apple uređaje 😃

Jel mogu da iskoristim ac+ i zamenim bateriju, ako mi je battery health 93%?

Ne verujem da može sa tako visokim procentom.
Više puta je pisano i objašnjavano da BH ništa ne znači. Ama baš ništa.
Meni za prvih 6 meseci na 12 pro, pao na 86% i tu se zakucao sve do danas (skoro 2 godine) i više ne mrda??? 🤣🤣🤣

Ja koristio 11 Pro, imao 100% bh a nikad ništa nije menjano na telefon, sve fabrički, uzet 2019 i od tad promenio tri korisnika koji su ga intenzivno koristili, imao je skoro 1000 charge time na 3utoolsu, imao je možda oko 3,4h SOT. Takodje da taj bh i nije neki pokazatelj kakva je baterija

Jel mogu da iskoristim ac+ i zamenim bateriju, ako mi je battery health 93%?

Za takav procenat ne možeš sigurno, to važi tek ispod 80%.

Your product is eligible for a battery replacement at no additional cost if you have AppleCare+ and your product's battery holds less than 80 percent of its original capacity.

Ja koristio 11 Pro, imao 100% bh a nikad ništa nije menjano na telefon, sve fabrički, uzet 2019 i od tad promenio tri korisnika koji su ga intenzivno koristili, imao je skoro 1000 charge time na 3utoolsu, imao je možda oko 3,4h SOT. Takodje da taj bh i nije neki pokazatelj kakva je baterija

Jasno je da je taj batteru health nerealan, a da ne znači često previše se slažem 😃

kad na battery health-u prijavi service, onda se menja u garantnom roku

Kupih iPhone 14 Pro i hoću da završim AC+.
Napravio sam US nalog, kupio sam gift karticu, prebacio sa novac sa gift kartice na nalog, vidi mi se u okviru naloga credit.
E sad, kad hoću da platim AC+ uvek mi izlazi opcija da ukucam karticu, nikako ne mogu da povučem credit.
Gde grešim?

edit: završih, nije bio promenjen region na telefonu, zato nije moglo.

Poslednja izmena:
Zar ti nemaš AC u UK?

AC = Apple Care? ili je pitanje za account?
Ne, imao sam svojevremeno jedan AC za macmini koji je aktiviran telefonski na HU, taj sam prodao prošle godine, AC važi do februara 2024.
Sada sam kupio iPhone 14 Pro i rekoh da uzmem AC+ da ne razmišljam da li ću da ga polomim ili ne, a do sada sam imao samo Apple account na HR (imam ga već 15 godina), pa sam morao da napravim i US da bih kupio gift card, prebacio na balance, odakle će Apple da skida mesečno.

Jel neko aktivirao AC+ za Airpods kupljene ovde?

AC = Apple Care? ili je pitanje za account?
Ne, imao sam svojevremeno jedan AC za macmini koji je aktiviran telefonski na HU, taj sam prodao prošle godine, AC važi do februara 2024.
Sada sam kupio iPhone 14 Pro i rekoh da uzmem AC+ da ne razmišljam da li ću da ga polomim ili ne, a do sada sam imao samo Apple account na HR (imam ga već 15 godina), pa sam morao da napravim i US da bih kupio gift card, prebacio na balance, odakle će Apple da skida mesečno.
Ne, nego ti si negde u UK? Zvanično tamo ima AC zar ne? Nisi morao da se prebacujes u USA.

Da podelim i svoje iskustvo - kod sebe plaćam uredno već duže vreme preko kredita iz gift cards.
Kad je žena uzela telefon, tako sam krenuo i tamo i u jednom trenutku - zaboravio da uplatim, ona naravno nikada nije gledala mejlove i tako ostalo.

Međutim, da se ja napravim pametan da uplatim posle par meseci razlike i uspe mi :D uplatim prvo par gift cardova, on uredno naplati zaostale mesece prvo.
E onda tu krenem da se pravim pametan i probam da spojim paypal nalog koji sam pre X godina napravio preko US VPNa, a na njemu je naša Intesa kartica - uspem i to :D
Tako da mi sada i za ženin i za svoje uređaje skida sa tog pejpal naloga bez ikakvog problema.

Eto info čisto ako neko ima sličnu situaciju ili reši da to proba.

Sad bih i ja to isprobao, ali bojim se da neću biti te sreće da meni uspe :D

Da podelim i svoje iskustvo - kod sebe plaćam uredno već duže vreme preko kredita iz gift cards.
Kad je žena uzela telefon, tako sam krenuo i tamo i u jednom trenutku - zaboravio da uplatim, ona naravno nikada nije gledala mejlove i tako ostalo.

Međutim, da se ja napravim pametan da uplatim posle par meseci razlike i uspe mi :D uplatim prvo par gift cardova, on uredno naplati zaostale mesece prvo.
E onda tu krenem da se pravim pametan i probam da spojim paypal nalog koji sam pre X godina napravio preko US VPNa, a na njemu je naša Intesa kartica - uspem i to :D
Tako da mi sada i za ženin i za svoje uređaje skida sa tog pejpal naloga bez ikakvog problema.

Eto info čisto ako neko ima sličnu situaciju ili reši da to proba.
Uffff, dobra fora, ali mi je iskreno malo frka. :p

Jb*, ne bih ni ja probao, nego sam taj paypal pravio pre nekoliko godina za US spotify - i to radi već jako dugo, tako naša "familija" plaća to.
Uspeo sam i karticu da zamenim kada je istekla, i da prebacim sa kreditne na debitnu... I rekoh aj da probam apple, neka ide život.

Moze mala pomoc posto sam se pogubio nakon citanja da li moze ili ne moze i kako se radi.

Hocu da uzmem AppleCare+ za Macbook Pro koji uzimam sledece nedelje.

Znam da mi treba US nalog koji nemam. Da li mi je potreban neki US broj telefona ili mogu samo da koristim VPN i neku email adresu i da napravim nalog u US? Placanje preko gift carda cu najlakse odraditi, samo me setovanje ovog naloga zanima da ne pogresim.

I da li se taj AC isplati za Macbook u Srbji? Vidim da mahom svi pricaju za tel a retko ko za laptop

Ne treba ti US broj telefona, ne treba ti ni VPN, nalog se vrlo jednostavno pravi. Ova tema se nalazi u podforumu o mobilnim telefonima, pa zato ljudi mahom o tome pričaju, ali dosta ljudi uplaćuje i za macbook. Bilo je par iskustava u M1 temi ako se ne varam.

Nazad
Vrh Dno