Šta je novo?

Sony televizori

Aham, jasno. Ja se vec ponadao :D Zena me ubija kako Sony kaki sto se tice kanala. Ne znam kako i sledeci da bude Sony zbog ovoga :D

Pretpostavljam da mislis na Hik-Connect Hikvision aplikaciju za kontrolu kamera?!

Nema je na store-u za TV, dodao sam je preko flasha kao apk fajl i totalno je neupotrebljiva.
Zamenu sam nasao u placenoj verziji TinyCam Pro aplikacije koja mi super zavrsava posao.

Da li možeš da pošalješ Play store link Za tu aplikaciju kojom si zadovoljan?

Naravno.
tinyCam Monitor

Edit: pisao sam o njoj u temi o video nadzoru. Meni ona zavrsava posao na tv-u, ne znaci da je idealna/dobra kao fabricke aplikacije proizvodjaca. Probajte prvo free verziju pa ako odgovara kupite pro.

• Like
Reagovanja: PJ
Samo da ceo interfejs bude u rezoluciji TVa, a ne da lomi nešto bezveze i ne vide se komande za upravljanje.

Meni je najveci problem bio sto nisam mogao daljinski da koristim. Sa ovom aplikacijom daljinski lepo radi. E sad sto se kvaliteta slike tice, nije tako dobro kao kad NVR direktno povezem sa tv-om ali opet TV mi je 4k a kamere fhd.

Imam par pitanja za voice controll, danas mi se prvi put desilo da kad sam rekao Rock Radio da je prebacio na Rock Radio na D3 cam modulu pre uvek je isao na YT. Sto radi i sada, xnaci samo jednom mi je prebacio na radio kanal po nazivu. Interesovalo me je da li to moze negde da se namesti pa sam naleteo na to da sam TV ima switch kod dugmeta za plaljenje koji se koristi da glasovna kontrola ide direktno preko TVa ali to mi ne radi. U opcijama imaju opcije za senzitivnost tog mikrofona i kako se led indikator ponasa pri koriscenju sitog.

Pa su moja 2 pitanja ukoliko iko zna:

1. Kako da kontrolom glasa kontrolisem opcije tipa promene kanala itd.

2. Kako da osposobim mic na TVu.

Googlao sam ali slaba vajda.

Edit. stavka 1 rešena, zapravo samo Rock Radio prebacije kada sam u TV modu ostalo me ume pretrazuje na YT, kakav cirkus

Poslednja izmena:
TV je Sony Bravia lcd kdl40r474a.

Lampica (crvena) za paljenje, svetli, ali ne može da se upali - ni preko daljinskog ni direktno.

Pokušao sam sa resetom, iskopčavanjem iz struje..itd (google).

Imali smo neki skok napona (ili šta već) gde mi je crkla grafička (povezana na taj tv preko hdmi), ali je TV radio normalno narednih par nedelja.

Majstor kaže da nema popravke, pa samo da proverim još jednom ovde, da li vredi nositi u drugi servis ili prodati za delove npr...

Pitam se da li to radi i kod ostalih provajdera. Imam Sattrakt i Sony, naravno kanali izmesani nenormalno, bash je shit.
Treba da se ukljuci LCN.
Ako nema te opcije, onda se treba podesiti regija.
Obicno na Poljsku, ali ako to ne radi, probaj Finsku, Italju, cak [ako ima] Srbiju.
Imam ja Lg 2014 proizvodnja,bez problema nadje sve kanale preko cam modula.
Dok Sony nažolst nije tako. :(
CAM modul ne sluzi za pronalazanje kanala, nego za dekodiranje istih.

Izvini ali sta je LCN? :)

Logical Channel Number
Postoji u DVB standardu i sluzi upravo za to, da se nevezano od multipleksa i pozicije kanala u multipleksu svakom kanalu moze dodeliti jedinstven broj radi numeracije na TV-u. E sad, implementacija je nesto drugo.

Kome smeta raspored, eksport trenutne liste na USB fleš, Sony Channel Editor aplikacija na PC-ju, lepo mišem i tastaturom presložiš kanale kako ti odgovaraju i vratiš na fleš...vrlo elegantno sa strane Sony-ja

Hvala ti!
Vrlo elegantno, samo dva sata zivota :)

Hvala ti!
Vrlo elegantno, samo dva sata zivota :)
Malo si rekao😂 Evo probao preko aplikacije,haos.😁 Znaci 5 puta lakse preko tv. Direktno,nego preko kompa. Jer mozed da poredjas vise kanala odjednom i sve premjestis. Ovo je dobro da sacuvas listu da je kopiras ako dodje do toga da moras opet da pretrazis kanale. Ostalo ne vidim svrhu

Pa svrha je preurediti 200 kanala sa manje od 1000 pritisaka na dugme daljinskog...
Ali dobro, barem postoji izbor.

Da,samo ko gleda vise od 50 kanala?😁
Prvih 20 podeseno? Već kada su radili app, mogli su opciju da naprave da markira vise kanala odjednom i tako da ih poredis. I kada pretrazis kanal,ne mozes (bar nisam ja uspio)da ga prebacis na zeljeno mjesto.
Lijepo smisljeno,lose uradjeno ...

Pozdrav, narode..
Pitanje jedno u vezi Sony-ja x89. Kad povežem led traku (backlight) na usb ulaz, ona i dalje svetli i kad se ugasi tv. Da li postoji opcija da se ugasi i to napajanje na usb-u, kad je i tv ugašen?

Jel to ona sto je bila u Lidlu pre 15ak dana? Kako si zadovoljan?

Pozdrav, narode..
Pitanje jedno u vezi Sony-ja x89. Kad povežem led traku (backlight) na usb ulaz, ona i dalje svetli i kad se ugasi tv. Da li postoji opcija da se ugasi i to napajanje na usb-u, kad je i tv ugašen?

Koliko sam čitao po netu ti USB portovi imaju konstantan napon; nažalost nije moguće to ugasiti. Ako je neko naišao na soluciju nek javi.

Pozdrav..

Da li je neko dizao noviji softwer na XH9096 (X900H) od 6.187 koji je na EU sajtovima i OTA? Vidim na USA ima 6.2126.
TV je poceo da zeza sa CAM modulom (da se koci deo slike, kocka..). Probao sam i drugi modul, al isto zeza. Stavili smo kao resenje topbox, al me nervira da koristim dva daljinca, i bolje mi na TVu radi TV Guide i sve.
Pa se nesto nadam da je do softwera od TVa..

Mislim da si ti jednom pisao kako flashovati FW za USA region na TV sa EU tržišta i to sam uradio - ili je to bio FW sa google tv apdejtom.
E sad, da nemaš možda taj link ili uputstvo pri ruci?

Vratio bih nazad stari FW (ovaj gore koji si okačio). Nisam siguran da me neće u servisu zezati za garanciju ako ostavim na ovom FW.

Nikada nisam pisao tako nešto :)

Ono što neki ljudi rade je da flešiju EU softver sa televizora iz 2021 god. na XH90 (2020 god.). Kada bude razlike u androidTV verzijama radiće se to masovno, za sada nema nekih velikih prednosti...

Kako li sam ja došao do toga… bio sam ubeđen da sam negde preko tvog infa to radio😀
Ali da, upravo to sam uradio.

XH90 serija.

Zna li neko da li moze i kako da se uradi screenshot? Po netu se pominje vol down + power ali kod ovog tv-a ne radi.

Instalirao sam neku aplikaciju i dodelio button za funkciju ali radi samo u home meniju.

v6.2126 (XH90) sada i na zvaničnim sajtovima:

XH90-v6-2126.png

Nazad
Vrh Dno