Šta je novo?

Koja invertorska klima za hlađenje 16+12 kvadrata?

Gibli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poena
645
Pozdrav drugari

Možete li da mi preporučite invertorsku klimu za dve prostorije 16+12kvm? Između prostorija je štok, nema vrata.
Da li može jedna klima da ih ohladi? Zelenom sam označio gde bi bilo zgodno da se postavi unutrašnja jedinica.
Budžet bi bio do oko 600 evra. Koristila bi se samo za hlađenje.

Hvala unapred.

dve sobe.jpg

Da li ima mesta za unutrašnju jedinicu iznad vrata prostorije od 16m2.

Mesta iznad vrata ima, ali su samo južni i istočni zidovi spoljni, tako da bi morao da se štemuje zid za cevi do spoljne jedinice, što bih da izbegnem...

Edit:
Da li bi cevi ka spoljnoj jedinici mogle da se postave u neku kanalicu koja bi išla uz plafon?

Stavi klimu na zid gde su ulazna vrata.
Idealno bi bilo iznad vrata ili što bliže sredini zida, to je lako izvodljivo.
Ovo što si nacrtao je najgore mesto.

Za 600eur tu mogu i dve jeftinije klime to je mala kvadratura

Velika staklena površina na jugu. Tu će da se greje fest, tu treba 'lađenje.

Možda multi split za ovako mali prostor? Neko sa iskustvom će bolje reći možda.

Ja lepo pisah već da mi hladimo jednom klimom 40 kvm u potkrovlju, zapadna i južna strana, a vi već dve klime preporučujete.
Ako je velika staklena površina u pitanju, tu pomažu samo stop sol folije.

Ja sa jednom hladim 55m2 ali nije tako glupo oktenuta

Kod mene (u kancelariji) je okrenuto slično kako je kreator ove teme i sam predložio, samo između prozora i pregradnog zida. S tim da mi imamo još jednu sobu extra i u potkrovlju smo.

I kući mi je "glavna" klima glupo okrenuta, pa ugreje i ohladi sve.

Stavi klimu na zid gde su ulazna vrata.
Idealno bi bilo iznad vrata ili što bliže sredini zida, to je lako izvodljivo.
Ovo što si nacrtao je najgore mesto.

Za 600eur tu mogu i dve jeftinije klime to je mala kvadratura
Cevi do spoljne jedinice mogu da idu kroz kanalicu koja bi se montirala uz plafon? Bilo bi malo ko u kontejneru, ali ne bih da štemujem zid...
Velika staklena površina na jugu. Tu će da se greje fest, tu treba 'lađenje.

Možda multi split za ovako mali prostor? Neko sa iskustvom će bolje reći možda.
Veća soba je dnevna, tu se provodi više vremena tokom dana, tako da je ona prioritet. Iznad prozora na jugu je terasa tako da ona malo vadi stvar...
Kod mene (u kancelariji) je okrenuto slično kako je kreator ove teme i sam predložio, samo između prozora i pregradnog zida. S tim da mi imamo još jednu sobu extra i u potkrovlju smo.

I kući mi je "glavna" klima glupo okrenuta, pa ugreje i ohladi sve.
Možeš da mi kažeš koji kapacitet klime bi bio odgovarajući za ovu moju površinu? Pretpostavljam 12? Koji model klime imaš?

LG S12EQ. 12ca sasvim dovoljna. Ako imaš prosečnu izolaciju, verujem da će skoro svaka 12 raditi posao na hlađenju

Vrh Dno