Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Skoro sam probao jedan premium kompaktan telefon i ostao sam u čudu koliko sam zapravo rob ovog uređaja. Neću ga prodavati ali, sledeci neće biti veći od 6.2/6.3"...
Ovu odluku sam zapravo i ja doneo. Doduše,neću da grešim dušu,običan S23 mi sada dođe kao igračka u odnosu na s23 ultra,ali taj filing,dojam u ruci,kompaktnost,nemam reči da opišem. Nemam više presiju u glavi,što se tiče dimenzija,radi instant sve,odmor za zglobove,šaku,džep,torbicu koju sam oko vrata nosio. Jednostavno pravo uživanje za korišćenje

I ja sam bio u razmisljanju za obican S23, zbog velicine. Ali meni je bitna baterija a i ima i razlika u memoriji...Mada, sada gledano, sledeci ce biti manjih gabarita pa makar nosio i power bank, mada tel mogu puniti i u kancelariji i kuci - a izmedju ce svaki izdrzati. U opciju je nekada bas zbog dimenzija dolazio i Asus zen 9.

^ Lomaru od Ultre nisam mogao bateriju za jedan dan da istrošim. Nema dana da mi nije bio SOT manji od 7h,mešovite upotrebe. Na S23 baterija je slabija,tu nema dvojbe,ali za ovakve dimenzije,korišćenje,baterija je top.

Gledao sam mnogo recenzija,razlika je možda 15-20% u korist Ultre,ali ovo kako vidim i ova baterija ima da gura ceo dan uz moje korišćenje,bez ikakvih problema i poteškoća

Koristio oba,tj ultru i dalje.
Kome ne treba olovka i jaka kamera best buy,(samo ne 128Gb)nisam probao Zen9
Leti,idealne dimenzije za ruku,jako fina izrada,baterija veliki + u odnosu na sve prethodnike iz S serije

Jedna mana po mome za ultru koja ne bi smela da pogađa ovakav uređaj... Otisak prsta mi se nimalo ne sviđa kako radi... U odnosu na stari fon 2 generacije iza... Mora da se pritisne lepo i to prilično precizno... Na starom p30 pro bukvalno taknem dal celim prstom dal vrhom jagodice kako god...i deliću sekunde radi... I otključavanje licem nije dobro, prenaze se prepozna nekad iz prve nekad iz treće i to mora lepo držiš pravo... Negativne ocene za ovako skup i najnoviji model

Ja problema sa otiskom imam vrlo retko, najcesce na palcu, jer mi je tu koza ispucala ponekad, ali kaziprst radi iz prve uvek... Obican s23.

Nije problem u tome da li je koža ispucala ili ne, nego u činjenici da neće da radi sa suvim prstom. Kada je koža suva, baš mora dobro da se pritisne.

Fold4 nema taj problem sa čitačem u power dugmetu. Radi kao zmaj.

Nije problem u tome da li je koža ispucala ili ne, nego u činjenici da neće da radi sa suvim prstom. Kada je koža suva, baš mora dobro da se pritisne.

Fold4 nema taj problem sa čitačem u power dugmetu. Radi kao zmaj.
Otisak na power dugmetu je mnogo bolja i preciznija stvar,a još bolja stvar, otisak na poleđini telefona

Ne bi se slozio da je otisak na poledjini bolja stvar, npr svaki put moras uzeti telefon u ruku da otključas...

Moja jedina zamerka je zapravo na nfc koji jako loše radi, u poredjenju sa apple pay nfc varijantom. Imam možda 7/10 uspešnost kod plaćanja, dok mi se sa iphone ama baš nikad nije desilo da omane, ma kako ka prineo uređaju za očitavanje.

Zato što tvoja ph 5,5 vrednost i vlažnost na rukama opada......

Šalu na stranu, ja sam na običnom 23 to primetio odmah (jedan od razloga što sam ga prodao), dok na daleko jeftinijem telefonu sa optičkim otiskom nikada nije bilo problema

Moja jedina zamerka je zapravo na nfc koji jako loše radi, u poredjenju sa apple pay nfc varijantom. Imam možda 7/10 uspešnost kod plaćanja, dok mi se sa iphone ama baš nikad nije desilo da omane, ma kako ka prineo uređaju za očitavanje.
Znači Apple i tu uspeva da izvuče pare češće od drugih brendova? 😅

Koristio oba,tj ultru i dalje.
Kome ne treba olovka i jaka kamera best buy,(samo ne 128Gb)nisam probao Zen9
Leti,idealne dimenzije za ruku,jako fina izrada,baterija veliki + u odnosu na sve prethodnike iz S serije
da li vredi razlika u ceni ako uglavnom slikas glavnom kamerom?

Uzeo nillkin camshield za s23 plus, mnogo dobro stiti telefon, cak i ekran u velikoj meri, medjutim telefon postaje dosta glomazniji i tezi u odnosu na silikonsku masku, i malo l
kliza iz ruke takav je materijal...

Konačno stigla potvrda za sad, već sam bio digao ruke

Moze neko da preporuci nekog KP prodavca iz Novog Sada planiram da nabavim S23 Ultra 12/256

Zavisi od tvojih potreba,ako ti je kamera bitna da.Ja se ne zadržavam dugo na jednom modelu ali je 23U najkompletniji uređaj do sad,i ne vidim interesantnu alternativu trenutno.
1685997534535.png

Nisam nasao S23 vs ultra da je malo ozbiljniji test..a s23 i s23+ imaju iste kamere mislim da je ovaj test relevantan.

23U mi je glomazan i morao bih kompromis da pravim za mozda malo bolje kamera slike, plus razlika od 300e

Najverovatnije cu ici na obican 23
Hvala u svakom slucaju

Najveća mana ultre su dimenzije za temperature koje su pred nama.
Samo to je mana,čak su ivice za ruku (subjektino)perfektne.

S23 i 23 plus imaju 50mpx, isti senzor koji su već koristili u s22 i s22 plus telefonima i sad u a54.
Relativno je optimizovan i sređen, dok je 200mpx prvi put ubačen u s23 ultra.
Još nisu ni 50% potencijala i optimizacije odradili i vremenom će biti sve bolja i bolja kamera.
Tako da ako ne menjate telefon na godinu dana, čak i dve, s23u na duge staze svakako, što zbog glavne, što zbog zoom kamera.

^ trenutno sam na 14pm a imao sam i S23U. 14PM ima bolji portret od S23U a pro je isti kao i PM pa sa tim je bolji.
Aleleee kad se pre vrati na jabuku.. 🤣
Mislio sam da ces duze da boravis u nasem taboru 😁

Uvek kažem, kad ima mogućnost najbolje probati oba pa videti šta ti više odgovara. Lemaja se (pro)našao

Aleleee kad se pre vrati na jabuku.. 🤣
Mislio sam da ces duze da boravis u nasem taboru 😁
Vratio sam se posle nekih mesec i malo jače. Jednostavno mi više odgovara iphone. Sto kaže kolega @Proday probao oba i pronašao se u jednom. Ali opet sve preporuke za S23U.

Zdravo svima,
da li ima neke razlike u "pouzdanosti" aparata koji se prodaju preko samsungovih zvaničnih partnera i onih koji se po oglasima prodaju kao "eu modeli"? Da li o nečemu treba voditi računa? 3 i po godine koristim S10+ i nekako sam počeo intenzivno da gledam S23, i to ovaj osnovni model (8/256), jer je i meni više muka od ogromnog telefona, gabarita, težine i sl.
Uopšte mi nije jasna politika cena preko ovih zvaničnih partnera i zašto je toliko prenaduvano. Na oglasima sam uvek pratio one aparate "star 1 dan, sa garancijom od naših operatera", ali ih sad nešto nema toliko, barem za ovo što mene zanima.

Nazad
Vrh Dno