Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Ne kontam. Moraš da ponistiš kartu neposredno pred ulazak ili pri samom ulasku.
po novom sistemu nema poništavanja karata, nema validatora. papirna karta, koja se sada može kupiti na 10 mesta u celom Beogradu, od 90 minuta važi od trenutka izdavanja

za diskusiju o VAS servisima je ovaj deo foruma:

prošao 28.5., (Android) aplikacija i dalje radi ako se ne uradi ažuriranje.
Screenshot_2023-05-29-08-18-17-067_com.busplus.jpg

izgleda da su počeli sa uklanjanjem i uređaja kod vozača pa ne mogu biti prikazana sva vozila koja dolaze na stajalište

Danas u 12:35 su skroz ugašeni USSD servis, kao i aplikacija. RIP BusPlus

Edit 13:11h aplikacija opet proradila. USSD ne radi i dalje

Prilozi

• IMG_2008.png
    IMG_2008.png
    117.8 KB · Pregleda: 21
  • IMG_2010.png
    IMG_2010.png
    509.1 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Prošlo previše vremena za edit: 13:19 svi autobusi su preimenovani u Servis nedostupan zbog raskida ugovora, ali i dalje može da se vidi numeracija autobusa:

IMG_2018.jpeg

meni radi 😎
Screenshot_2023-05-29-13-34-53-026_com.busplus.jpg

Takodje.

Sto ste update-ovali 😀

Evo da potvrdim, posto mi preko noci automaski azuriralo na 3.7 i prestalo da radi.
Obrisao sam, skinuo APK za 3.6 i sada radi ponovo. 😀

kolega i ja smo proverili pre oko 20 minuta. pogledao sam u aplikaciji gde su autobusi koji staju na stajalištu kod posla, video da uskoro dolazi jedan, pogledali smo kroz prozor i eto tog autobusa. tako da radi dok god se ne ažurira aplikacija i dok god ima spomenutih uređaja u vozilima

Nije se postavio skrinšot autobus na istoj poziciji kao kod tebe na slici 50 minuta kasnije, verovatno je bila slučajnost.

IMG_2020.png

Definitivno od 1. Juna nece vise raditi, tj prikazivace ono samo sto je ostalo po nekim autobusima dok i to ne skinu.
Nisam se dugo vozio busom ali fora sa svercovanjem u smislu kad vidim kontrolu kupicu kartu mislim da nece moci jos dugo.
Jutros sam promenio 2 busa. U jednom je bukvalno bio kontrolor/beli koji prilazi i proverava karte, i mislim da se vozi citavu smenu jer nije izasao 6 stanica...

aplikacija je počela da ludi. razbacan je prikaz vozila. evo 2 screenshot-a napravljena u razmaku od max 5s

Screenshot_2023-05-29-15-01-21-842_com.busplus.jpg
Screenshot_2023-05-29-15-01-28-164_com.busplus.jpg

Aplikacija sad prikazuje nasumične lokacije autobusa, tamo gde im nije trasa ni mesto. Npr 88 u sred belvila. Inače iOS aplikacija nije imala update godinu dana tako da je ovo definitivno do api-ja što znači da utiče na sve

Prilozi

• IMG_2024.jpeg
    IMG_2024.jpeg
    119.6 KB · Pregleda: 16
aplikacija više ne prikazuje vozila. stigla je do svog kraja 🙁

Amin 🙂

Kakav im je plan za budućnost, nisam ispratio da li su najavili neku novu aplikaciju ili način praćenja vozila...?!

Po najavama za dva meseca, telekom bi trebao da radi novi sistem praćenja.

Moja verzija je Android 3.6 i više ne prikazuje ni jedno vozilo.

Možemo sada ovako da gledamo umirući sistem ali izvesno je da je kraj.
Pošto živim u centru Beograda vrlo mi je značilo da pogledam gde je koje vozilo da ne bih čekao bez razloga, sada se osećam kao bez jedne ruke koliko sam se navikao!
Po najavama za dva meseca, telekom bi trebao da radi novi sistem praćenja.
Sve što Telekom radi bolje i da ne radi!! Kako mrzim tu firmu zbog koje svi idemo u duznicko ropstvo!

Nije ovde pisano, ali pisano je kako se to rešava van granica Srbije. Ako zanemarimo da je svuda sms neki treći ili četvrti vid načina plaćanja karte (nikako primarni), za aktivaciju karte se čeka 2 minuta. Tako da kad uđe kontrola, a ti poslao sms, 2 minuta treba dok on postane aktivan ili dobiješ povratnu informaciju.
Kod nas je instant sms...

Nazad
Vrh Dno