Hvala drugari, praricu malo akcije pa ako nesto dobro iskrsne okacicu ovde pre kupovine.
Osim legiona, sta jos valja da se gleda, Asus Strix sam cuo da je kvalitetno radjen?
Ima neki spring sale sad za MSI, oko 1700 izadje sa 4070, i mislim da je 32gb i r7 ali sam za njih bas negativne komentare citao oko napajanja i kako im je hladjenje uradjeno
Antonline citaj reviews za internacionalne posiljke. J asam hteo od njih ali odustao jer sam video dosta negativnih ocena da su posiljke zavrsavale u pogresnim zemljama ili da su laptopovi bili korisceni. Ne secam se tacno, prosle godine sam to citao.
Osim Legiona ja bih gledao poslednji Acer Predator Helios 300, Jarrod ga nahvalio a u dosta testova vidim da je izmedju Legion 5 pro i Legion 7, zaista je vrhunska masina, usb c PD punjenje, pozadi konektori, odlicne izrade, meni licno uzivo ostavio malo bolji utisak od legion 5 pro. Jedino sto nema 16:10 kome je to bitno, ali meni nekako vise odgovara da je laptop malo manji.
Dalje, MSI masine su isto tako jako ozbiljne, odlicna izrada i kvalitet. Bilo je malo oko touchpada da se cuje, ali to se isto desava na Legionima. Lenovo cak ima i najvise fabrickih gresaka, drugar je imao par problema sa legionom. Sto se Asusa tice, apsolutno jedino uzivo da kupujes jer se desava da imaju uzasan backlight bleed. Imas na njihovom sajtu sta je prihvatljivo, i tako cesto dolaze, ali uzivo moze jako ruzno da bude. Jedino ako retko u mraku koristis laptop za tamne scene, onda ti nece smetati. Izrada je dobra, malo su vise plasticni od ostalih, ali su dobri.
HP moze da ima dosta slabe grafike, pa gledaj za taj konkretan model kad uzimas da je najjaca grafika. Izrada nije kao na Legionu, naravno, ali je zato i cena manja, pa ko sta voli. Ekrani su odlicni i najmanje ima problema oko curenja svetlosti, gotovo da nema. Jos uvek imam Omen X 2S sa dva ekrana i imam Omen 17, najbolji su sto se tice ekrana. Da, bolji i od legion pro kome se desava u dnu da se vide LED-ovi.
Gigabyte mi se jedino dopada model sa 10th gen intelom, mehanicka tastatura, jako dobra izrada, sve je na jako visokom nivou, ali nakon toga ovi noviji se nisu bas dobro pokazali, nisu popularni.
Razer ne razmatram uopste, najvise pokvarenih po oglasima, crkavaju kao ludi.
XMG je ozbiljna marka ali nemam iskustva, nisam hteo da uzimam. Nisam ni Captivu ni Medion.
TLDR: Prvo mesto mi dele Helios/Legion 5 pro, pa onda ostali MSI, HP/ASUS u zavisnosti od kesa i ponude. Sve su to odlicne sprave. Izbegavao bih low end modele sem ako nisu povoljni, mislim na TUF, NItro, Katana, Victus, IdeaPad.