Sve lose odluke koje su donesene su zbog para, tesko da nesto drugo moze da bude razlog. Tako je kada imas odlican proizvod i nemas konkurencije na vidiku onda diktiras pravila kako se tebi hoce i uvek ce biti onih koji ce ta pravila slepo da prate i da placaju jer im se moze i ne zanima ih da li mesecna pretplata kosta 5 evra ili 12 evra.
Isto kao sto je jedan bio u rtx 4000 temi koji je napisao ja hocu najbolje i kupi cu 4090 i necu pitati koliko kosta na izlasku i zbog takvih su cene danas tu gde jesu a dobar deo za to su zasluzni i majneri. Tako da nije problem u vecini nego u manjini koju ne zaniam da li je to dobra ili losa odluka ali sta je sustina problema... nvidia je videla da im je sada prosla cena od 2500 eura za karticu sledeca serija ce da bude 3000 eura na izlasku.
Isto tako je sa igrama, svi su mislili da Diablo Immortals nece biti budala koje ce placati pa ih je bilo daleko daleko vise koji su ulupali u naloge na stotine hiljada dollara i dogod manjina bude diktirala pravila tako ce da bude. Isto ce bude za D4, bice onih kojima pare nisu problem a pate od kompleksa da imaju sve ili su veliki fanovi pa ce kupovati sve sto izbace na trziste. Uzmi primer Collector Edition koliko kosta i sta dobijes u paketu i koliko kosta i prodaje se, neki kupuju i kosta ih skuplja dostava nego sto su platili CE, onda carape, duksve, solje i sta sve ne prodaju i to ide jer ima previse zagrizenih ljudi koji ce kupiti sve sto im se servira.
Tako ce da bude i za BP gde ce kupovati kozmetiku samo da se razlikuju od drugih, i ok sto se mene tice neka izgleda kako hoce, moze da mi po mapi trzi zaba ili super mario ali ako udjemo pvp mec da znam da ce pobediti on ili ja zato sto je upitanju oprema koju je popkupio i znanje da sklopi build sa savrsenim skillovima a ne power koji je kupio pa je u nadmocnijem polozaju od mene.
Isto ti je sa Cyberpunk 2077, sta se dogodilo pa ulagaci su ti koji diktiraju pravila i oni nece da cekaju 2-3 godine da se obrne profit nego bi sad pa odmah a to je uzrokovalo time da je igra izbacena prerano na trzist u stanju kakvom je bila jer moraju da ispostuju ulagace inace ide tuzba ili ko zna kakve ugovore su potpisivali pa da ne bi placali debele kazne su izbacili igru u stanju kakvom je bila.