Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Treba mi potvrda, SM-S911B/DS je
a) 8/256 i
b) dva SIM-a + eSIM?

Obe (tačnije tri) stvari su mi bitne.

Poslednja izmena:
Greh bi bio dati duplo više para za praktično isti telefon...računam da bi tipa prodao 21 ispod 400 a dao za 23 ispod 800 (oba 256gb podrazumevano). Tako da se pridržavam zdrave svesti još uvek.
Ja sam s23u platio 900 a s21u prodao za 600 i opet ne vredi te doplate a kamoli 400,500 i više koliko su ljudi davali...da se razumemo, telefon je predobar, ali nije bolji za toliko koliko se doplaćuje, tako da pamet u glavu, treba biti racionalan.

Ja sam s23u platio 900 a s21u prodao za 600 i opet ne vredi te doplate a kamoli 400,500 i više koliko su ljudi davali...da se razumemo, telefon je predobar, ali nije bolji za toliko koliko se doplaćuje, tako da pamet u glavu, treba biti racionalan.
Da, al ti ptičaš o ultra modelu gde još i ima razlike, ja osim nešto bolje jedne kamere na malom s i nešto manjih dimenzija (ali i baterije) ne bi ništa više imao

... da se razumemo ... roba i proizvodi imaju nekoliko vrednosti nije tema ali da se napomene, tako da ''xyz'' proizvod - koliko i kome vredi je tema za sebe.
Samsung S23 Ultra nije u svim kategorijama najbolji telefon, ali je trenutno telefon sa većinom specifikacija najbolji(što bi se na stranom jeziku reklo ''all-rounder''), verovatno će i na kraju godine biti proglašen za najbolji telefon u nekoliko kategorija, S23U je model telefona koji će neko vreme biti jedan od boljih Samsung premium telefona i koji će tek pokazati svoju ''vrednost''...
Posle aprilskog ažuriranja na mom primerku S23U je baterija ''naučila'' i ponovo se vratila na autonomiju kao što je bila(sa mojim načinom korišćenja bez problema 2 dana...).

Kopka me da uzmem S23 i zamenim moj S20, proklet bio :D
Ja sam zamenio s20fe za s23 i vrlo sam zadovoljan, u svakom pogledu.
Da budem iskren, ocekivao sam da cu zakaciti poreski odbitak (na tajlandu, ali su me ispalili, jer su izdali racun sa datumom kad su mi poslali telefon, umesto kad je placen), I sad se malo kajem sto nisam predao s20fe za cca 200e, ali nisam smeo da rizikujem da budem bez telefona.

Pozdrav,
da li iskljuciti opciju VOLTE ili ne,nesto sam citao da trosi bateriju,sta mislite ima li ko iskustva?
i koje zastitno staklo uzeti neka preporuka :D
Hvala

Da, al ti ptičaš o ultra modelu gde još i ima razlike, ja osim nešto bolje jedne kamere na malom s i nešto manjih dimenzija (ali i baterije) ne bi ništa više imao
Dobio bi daleko bolju bateriju,ako sam te dobro razumeo da pricas o obicnom s21 i s23.
Posle nedelju dana nije bilo dana da ga moram dopunjavati, svaki dan je izgurao tako da mu do uvece lagano ostane minimum 20-30% kada ga stavim na punjac.

Svako ko dolazi na forum zna da Proday troši isključivo SD modele :D

Ja proverio u MTS-u, konkretno jurim S23+, kažu da nemaju telefona ni za lek. Ne znam da li je ista situacija i sa ostalim modelima. Verujem da će se pojaviti sad u maju, čim prođe akcija sa satom.

Da li je neko mozda probao Nillkin Nature za S23u?
Godinama unazad na svim telefonima sam furao nju, ali mi se sad ne svidja sto je camera cutout ovoliki odnosno sto nisu izbusili rupice samo za sociva a ne ostavili celu tu sekciju golu.
Ima ziv da se pojedem ako se izgrebe ovaj prostor izmedju kamera u dzepu :D

Sb0902881febf4bf4b81f19d87e67e7e2v.jpg

Godinama unazad na svim telefonima sam furao nju, ali mi se sad ne svidja sto je camera cutout ovoliki odnosno sto nisu izbusili rupice samo za sociva a ne ostavili celu tu sekciju golu.

Imam je ja, da bi se izgrebala kamera ili oko kamere mora telefon da padne bas na taj deo što je manja verovatnoća. Mora biti toliki otvor iz razloga zvučnika koji stoji ispod kamere, ako ima samo otvore za kamere postoji mogućnost da zvuk bude jako los.

Prilozi

• Screenshot_20230427_103310_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230427_103310_Samsung Internet.jpg
    114.5 KB · Pregleda: 60
Jel ima neko problem oko wifi da neće pod dns.adguard.com? Radio do malo pre i sada stalno odbija da se zakači.

Mora biti toliki otvor iz razloga zvučnika koji stoji ispod kamere, ako ima samo otvore za kamere postoji mogućnost da zvuk bude jako los.
Pozdrav od Samsung Clear Case.

Mada je klizav za moj ukus, pa sad čekam Spigen Rugged Armor da stigne, na prethodna dva telefona sam njega trošio.

U tom slučaju ti post nema poente. 😉
Da koristim exynos ne bi razmišljao ni minute.
S21 je kod nas bio rasprostranjeniji sa exynos....masu korisnika ni ne zanima koji je procesor, niti znaju da imaju u dve varijante. Poredim konkretno moj slucaj s21 i s23.
Svakako ne verujem da je i s21 sa snapom moga da izgurao kao s23.

Jel ima neko problem oko wifi da neće pod dns.adguard.com? Radio do malo pre i sada stalno odbija da se zakači.
Identičan problem imam od pre pola sata, exe net je u pitanju.
Znam, zato sam i rekao pamet u glavu.

^ u pravu si, od jednom proradilo

@Gulftown hvala na info, da znam i onda nema nerviranja 😄

I kod mene kućni ruter, podešenog DNS-a na adguard, povremeno nije otvarao web sajtove. Signali rutera, modema i wan IP adresa je sve bilo ok. Mislim da je bio problem u njihovom DNS-u. Sada deluje da se stabilizovalo.

^ super, koristim godinama a nisam bio duže vreme na samsungu pa reko da nije do telefon neki problem.

Imam je,i furam je na telefonu.
Za sad je sve ok,svaka preporuka.

Pozdrav od Samsung Clear Case.

Mada je klizav za moj ukus, pa sad čekam Spigen Rugged Armor da stigne, na prethodna dva telefona sam njega trošio.
Ja godinama koristim Nillkin Frosted modele i prezadovoljan sam. Savršen odnos debljine i udobnosti/zaštite. Pritom su cene kao pre Korone a kvalitet odličan. Taj Spigen mi deluje preksupo tj suvišw blizu ceni originalne Samsung maske koja je preterano skupa

Probaj Ringke, praktično Spigen kvalitet ali po nižim cenama, često samo malo višim od Nillkin proizvoda (koji neretko nemaju baš dobru završnu obradu pa vremenom mogu da oštete lajsne i ostale osetljive delove telefona)

Poslednja izmena:
Vrh Dno