Pa sad dugo... u junu će biti 3 godine kako sam sa MTS VDSL prestao na ZLOrion optiku. A pre toga sam Telekom DSL koristio 10 godina.
Takođe, ja sam kod njih na prepaid internet paketu. Dakle Orionovu TV uslugu ne plaćam (koristim Eon van mreže) i nisam je lično nikad koristio (čak ni AndroidTV aplikaciju), ali znam informaciju da komšinica penzionka redovno kukala oko tih većih računa zbog HBO kanala i ostalog i da je čim je isteklo 2 godine UO sa Trio / Triple paketa prešla na samo internet paket & da je neka moja rodbina takođe imala tih problema sa slučajnom aktivacijom dodatnih kanala i da su takođe čim im je istekla UO išli raskinuli ugovor i nisam siguran šta su na kraju uradili:
1) vratili se na MTS VDSL net + IPTV uslugu (i time net sa 100+ Mbps optiku nazad na 20 Mbps VDSL) što su koristili pre nego što se pojavio ZLOrion sa optikom
ili
2) uzeli Supernova optiku.
Pošto ovde na selu nije dostupna baš MTS optika & ponuda optičkih Box paketa već je izbor čiji god DSL ili ZLOrion optika ili Supernova optika (sa njihovim "Super Plan" paketima).
Daleko je ZLOrion od meni omiljene firme koristim ih jer su najbolji (ili ti najmanje loši)
od onoga što je meni dostupno sa biram, sa aspekata cena & kvalitet & količina glavobolje od interakcije sa podrškom, a i zato što su eto skroz moderni bato pa imaju jedini u državi Srbiji u ponudi tu prepaid varijantu optičkog neta bez ugovorne obaveze. Da nisu uveli prepaid pakete verovatno se nikad ne bih usudio da pređem sa MTS VDSL (i zbog reputacije firme i zbog količine kukanja i pljuvanja komšija koje su pre toga uzele Orion).
Da je ovde moguće uzeti MTS optički Box paket verovatno bih to koristio i pored toga što je MTS drastično skuplji jer između ostalog baksuzni od matorca neće da odjave Telekomu fixni telefon & neće da mobilne prenesu iz MTS mreže. Plus na MTS ima dalekoj manje prekida u radu internet usluge.
Sve u svemu ja sam za te pare ajd recimo 80% zadobija ZLOrion internet uslugom... i dalje je moja preporuka drugim ljudima kad me pitaju za mišljenje kad počnu da razmatraju Orion ta da preporučujem da uzmu samo internet uslugu kod njih i ništa više i i poželjno / idealno da se uzme prepaid i plati uvođenje usluge i da znaš da imaš slobodu da odeš kad god i stoga mir u glavi. Sloboda košta i onda nema tih XY meseci za dž kao na postpaid sa 24 meseca UO (& ja sad skuplje lagan damo internet uslugu nego što košta postpaid paket sa sve 3 usluge), ali bože moj. Svako bira svoju sreću