Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Treba negde i nekako da se organizuje peticija ili da se na bilo koji način forsira da se dobija 1:1 ako je 250 da bude 250/250... Ne razumem zašto uvek mora da se skrnavi nešto. Prosto da MTS da 250/250 i 500/500 i da to bude ko svet. Mada meni još nije uvedeno u kuću,ispred je, ali recimo ja već godinama plaćam optički paket od 250, a pošto nije bilo uslova onda imam hybrid 50. Po toj istoj ceni naravno :)
Ne mora peticija možeš da dobiješ kao pravno lice cena 250/250 ti je oko 70,000mesečno :)

Ne mora peticija možeš da dobiješ kao pravno lice cena 250/250 ti je oko 70,000mesečno :)
To je dedicated ethernet preko optickih vlakana. Povezivanje se vrsi kroz isti single mode fiber preko SFP/SFP+ transivera na tvojoj strani i strani provajdera. Tada imas samo svoje vlakno koje ne delis ni sa kim. Ne znam koje su cene za 250Mbps, ne verujem da su bas toliko velike, jer je 100Mbps simetrija preko optickog etherneta blize 17.000 dinara mesecno.

To je dedicated ethernet preko optickih vlakana. Povezivanje se vrsi kroz isti single mode fiber preko SFP/SFP+ transivera na tvojoj strani i strani provajdera. Tada imas samo svoje vlakno koje ne delis ni sa kim. Ne znam koje su cene za 250Mbps, ne verujem da su bas toliko velike, jer je 100Mbps simetrija preko optickog etherneta blize 17.000 dinara mesecno.
Tako je, cenu sam nagrubo napisao mnogo toga utiče na istu ali je moguće imati simetriju u Srbiji naravno za odgovarajuću sumu. Za fizička lica teško da će biti moguća simetrija za ove komercijalne pakete.

Da li neko može, ako ima, da mi prosledi broj akvizitera za mts za Čukaricu, preciznije za Žarko?

Дајте нешто за старе кориснике којима истиче уговор крајем месеца!

podneseš zahtev za raskid u bilo kojoj mts radnji prvi dan nakon datuma isteka ugovorne obaveze i kad te budu zvali kažeš da hoćeš da ostaneš samo uz 50 % popusta na puna 24 meseca ( kao što i novi korisnici dobijaju - 12 meseci po 1 din tj. ispadne upola cene ceo ugovor )

Koliko ono mora da prođe vremena od raskida ugovora, da bi se računao kao novi korisnik?

Ovi iz MTSa su stvarno ne popravljivi lopovi . Sada su mi nakačili da sam aktivirao uslugu gledaj pre svih - serija PAD .
Ovo je već treći put kako mi aktiviraju dodatne usluge , kao da sam ih ja ili neko od ukućana aktivirao i treba da ih platim .
Sada sam im poslao mail , a cekam njihov odgovor . Pin za kupovinu je promenjen i samo ja ga znam .
Pisaću i ratelu , a ne reše li kako treba , sve usluge ću raskačiti i vratiti im opremu i preći kod drugog provajdera.
Bezobrazluk i LOPOVSKA posla od strane MTSa🤬🤬🤬
Žena gleda eon . baba zadrugu i neki filmski kanal koji joj ja uključim , a ja uglavnom sport i filmske kanale .

Ovi iz MTSa su stvarno ne popravljivi lopovi . Sada su mi nakačili da sam aktivirao uslugu gledaj pre svih - serija PAD .
Ovo je već treći put kako mi aktiviraju dodatne usluge , kao da sam ih ja ili neko od ukućana aktivirao i treba da ih platim .
Sada sam im poslao mail , a cekam njihov odgovor . Pin za kupovinu je promenjen i samo ja ga znam .
Pisaću i ratelu , a ne reše li kako treba , sve usluge ću raskačiti i vratiti im opremu i preći kod drugog provajdera.
Žena gleda eon . baba zadrugu i neki filmski kanal koji joj ja uključim , a ja uglavnom sport i filmske kanale .
^vrati par strana unazad, meni je isto to bilo. I to aktivirano u vreme kad niko nije bio kuci :)

Meni su početkom meseca Aprila odgovorili da kao u duhu održavanja dobrih odnosa neće ništa naplatiti i sada ovo , sinoć sam video a danas ceo dan radio ni setio se nisam pre da im napišem mail .
Ma raskinuću ugovor i otići kod drugog , ali me zezaju arene i to je moguće Zlorion kako ih shamaNS zove ili Yetel .
A nznm ko je gori .
Užas , ali ću ipak raskinuti ugovor ako ne ukinu tu zaje.....ju , a sve usluge ću raskačiti .
Lopovi ! ! ! 🤬 🤬 🤬 ! ! !

U ZLOrion ako budeš odlepršao nikako ne uzimati TV uslugu inače će konstantno ukućani da bez namere aktiviraju dodatne TV pakete.

A Yettel-ova Hipernet TV je samo kršina nestabilna koja malo malo pa ne radi.

Pa šta onda da radim
Tv mi je bitan zbog sporta , ovi sami mi aktiviraju pakete
Znam da si dugo na zlorionu pa me to sve i zanimalo tv i net
Pošto živim u blokovima na NBGD pretpostavljkam da je prava optika u pitanju a ne ona hibridna sa antenom .
Nznm da kupim liste a uzmem samo net , onda će sve ići sa kašnjenjem .
Kakva im je tv koliko uredjaj se dobija za tv , ne zanimaju me aplikacije
Pošto si u toku sa svime tim mogao bi i reći još koju reč o tvom Omiljenom ZLOOrionu
Hvala

Znam da si dugo na zlorionu pa me to sve i zanimalo tv i net
Pa sad dugo... u junu će biti 3 godine kako sam sa MTS VDSL prestao na ZLOrion optiku. A pre toga sam Telekom DSL koristio 10 godina.

Takođe, ja sam kod njih na prepaid internet paketu. Dakle Orionovu TV uslugu ne plaćam (koristim Eon van mreže) i nisam je lično nikad koristio (čak ni AndroidTV aplikaciju), ali znam informaciju da komšinica penzionka redovno kukala oko tih većih računa zbog HBO kanala i ostalog i da je čim je isteklo 2 godine UO sa Trio / Triple paketa prešla na samo internet paket & da je neka moja rodbina takođe imala tih problema sa slučajnom aktivacijom dodatnih kanala i da su takođe čim im je istekla UO išli raskinuli ugovor i nisam siguran šta su na kraju uradili:

1) vratili se na MTS VDSL net + IPTV uslugu (i time net sa 100+ Mbps optiku nazad na 20 Mbps VDSL) što su koristili pre nego što se pojavio ZLOrion sa optikom

ili

2) uzeli Supernova optiku.

Pošto ovde na selu nije dostupna baš MTS optika & ponuda optičkih Box paketa već je izbor čiji god DSL ili ZLOrion optika ili Supernova optika (sa njihovim "Super Plan" paketima).

Daleko je ZLOrion od meni omiljene firme koristim ih jer su najbolji (ili ti najmanje loši) od onoga što je meni dostupno sa biram, sa aspekata cena & kvalitet & količina glavobolje od interakcije sa podrškom, a i zato što su eto skroz moderni bato pa imaju jedini u državi Srbiji u ponudi tu prepaid varijantu optičkog neta bez ugovorne obaveze. Da nisu uveli prepaid pakete verovatno se nikad ne bih usudio da pređem sa MTS VDSL (i zbog reputacije firme i zbog količine kukanja i pljuvanja komšija koje su pre toga uzele Orion).

Da je ovde moguće uzeti MTS optički Box paket verovatno bih to koristio i pored toga što je MTS drastično skuplji jer između ostalog baksuzni od matorca neće da odjave Telekomu fixni telefon & neće da mobilne prenesu iz MTS mreže. Plus na MTS ima dalekoj manje prekida u radu internet usluge.

Sve u svemu ja sam za te pare ajd recimo 80% zadobija ZLOrion internet uslugom... i dalje je moja preporuka drugim ljudima kad me pitaju za mišljenje kad počnu da razmatraju Orion ta da preporučujem da uzmu samo internet uslugu kod njih i ništa više i i poželjno / idealno da se uzme prepaid i plati uvođenje usluge i da znaš da imaš slobodu da odeš kad god i stoga mir u glavi. Sloboda košta i onda nema tih XY meseci za dž kao na postpaid sa 24 meseca UO (& ja sad skuplje lagan damo internet uslugu nego što košta postpaid paket sa sve 3 usluge), ali bože moj. Svako bira svoju sreću :D

Pa sad dugo... u junu će biti 3 godine kako sam sa MTS VDSL prestao na ZLOrion optiku. A pre toga sam Telekom DSL koristio 10 godina.

Takođe, ja sam kod njih na prepaid internet paketu. Dakle Orionovu TV uslugu ne plaćam (koristim Eon van mreže) i nisam je lično nikad koristio (čak ni AndroidTV aplikaciju), ali znam informaciju da komšinica penzionka redovno kukala oko tih većih računa zbog HBO kanala i ostalog i da je čim je isteklo 2 godine UO sa Trio / Triple paketa prešla na samo internet paket & da je neka moja rodbina takođe imala tih problema sa slučajnom aktivacijom dodatnih kanala i da su takođe čim im je istekla UO išli raskinuli ugovor i nisam siguran šta su na kraju uradili:

1) vratili se na MTS VDSL net + IPTV uslugu (i time net sa 100+ Mbps optiku nazad na 20 Mbps VDSL) što su koristili pre nego što se pojavio ZLOrion sa optikom

ili

2) uzeli Supernova optiku.

Pošto ovde na selu nije dostupna baš MTS optika & ponuda optičkih Box paketa već je izbor čiji god DSL ili ZLOrion optika ili Supernova optika (sa njihovim "Super Plan" paketima).

Daleko je ZLOrion od meni omiljene firme koristim ih jer su najbolji (ili ti najmanje loši) od onoga što je meni dostupno sa biram, sa aspekata cena & kvalitet & količina glavobolje od interakcije sa podrškom, a i zato što su eto skroz moderni bato pa imaju jedini u državi Srbiji u ponudi tu prepaid varijantu optičkog neta bez ugovorne obaveze. Da nisu uveli prepaid pakete verovatno se nikad ne bih usudio da pređem sa MTS VDSL (i zbog reputacije firme i zbog količine kukanja i pljuvanja komšija koje su pre toga uzele Orion).

Da je ovde moguće uzeti MTS optički Box paket verovatno bih to koristio i pored toga što je MTS drastično skuplji jer između ostalog baksuzni od matorca neće da odjave Telekomu fixni telefon & neće da mobilne prenesu iz MTS mreže. Plus na MTS ima dalekoj manje prekida u radu internet usluge.

Sve u svemu ja sam za te pare ajd recimo 80% zadobija ZLOrion internet uslugom... i dalje je moja preporuka drugim ljudima kad me pitaju za mišljenje kad počnu da razmatraju Orion ta da preporučujem da uzmu samo internet uslugu kod njih i ništa više i i poželjno / idealno da se uzme prepaid i plati uvođenje usluge i da znaš da imaš slobodu da odeš kad god i stoga mir u glavi. Sloboda košta i onda nema tih XY meseci za dž kao na postpaid sa 24 meseca UO (& ja sad skuplje lagan damo internet uslugu nego što košta postpaid paket sa sve 3 usluge), ali bože moj. Svako bira svoju sreću :D
Hvala

Meni su početkom meseca Aprila odgovorili da kao u duhu održavanja dobrih odnosa neće ništa naplatiti i sada ovo , sinoć sam video a danas ceo dan radio ni setio se nisam pre da im napišem mail .
Ma raskinuću ugovor i otići kod drugog , ali me zezaju arene i to je moguće Zlorion kako ih shamaNS zove ili Yetel .
A nznm ko je gori .
Užas , ali ću ipak raskinuti ugovor ako ne ukinu tu zaje.....ju , a sve usluge ću raskačiti .
Lopovi ! ! ! 🤬 🤬 🤬 ! ! !
Screenshot_20230502-085334.png
U prvoj poruci je prva reklamacija na kobajagi aktivirane usluge da bi mi poslali novi racun gde su naplatili drugi stb koji se inace ne naplacuje i koji sam opet reklamirao da bi na kraju dobio racun bez naplacenog stba tj od 0 dinara. Jos su pogresili i napisali box 2, a imam najjaci box3 paket.
Izgleda da tamo rade likovi koji sve ofrlje i preko one stvari rade.

Ja imam Box 4 Beli i naplacuju mi treci stb kao dodatni , to mi i nije neka frka oko toga . Zato mi je frka i gubljenje živaca oko stalnih aktivacija nekih programa i programskih dodataka , koje niko od mojih niti gleda , a još gore i ne može da aktivira . Šifru za aktivaciju samo ja znam . Ovo je trći put da idu na tu foru dodatno uzimanje para .

Da im je to neka ustaljena praksa i plan, desavalo bi se mnogo masovnije a ne sporadicno

sve je to app fora, kladim se da imaju mesecnu kvotu i target kome ce probati da uvale pa ako prodje prodje 😀

Polako narode lutrija traje i uvek će trajati . Bubanj se okreće , kuglice skaču i preskaču , pa možda i vaša kuglica bude izvučena za dobitnu nagradu ? 😜

pise na njemu, SC-APC na SC-APC single mode 9/125 fiber

System Tools -> Configuration File -> pa klik na [Download Configuration File] dobices hw_ctree.xml otvori ga sa notepadom++ i trazi

odmah posle toga bice nesto Password="ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE", kopiras ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE
skines ovaj zip Huawei configuration and decryption tools i pokrenes exe koji se nalazi unutra
pastujes ono sto si kopirao vec iz xml-a (ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE) u "Text Decryption" polje i kliknes [$1] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $1 ili kliknes [$2] ako ENKRIPTOVANIKARAKTERIOVDE pocinje sa $2. Text polje iznad sada sadrzi tvoju PPPoE sifru (8 karaktera, samo velika, mala slova, i brojevi) koja ce ti trebati na svom ruteru, zajedno sa [email protected] kao PPPoE username
i onda na huawei da se prebaci jedan port u bridge mode za pppoe:
2022-04-14_18-56-47_ys1XodCwA.png

2022-04-14_19-03-58_llftmBora.png

2022-04-14_01-48-10_cm8o8HGgH.png

pa onda ubaci RJ45 patch kabl u port LAN4 na huaweiu i WAN port na svom ruteru, i na svom ruteru konfigurisi PPPoE WAN, sa username i passwordom izvadjenim u prvom koraku, i trebalo bi da pronadje PPPoE agregator i prikaci se za njega.
Jel moze bridge preko lan1 porta posto 2,3,4 koristim za stb jer imam 3 iptv uredjaja.

Može, ali onda možeš samo preko wifi da pristupiš web interfejsu rutera jer svi lan portovi su ti u bridge modu
Pazi da ti je pristup web interfejsu preko wifija uključen onda (nekima po defaultu nije)

Može, ali onda možeš samo preko wifi da pristupiš web interfejsu rutera jer svi lan portovi su ti u bridge modu
Pazi da ti je pristup web interfejsu preko wifija uključen onda (nekima po defaultu nije)
Da li si mozda probao LAN Port Multi-service?
Da stavim Enable Multi-service na Lan Port 4?

Ako dobro kapiram mogu da skinem stb kabl i steknem PC lan kabl po potrebi da pristupim ruteru?

1683090903166.png

Da li neko može, ako ima, da mi prosledi broj akvizitera za mts za Čukaricu, preciznije za Žarko?
0646504948
Brate veruj mi da se niko time ne bavi. Prvo Sistem je tako krut i nefleksibilan da ne može selektivno da se targetiraju korisnici ili svi ili nijedan. Drugo da bi se nešto i aktiviralo moraš ti da ukucaš šigru ne možeš čak ni preko KC-a baš iz tog razloga da ne bude da smo mi sami aktivirali. Pošalji im reklamaciju i zahhtevaj vreme aktivacije usluga i način aktivacije i da ti ne koristip video klub jer nemaš potrebu za tim izaćiće ti u susret svima izađu. pogledaj da nisi preko iris go aplikacije aktivirao moguće je i tako

Poslednja izmena:
0646504948

Brate veruj mi da se niko time ne bavi. Prvo Sistem je tako krut i nefleksibilan da ne može selektivno da se targetiraju korisnici ili svi ili nijedan. Drugo da bi se nešto i aktiviralo moraš ti da ukucaš šigru ne možeš čak ni preko KC-a baš iz tog razloga da ne bude da smo mi sami aktivirali. Pošalji im reklamaciju i zahhtevaj vreme aktivacije usluga i način aktivacije i da ti ne koristip video klub jer nemaš potrebu za tim izaćiće ti u susret svima izađu. pogledaj da nisi preko iris go aplikacije aktivirao moguće je i tako
Nisam ja aktivirao jer sam se u aprilu dopisivao sa njima sto su aktivirali 3 usluge koje niko od nas ne gleda
Promenuo sam sifru tako da samo ja mogu aktivirati
I ovo nije prvi put i ne ide da ih branis posto hoce da uzmu pare mimo ugovora i racuna .
E sad ako radis za njih e pa to je onda drugi padež

Vrh Dno