Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Nikako da izađem na kraj s korisničkom podrškom. I dalje mi se, još od prvog dana uvođenja usluge, slika zamrzava na sekund dok ton ide dobro. Nenormalno me nervira kad se igra fudbal i kad bude gol šansa i ono zamrzne - i onda nastavi kad lopta završi u golu ili na tribinama. Prijavljivao sam i slao i kumio, ne vredi. Dešava se u celom gradu, proverio sam kod komšija i kolega koji koriste Orion. Držao sam ceo dan upaljen onaj program koji mi je neko ovde na temi preporučio što konstantno meri brzinu - i slao im screenshot, ali ne vredi. Dobijam generičke odgovore da se javim na broj taj i taj ili da isključim BOX pa da ga uključim...
Evo kako to izgleda, pri samom kraju:

Je l' imas neki korektno na umu?
Evo nekih random preko web app (desktop app mi ne da da biram dalje od budimpeste)

ps. merim tokom sastanka preko MS Teams-a, tako da bi neki rezultati mogli da budu mozda malo i bolji.

Evropa:

Oslo:
Pogledajte prilog 386409

Dublin:
Pogledajte prilog 386410

Molde:
Pogledajte prilog 386411

London:
Pogledajte prilog 386412

Afrika:

Johannesburg:
Pogledajte prilog 386413

Juzna amerika:

Marituba
Pogledajte prilog 386414

Azija:

Qatar:
Pogledajte prilog 386415
Pogledajte prilog 386418

Tokyo:
Pogledajte prilog 386417

Severna Amerika:
New York:

Pogledajte prilog 386420

Toronto:
Pogledajte prilog 386421

Suma sumarum, sve je ovo jako dobro.
Dosta zavisi i od servera, Qatar je dobar primer.
Koliki ti je ping u igricama ako ih u opste igras ili ako ti nije tesko da skines igru msm to ti je 2 min xD

Koliki ti je ping u igricama ako ih u opste igras ili ako ti nije tesko da skines igru msm to ti je 2 min xD
Na PCu ne igram vise nista od kad sam dobio sina, ali sam pre toga jahao csgo stalno. U zavisnosti od Faceit servera oko 20 je bio ping.. Sad igram fifu na PS5 skoro svaki dan i i tu je oko 20-30 u najvecem broju slucajeva posto me matchuje sa evropljanima. Kad mi zapadne usa ili kanada bude 200 i bukvalno ne moze da se igra (kad se naviknes na bolje ***)..

Suma sumarum, za sve te igre ti je najbitnija lokacija servera, sve sto je u evropi ne moze da ne radi dobro, za ove daleke destinacije ***..

A sto se tice skidanja za 2min, *** nije to bas tako. Ti ovaj 1Gbps ne mozes da povuces skoro od nigde, Steam ne ide punom brzinom, Playstation store ne ide punom brzinom, itd.. World of warships je skoro uvek zakucan na 110MBps l jedino..

↑Tačno tako.
Možda jedino Linux distro preko torrenta.

Nikako da izađem na kraj s korisničkom podrškom. I dalje mi se, još od prvog dana uvođenja usluge, slika zamrzava na sekund dok ton ide dobro. Nenormalno me nervira kad se igra fudbal i kad bude gol šansa i ono zamrzne - i onda nastavi kad lopta završi u golu ili na tribinama. Prijavljivao sam i slao i kumio, ne vredi. Dešava se u celom gradu, proverio sam kod komšija i kolega koji koriste Orion. Držao sam ceo dan upaljen onaj program koji mi je neko ovde na temi preporučio što konstantno meri brzinu - i slao im screenshot, ali ne vredi. Dobijam generičke odgovore da se javim na broj taj i taj ili da isključim BOX pa da ga uključim...

Ja nemam tih problema. Da nije box suvise vruc pa trotluje? Kod mojih je ta situacija, moram malo da ga podignem sa drvene police, ugreje se…

↑Tačno tako.
Možda jedino Linux distro preko torrenta.
Moze i Windows preko onih privatnih trackera sigurno. Ja npr skidam kojekakve anime i tu ide i na 50MBps ali su sve relativno mali fajlovi pa i ne stigne da se zahukce jos.

Ja nemam tih problema. Da nije box suvise vruc pa trotluje? Kod mojih je ta situacija, moram malo da ga podignem sa drvene police, ugreje se…
Proveriću, nije mi to palo na pamet. Dešava se isto i na onom koji je direktno vezan za ruter i na onom koji je preko WIFI-ja. Zna baš da iritira kad učestali, tj. na svakih 3-4 minuta, a pogotovo kad se gleda utakmica.

A da li se na ovom sto si spominjao da si snimao saobracaj vide prekidi ili bilo kakva anomalija?

Iskreno mislim da tesko mogu tu da urade nesto, tjst da su mogli uradili bi vec. Deluje iskreno da ovo softverski može da se ispegla, samo se doda veći buffer kod učitavanja snimka (jeste da ce da kasni u odnosu na komsije, ali bar neće da secka).
Ako imas neki moderniji televizor, da li si probao android aplikaciju? Ja box-ove ni ne koristim vec gledam sve direktno na tv-u.

Kada vec spominjes da ceo grad ima slican problem vrlo je moguce da je centralni link zapravo taj koji je krivac a pitanje da li je on zapravo njihov ili ga dele/zakupljuju od nekog drugog..
Na primer prekjuce kada je većini zveknuo Orion, zapravo je pukao MTS-ov centralni link kojim se izlazi "napolje", zato npr Viber nije radio ni preko mobilne mreze.

Da ne bude da branim nekog, treba da ih smaras i saljes zahteve, prijavljujes kvarove, i sve zivo sto mozes pa makar nek ti smanje cenu usluge/daju da raskines ugovor bez penala.

Problem je što nema druge optike, tj. nemam drugu mogućnost. U samom centru grada sam, MTS neće da uvede optiku, samo VDSL, a razvlače po nekim selima za pet kuća još me i ucenjuju s cenom koja je sad astronomska. Mojima toliko ne smeta ovo seckanje, a ja sam zadovoljan internetom, ali me nervira što se prave mutavi i daju mi neke generičke odgovore koji nemaju veze s vezom. Njihov odgovor na to je da nisam dugo gasio STB i da treba povremeno da ga ugasim. Mene nervira kad pratim sport, pogotovo kad je fudbal u pitanju i neka šansa.
Inače, primetio sam da kasni više od minut slika u odnosu na recimo rezultate, ne znam da li je tako kod svih?

Kasnjenje je normalno preko IPtv-a tako da ***, mutiraj notifikacije na livescore-u :D

Poštovani,

Uvidom u Vaš korisnički nalog ne primećujemo nikakav problem sa pružanjem usluge.

Proverom Vašeg naloga utvrđeno je da svi parametri po svom kapacitetu mogu Vama pružiti stabilnu uslugu televizije.

Obzirom da navodite da nije takvo i činjenično stanje, jedino što može biti problem je vreme rada uređaja koje je u ovom trenutku 15 dana.

Zamolićemo Vas da stb uređaj isključujete redovno, odnosno da kada isključite televizor, isključujete i stb.

Ukoliko se na ovaj način problem ne reši, zamolićemo Vas da nas kontaktirate.

Srdačan pozdrav,

Odgovor od pre 15 minuta je isti kao i svi dosadašnji.

Kod mene je jos drasticniji primer - kada krene usporeni snimak zakoci i uopste nece da nastavi sam od sebe, moram da prebacim na drugi kanal i vratim nazad. Pretpostavljam da je problem u samom Laki boxu, nisam primetio da mi se desava u android app na telefonu. Doduse, toliko retko gledam Orion da me mrzi da se cimam sa njima oko toga :)

Apropo download brzine, da li ima neko sa vise od 1Gbps karticom pa da proba koja bi bila max brzina?

1682060431162.png

Iskreno zvuci kao navlakusa, ali obzirom da imaju N1 rekao bih da nisu bas u neprijateljskim odnosima sa SBB-om

Ako ubace SK to može samo da znači da im ističe ugovor s Telekomom i da će Arene vrlo brzo nestati... Jotel je zamenio Arene Sportklubovima, eno ljudi plaču :D

A ebiga, sreca u nesreci je sto je Arena Cloud jeftiniji od SBB paketa 😂

Iskreno, ja sam navikao na EON i koristim ga možda 8-9 godina, ako ne i više (d3i pa na ovamo). I sad po navici plaćam 500din mesečno za eon full, a imam orion top paket i ne koristim ga, i to imam 3 smart tv slota i jedan box. Izgovor mi je ta EL koju pogledam povremeno, ali tv gledamo svi zajedno možda 10h nedeljno, uključujući i netflix, plex i youtube. Kad bi ubacili sportklub, definitivno bih prestao da plaćam eon.

Njihov odgovor na to je da nisam dugo gasio STB i da treba povremeno da ga ugasim.
kako se btw uopšte gasi ovaj box? na power taster daljinca ne reaguje uopšte, znači jedino da ga čupam iz struje?

i ja imam ta sitna kočenja, ali nisu baš česta...otprilike kad krenem nešto da gledam, kasnije sve ide ok...box je povezan kablom, najpre sam mislio da je problem ipak wifi, ali izgleda da nema veze s tim...

Ma nema pomoći, jednostavno je tako i gasio ga ili ne gasio isto je. Jedino što nisam probao je reset uređaja, ne da mi se.

Juce me u 13:15 pozvao momak sa tererena i pita da li moze da dodje izmedju 13:30 - 14:00, ja reko moze. Zamenio ruter za 5 minuta, paket sa vecom brzinom postao dostupan maltene odmah (nakon sto je aktivirao ruter novi).
Iz nekog razloga mi je upload capped na 800 na desktopu

Pogledajte prilog 386348
Ali wifi6 izbacuje punu brzinu kada se priblizim ruteru

Pogledajte prilog 386349
Pogledajte prilog 386350

Sve u svemu, i da nisam dobio brzi upload placam 1000 din manje, tako da sam prezadovoljan :)
Buraz ovo je brzina koja meni treba za upload. Reci mi koliko si zadovoljan orionom i da li mislis da je on najbolji izbor za nekog kome treba jako brz upload, a ne treba mu televizija itd?

Hvala unapred

Kako ce da ti radi bukvalno zavisi gde zivis, meni ovde u blokovima je sve stvarno super ali u nekim drugim delovima grada se ljudi zale da ne mogu da dobiju max brzinu koju placaju.
Ako imas nekog u kraju ko ima vec Orion optiku i zadovoljan je onda je to pun pogodak, ako ces da budes prvi - tu vec moze da bude problema.

I da, Orion nudi sve i svasta, tako da ako kod tebe nema "prave" optike, onda mozes i da ih zaobidjes u sustini i odes kod onog ko ima "pravu" optiku.

Jel skoro ko obnavljao ugovor kod Oriona za trio paket? Sta su vam ponudili? Mene zvao operator i ponudio mi duplo jaci internet (800mb/s) i najjaci tv paket za 3000.

edit: sad videh da je na sajtu redovna cena za 1.5 gb 3200 😂

Doslo vreme za obnovu ugovora, i njihova politika ako prodje prodje 😂

"Dobar dan, zovem iz centra za lojalne potrosace sa novom ponudom za net od 2.5 po ceni od 2900 i kusur dinara". Ja reko ne odgovara mi to, mogu da potpisem po uslovima sa sajta.
"Aha, videli ste tu ponudu, nista koji bi ste paket? Pretpostavljam onaj najjaci od 4.5 za 2350 din? Nema problema, pozvace vas neko za 5-7 dana i doneti novi ruter i ugovor"

:)

Kazes hocu uslove sa sajta, oni kazu okej vazi i tjt :)

Vrh Dno