Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Mislim da je baterija sada bolja. Svega 2% tokom noći.
Ostaje problem sa intenziviranim radom androida 13, koji i u idle-u vrti preko 10% u potrošnji baterije..
To je loše po bateriju..
Verovatno nešto pozadinski preslaguje, da bi bio brži i responzivniji - u odnosu na to šta ja koristim..

ne, posle poslednjeg ažuriranja za 11 sam blokirao buduće

Drugari sta se dogodi sa kamerom kod mene..poce da baguje ..nemoze da se poveze za kamerom pa izadje pa udje pa nema boje pa opet pukne ugasim upalim ona radi par fotki sve ok i onda sledeci ulazak isto ...13.0.16 mi je softver nema update ...sta raditi nista mi nije jasno ispadao nije bzv.

Pređi na 14.0.1, pa vidi da li se sredilo.
Ukoliko budeš prelomio, pa pređeš na 14.0.1 (miui downloader), moj savet je da odmah po update-u uradiš factory reset.
Malo je gnjavaža ukoliko su ti uključeni banke, euprave i štogod međutim, time ćeš preduprediti curenje baterije, koje po pravilu nastupa par dana po update-u.
Takođe, uočićeš značajno ubrzanje i poboljšanu fluidnost u radu.
Ja sam to sve uradio kod sebe i došlo je do takvog unapređenja, kao da sam kupio ganc novi telefon!
Uz umereno korišćenje na 120 Hz traje mi i do 3 dana bez dopunjavanja.

Ukoliko budeš prelomio, pa pređeš na 14.0.1 (miui downloader), moj savet je da odmah po update-u uradiš factory reset.
Malo je gnjavaža ukoliko su ti uključeni banke, euprave i štogod međutim, time ćeš preduprediti curenje baterije, koje po pravilu nastupa par dana po update-u.
Ja sam to sve uradio kod sebe i došlo je do takvog unapređenja, kao da sam kupio ganc novi telefon!
Brate hvala ti evo petljah do sad nesto i druge app skidao,resetovao cam i isto ..crno-belo nekad nekad sve normalno ..po netu gledam da je hardwerski problem..ma deca mi cape telefon mozda im je ispao..sve mi je buraz na telefonu..tek sad kontam ako bi hard reset uradio samo da se ubijem hah..javicu sta sam uradio..hvala puno💪

Možda nije bitno međutim, ja sam dodao još 128 Gb SD karticu i onda na nju sručio sve od multimedije što mi je okupiralo glavnu memoriju.
Dobro je što može da se podesi da mnogo toga ide direkt na SD.
Nažalost, ne može sve. (Viber, screenshots...)
Svejedno, oslobodih radikalno osnovnu memoriju..
Ko zna, možda je i taj 'dodatni' potez ozbiljno ubrzao telefon?
Evo 'stanja' moje osnovne memorije u trenutku pisanja..
Možda posluži kao neki orijentir...

Prilozi

• Screenshot_2023-04-14-19-31-03-329_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-04-14-19-31-03-329_com.miui.securitycenter.jpg
    44.3 KB · Pregleda: 20
Vidim da se razumeš u telefone .
Neki ljudi kažu da kada uradiš update na novu 14 ticu odmah baterija počne da se brže prazni a neko kaže da se aplikacije slabije pokreću ...Kaži mi jer to stvarno ili njihov subjektivan stav !?

Eh, kamo sreće da si u pravu..
Ja samo pričam neka lična iskustva i ništa ne tvrdim da je neka apsolutna istina, niti rešenje.
Što se tiče ovog drugog, ne može se direktno odgovoriti na to pitanje:
1. Neko npr svesno prećutkuje da mu je telefon overio patos,
2. Neko je prekrkao osnovnu memoriju, a onda kao jao miui..
3. Neko bukvalno leši nekog polovnjaka (igricama, soc.mrežama..i ko zna još kakvim glupostima sve ne) dakle, havarisanog raspada koji je iz nekog servisa vraćen u život, pa povoljno 'nabavljen', a onda želimo čuda kroz novi miui..
I tako može dalje u nedogled...
Ne treba biti poseban stručnjak pa da zaključiš, da je zajednički imenitelj za većinu tih koji se žale - nerealna očekivanja..

Eh, kamo sreće da si u pravu..
Ja samo pričam neka lična iskustva i ništa ne tvrdim da je neka apsolutna istina, niti rešenje.
Što se tiče ovog drugog, ne može se direktno odgovoriti na to pitanje:
1. Neko npr svesno prećutkuje da mu je telefon overio patos,
2. Neko je prekrkao osnovnu memoriju, a onda kao jao miui..
3. Neko bukvalno leši nekog polovnjaka (igricama, soc.mrežama..i ko zna još kakvim glupostima sve ne) dakle, havarisanog raspada koji je iz nekog servisa vraćen u život, pa povoljno 'nabavljen', a onda želimo čuda kroz novi miui..
I tako može dalje u nedogled...
Ne treba biti poseban stručnjak pa da zaključiš, da je zajednički imenitelj za većinu tih koji se žale - nerealna očekivanja..
Baš tako . Sve si lepo i korisno napisao . E sad ko razume , razume 🙂

Postoji jedno indirektno rešenje, a to je da se pri formatiranju SD kartice ona proglasi kao 'shared memory'.
Mislim da mi je to i bilo ponuđeno kada sam ubacivao i formatirao svoju SD karticu...
Međutim, to nikome ne bih savetovao da radi jer, pre ili kasnije, SD memorija rikne, a onda - kuku i lele..
Ukratko, poremeti se mnogo toga. Najčešće dovede do ozbiljnog gubitka podataka..

Postoji jedno indirektno rešenje, a to je da se pri formatiranju SD kartice ona proglasi kao 'shared memory'.
Mislim da mi je to i bilo ponuđeno kada sam ubacivao i formatirao svoju SD karticu...
Međutim, to nikome ne bih savetovao da radi jer, pre ili kasnije, SD memorija rikne, a onda - kuku i lele..
Ukratko, poremeti se mnogo toga. Najčešće dovede do ozbiljnog gubitka podataka..
Jedno pitanje da li za običnu uslugu tipa telefoniranje ,slanje sms -a , pretraga i gledanje YT sadržaja .Bez igrica i slikanja preko 100 slika dnevno 😭😂
Memorija samo sa nekih desetak aplikacija . Ukupne zauzetosti oko 35-40%
Znači minimalno korišćenje telefona koliko može da potraje i da nema velikih bogova !?

ја сам пазарио обичну десетку, у Балканској, у јуну 2021., и немам проблема

било је незгодација с проксимити сензором, неко време, ал су то испеглали софтверски (имам утисак), апдејтима, временом

солидан фон, и за те паре, квалитетна куповина

ја сам пазарио обичну десетку, у Балканској, у јуну 2021., и немам проблема

било је незгодација с проксимити сензором, неко време, ал су то испеглали софтверски (имам утисак), апдејтима, временом

солидан фон, и за те паре, квалитетна куповина
Koliko ste platili i koliko je sada !?

мислим око 19.000, и врв је сада слично, могуће и мање

пристојно, за пристојан телефон

Jedno pitanje da li za običnu uslugu tipa telefoniranje ,slanje sms -a , pretraga i gledanje YT sadržaja .Bez igrica i slikanja preko 100 slika dnevno 😭😂
Memorija samo sa nekih desetak aplikacija . Ukupne zauzetosti oko 35-40%
Znači minimalno korišćenje telefona koliko može da potraje i da nema velikih bogova !?
Trajnost telefona ne zavisi zapravo od popunjenosti memorije telefona. Tu je bitno nešto drugo. Baterija. Kao prvo, ako pričamo o novom uređaju,
jedini provereno pouzdan način punjenja koji značajno utiče na vek baterije je da se to radi sa originalnim - zapravo ispravnim punjačem.
Nije uopšte bitna snaga punjača!
Dakle, ukoliko je telefon nov i pripada minimalno donjem srednjem segmentu (cca 200e), memoriju treba držati na do 50% popunjenosti da bi se očekivao nesmetan rad u okviru realnih mogućnosti čipseta.

Da li neko zna kako isključiti onaj debilizam od ambijentalnih zvukova koji se čuje kada se aktivira tajmer?

I da dopunim, od 14.0.1 update-a Google Play services redovno troši po 20% baterije i drži telefon van deep sleepa..

zadnja dva tri meseca, bar jednom mesečno mi se dešava da telefon uđe u bootloop, valjda se tako zove kad se retartuje nekontrolisano i da ne mogu jedno 15ak minuta da ga oporavim
interesantno kad je zaključan ne može da se restartuje već se ponaša kao da držim dugme za gašenje

jel imao još neko tih problema, kako rešiti najbezbolnije
uradio sam brisanje keša sa pokretača i više mi se ovo nije desilo ima već dva meseca
kakvo crno flešovanje, najlakše je tako uraditi. Svuda po servisima nebitno da li je komp ili telefon kad ima neki problem obrišu sistem, to može i moja baba. Aj ti bato reši problem ako si pravi majstor
miui ne bih preporučio nekome kome treba pouzdanost za posao ali ovako ko voli da čačka razne stvari će naučiti za ubuduće da rešava probleme jer svako malo neka sitnica iskrsne.
meni je ovo tek prvi smartfon i komotno bih mogao da radim u servisu šta sam sve rešavao

Poslednja izmena:
Danas sam konačno odradio apdejt na Android 13 i MIUI 14 i za sada ne primećujem nikakve negativne tendencije u radu.
Nisam radio fabrički reset, jer za ovo kratko vreme nisam primetio da nešto zeza (kao što je bio slučaj sa Samsungom A50 po prelasku na Android 11). A ne bih ni da se zezam sa podešavanjem svega i svačega, ako stvarno ne bude potrebe za tim.

Pratim iskustva ljudi sa ovog thread-a i primećujem da ljudi imaju izuzetno različite situacije - u momentu prelaska na novi operativni sistem.
To umnogome otežava davanje saveta.
Takođe, neki čak bizarno minorni detalji mogu uticati na ishod update-a, a da toga počesto nismo ni svesni.
Zato generalno pozivam na oprez u zaključivanju.

Odradio i factory reset, ista priča. Google Play servisi troše 20% baterije i drže procesor budnim.

Nazad
Vrh Dno