Lumen iz Unreal Engine-a.Jel ovo rtx global illumination?
^meni je odvratno, nakon 2 min gledanja (fullscreen) pozlilo mi je, a inace nemam i nikad nisam imao motion sickenss od igara. Neka fps igara kao sto su i do sad, mislim da su s razlogom na istom principu zadnjih 20 god.
^Upravo ovo. Kopija realnosti nije ujedno za svaku interakciju.
Ovo nije kopija kako osoba vidi. Ovo je kopija montirane gopro kamere koja ima fisheye objektiv. Daleko od svake realnost. Isto vazi za HC Henrija. Zato su me izludjivali Asseto Corsa "realisticni" modovi koji kopiraju jeftine onboard kamere. Plus na njih doda CRT efekat da izgubim vid i onda se u cijeloj magli kao nazire igra koja zbog svih efekata i desaturacije, malo baca na TV prenos iz 90ih. Vrhinac gaming efekata je IR optika i zbog istih razloga amateri misle da je ARMA 3 gameplay real life battlefield.
Kao prvo, bilo ovo igrivo ili ne, animatori zasluzuju najvecu nagradu da takva postoji u ovom poslu. Ovakav gameplay mogu gledati u loopu jer su animacije nesto sto meni pravi imerziju u igrama i animacije su nesto gdje gaming industrija zaostaje jako jako puno. Nekada je DICE bio lider. Danas.. dans mi se sve gadi sto uzmem da igram. TLOU me je dobila 90% radi animacija.
Medjutim, ovakva igra nece biti zabavna. Aim je nedefinisan jer gotovo nikada ne nisani preko "oka" sto postoji mogucnost da je kretanje ruke randomizirano a aim ima aimbot. Da snapuje na metu. Meni ne izgleda ali pistolj navodno prati dron.
Kao drugo, aseti su photogrammetry/megascans. Dodas lumen na to i eto jako dobrog realizma. Photogrammetry/megascans je nesto sto se rijetko vidja u video igrama jer nose puno poligona a ujedno su i iz jednog dijela. Postoji mogucnost da se ocisti i smanji poly count ali je lakse izmodelirati nego prepravljati i optimizirati.
Ljudi su na marketu uspjeli naci ovaj aset bundle ali ja nisam. Mozda nije na Epicu onda. Ali zbog istih ce biti upitna optimizacija.
Sve u svemu jedva cekam da izadje ali se plasim da ljudi ne razumiju gameplay problem sa ovakvim kretanjem. Sa razlogomn su FPS igre iste zadnjih 20 godina sa + na sredini. Jedno je film, drugo je interaktivna igra. Vec vidim modove koji stabiliziraju ruke i smanjuju headshake da bi na kraju bila genericki FPS.
Point shooting is a thingMedjutim, ovakva igra nece biti zabavna. Aim je nedefinisan jer gotovo nikada ne nisani preko "oka" sto postoji mogucnost da je kretanje ruke randomizirano a aim ima aimbot. Da snapuje na metu. Meni ne izgleda ali pistolj navodno prati dron.
FortniteAli koliko znam, jos nema izdate igre da je koristen nanite pa jos cekamo
Fortnite koristi Nanite i Lumen.Vlada>>>
Ne mislim na manipulaciju asetima. Scan je kao i svaki 3D model, isti. Govorim o tako jednoj sobi koja ima i po milion poligona. Treba je optimizirati. A nije isto raditi optimicaiju klasicnog "hard surface" modela i modela dobijenog sa photogrammetry tehnikom. Ono sto ja vidim na toj sceni je ludilo i jedino sto moze biti odgovor jeste nanite. Ali koliko znam, jos nema izdate igre da je koristen nanite pa jos cekamo, da li je doslo vrijeme za infinity poly counts.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari