Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Ne postoji za sad ako je na vidaa sistemu

Aj ako ima neko Hisense 55 A7GQ neka kaže iskustvo
Šta te konkretno interesuje? IPS je panel na njemu, uglovi gledanja stvarno dobri. Ja sam zadovoljan slikom, pustio je sve što sam pokušao. Netflix radi bez greške. SBB eon box nakačen, kablovski kanali zadovoljavajući.
Zvukom nisam baš zadovoljan, mora baš da se pojača da bi se čulo. Zato planiram neki soundbar da uzmem.
Za gejming ga još nisam isprobao.

Kako se pokazao 43E7HQ, ima li ga neko ? Vidim po specifikacijama odličan izbor u toj klasi do 350e ?

Šta te konkretno interesuje? IPS je panel na njemu, uglovi gledanja stvarno dobri. Ja sam zadovoljan slikom, pustio je sve što sam pokušao. Netflix radi bez greške. SBB eon box nakačen, kablovski kanali zadovoljavajući.
Zvukom nisam baš zadovoljan, mora baš da se pojača da bi se čulo. Zato planiram neki soundbar da uzmem.
Za gejming ga još nisam isprobao.
Hvala na odgovoru, nisam baš zahtevan korisnik,ja sam ga naručio pa hteo sam da čujem mišlenje od neko ko ga ima a ne od recenzije, pošto čitao sam da je slika užasna, imalo mrlje na ekranu, pa mislio sam da sam napravio skros pogrešan izbor

Neko je pre nekog vremena tražio dobra podešavanja za HDR DOLBY VISION materijal, ovo su neka moja podešavanja koja mi odgovaraju i daju dovoljno svetao i jasan prikaz na modelu koji imam (hisense U7QF 55). Nije nikakva profi kalibracija ili šta već, da se ogradim nego moja subjektivna podešavanja koja daju ok prikaz.
Možda nekom bude koristilo 🙂

Osvetljenje panela je u ovom modu podešeno na 100% i lokalno zatamnjenje na srednju vrednost.

Prilozi

• IMG_20230419_112502.jpg
    IMG_20230419_112502.jpg
    122.8 KB · Pregleda: 210
  • IMG_20230419_112545.jpg
    IMG_20230419_112545.jpg
    152.7 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20230419_112641.jpg
    IMG_20230419_112641.jpg
    132 KB · Pregleda: 58
  • IMG_20230419_112658.jpg
    IMG_20230419_112658.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, nisam baš zahtevan korisnik,ja sam ga naručio pa hteo sam da čujem mišlenje od neko ko ga ima a ne od recenzije, pošto čitao sam da je slika užasna, imalo mrlje na ekranu, pa mislio sam da sam napravio skros pogrešan izbor
To sa mrljama po ekranu moguće da je neki feleričan zapao. Ja nemam nikakvih problema sa panelom.
Javi utiske kada stigne.

Nisu to mrlje. Ljudi su pricali o ips bleed-u i glow-u kao i o dirty screen-u. Nazalost savrsen panel tesko moze da se dobije narocito ips. Uvek ce necega biti manje ili vise. To je vec lutrija. Ako si ga porucio online onda nemas brige, ako dobijes neki mnogo los primerak moze ga vratiti.

Aj ako ima neko Hisense 55 A7GQ neka kaže iskustvo
Ja imam 65 A7GQ. Sem veličine mislim da nema neke suštinske razlike. Kod mene je slika odlična osim tog bleeding efekta kad je crna pozadina. Meni lično to ne smeta. Zvuk je zadovoljavajući, ništa posebno, čak meni posle Fox-a koji ima baš loš zvuk, ovaj dođe kao neki HiFi. Dizajn je odličan, po meni jedan od lepših u klasi i klasi iznad. Ja sam moj zakačio na zid, i sve kablove sakrio iza tv-a, i tako mi izgleda mnogo lepše nego dok je stajao na stočiću, iako su mu nogare jedne od lepših, u toj cenovnoj klasi definitivno najlepše. Moj primerak ima jedan bag, ponekad kada upalim tv neće odmah da krene ton. Tek kada promenim kanal dobijem i ton, i ako posle toga vratim na prvobitni kanal ton je tu. Ovo se obično dešava kad je tv ugašen duže vreme (6, 8, 10h itd). Nije pomogao ni factory reset. Meni najbolja stvar kod ovog TVa je što njegov daljinski sa lakoćom kontroliše SBB-ov Kaon box, bez ikakvih podešavanja, unošenja kodova i sličnih gimnastika. I još jedna stvar, možda nekom bitna, nekom ne.. potrošnja struje na 65" modelu je 160wh. Šta god da gledam, u kojoj god rezoluciji potrošnja se kreće između 158 i 161wh (mereno sa tuya smart utičnicom). Nadam se da sam ti išta pomogao, ako te još nešto zanima pitaj.
PS, evo po jedna slika na postolju i na zidu.

Prilozi

• IMG_20230325_093216948.jpg
    IMG_20230325_093216948.jpg
    230.5 KB · Pregleda: 141
  • IMG_20230326_123930095_HDR.jpg
    IMG_20230326_123930095_HDR.jpg
    240.2 KB · Pregleda: 208
Poslednja izmena:
Ja imam 65 A7GQ. Sem veličine mislim da nema neke suštinske razlike. Kod mene je slika odlična osim tog bleeding efekta kad je crna pozadina. Meni lično to ne smeta. Zvuk je zadovoljavajući, ništa posebno, čak meni posle Fox-a koji ima baš loš zvuk, ovaj dođe kao neki HiFi. Dizajn je odličan, po meni jedan od lepših u klasi i klasi iznad. Ja sam moj zakačio na zid, i sve kablove sakrio iza tv-a, i tako mi izgleda mnogo lepše nego dok je stajao na stočiću, iako su mu nogare jedne od lepših, u toj cenovnoj klasi definitivno najlepše. Moj primerak ima jedan bag, ponekad kada upalim tv neće odmah da krene ton. Tek kada promenim kanal dobijem i ton, i ako posle toga vratim na prvobitni kanal ton je tu. Ovo se obično dešava kad je tv ugašen duže vreme (6, 8, 10h itd). Nije pomogao ni factory reset. Meni najbolja stvar kod ovog TVa je što njegov daljinski sa lakoćom kontroliše SBB-ov Kaon box, bez ikakvih podešavanja, unošenja kodova i sličnih gimnastika. I još jedna stvar, možda nekom bitna, nekom ne.. potrošnja struje na 65" modelu je 160wh. Šta god da gledam, u kojoj god rezoluciji potrošnja se kreće između 158 i 161wh (mereno sa tuya smart utičnicom). Nadam se da sam ti išta pomogao, ako te još nešto zanima pitaj.
PS, evo po jedna slika na postolju i na zidu.
Dali je ovo normalno?

Prilozi

• IMG_7101.jpeg
    IMG_7101.jpeg
    79.6 KB · Pregleda: 165
@sportbalkan
Ne znam, ne deluje baš da jeste. Možda je do pozadine. Imaš na Yutjubu "monitor color test". Pusti i sačekaj belu pa vidi. Kod mene izgleda kao na slici, ima malo sivila u samim ćoškovima, ali ni blizu ovog što si okačio.

Prilozi

• IMG_20230420_233933263~2.jpg
    IMG_20230420_233933263~2.jpg
    75.3 KB · Pregleda: 155
Ovo izgleda bas lose na slici. Klasican primer izrazenog dirty screen-a. Ako je ovo cista bela pozadina i ako uzivo izgleda isto kao na slici vrati tv. To ti je moj savet ali na tebi je odluka.
Samo na jednobojne pozadine je jako izrazen, na obican program, na fudbal skoro da se ne primetuje, danas ču da zovem ako prifate če ga zamenim, ali mene mi je da ne je drugi primerak jos gori

Samo na jednobojne pozadine je jako izrazen, na obican program, na fudbal skoro da se ne primetuje, danas ču da zovem ako prifate če ga zamenim, ali mene mi je da ne je drugi primerak jos gori
Kao sto rekoh, na tebi je odluka. Da se vidi, vidi se. Da li moze da bude i gore, moze, da li bi trebalo da bude bolje, trebalo bi. Nazalost kontrola kvaliteta je jako losa generalno kod svih proizvodjaca. Ja sam pred novu godinu kupio LG 55UQ8000 koji je imao jako los panel sa bleed-om i glow-om. Nekome to mozda i ne bi smetalo, meni jeste pa sam ga vratio. Sve je to individualno.

Kao sto rekoh, na tebi je odluka. Da se vidi, vidi se. Da li moze da bude i gore, moze, da li bi trebalo da bude bolje, trebalo bi. Nazalost kontrola kvaliteta je jako losa generalno kod svih proizvodjaca. Ja sam pred novu godinu kupio LG 55UQ8000 koji je imao jako los panel sa bleed-om i glow-om. Nekome to mozda i ne bi smetalo, meni jeste pa sam ga vratio. Sve je to individualno.
Da li ovo sa DSE ga ima i na VA panele ili samo IPS? Ako pravim zamenu da znam dali da uzmem isti model TV-a ili da tražim drugi

Da li ovo sa DSE ga ima i na VA panele ili samo IPS? Ako pravim zamenu da znam dali da uzmem isti model TV-a ili da tražim drugi
Moguc je i na IPS i na VA panelima. VA ima veci kontrast od IPS panela pa je mozda manje izrazen glow zbog bolje crne ali VA ima lose uglove gledanja pa ako gledas TV iz uglova onda zaobidji VA. Kompromis mora neki da postoji ali to zavisi od tebe koliki si kompromis speman da napravis. Jako je tesko dobiti savrsen panel, pogotovo u nizem srednjem segmentu televizora. Nesto ce uvek biti izrazeno u manjoj ili vecoj kolicini.

Jeste prozor, tačnije portal 320x220. Jugoistočne strana, velika količina svetlosti dolazi odatle. Taj ogledalo efekat se javlja kad je baš jako sunce napolju. Evo sad baš gledam, oblačno je napolju i jedva se primećuje odsjaj, baš kad je neka tamna i statična pozadina na tv-u.

Poslednja izmena:
@Darko1994 bolje pitaj podršku

Čuo sam se sa podrškom njihovom jutros, servis jos uvek nije dostupan kod nas, biće uskoro. Inače, gledao sam cene u Hrvatskoj za isti servis, i deluje jako povoljno, 6.5 evra osnovni paket (s Arenama). Jeftinije od Arena Clouda, ali videćemo cene kod nas.

Što se tiče SSIPTV mislim da za sada nema rešenja ili bar ja ne mogu da nadjem. Ja sam kupio onu SmartOne IPTV koja košta oko 12eura za lifetime licencu i 2.5eura za godišnju. Ja uzeo godišnju u nadi da će se u medjuvremenu nešto promeniti sa SSIPTV ili Hisensom uopšteno.

Istu svima preporučujem, ne radi loše i nije mnogo skupa. Bolje kupiti tu app nego novi android box.

Što se tiče SSIPTV mislim da za sada nema rešenja ili bar ja ne mogu da nadjem. Ja sam kupio onu SmartOne IPTV koja košta oko 12eura za lifetime licencu i 2.5eura za godišnju. Ja uzeo godišnju u nadi da će se u medjuvremenu nešto promeniti sa SSIPTV ili Hisensom uopšteno.

Istu svima preporučujem, ne radi loše i nije mnogo skupa. Bolje kupiti tu app nego novi android box.
Pazi kad su mi danas uneli TV, 50E7HQ.
Nakon uključivanja, dva update i reko da vidim sta ima od IPTV, vidim SS IPTV, da probam
A ono

Prilozi

• IMG_20230425_185815.jpg
    IMG_20230425_185815.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 84

Na isti način sam rešio familiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno