Šta je novo?

kupovina koristene graficke kartice

^ na tebi je da li ti se isplati ići po grafiku i za koju cenu. Ja da uzimam a nisu male pare uvek lično odem i odradim testove.
Ma jasno, ali to sve košta goriva i truda.
Opet on kaze ima opcija i da on dodje a da ja platim gorivo mu sto je mozda bolje al dodaje na cenu.msm svakako se dodaje na cenu isao ja ili dosao on.

Ma jasno, ali to sve košta goriva i truda.
Opet on kaze ima opcija i da on dodje a da ja platim gorivo mu sto je mozda bolje al dodaje na cenu.msm svakako se dodaje na cenu isao ja ili dosao on.
Pa možda je to bolja opcija, bar testiraš kartu u svom okruženju sa svojim komponentama...

Da, e sad nz hoce li moj 3900X biti bottleneck za nju...

Prodata vec.
Nista, sta je tu je.
Očito a sto sam i pre znao ima likova koji su spremni online iskeširati pare i ne probajući je...
Ovo postalo ko pre do devojke...

Poslednja izmena:
Ma ko zna zašto je to dobro. Moj ti je savet kupi neku novu karticu i vozi.

Da, e sad nz hoce li moj 3900X biti bottleneck za nju...

Prodata vec.
Nista, sta je tu je.
Očito a sto sam i pre znao ima likova koji su spremni online iskeširati pare i ne probajući je...
Ovo postalo ko pre do devojke...
Ako nije tajna koje su pare bili u pitanju? Sad kad je već prodana.

Nego rece mi lik uskoro izlaze 4070 koje ce biti dosta povoljnije a imat skoro pa iste performanse kao i 3090..nz nesto ne vjerujem u to...24 gige rama ufff...a ove ce imat 12...
1570 bam trazi...puno.
1570 bam trazi...puno.

Prodavac rece da kupac nije ni trazio nikakvs testiranja.Ili se ovaj uplasio mene jer zna da je karta felericna pa izmislio da je prodata 🤣

Poslednja izmena:
^ to je nekih 800€. Mislim da možeš naći na 1000€ 4070ti sa 3god garancije i da ne lupas glavu jel otvarana ili mining radila…. Nije mnogo više ali si miran minimum 3god

bolje, samo sto je i 800 puno za gpu, a kamoli 1000

Za nas sa jeftinijim ulaznicama, Geforce Now bato :)

Dosta je to para za grafičku bez garancije, bolje što nisi uzeo.

Gledao sam dosta videa KrisFix pre i dobivao je dosta rtx 3090 na popravku upravo zbog tog gornjeg sloja memorijskih cipova ispod backplate, koji nemaju hladjenje ili isto je losr i crkavaju od topline...ovde nije rec samo o jednom proizvodjaci nego svi...obicno karta ne baca sliku
E sad cim nesto se puno prodaje po oglasima kao sto ovde 3090 ne prodaje se sigurno sto je dobro.
Kravu koja daje dobro mleko necete prodati.

Losa karta skroz prema ovome, lik je detaljno testirao, 97°C za DRAM čipove je previsoko.

dosta toga je pokriveno u skorašnjim temama:

Ovo je zanimljiv video pa koga zanima nek ppgleda.
Ispada da je 97°C u okviru radne temperature.

Ja te temperature VRAM nisam vidjao na 3080 a valjda su memorijski čipovi isti. Ode do 80-83 stepeni i to je to.

Ja te temperature VRAM nisam vidjao na 3080 a valjda su memorijski čipovi isti. Ode do 80-83 stepeni i to je to.
Odi na amazon ukucaj taj model pa ćeš svašta naći...likovi su prijavljivali temp vrama i do 112 C i stalno pominjali trotolovanje.

Nego ljudi sreća al sreća moja da ja ovu kartu ne uze, jer ovo je baš baksuzan model.
pogledaj gde se nalaze vram cipovi na 3090 i bice ti jasno :D
Upravo to,Mem.čipovi su tik do grafičkog procesora a na ovom modelu je izgleda i traljavo urađeno hlađenje istih kako oko GPU jezgre tako ispod i backplate-a, nisam uspio naći na netu rasklapanje ovig modela...volio bi da sam našao da vidim kako je urađeno hlađenje.
Na amazon su ljudi prijavljivali svakakve probeme vezane za temp vram čipova odnosno nasumično izbacivanje iz igrica i crni ekran.
Al je Gigabyte usr..o sa ovim modelom što mi nema logike jer je hladnjak gigantruozan.

No meni je dovoljno šta je KrisFix rekao za ovaj model i tu se sva priča završava, nek on prodaje nekome tamo ko se ne razume pa će se zaletiti.
Nposljetku opet kažem: krava koja daje dobro mleko nije za prodaju.

Zapravo imam i ja problem ali ne sa memorijom nego sa čipom. Meni je GPU memory junction temperature do 83c ali je Hot spot temperature do 102c, dok je core istovremeno 73c...

Zapravo imam i ja problem ali ne sa memorijom nego sa čipom. Meni je GPU memory junction temperature do 83c ali je Hot spot temperature do 102c, dok je core istovremeno 73c...
Pa koji je problem, ne kapiram?Ako ti uredno radi onda je sve okej :)
Taj model se ovde dosta prodaje po ceni od oko 1600 bam....koji su tvoji utisci?
Za 1000 ima i 4080 na KP
Bar nisu Majnovale ako nista drugo
Po 100x pišem nisam iz Srb.... :/
Sigurno te 4080 nisu rudarile ;)

Bolje ti je da uzmes 4070 nego 3090, vidim da je najjefitija 1650 bam na olx, sacekaj malo da se smire cene i pazari 4070

Kakvo je trenutno stanje i cene, ja bi pre narucio graficku sa aliexpress nego da rizikujem sa polovnjacima na oglasima.

Prilozi

• Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    357.4 KB · Pregleda: 57
  • 1.PNG
    1.PNG
    320.4 KB · Pregleda: 55
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    500.3 KB · Pregleda: 56
Pa koji je problem, ne kapiram?Ako ti uredno radi onda je sve okej :)
Taj model se ovde dosta prodaje po ceni od oko 1600 bam....koji su tvoji utisci?
Pa greje se a ako nećeš da se greje onda se dere :D Mada zavisi od igre, koliko je zahtevna. Ove RTX zezancije maltretiraju grafičku ko FurMark.
Sad sam spustio dodatno undervolt na 0.8mv i 1755 MHz što je sigurno 5% manji fps nego na OC vrednostima, ali je mnogo bolja situacija sada.
Mislim da ovaj kuler i nije toliko loš, nego da ne naleže dobro na čip čim je razlika između GPU i Hot Spot temperatura 25-30 stepeni. Trebalo bi da je oko 15-20 stepeni maks.
Takođe ventiralor je zlo kako je bučan na maks obrtajima.

Trenutno nemam ni pastu ni odgovarajuće padove da bi menjao, imam padove ali su Thermalright Extreme Odyssey 2 mm a ti su čini mi se debeli za ovu kartu.

Generalno sa istim procentom pouzdanosti od čitavih 0% bih kupio i jedno i drugo pošto niti ikad kupujem bilo šta od polovnih stvari niti ikad kupujem neke no-name brendove za koje ni kristalna kugla ne bi mogla da kaže koliko će to lošije raditi od nekog proverenog brenda (a radiće sigurno lošije).

Za mene lično jedino ispravno rešenje je brand new proizvod proverenog proizvođača a drugi kako žele. Postoje i most i ćuprija pa neka svako plati kako mu volja...

Neces majning kartu-pravac radnja i novo.
Hoces polovnu kartu=hoces kartu koja je majnovala.

Ko voli rizike, plati manje ali rizikuje. S tim sto je dosta forumasa prilicno naivno sto se majninga tice, crkavale su karte i koje nikad nisu rudarile, i pre rudarenja...ja sam preturio stotine kartica kroz ruke, i vise sam video crknutih koje nisu rudarile nego onih sto jesu. Naravno, jedno iskustvo nije merodavno za sve situacije, ali malo ta paranoja ide na zivce.

Ko ne voli rizike, plati vise i cao. Ako moze da crkne nova karta, valjda moze i polovna, bilo da je rudarila ili ne.

Poslednja izmena:
Pa greje se a ako nećeš da se greje onda se dere :D Mada zavisi od igre, koliko je zahtevna. Ove RTX zezancije maltretiraju grafičku ko FurMark.
Sad sam spustio dodatno undervolt na 0.8mv i 1755 MHz što je sigurno 5% manji fps nego na OC vrednostima, ali je mnogo bolja situacija sada.
Mislim da ovaj kuler i nije toliko loš, nego da ne naleže dobro na čip čim je razlika između GPU i Hot Spot temperatura 25-30 stepeni. Trebalo bi da je oko 15-20 stepeni maks.
Takođe ventiralor je zlo kako je bučan na maks obrtajima.

Trenutno nemam ni pastu ni odgovarajuće padove da bi menjao, imam padove ali su Thermalright Extreme Odyssey 2 mm a ti su čini mi se debeli za ovu kartu.
A jel imas problema da ti pc mrzne,crni ekran,izbacivanje iz igre i slicno?
Koliko je temp GPU max?

Vrh Dno