Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

@cetverooki ti si bjese imao nekih problema sa grijanjem pa si spustao unutrasnju. Koliko si je spustio od plafona i koliko ti je vanjska odmaknuta od zida?
Da spustao sam unutrasnju, nije bilo ni 5cm. Sad je na 19cm od plafona i radi uredno,
Kad je bila nabijena, uz plafon, brzo je dobijala informaciju da je ugrijala, pa je duvala hladno iako ne zagrije prostoriju, To se najbolje vidi u aplikaciji. Tad prikazije preveliku razliku u odnosu na zadatu temperaturu.
Vanjska je odmaknuta od zida 20cm.

Ja sam danas isprobavao taj hinano i ifeel i to i nista nisam postigao.
Vratio sam app i sta me briga neka se gasi i pali, zimus je odradila odlican posaom necu vise da se cimam sa njom. Podesio sam rad na automatizaciji u aplikaciji i ne diram vise nista

Da javim, konačno mi je zamenjena klima. Radi ave kao do sad. Ono što opet primecujem, je da u normalnom modu radi nom stop, cujem i kompresor i to. U I feel režimu se isključuje. Koji je režim najpogodniji ? Inače kada je na I feel režimu, tu je negde temp, podešena 23, na 24,5 je u stanu. Kada je običan režim, podešena 21, isto je 24,5 u stanu.
Vaša prepoeuka

Zamenjena za istu?Najbolje drzati 2-3 stepena manje u odnosu na onu koju ti hoces.Upali ifeel i najbolje je da stavis fan 3.

Zamenjena za istu?Najbolje drzati 2-3 stepena manje u odnosu na onu koju ti hoces.Upali ifeel i najbolje je da stavis fan 3.
Da da, ista. Racunao mozda ce dati ovu pro verziju, ali nisu. Msm meni ok, stvarno greje super. Lepo su to i pedantno uradili serviseri, mi se ovde svi poznajemo, i nema veze to sad sa Gorenjem, ali kažu inače da svima manje vise izlazi u susret Gorenje kao firma, na kraju vrate i novac, mada je to najlošija kombinacija jer ste platili ugradnju.

Dakle da ipaj držim na i feel ? Ovde svi kažu da tu najviše troši. U kojoj visini da drzim daljinski ?

I ta Energy Se je ok kupovina do 500 evra.Meni pregreje za 3 stepena kada stavim turbo nacin rada ili najjacu brzinu.Potrosnja zavisi od toplotnih gubitaka,ja daljinski drzim ispod klime kada je upaljen ifeel.

IMG_20230327_091326.jpgOvo je najniza potrosnja sa ifeel+eco na obicnom grejanju.Isto spusta kao na al,jedino sto ogranicava brzinu ventilatora na eco opciji.

Total za ovu godinu ti je 11KWh a za taj dan je potrosila 0.12kwh.
Pa ne mozemo te bas uzimati za mjerodavnog jer i ne koristis klimu za grijanje, vec je povremeno upalis, plus koristis i centralno (kako sam razumio iz tvojih postova)
Kada bude radila citav dan i bude jedini izvor grijanja na nesto hladnijem onda nam slikaj

Nije problem.Vise je potrosila.Oko pola kilovata.

Poslednja izmena:
Imam ovu klimu cele zime.
Najbolje radi po mom iskustvu kada je nameštena na 22c i najveća brzina ventilatora(definitivno najbolje rasporedjuje temperaturu u prostorji koja je velika kao moja od 50m2).
Upravo na ovim podešavanjima je najprijatnije(osim malo veće buke unutrašnjeg ventilatora).
Inače definitivno sam shvatio da je auto fan speed moja najveća greška pri upotrebi, to mogu reći nakon iskustva korišćenja ove klime cele zime i isprobavanja svih opcija koje postoje.
Verovanje da je auto fan najbolje rešenje mi je najveća greška! Ai je takodje potpuni promašaj!
U toku cele zime uvek sam koristio ifeel, a daljinac na 1.5m od poda.
U manjim prostorijama verujem da bi medijum ili high bio takodje prijatniji zbog buke ali što veća brzina to bolje zagrevanje i niža potrošnja!

Ja imam energy pro plus (mislim da su slicne) i auto fan sam jako brzo prestao koristiti jer se ne prilagodjava potrebi vec jako brzo spusti na snagu 1 i na 1 radi stalno.
Ja sam grijao manji prostor pa sam fan koristio na vecim minusima fan 3 a na manjim minusima i oko nule 2. Nisam koristio ifeel jer ovaj model ok odrzava temperaturu s tim da se stima 1 stepen nize

Imam ovu klimu cele zime.
Najbolje radi po mom iskustvu kada je nameštena na 22c i najveća brzina ventilatora(definitivno najbolje rasporedjuje temperaturu u prostorji koja je velika kao moja od 50m2).
Upravo na ovim podešavanjima je najprijatnije(osim malo veće buke unutrašnjeg ventilatora).
Inače definitivno sam shvatio da je auto fan speed moja najveća greška pri upotrebi, to mogu reći nakon iskustva korišćenja ove klime cele zime i isprobavanja svih opcija koje postoje.
Verovanje da je auto fan najbolje rešenje mi je najveća greška! Ai je takodje potpuni promašaj!
U toku cele zime uvek sam koristio ifeel, a daljinac na 1.5m od poda.
U manjim prostorijama verujem da bi medijum ili high bio takodje prijatniji zbog buke ali što veća brzina to bolje zagrevanje i niža potrošnja!
Da li mi mozes reci zasto je Al promasaj?Ja samo njega koristim kad upalim grejanje.
Ja imam energy pro plus (mislim da su slicne) i auto fan sam jako brzo prestao koristiti jer se ne prilagodjava potrebi vec jako brzo spusti na snagu 1 i na 1 radi stalno.
Ja sam grijao manji prostor pa sam fan koristio na vecim minusima fan 3 a na manjim minusima i oko nule 2. Nisam koristio ifeel jer ovaj model ok odrzava temperaturu s tim da se stima 1 stepen nize
Kod mene odrzava 2 stepena vise.Mozda je ta razlika manja kad je napolju minus.

Da li mi mozes reci zasto je Al promasaj?Ja samo njega koristim kad upalim grejanje.

Kod mene odrzava 2 stepena vise.Mozda je ta razlika manja kad je napolju minus

Kod mene odrzava 2 stepena vise.Mozda je ta razlika manja kad je napolju minus.
Spora brzina ventilatora ne rasporedi topao vazduh po prostoriji koja je 48m2, AI je možda dobar u prostoriji do 20 m2.
Moje iskustvo pokazuje uvek visoko moduliranje a soba nije jednako zagrejana.

Mozes da pojacas brzinu izduva na al.Ne znam da li ima veze sto vrti ona horizontalna krilca levo desno cim ne moze da ujednaci temparaturu.

Da li vi znate sta je uopste tacno AI ? To je najveca glupost koja postoji.

AI vam je mod gdje klima sama skontava da li prostoriju treba grijati, hladiti, odvlazivati ili samo da radi ventilator.
Pri tom upali sve one gluposti koje klima ima, mlataranja krilaca na sve strane ili ono pracenje osobe da ne puse direktno u vas.

Ne moze nikako manje trositi niti bolje raditi od obicnog rezima grijanja a znamo valjda da zimi treba samo da grije a ljeti samo da hladi i ne treba mi nikakav ai to ukljucivati.
Tako da to vam je samo marketinski trik ili glupost kao sve gluposti koje danas trpaju u razne proizvode a potpuno je bespotrebno.
Prije nego sto neko napise da trosi manje u ai rezimu, ne trosi vala ja sam isprobao vise puta.

Pitanje za korisnike Energy Pro plus modela.Da li je vama stiglo obavestenje da app treba da se azurira?Citajuci specifikacije pise da klima navodno ima funkciju merenja potrosnje struje.

U zadnjih pola godine azurirala se aplikacija nekoliko puta. Medjutim ono je aplikacija univerzalna za dosta uredjaja vezanih za klimatizaciju i grijanje i još koješta. Moze prikazivati potrosnju samo ako to sama klima podržava

Od septembra od kako imam ovu klimu nijednom mi nije stiglo azuriranje.

Ta je i kod mene,ali meni ne moze da se azurira.Pise da je pre nekoliko dana bilo zadnje azuritanje,ali kod mene nece da se azurira.

Poslednja izmena:
Nista ne propustas, zadnje azuriranje je bilo 3. Aprila i dodatti su novi uredjaji za podrsku u aplikaciji, nista vezano za nasu klimu

Cao,

jos sam vise zbunjen posle svih foruma...
Trenutno imam Daikin FTXB35 i prezadovoljan sam ali mi za drugi stan treba klima 12tica, inverter, wifi...

izbor je pao na:
Hisense pro plus 12
Hisense apple pie pro nano 12
Gree muse 12

to je neki budzet od 500/550eur... Lg p12 je preko 600eur itd...

molim vas za pomoc...

Trenutno imam Daikin FTXB35 i prezadovoljan sam ali mi za drugi stan treba klima 12tica, inverter, wifi...

izbor je pao na:
Hisense pro plus 12
Gree muse 12

molim vas za pomoc...
[/QUOTE]
Za 73k možeš da kupiš klimu Japanskog proizvođača koja sigurno bolje radi od ovih koje si naveo u izboru.Velika je razlika u tome kako radi Daikin i ovi modeli koje si stavio u listu želja.Šokiraće te razlika u modulaciji i kulturi rada između te klime koju imaš i ovih koje bi želeo da kupiš.

Poslednja izmena:
Cao,

izbor je pao na:
Hisense pro plus 12
Gree muse 12

molim vas za pomoc...
P12 više ne postoji. To je model koji se proizvodio do pre 4 godine.

E sad ovo što si napisao, imam DAIKIN i prezadovoljan sam, pa bih hteo Hajsens, mi nekako ne ide u istu rečenicu

Pa dobro, hoće čovek da proba malo i drugu stranu.
Mislim da si se ti već odlučio za jednu od te tri, sada samo tražiš odobravanje foruma.
Što se mene tiče, uzmi koju hoćeš. Jeste da nemam nikakva iskustva sa njima, ali eto, dajem moralnu podršku. 😁

Cao,

izbor je pao na:
Hisense pro plus 12
Gree muse 12

molim vas za pomoc...
Ako je prostor manji od 20 kvadrata ne uzimaj hisense jer ne modulira nisko iako je jako dobra klima

Nazad
Vrh Dno