Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Kad zatražiš IDP broj ima efekat samo u slučaju da si korisnik Optike i da onda želiš da pređeš na Yetel optiku . Ako si korisnik ADSL ili VDSL nema nista od tih pogodnosti . Za SBB optiku ti ne treba IDP broj , samo najaviš raskid i to je to , a SBB će ti dati neke pogodnosti .

Znači, pogodnosti od 50%,na celu ugovornu obazu,vaze samo za prelazak sa Mts optike,na Yetel optiku?

Kako ide procedura,kada se u zgradi pojavi mts optika,a korisnici su na Vdsl-u?
Da li ce po automatizmu,prebaciti korisnike sa vdsl-a na optiku,ili svako ponaosob,mora da trazi prebacivanje, i da li za to prebacivanje ,traže produzetak- obnovu ugovora?
Pitah majstore,kada ce da puste optiku od zavrsetka radova,kazu jako brzo.
Koriste optički kabl sa 12 vlakana od Ipana,za dalju infrastrukturu po spratovima.

Poslednja izmena:
Nece po automatizmu vec ce kaciti flajere/reklame i zvati da ponude da se predje na optiku i potpise novi ugovor.

Da li u tom slučaju,daju neke posebne pogodnosti za produzetak ugovora?

Sve zavisi da li imas neku alternativu u vidu SBBa. Verovatno ce ponuditi "losiju" varijantu prvo, pa ako korisnici zatraze IDP broj za prelaz kod drugog operatera, onda ce dati bolju ponudu.
Naravno, IDP broj se dobija nakon isteka ugovora tek, ali im mozes verbalno nagovetiti da ces da predjes kod drugih po isteku ugovora ako ti se ne svidi prvobitna ponuda.

Kako da se dobije IDP broj,kada je korisnik na Vdsl-u.
Prvo mora da predje sa Vdsl-a ,na optiku,a da bi presao,traze obnovu ugovora.
Jedino straśilo, može da bude SBB u zgradi.

To nagoveštavanje prelaska ne znači ništa dok imaš aktivnu UO. Kada istekne UO sutradan u poslovnicu i dobar dan raskidam ugovor , rasčlanjujem sve pakete i prelazim gde hoću . Tada ako nisi na Optici možda dobiješ nešto , ako si na optici i zatražiš IDP broj da bi prešao u Y u 99,99 % dobićeš posle par dana ponudu 24 x 50 % , ako ne dobiješ ponudu , a dobiješ IDP broj možeš ga iskoristiti u roku od 7 dana ili vratiti . Ja da nisam dobio ponudu 24 x 50 % prešao bih u Yetel zbog sporta . Svako od nas ima svoje razloge za i protiv nekog operatera .

Prvo mora da se predje na Mts optiku,sa Vdsl-a,i tu je koska koliko vidim.Traze obnovu ugovora,i tu su izgleda pogodnosti nikakve,pa se mora čekati sledećih 24 meseca,da bi bio u stanju da se dobije Idp broj.
Kakav to sport ima Yetel?

Nisi skapirao, covek rece da mu nisu dali presao bi u Yettel zbog sporta kojeg je imao na mtsu.

Prvo mora da se predje na Mts optiku,sa Vdsl-a,i tu je koska koliko vidim.Traze obnovu ugovora,i tu su izgleda pogodnosti nikakve,pa se mora čekati sledećih 24 meseca,da bi bio u stanju da se dobije Idp broj.
Kakav to sport ima Yetel?
Zaboravi na IDP broj, u ovom kontekstu sam ga koristio kao sinonim za prelaz kod drugog operatera, bez obzira bio na vdslu ili ne. Ako primete da nećeš da produžuješ ugovor i odlaziš kod drugog provajdera vrv će dati bolju ponufu

Plafon tri meseca po dinar,a to je ništa,na ove povećane cene.

Kako ide procedura,kada se u zgradi pojavi mts optika,a korisnici su na Vdsl-u?
Da li ce po automatizmu,prebaciti korisnike sa vdsl-a na optiku,ili svako ponaosob,mora da trazi prebacivanje, i da li za to prebacivanje ,traže produzetak- obnovu ugovora?
Ja znam čoveka koji U zgradi kada je postala dostupna optika samo je tražio da ga prebace i nije potrebno produžavanje ugovora ostalo mu je sve kao što je bilo na vdsl samo dobio 100 umesto 20mbps (isti paket ostao) i nov kabl su lepili na zid i stavili nov ruter, i br. Fixnog je isti samo što je sad išao preko rutera, a i ostalo mu je nekoliko od onih 10 meseci po 50% što je imao pogodnost kada je potpisao vdsl

Poslednja izmena:
To je već puno bolje,jer kada se bez produženja prebaci na optiku,onda po isteku baznog uovora,može da se traži IDP broj.

Ne mora da istekne ugovor ili da se potpisuje novi da bi se tražilo prebacivanje na optiku. Idp može da se dobije i ako se plate penali odnosno benefiti koje je korisnik dobio ( ako ih je dobio) prilikom sklapanja ugovorne obaveze. Samo u poslovnicama najčešće se prave ludi…

Neće prebacivati korisnike na optiku po automatizmu sve dok ne odluče da sve prebace na optiku i ukinu vdsl skroz za taj kraj.

Ja sam pre par dana čuo direktno od agenta da postoje 3 opcije prilikom dolaska optike u zgradu gde su postojeći Telekom ADSL korisnici:
  • ostaneš na ADSL do kraja ugovora pa onda pregovaraš za bolje uslove
  • dobijaš 3 meseca po dinar i prelaziš na optiku sa novim ugovorom
  • preko muljatora iz Teledirekt-a napraviš novi ugovor na 24m na nekog drugog člana domaćinstva i dobiješ 12m po dinar - ali moraš da uzmeš novi telefonski broj (jer je novi pretplatnik). I još jedna sitnica: pre nego što dođu da instaliraju optiku moraš da skloniš svu trenutno aktivnu Telekomovu opremu (ruter, STB...) da ne vide da si stari korisnik
Nije postojala opcija prelaska na optiku bez novog ugovora

Poslednja izmena:
To su urbane legende, montera zanima da instalira uslugu, a da li imas još jedan broj i na njemu ADSL ili možda drugog provajdera skroz, to je totalno nebitno… pa nije on Šerlok da sad istražuje šta ti radis, on uradi ono sto je po nalogu dobio i ode…

Ako već mora produžetak kod prelaska na optiku,i ako mora novo ime korisnika,onda valjda ide i 18 meseci po dinar,preko akvizitera?
Ako mora nov broj,stari bi zbog broja ostavio solo da plaćam,a novi broj bi dobio preko optike?

Poslednja izmena:
Samo prenosim ono što je akviziter meni direktno rekao preko telefona, ne pričam napamet. 18m/1rsd valjda dobijaju samo oni koji prelaze sa SBB. Telefonski broj svakako ide preko optike svima koji potpišu ugovor za optiku. Ne znam šta bi se desilo sa starim tel brojem kada bi želeo da kao novi korisnik imaš novi broj na optici u istom stanu a da ti ostane i stari - to akvizitera nisam ni pitao jer je osoba kod koje je trebalo da uvedu optiku za sada odustala jer nije htela da menja tel broj, a opcija sa 3m po dinar nije bila dovoljno privlačna.

Mislio sam,da u stanu ostane stari bakarni broj,na prvobitni ugovor,a da se ugovor potpise na drugog člana porodice,i on bi dobio nov vlaknasti broj,U stanu bi bila dva broja,jedan solo bakarni,i jedan vlaknasti nov u boksu.

Žali mi se sestra na instalaciju optike.
Imala je SBB dugo i prilikom renoviranja stana sklonjeni su priključci za telefon, ako su uopšte bitni za celu priču.
Elem, razvlačili su optički kabl do kutije maltene preko pola stana ( kod mene kad su radili, gledali smo da to bude što bliže ul vratima) , tu je postavljen i ruter, a onda su joj izbušili zidove kako bi razvukli koaks do ostalih soba, jer navodno tako treba zbog TVa, dobila je 3 Iris uređaja jer navodno ni jedan TV nije smart.
Pa zar ne može WIFI jem da se prenese signal od rutera do irisa?!

Mislio sam,da u stanu ostane stari bakarni broj,na prvobitni ugovor,a da se ugovor potpise na drugog člana porodice,i on bi dobio nov vlaknasti broj,U stanu bi bila dva broja,jedan solo bakarni,i jedan vlaknasti nov u boksu.
Ako tako uradis, kada ti istekne ugovorna obaveza na bakru, mozes da ga otkazes i trazis da ti se fixni broj prenese na ovaj drugi paket sto imas na optici.

Pa zar ne može WIFI jem da se prenese signal od rutera do irisa?!
Moze na dva uredjaja koje telekom daje na optici HW HG8245Q2 i HG8245W5-6T putem WIFI extendera WA8021V5 ali telekom daje samo jedan WIFI extender za 1 din u odredjenim BOX paketima.
Ako hoces vise od jednog extendera moras to da platis 350 dinara mesecno sto je harac.

Sad vidim da na poznatom sajtu ih prodaju za 2500 dinara po komadu sto je prihvatljivo, 2 mogu da se kupe za 4000.

Poslednja izmena:
Moze na dva uredjaja koje telekom daje na optici HW HG8245Q2 i HG8245W5-6T putem WIFI extendera WA8021V5 ali telekom daje samo jedan WIFI extender za 1 din u odredjenim BOX paketima.
Ako hoces vise od jednog extendera moras to da platis 350 dinara mesecno sto je harac.

Sad vidim da na poznatom sajtu ih prodaju za 2500 dinara po komadu sto je prihvatljivo, 2 mogu da se kupe za 4000.
Zar nije u pitanj PL a ne extender?
Ja sam to rešio za drugi stb preko PL i to radi dobro. Mislim da u okviru paketa dolazi jedan par
Inače ne može preko wifi

PLA adapter je bolja solucija ali sad tesko daju i taj jedan. Ja sam ga trazio 2 meseca i na kraju su doneli WIFI extender jer PLA nemaju na stanju.

Kao sto sam napisao gore moze IRIS TV na ova 2 ONT-a i WIFI extenderom, lako se povezuju, ima upstvo na sajtu.

Extender se postavi blizu TV i IRIS TV i lan kablom se povezuju IRIS STB i WIFI extender.

PLA adapter je bolja solucija ali sad tesko daju i taj jedan. Ja sam ga trazio 2 meseca i na kraju su doneli WIFI extender jer PLA nemaju na stanju.

Kao sto sam napisao gore moze IRIS TV na ova 2 ONT-a i WIFI extenderom, lako se povezuju, ima upstvo na sajtu.

Extender se postavi blizu TV i IRIS TV i lan kablom se povezuju IRIS STB i WIFI extender.
Ovo mi nije jasno. To bi značilo da se tv signal prenosi bežično?
Wifi extender bi trebalo samo da prima wifi sigmal.
Ili grešim?

Huawei wifi extender se upari sa Huawei ruterom (oni onda uspostave neki wifi način prenosa između sebe koji sadrži obe mreže a ne samo internet) i bežični signal pretvara u Ethernet kabl za Iris STB, samo tako se IPTV mreža može preneti "bežično" (STB se i dalje kači zicano ali na ekstender umesto rutera)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno