Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Jasno, snašao sam se nego me zanima obavezivanje? Mora se na godinu uzeti pa mjesečno da mi se skida iznos, ne mogu recimo da plaćam pola godine samo (koliko obično koristim telefon :D) Pretpostavljam da mora biti neki minimalan period jer šta ako plaćam par mjeseci pa jedan ne platim i baš u tom mjesecu mi se razbije telefon? :)

Ako plaćaš mesečno, voziš dokle hoćeš. Ali jednom kada kreneš, nema nastavljanja posle - tj. ne možeš da praviš pauze u plaćanju, pa da nastaviš posle.

Možeš da plaćaš koliko želiš, nema minimalnog perioda za plaćanje 😃

Pozdrav svima,
Ako može pomoć. Kupio telefon za suprugu pa pokušavam da aktiviram AC. Apple ID I store su podešeni na USA.
Ako sam dobro shvatio, koraci su sledeći:
1) posaljem sebi gift card kroz store
2) onda idem na redeem gift card?
3) aktiviram ac kroz podešavanja. Posto bi kroz korak dva trebalo da obezbedim sredstva, neće tražiti karticu?

Hvala

Tako je.

Probao sa dve intesine. I oba puta odbija. Moguce jer su billing informacije za USA?
Jel uspeo neko sa intesinom da plati?
Probao i sa mts bankom, ali isti ishod.

Probaj kroz "Apple store", sa apple telefona na kome je taj američki nalog. Ne "App store".
Meni je tako lakše što sam pokupi potrebne podatke o adresi i sličnom i ne traži ništa osim mail-ova ko-kome i broja kartice.
Imam samo Rajafajzen pa ne znam za Intezu da li pravi probleme.

Inteza radi meni internet kartica.

Probaj kroz "Apple store", sa apple telefona na kome je taj američki nalog. Ne "App store".
Meni je tako lakše što sam pokupi potrebne podatke o adresi i sličnom i ne traži ništa osim mail-ova ko-kome i broja kartice.
Imam samo Rajafajzen pa ne znam za Intezu da li pravi probleme.
Bravo, to je to. Ja sam pokušavao kroz app store. Kroz apple store prošla kartica mts banke iz prve. Svi ostali koraci bez problema. Hvala veliko za ukazivanje na grešku u koracima

Pozdrav, prvi put sam kupio jedan Iphone posle godina korišćenja androida. Razmatram da kupim taj apple care. Kad sam prvi put upalio telefon pre 3 dana napravio sam nalog na srpskom regionu, sada vidim da je za taj apple care potreban američki. Već sam vezao svoju visa karticu iz rajfajzena za wallet na tom srpskom nalogu, imam takođe i MasterCard iz mobi banke. Malo mi nije jasno par stvari vezano oko tog aktiviranja i samog plaćanja. Jasno mi je da mora americki nalog, kontam to ću dodati naknadno. Da li ima kakve veze sto sam karticu već vezao za srpski nalog? Kako to da se za aktivaciju traži kartica a neko pominje da ne prihvata našu karticu za U.S tržište? Isto tako neko pominje plaćanje preko gift kartica sa njihovog storea a neko pominje da mu skida direktno sa kartice tu pretplatu? Jel su obe opcije moguće, da li ima razlike u ceni naplate sa jednog ili drugog načina i ostale zavrzlame ako može neko malo bolje da mi pojasni bio bih mu zahvalan.

Nema razlike i koraci su da prvo napraviš nalog na američkom store-u. Tamo ne možeš da vežeš našu karticu, ali možeš da je iskoristiš za kupovinu gift kartice preko njihove web strane https://www.apple.com/shop/gift-cards na kompu ili preko Apple Sore aplikacije koju skines sa App Store-a na taelefonu. Kad je ubacisš u korpu, šalješ je sa tvoje mail adrese na istu, ili, ako želiš, na neku drugu mail adresu. Prilikom plaćanja ubacuješ podatke sa tvoje kartice za plaćanje preko interneta, a za billing adresu upisuješ neku američku i nihov broj telefona (podaci koje si koristio za pravljenje naloga i koje si našao preko google-a ili kako god). Kad praviše nalog, biraj Floridu, Delaware, Minesotu, kao države koje nemaju porez i adresu nekog hotela ili univerziteta.

Loguješ se na telefonu sa američkim nalogo da obaviš kupovinu, a posle se izloguj i koristi naš, ako žališ. Kad ubaciš gift card na tvoj nalog, pokreneš kupovinu Apple Care plus plana i moguće da će odmah da skine sa balansa tvog računa i da neće tražiti broj kartice. Ako traži, opet ubacuješ podatke sa tvoje kartice za plaćanje preko interneta.

opet ubacuješ podatke sa tvoje kartice za plaćanje preko interneta.
Ček, uplatiš gift card na balance i može da se desi da ne prihvati da naplati odatle nego da traži karticu? Malo mi je to konfuzno, zar cela poenta kupovine tih gift kartica je to što ne prihvata naplatu apple care usluge sa naše kartice? Još me jedna stvar zanima-koliko dugo može da se plaća to njihovo osiguranje, ima li neki određeni rok nakon koga više prestaje da važi ili je moguće na primer uplacivati apple care na jedan uredjaj narednih 5 godina?

Nema razlike i koraci su da prvo napraviš nalog na američkom store-u. Tamo ne možeš da vežeš našu karticu, ali možeš da je iskoristiš za kupovinu gift kartice preko njihove web strane https://www.apple.com/shop/gift-cards na kompu ili preko Apple Sore aplikacije koju skines sa App Store-a na taelefonu. Kad je ubacisš u korpu, šalješ je sa tvoje mail adrese na istu, ili, ako želiš, na neku drugu mail adresu. Prilikom plaćanja ubacuješ podatke sa tvoje kartice za plaćanje preko interneta, a za billing adresu upisuješ neku američku i nihov broj telefona (podaci koje si koristio za pravljenje naloga i koje si našao preko google-a ili kako god). Kad praviše nalog, biraj Floridu, Delaware, Minesotu, kao države koje nemaju porez i adresu nekog hotela ili univerziteta.

Loguješ se na telefonu sa američkim nalogo da obaviš kupovinu, a posle se izloguj i koristi naš, ako žališ. Kad ubaciš gift card na tvoj nalog, pokreneš kupovinu Apple Care plus plana i moguće da će odmah da skine sa balansa tvog računa i da neće tražiti broj kartice. Ako traži, opet ubacuješ podatke sa tvoje kartice za plaćanje preko interneta.
Da mogu, dao bih ti 1000 pluseva za doprinos forumu.

Ček, uplatiš gift card na balance i može da se desi da ne prihvati da naplati odatle nego da traži karticu? Malo mi je to konfuzno, zar cela poenta kupovine tih gift kartica je to što ne prihvata naplatu apple care usluge sa naše kartice?
Može, prvu ratu, iako je nekima, na početku, kad je to omogućeno, nastavljalo da skida sa kartice, a ne sa balansa koji je dopunjen kodovima sa gift kartica. Suštinski je nebitno, poenta je da prihvate prvu ratu, počneš da plaćaš i tvoje je da posle samo razmišljaš da imaš dovoljno na tom nalogu. Čak i kad nemaš dovoljno sredstava, pošalju mail i možeš da ga dopuniš tokom sledećih nekoliko dana. To što ti kažeš da ne prihvata usluge naših kartica se odnosi samo na to da ne možeš našu karticu da vežeš za američki nalog, ali možeš sa njom da plaćaš i kupuješ gift kartice.

Još me jedna stvar zanima-koliko dugo može da se plaća to njihovo osiguranje, ima li neki određeni rok nakon koga više prestaje da važi ili je moguće na primer uplacivati apple care na jedan uredjaj narednih 5 godina?

Nekad je bilo dve godine, ali to su izmenili i važi ti dokle god plaćaš, dok god ne otkaže pretplatu.
Your plan coverage may continue beyond 24 or 36 months, on a monthly or annual basis, until canceled.

Da mogu, dao bih ti 1000 pluseva za doprinos forumu.

Hvala 😃

Pozdrav, prvi put sam kupio jedan Iphone posle godina korišćenja androida. Razmatram da kupim taj apple care. Kad sam prvi put upalio telefon pre 3 dana napravio sam nalog na srpskom regionu, sada vidim da je za taj apple care potreban američki. Već sam vezao svoju visa karticu iz rajfajzena za wallet na tom srpskom nalogu, imam takođe i MasterCard iz mobi banke. Malo mi nije jasno par stvari vezano oko tog aktiviranja i samog plaćanja. Jasno mi je da mora americki nalog, kontam to ću dodati naknadno. Da li ima kakve veze sto sam karticu već vezao za srpski nalog? Kako to da se za aktivaciju traži kartica a neko pominje da ne prihvata našu karticu za U.S tržište? Isto tako neko pominje plaćanje preko gift kartica sa njihovog storea a neko pominje da mu skida direktno sa kartice tu pretplatu? Jel su obe opcije moguće, da li ima razlike u ceni naplate sa jednog ili drugog načina i ostale zavrzlame ako može neko malo bolje da mi pojasni bio bih mu zahvalan.
Napravi USA negde gde se ne plaća PDV. Mislim da ja stanujem u nekom hotelu u Oregonu :)
Proveri na net-u gde je bez PDV u USA.
Najlakše ti je preko Apple Store aplikacije. Ne mora da se unosi adresa i slično...
Meni je uvek na američkom nalogu. Srpski sam koristio za neke google aplikacije i Skyshowtime aplikaciju.
Prilikom povratka sa srpskog na američki nalog, moraš opet da aktiviraš kartice u apple pay, sms-om preko banke. U principu sve gotovo za par sekundi. Imam Rajafajzen kartice, ne verujem da se za ostale razlikuje. Uglavnom, ako menjaš nalog, kartica ostane u wallet-u ali mora da se opet aktivira da bi radilo plačanje.

Postoji li neka provera pri aktivaciji AC+ online? U smislu, imam 14 pro aktiviran pre mesec dana, razbio sam touch ili leđa i sad hoću da aktiviram AC+ i da preko toga popravim telefon u recimo Pro Mobiju ili Macoli na račun AC+? Jel moguće izvesti tako nešto?

Radi dijagnostiku uređaja. Ne verujm da će to proći, obzirom da im sistem sve pokazuje i ne možeš staviti isti deo originalni sa drugog polovnog telefona. Postalo je kao sa kolima, potrošene kočnice, idite u servis.

Radi dijagnostiku uređaja. Ne verujm da će to proći, obzirom da im sistem sve pokazuje i ne možeš staviti isti deo originalni sa drugog polovnog telefona. Postalo je kao sa kolima, potrošene kočnice, idite u servis.
Kako radi dijagnostiku? Elem, čak i da radi kako će dijagnostika pokazati pukotinu na touch screenu?

Na istom tom ekranu izbaci obaveštenje da radi dijagnostiku, neki proces traje. E sad kako zna koliko je baterija BH? Ko zna koliko ima senzora telefon za ovo i ono.
Nešto mi je nelogično da imaju takav propust.

Probali smo večeras kod drugara koji je juče kupio iPhone 14 Pro i aktivirao ga juče, da aktiviramo Apple Care+, napravili U.S nalog, stavili adresu iz Minnesote otišli na Apple store i na kompu i na telefonu da kupimo gift card, na zadnjem koraku odbija plaćanje sa dve kartice MasterCard od Uni Credit banke i odbilo je i moju Mts banka karticu isto MasterCard. Probali smo isto da kupimo direktno Apple Care+ bez gift kartica, telefon odradio dijagnostiku, pokazalo se kao eligible, isto zadnji korak plaćanje ne prolazi…Neko slično iskustvo i kako je rešio?

kupite gift card kod preprodavaca ili zovite banko da privremeno skine zabranu za apple.com pa tamo kupite gift card.

Do skoro je OTP bila jedina banka koja je po defaultu ubacila blokadu plaćanja ka Apple sajtu. Nikako ne mogu da shvatim koja im je logika.

Probali smo večeras kod drugara koji je juče kupio iPhone 14 Pro i aktivirao ga juče, da aktiviramo Apple Care+, napravili U.S nalog, stavili adresu iz Minnesote otišli na Apple store i na kompu i na telefonu da kupimo gift card, na zadnjem koraku odbija plaćanje sa dve kartice MasterCard od Uni Credit banke i odbilo je i moju Mts banka karticu isto MasterCard. Probali smo isto da kupimo direktno Apple Care+ bez gift kartica, telefon odradio dijagnostiku, pokazalo se kao eligible, isto zadnji korak plaćanje ne prolazi…Neko slično iskustvo i kako je rešio?
Update-Kupljen apple care po sledecim koracima:
Napravljen novi nalog na iCloud u non tax state (adresa i broj telefona nekog hotela iz tog grada), kao sto je @Dragan992 naveo Minnesota (po preporuci sa foruma), log out sa main apple ID na novi gde je region US, zatim odlazak na apple sajt - support - apple care i kupovina sa pretplatom bez tax-a. Od momenta kada kliknete kupiti dolazite do dela za dijagnostiku telefona, posalju na mejl i uradite je i zatim kliknete na brauzeru send results i nastavljate na deo gde unosite karticu i to je to.
Ono sto je blokiralo kupovinu jeste blokada od strane banke (Unicredit). Pozvao sam ih, resili su u roku od nekoliko sati, zatim sam sproveo placanje preko svoje kartice iz Srbije bez ikakvih problema. Dodatno, zvao sam banku da potvrdim da ce placanje u buduce biti ok i potvrdili su (rece operaterka da je stavila note svakako da je u pitanju mesecna pretplata i da se ne gasi, ne znam da li je uopste potrebno ali sam je zamolio da ubaci u tiket).

Apple care se jos uvek nije pojavio u telefonu, ali je aktivan na Apple sajt.

P.S. Kad se vracate na svoj nalog mozda nece raditi login dok ne vratite region na Srbiju, meni se desilo 1 od dvaput.

Hvala jos jednom!

Kakva je procedura sa kupovinom AC za AirPods s obzirom na to da to nije moguće plaćati na rate nego ide jednokratno?

Nisam siguran da je moguće za AP

Pogledaj u temi za airpods. Burazer je doneo iz USA za malog pa je tamo odmah i uradio gravuru i kupio AC+.
Nešto su opisali da ovde i može i ne može. Nije ni meni najjasnije kada možeš kada ne.

Ne može odavde. Najlakše da daš lozinku nekome sa stranom karticom da odradi.

Moze li neko u privatnoj poruco da mi napise neku legit adresu, nor za Minesotu (ulica, grad, broj i sl) zbog registracije nalogavna US (ako ie sve to uopste neophodno) ili makar screenshot kako to izgleda u podesavanjima.

Izguglaj rendom hotel u Minesoti, navedi njihov kontakt telefon i ulicu. Kada dodjes do dela da ubacis mobilni telefon na koji ti stize poruka, onda stavi svoj mobilni telefon iz Srbije.

Ako sam dobro razumeo AC je besplatan a AC+ se plaća. Kako da iskoristim samo tu besplatnu opciju jer mi ne treba još jedna globa u životu ma kolika ona bila.

Nazad
Vrh Dno