Šta je novo?

Hardver SSD M.2 - 1 TB - storage

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

tesseract

Poštovan
Učlanjen(a)
02.10.2017
Poena
95
Neka preporuka za 1TB M.2 SSD koji bi služio kao sekundarni drive za storage? Poželjno je da ima 5 godina garancije.

Merkam Crucial P3, ali ne znam ima li za te pare nešto bolje, tj. pouzdanije, jer performanse ovde i nisu toliko bitne, koliko da istraje tih 5 godina. Crucial P3 ima QLC i dramless je, ali mislim da za namenu za koju bi služio, to ne bi bilo toliko bitno, više bi služio za čitanje, nego za upis podataka.

Pa ako je storage u pitanju, nema potrebe za M.2, čak ni za SSD. A ni 1TB nije neki storage. Naravučenije, uzmi šta god, radiće pos'o.

Zapravo, cilj je da se rešim svih SATA kablova i HDD-a u kućištu, kao i buke koju isti proizvodi. Tako da želim da pređem na M.2, kad već imam dva slota na ploči. Imam eksterni HDD za backup, tako da ću biti osiguran.

Ja sam uzeo u Monitoru, nema vise na stanju.
Ima jedan problem, dolazi sa tanusnim heatsinkom, dok cita ode na 60c...
Mada sam sa Alija narucio neki heatsink od 7, 8 mm visine. Mislim da visi ne moze stati zbog graficke.

Dolazi sa onim sa slike, nisam merio ali 2mm debeo u najboljem slucaju. Uz plocu sam dobio mnogo bolji heatsink.
Svaki heatsink sto se prodaje na Aliexpress je barem tri puta bolji od heatsinka sto stize uz Apacer.

Nazad
Vrh Dno