Nece nikome vratiti novac ukoliko korisnik sam ne zahteva raskid na stetu pruzaoca usluge i insistira na povracaju sredstava. A jednostrana izmena uslova je svakako solidan osnov za takav raskid.
Upravo to. Naravno da neće vratiti novac. Potpuno je legalno pokušati promeniti ugovor ako dođu do zaključka da usled promenjenih okolnosti trpe znatnu finansijsku štetu, ali to mora biti uz saglasnost druge strane. Ukoliko druga strana nije saglasna i ako pokrene zahtev za raskid ugovora to su dužni da ispune, ne može i jare i pare. Ne mogu odmah u startu da sugerišu nekome da se unapred saglasio sa njihovom samovoljom, u smislu ako prođe, prođe... Taj ton mi se nikako nije svideo. Uslovi ugovora svakako nisu u skladu sa onim kako je paket i dalje predstavljen i na osnovu čega se velika većina ljudi i odluči da ga kupi:
"Usluge u Evropi
1x Bilo gde u Evropi da se zadesiš, čak i na ostrvu
Paketom su pokrivene sve zemlje Evrope uključujući i ostrva, bez ikakvih dodatnih troškova.
1x Brza popravka da odmah nastaviš svoj put
Obezbeđena je manja mehanička popravka na lokaciji gde je zatražena usluga (zamena/punjenje akumulatora, popravka/zamena gume, dopuna goriva) na teritoriji pokrivenoj paketom.
1x Ako to ne rešava stvar, šlepamo te do našeg servisa
Ukoliko nije moguće otkloniti kvar na licu mesta, obezbeđen je šlep vozila do najbližeg partnerskog servisa koji može otkloniti kvar, sa prevozom svih putnika.
1x U servisu ti pokrivamo popravku do 200€
Plaćena popravka vozila u vrednosti do 200 EUR (rad servisera plus delovi). Ukoliko trošak popravke prelazi 200 EUR, korisnik može doplatiti.
Ukoliko cena ili vreme popravke ne odgovara korisniku, vrši se povratak vozila i putnika na željenu adresu u Republici Srbiji, bez dodatnih troškova.
1x Dok popravka traje, ti i putnici odmarate u hotelu
Hotelski smeštaj do 48h u maksimalnom iznosu do 50 EUR po osobi na dan, u toku trajanja popravke vozila.
1x
Ako ne želiš popravku, šlepamo auto a tebe vozimo kući
Ukoliko cena ili vreme popravke ne odgovara korisniku, vrši se povratak vozila i putnika na željenu adresu u Republici Srbiji, bez ograničenja u kilometraži i dodatnih troškova.
1x Ko želi dalje, VOZZi pokriva troškove putovanja
Nastavak putovanja vozom, autobusom, avionom, ili bilo kojim drugim prevoznim sredstvom, VOZZi pokriva troškove za sve putnike u vrednosti do 50 EUR po putniku."
Prema onom gore podvučenom, da se zaključiti da je povratak vozila u Srbiju bezuslovan, a prema uslovima koriščenja baš i nije. Plus, u uslovima koliko vidim se ne spominje mogućnost povratka vozila u Srbiju ukoliko niste zadovoljni cenom, nego isključivo ukoliko popravka nije moguča.
I da ne idem preduboko u temu, odnosno da skrećem sa osnove moje ideje. Kupio sam što sam kupio, nisam čitao, i da sam pročitao verovatno bih kupio. Nije poenta to iako mi se ne sviđa taj model poslovanja, da se ne ponavljam. Poenta je što se ne slažem sa tim da korisnicima usađuju u glavu unapred da je potpuno legalna jednostrana promena ugovora i na taj način ih podsvesno obeshrabruju da ostvare svoja legitima prava.