Šta je novo?

Kako procesor telefona utiče na kvalitet fotografije?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
vivo-X90-Pro-ZEISS-jednoincna-glavna-kamera.jpg

Kako procesor telefona utiče na kvalitet fotografije?​

Svi znamo da prilkom fotografisanja ima mnogo faktora koji utiču na kvalitet, ali koji je uticaj procesora na finalni kvalitet fotografije?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/kako-procesor-telefona-utice-na-kvalitet-fotografije/

Prvo, naslov uopšte nije odgovorajući, jer u pitanju PR tekst i sve vreme se govori samo o Vivo telefonima.

Drugo, AI tehnologija će tek u budućnosti pokazati šta može...

Treće, ako je sve tako bajno, zašto telefone ne koristite za snimanje svojih video prezentacija, već ulažete velike resurse u profesionalnu video opremu? Retoričko pitanje...

OK, jedini faktor koji ima smisla kod kamera na telefonima jeste mobilnost, ali kvalitet bilo koje kamere na telefonu nije ni blizu optike i senzora koje imaju full frame DSLR aparati i odgovarajući objektivi. Znam da sam izašao vam teme, jer je tema "kako procesor telefona utiče na kvalitet fotografije", ali isto tako ste i vi izašli van teme jer ste u obzir uzeli samo jednog proizvođača koji vam je platio PR tekst, koji usput ima i slovnih grešaka, i to u prvih par rečenica.

Uključite i ostale proizvođače kada su ovakve uopštene teme/naslovi u pitanju, da bismo mogli da steknemo kompletnu sliku. Ili promenite naslov u "Kako procesori kod Vivo telefona utiču na kvalitet fotografije", ili pojasnite i kako procesori kod telefona proizvođača Samsung, Apple, Xiaomi, Honor, Relami i ostalih utiču na kvalitet fotografija.

Razumem da je to pisano laički da bi prosečan čitalac mislio da je procesor ili grafički čip zaslužan za obradu fotografija, ali to je apsolutna zabluda. Pandorinu kutiju je otvorio Snapdragon 680, gde se ispostavilo da je ovde ključan ISP i vreme je da se o tome konačno piše. ISP ima uticaja na konačni rezultat fotografije, iako je podjednako bitno sa kakvim čipsetom je uparen, ali kvalitet samog senzora kamere igra ključnu ulogu.

Ja dok sam imao Xiaomi telefon (redmi 8) sam imao oni neku portovanu G-cam aplikaciju koja je radila fotografije jako jako kvalitenije od fabričke aplikacije. Isti procesor, samo različit program koji koristi taj procesor.

Prvo, naslov uopšte nije odgovorajući, jer u pitanju PR tekst i sve vreme se govori samo o Vivo telefonima.

Drugo, AI tehnologija će tek u budućnosti pokazati šta može...

Treće, ako je sve tako bajno, zašto telefone ne koristite za snimanje svojih video prezentacija, već ulažete velike resurse u profesionalnu video opremu? Retoričko pitanje...

OK, jedini faktor koji ima smisla kod kamera na telefonima jeste mobilnost, ali kvalitet bilo koje kamere na telefonu nije ni blizu optike i senzora koje imaju full frame DSLR aparati i odgovarajući objektivi. Znam da sam izašao vam teme, jer je tema "kako procesor telefona utiče na kvalitet fotografije", ali isto tako ste i vi izašli van teme jer ste u obzir uzeli samo jednog proizvođača koji vam je platio PR tekst, koji usput ima i slovnih grešaka, i to u prvih par rečenica.

Uključite i ostale proizvođače kada su ovakve uopštene teme/naslovi u pitanju, da bismo mogli da steknemo kompletnu sliku. Ili promenite naslov u "Kako procesori kod Vivo telefona utiču na kvalitet fotografije", ili pojasnite i kako procesori kod telefona proizvođača Samsung, Apple, Xiaomi, Honor, Relami i ostalih utiču na kvalitet fotografija.
Druže, piše lepo na kraju teksta da je PR saopštenje. Nismo mi pisali

Nazad
Vrh Dno