Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Šta kupiti?
LG S75Q (41.000rsd) ili SONY HT-G700 (47.000rsd)?
Do sada nisam imao iskustva sa soundbarovima. Koristio bih ga najviše za gledanje filmova i utakmica.
Da li su ova dva modela dobar izbor, ili imate neki bolji predlog za ovaj budžet.
Unapred zahvalan😁
Ja sam poslusao preporuku kolega iz grupe za Samsung Q600B za 44k firma na Mo**r
Za sad odusevljen koliko nema kablova naspram starih Z5500.
Mislim da je bas bas glasan sistem, nisam smeo veceras probavati na max, sutra test.
Jako cist zvuk i dobar bas pored polu produvanih Z5500, nesto probija kad se pojacaju pri max odavno.
Ako te nesto zanima pucaj.
Sutra ide neki tehno na max da vidim kako trese komsije 😀

Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Mislim da ti je za te pare odličan SAMSUNG HW-B650 3.1

Pozdrav svima. Planiramo da uzmemo neki soundbar i posto nismo audiofili potreban nam je jeftiniji sistem (do 20.000din) koji bolje docarava souround zvuk nego nas stari LG tv (43UK6500MLA) a moze da se uzme u Gigatronu (zbog odredjenih popusta koje imamo tamo).

Zbog, prostora vise bi nam odgovarao bolji 2.0 nego losiji 2.1 sistem a vidim da je ovde preporucen Sony HT-SF150 u tom cenovnom rangu. Da li bi neki od LG 2.1 modela (zato sto imamo LG tv) bio bolji izbor (recimo LG SQC1)? Panasonic, Philips, Sharp?

Takodje kako najbolje povezati soundbar? Tv podrzava, opticko, hdmi arc, Bluetooth i kosriscenje internih zvucnika tv-a zajedno sa optickim izlazom.

Stvarno nismo upuceni, pa je svaka pomoc dobrodosla.
A neka preporuka za nas sa jeftinijim ulaznicama 🙂

A neka preporuka za nas sa jeftinijim ulaznicama 🙂
Ja imam LG SJ2 sto je bukvalno ista stvar kao i SQC1 i generalno sam zadovoljan. Vufer nije preglasan, taman se dopunjuje sa soundbarom. Jedina mana, na sta i ne mogu previse da se zalim su visoki tonovi, to je slaba tacka. Ali ponavljam za ove pare nema mane 😀
Svakako je dobra opcija LG soundbar jer se lepo upari sa LG televizorom (isto i moj slucaj) pa mozes da upalis da ti i TV i Soundbar sviraju zajedno pa je zvucna slika malo bogatija 🙂

Zbog prostora i male dece, vise bi mi odgovarao neki 2.0 sistem inace ce klinci stalno da cackaju i zatrpavaju subwoofer igrackama koji je na podu. Za Sony HT-SF150 citam da je dobar izbor za te pare pogotovo za nezahtevne korisnike kao sto smo mi. Za LG sam pitao eventualno ako je sam sistem bolji od ovog Sony-ja ponajvise zbog mozda nekih prednosti sto je i tv LG.

Zbog prostora i male dece, vise bi mi odgovarao neki 2.0 sistem inace ce klinci stalno da cackaju i zatrpavaju subwoofer igrackama koji je na podu. Za Sony HT-SF150 citam da je dobar izbor za te pare pogotovo za nezahtevne korisnike kao sto smo mi. Za LG sam pitao eventualno ako je sam sistem bolji od ovog Sony-ja ponajvise zbog mozda nekih prednosti sto je i tv LG.
Pazi Vufer je mali, moj mali je stavio neke igracke proed ali ne smeta 😀

Ne brine mene sto bi on stavio igracke na njega (a onda je pitanje koliko dolazi do izrazaja ako je zatrpan igrackama) vec da sam woofer ne strada a problem je i gde bi ga stavili. Za 2.1 sistem (sa odvojenim wooferom) bi se odlucili ako u rangu do 20000din postoji nesto sto je bas dosta bolje od ovog Sony-ja (ili nekog drugog 2.0 sistema).

Danas uzeh Samsung HW-B650 za komp - umesto Hisense HS205.
Q800A mi nazalost nije odgovarao zbog velicine sub-a i orijentacije driver-a, pa je nasao novog vlasnika - u spavacoj sobi je subwoofer zbog klinca bio "visak".
Uopste nije los za cifru koliko kosta. Odlicno radi u nearfield varijanti - standard mode. Sub je prilicno artikulisan i solidno integrisan. Ne spusta se previse nisko - ali i bolje tako nego da brljavi.

Primetih i jednu stvar koja ne ide sLJamsungu na cast - BT latency je daleko veci nego na Hisense. Totalno je neupotrebljiv za bilo sta osim za muziku. Sa Hisense je moglo cak i da se igra - isto kao i sa Sony WH1000XM3 sluskama.

Poslednja izmena:
Meni otisao izlaz centralnog zvucnika na Logitech Z5500 i posto ne uspevam da nadjem nikoga ko bi se pozabavio sa tim, razmisljam da ih zamenim i ako jos uvek radi kao 4.1.
Na prvu sam mislio da ga zamenim sa Z906, posto nemam ni jedan vidljivi kabal svi su razvuceni kroz zidove, pa bi instalacija bila lagana. Sad mi se svidela opcija S HW-B650+ SWA 9200 i dobijam isto 5.1 za slicne novce.
Ne znam da li se mogu porediti te dve opcije? Koristio bih za filmove i muziku, u slucaju Samsunga verovatno i za svakodnevno gledanje TV.
Z5500 sam bas retko koristio prilikom gledanja TVa.

Meni otisao izlaz centralnog zvucnika na Logitech Z5500 i posto ne uspevam da nadjem nikoga ko bi se pozabavio sa tim, razmisljam da ih zamenim i ako jos uvek radi kao 4.1.
Na prvu sam mislio da ga zamenim sa Z906, posto nemam ni jedan vidljivi kabal svi su razvuceni kroz zidove, pa bi instalacija bila lagana. Sad mi se svidela opcija S HW-B650+ SWA 9200 i dobijam isto 5.1 za slicne novce.
Ne znam da li se mogu porediti te dve opcije? Koristio bih za filmove i muziku, u slucaju Samsunga verovatno i za svakodnevno gledanje TV.
Z5500 sam bas retko koristio prilikom gledanja TVa.
Ne mogu da ti opišem koji je ovo komfor posle Z5500
Meni daljinac na Z5500 nikad nije radio kako treba.. Ujutro se probudim kažem Alexa play rock music, upali se soundbar krene žurka, nema cenu bukvalno ko dete 10g osećaj 😃

Jos jedna stvar primecena na B650.

Postoji tih shum na subwoofer-u. Nije u pitanju zujanje niti brum (kao posledica ground loop-a ili slicno), vec white ili pink noise na niskim frekvencijama - slicno zvuku koji se koristi za merenje/kalibraciju subwoofer-a. Cuje se samo uz aktivan audio signal - u "leru" se ne cuje.

Ako je nivo glasnoce izvora na 100% - vrlo tesko do nemoguce je primetiti i to kad znas sta tacno da slusas.
Ako se nivo glasnoce izvora znacajno smanji, pojaca znacajno na soundbar-u (preko 30) i pridje subwoofer-u (a to je use case kada se koristi u near field varijanti sa kompom) onda moze da se cuje dok ide neki tih pasaz u audio materijalu - fade in/out kod muzike recimo.

Nije problem u ovom primerku - prijavljuju ljudi to i za razlicite modele i isti slucaj je i sa zamenom koju su dobili.
Negde se pominje "resenje" instaliranjem novog firmware-a, ali bih rekao da se to odnosi na slucaj kada se ovo cuje i u "leru"..
Vrlo moguce je da se slicno desava sa mnogim modelima, ali ljudi ne primete jer ne koriste pomenuti use case. Na Q990B konkretno - to se ne desava. Mislim ni na Q800A - moze da potvrdi kolega forumas.

Prakticno resenje je vrlo jednostavno - koristiti volume control samog soundbar-a, a ne izvora - u mom slucaju PC-ja.
Naravno, 99% korisnika soundbar-a uvek i koristi takav use case + ne sedi na metar od subwoofer-a 🙂

Sto se tice kvaliteta zvuka - bas dobar odnos cena/kvalitet 👍
Lepo je sto se danas za relativno nisku cifru moze dobiti takav zvuk.

Poslednja izmena:
Naloziste me sad uzimam 😆 Dolazi mi drugar iz USA uskoro , reci cu mu da potera jos dva satelita vidim da su 108$ na Amazonu. Meni ce biti vezani na TV preko HDMI, a verovatno cu i na komp preko optickog posto imam sve razvuceno vec.

Ti si pretpostavljam vezan preko optickog. Znas li da li je primetan sum i preko hdmi-a kada se simultano pojacava tv i bar?
Meni vufer na Z5500 zuji na leru odavno, gasim ga cesto na prekidac posto me to nervira.

Poslednja izmena:
Definitivno smo odlucili da to bude 2.0 sistem, prosto nema mesta u dnovnoj sobi za subwoofer a posto nismo audiofili i soundbar nam iskljucivo treba zbog televizije (i eventualno da sa telefona pustimo neku deciju pesmicu preko bluetooth-a) nebi davali vise od 20K za njega. Pritom zivimo u zgradi, oko nas su porodice sa malom decom i bebama pa svako izivljavanje sa glasnocom nebi bilo u redu, niti smo mi i sa glasnocom televizora preterivali. Nije meni problem da poduplam sumu ali kad nam ne treba tako nesto. Bitno nam je da je zvuk bolji od zvucnika ugradjenih u TV, da bar donekle osetimo/cujemo prostiranje zvuka i kao sto rekoh zbog pustanja pesmica preko bluetooth-a.

Gigatron nam odgovara zbog popusta kojeg zena ima tamo ali moze i sa KP do 20K, pa ako neko ima predlog (sem onog Sony-ja) za neki 2.0 ili 2.1 (gde je subwoofer ugradjen u soundbar) slobodno pisite posto mi stvarno nismo upuceni niti pratimo razvoj soundbarov-a 🙂

Definitivno smo odlucili da to bude 2.0 sistem, prosto nema mesta u dnovnoj sobi za subwoofer a posto nismo audiofili i soundbar nam iskljucivo treba zbog televizije (i eventualno da sa telefona pustimo neku deciju pesmicu preko bluetooth-a) nebi davali vise od 20K za njega. Pritom zivimo u zgradi, oko nas su porodice sa malom decom i bebama pa svako izivljavanje sa glasnocom nebi bilo u redu, niti smo mi i sa glasnocom televizora preterivali. Nije meni problem da poduplam sumu ali kad nam ne treba tako nesto. Bitno nam je da je zvuk bolji od zvucnika ugradjenih u TV, da bar donekle osetimo/cujemo prostiranje zvuka i kao sto rekoh zbog pustanja pesmica preko bluetooth-a.

Gigatron nam odgovara zbog popusta kojeg zena ima tamo ali moze i sa KP do 20K, pa ako neko ima predlog (sem onog Sony-ja) za neki 2.0 ili 2.1 (gde je subwoofer ugradjen u soundbar) slobodno pisite posto mi stvarno nismo upuceni niti pratimo razvoj soundbarov-a 🙂
Onda je SONY najbolji u toj prici 🙂

Naloziste me sad uzimam 😆 Dolazi mi drugar iz USA uskoro , reci cu mu da potera jos dva satelita vidim da su 108$ na Amazonu. Meni ce biti vezani na TV preko HDMI, a verovatno cu i na komp preko optickog posto imam sve razvuceno vec.

Ti si pretpostavljam vezan preko optickog. Znas li da li je primetan sum i preko hdmi-a kada se simultano pojacava tv i bar?
Meni vufer na Z5500 zuji na leru odavno, gasim ga cesto na prekidac posto me to nervira.
HDMI koristim. Nije vezano za tip konekcije jer nije klasicna interferencija - subwoofer nema fizicku vezu sa izvorom, a na soundbar-u nema nikakvog shuma.

Ako koristis volume control na soundbaru iliti TVu, s ne na TV boxu (izvor na max) nece ti smetati 100%.

Stalci su konacno gotovi za Q990b tacnije za zadnje zvucnike. Malo sam razvukao ali konacno gotovo 😊. L profili su oblozeni izolacionom samolepljivom trakom materijali korisceni sve sto je bilo na stanju 😁 osim metalnih ploca debljine 1cm 24x24 R50 secene na CNC mada je mogao i radius R60.
Rupe za sraf sam busio na kraju zbog trake.
Nucio preko aliexp duze kablove za napajanje pa da ih sakrijem malo.

Prilozi

• IMG_20230317_192137.jpg
    IMG_20230317_192137.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 68
  • IMG_20230316_182655.jpg
    IMG_20230316_182655.jpg
    187.9 KB · Pregleda: 67
  • IMG_20230316_175451.jpg
    IMG_20230316_175451.jpg
    201.8 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20230316_174402.jpg
    IMG_20230316_174402.jpg
    368.1 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20230316_173643.jpg
    IMG_20230316_173643.jpg
    261.3 KB · Pregleda: 68
Nešto sad razmišljam oko PC i soundbar koji format zvuka mi šalje PC sa 1070 spojena na LG Oled65c11 HDMI 2.1 kablom?
Ako pustim film sa Dolby Atmos dal PC šalje taj format sa TV na soundbar koji je spojen preko HDMI eARC?

Nešto sad razmišljam oko PC i soundbar koji format zvuka mi šalje PC sa 1070 spojena na LG Oled65c11 HDMI 2.1 kablom?
Ako pustim film sa Dolby Atmos dal PC šalje taj format sa TV na soundbar koji je spojen preko HDMI eARC?
PC salje ono sto mu se "kaze" da salje. Ako hoces Atmos na soundbaru - mora da se ukljuci pass-through za signal, da ne radi dekodiranje, vec da salje bitstream. Konkretno u MPC-HC se u LAV filterima za zvuk to podesava.

Narucen Sony, sa popustima izasao svega 9500din. Za te pare mislim da nebi nasao nista bolje za ono sto nama treba.

Uzeo si sony ht-sf150? Javi kakav je u poređenju sa tv zvučnicima, možda bi uzeo i ja za tv.

Stalci su konacno gotovi za Q990b tacnije za zadnje zvucnike. Malo sam razvukao ali konacno gotovo 😊. L profili su oblozeni izolacionom samolepljivom trakom materijali korisceni sve sto je bilo na stanju 😁 osim metalnih ploca debljine 1cm 24x24 R50 secene na CNC mada je mogao i radius R60.
Rupe za sraf sam busio na kraju zbog trake.
Nucio preko aliexp duze kablove za napajanje pa da ih sakrijem malo.
Super ovo izgleda! Ja ipak razmišljam da ih kačim na zid.
Može AE link za kablove? Hvala.

Pošto sam jako zadovoljan kako radi Samsung HW-Q600b uzeo bi još jedan za drugi TV u kući.
Da li je posle ovog Sony HT-SF150 najbolji 2.1 izbor nešto tipa ovi Samsung HW-B450, B550?
Pošto jako volim bas gde god da slušam muziku bojim se da bi mi ovaj Sony bio previše slab.
Edit
B450 ispada kao opcija vidim ima neko platno umesto plastike napred to je užas pored dece.
B550 deluje kao win win?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno