Šta je novo?

Hardver ploča i memorija za 13600KF

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Jel ima neko ideju do kada će ovako cene sa matičnim pločama da divljaju, ploča MSI PRO Z690 A DDR4 bila je 190€, sada je 280€, Tomahawk DDR bio 260, sada ga prodaju za 340€-370€...
Nude mi MSI PRO Z690 A DDR4 WIFI za 245€, kao to je dobra ponuda.
Nisam pametan za tu MSI WIFI ploču.
CPU 13600KF sam poručio preko KP za 310€, kao poslaće sledeće nedelje, ne treba mi grafika.

Pokrenuo sam danas prvi put Cinebench r23, gledao sam temperature, i vrlo brzo su došle na 85c, a nakon negog vremena i na 90C, kada se računar ugasio.
Postavio sam postavke u biosu da se računar gasi ako cpu dođe do 90C,
Da li si možda probao kod sebe @RingeRaja Cinebench, koje su ti temperature i da li si u biosu podesio da se računar gasi ako dostigne određenu temp?

Obrni ventilatore da izvlače vazduh na gore. Neka stoje kako stoje, samo ih okreni za 180 da guraju na gore, ne na dole. Pa neka prolazi vruć vazduh kroz napajanje, makar će izaći napolje. Ovo što duva na dole ne znam koliko je efikasno... možda grafici da hladi memoriju. :)

A ovo za gašenje na 90C... Banuj onoga ko ti je to rekao da radiš. Ako ubiješ cpu ovih dana visokom temp pored raznih zaštita, odmah ideš u dvoranu slavnih. :)

Sam sam odmah to podesio, niko mi nije rekao 😁 Nisam imao želju da eksperimentišem previše, snage svakako ne fali, to za šta koristim računar trenutno teško zagreje cpu na 60C

Pokrenuo sam danas prvi put Cinebench r23, gledao sam temperature, i vrlo brzo su došle na 85c, a nakon negog vremena i na 90C, kada se računar ugasio.
Postavio sam postavke u biosu da se računar gasi ako cpu dođe do 90C,
Da li si možda probao kod sebe @RingeRaja Cinebench, koje su ti temperature i da li si u biosu podesio da se računar gasi ako dostigne određenu temp?
Već sam negde napisao, ne radim te sintetičke testove uopšte.
Važno mi je da nemam problema u radu sa softverom koji mi je instaliran, a neki bench mi je handbrake, jer njegovim pokretanjem, kada krene da "žvaće" neki HD video materijal, sva jezgra idu na 100%, što se vidi u kom god softveru da pogledaš (npr. HWInfo), ali i u Task Manageru.
Temperatura CPU-a, a i bilo koja druga mi nije do sada išla preko 71 stepeni, što mi je dovoljno.

Vrh Dno