Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Promenjen je paket u SBBu 22.02.2023. na D3 START DIGITALNI.
Sad mi stoji ova dokupljena opcija a ništa nije dokupljeno.
Opera Snapshot_2023-02-25_141127_mojsbb.rs.png
A deaktivacija je moguca tek nakon 30 dana od aktivacije.
Zna li neko šta ovo znači?

I meni isto tako stoji vec 2 meseca, ali nista mi nije stiglo da platim, i cemu sluzi to?

Eon MS je multiscreen platforma, to znaci da mozete da gledate eon na do tri mobilna uredjaja (telefon, tablet, racunar), mislim da su svi korisnici SBB-a i oni sa najnizim paketima dobili ovu uslugu dzabe

Pozdrav svima.Da li neko ima broj nekog SBB akvizitera u Nišu,aprila ističe fiksni i tv ugovor kod MTS na adresi gde treba da se preselim pa bih iskoristila akciju 12 meseci po 1 din?Na toj adresi do sad nije bilo paketa sa netom😂.

Imamo li insajdera na forumu? Imam jedno pitanje oko sirenja opticke mreze na Dedinju. Ako ima nekoga, molim da mi se javi u pm.

Pozdrav svima.Da li neko ima broj nekog SBB akvizitera u Nišu,aprila ističe fiksni i tv ugovor kod MTS na adresi gde treba da se preselim pa bih iskoristila akciju 12 meseci po 1 din?Na toj adresi do sad nije bilo paketa sa netom😂.
Za prelazak sa telekoma na sbb akviziteri nude ugovor 18 meseci za 1 dinar na 30 meseci ugovor.Veoma je povoljno.

Da li u Cisco ruteru EPC3928S mogu da vidim i da podesim snagu kojom radi WI FI.Da li treba da se logujem kao admin ili ne.Da li postoji ta opcija podešavanja kao kod MTS rutera Transmiting power u procentima.

Koliko ja znam ,nema, ali imas opciju da skeniras etar u tvom stanu i izaberes kanal koji je najcistiji za emitovanje 2,4GHz signala

+381 62 432538 Mihajlo

Do danas sam bez problema koristio Exe Net mobilnu aplikaciju za televiziju na SBB internetu, ali je od danas slika siva, i pojavljuje se poruka "Proverite internet konekciju".
Kada uređaj povežem na MTS prenos mobilnih podataka, sve uredno radi.
Zna li neko kako da ponovo proradi na SBB internetu?

Poslednja izmena:
Molim da mi se javi u poruci neko ako ima SBB i zivi u naselju Stepa Stepanovic imam par pitanja ali ne bih da idem u off na temi.

Jel prošlo ovo za raskid zbog izbacivanja kanala nekome?

Meni je ova u poslovnici odmah krenula priču kao ne ne mogu vam napraviti raskid bez plaćanja penala, sve je po ugovoru mogu se menjati kanali, i dalje imate preko 180. Rekoh po ugovoru možda i jeste ali nije po zakonu samo vi pravite zahtev za raskid. I napravila je. To je bilo danas, videćemo šta će biti od ovoga.
evo sad su me zvali sa pricom nemate pravo da raskinete, mozete da podnesete ZVANICAN zahtev za raskid. rekoh ja sam i bio da podnesem zvanican raskid ali ste vi prevaranti. i na pitanje sta sad, proslo je mesec dana pa nece proci novi zahtev sam dobio naravno neki oblik pakosnog smeha. eto da znate sa kim imate posla. od danas dobijaju svako jutro lepu poruku na twiter profil.

Pisano je vec ovde koji papir treba da se odnese i na koji clan zakona da se pozove i poneses opremu i sve zavrsis odmah.

Kad odes usmeno da trazis raskid, oni to zavedu kao reklamaciju i vacare vas na ove fore. Ovo su pokusavali i mts i SBB.

Imam čudan problem, neki kanali su mi čudni nekako su na srednjem delu ekrana je ok a levo i desno se širi slika. Ili kad ide slika, krajevi se uvijaju. To se dešava samo na nekim kanalima tipa MTV, Palma Jagodina, HRT... Bio čovek iz sbb-a zamenio mi eon i konekcije neke i opet isto. N akraju nešto reče da su možda na istom nekom kanalu ti programi... problem nije rešen ali ne smeta mi jer ionako ne gledam te kanale, sem MTV-a mada njega pustim da samo peva ne gledam

Pisano je vec ovde koji papir treba da se odnese i na koji clan zakona da se pozove i poneses opremu i sve zavrsis odmah.

Kad odes usmeno da trazis raskid, oni to zavedu kao reklamaciju i vacare vas na ove fore. Ovo su pokusavali i mts i SBB.
Sve je to lepo, ali meni nisu hteli da prihvate papir. Cekam odgovor oko raskida, posto sam te prve sto su me zvali odbio.

Да ли неко користи сбб услугу и има еон бокс са двб-ц антенским улазом а да га може користити без антенског кабла тј да вуче све преко лан кабла? Да гледа уживо програм а не испочетка тј ако премота пар секунди.

@gvlada Definiši nam preciznije šta misliš pod "SBB uslugu"? Pošto jeste do sada bilo gomile primera da su ljudi sa "Eon van mreže" paketima (koji rade preko interneta na mestima gde ne postoji SBB infrastruktura) dobijali isti taj KAON model Eon boxa (koji jelte ima DVB-C tjuner) ali je bio setovan u "OTT" umesto u "HYBRID" režim i DVB-C tjuner mu služio za ukras... tu su dakle i live i premotavanje funkcionisali isto: kao HLS stream. Dakle isto parče hardvera ima 2 režima rada, zavisi kako ga setuje SBB.

Dakle ako pod "SBB usluga" ne misliš samo na "SBB kablovska mreža" onda je to odgovor. I da misliš na "u mreži" uslugu i pakete "optičarima" su valjda uveliko počeli sve više da uvaljuju da gledaju TV uslugu preko LAN kablova, bez pristupa DVB-C signalu... i tu je onda nebitno koji model Eon boxa su ti doneli, ako su setovani i rade u OTT režimu.

Да, хвала. Мислио сам да неко има оптички сбб а преко њега добије еон бокс са двб-ц а он ради само преко лан кабла. Нисам знао за "двоструке аршине" истог уређаја. Овде у Нишу сбб преко оптике даје уређаје са двб-ц и повезани су коакс кабловима, као што то раде супернова и ехе нет.

Nije tema o EONu, ali kako ne postoji tema o EONu, da ne otvaram novu, od danas mi ne radi EON preko browsera na MTS internetu, jel to nešto novo?

Evo tema za EON mobilni servis (tzv.multiscreen)

Uzgred i meni je veceras iznenada prestao da radi EON na mobilnom telefonu.

Edit: upravo proradio 😀

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Da li neko ima broj od akvizitera iz Beograda? Istice mi ugovor za 2 dana pa vagam da li da ostanem u SBB-u, u pitanju je stan koji se izdaje.

Ukoliko neko sa foruma radi u SBB-u, zamolio bih ga da mi se javi u PP.

Ponovo imaju neke radove, kada sam zvao korisnički automat kaže od ponoći do 6 časova Čukarica i Vidikovac, kao i NS i Požarevac. Pre 7 dana su takođe imali radove od ponoći do 6 časova. Zato je tu mts vdsl backup koji je uptime 365 dana godišnje, ili ako budu radovi budu 1x u godinu dana u trajanju od 2 sata. Možda će sbb ponovo da poveća brzine, pošto samo net nije u funkciji oba puta, a dvb-c radi normalno i sada, a i tada kada su bili radovi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno