Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Lepo radi, nema nikakvih problema.
Na S23 Ultra sigurno je još bolje u odnosu na S22 Ultra jer su stranice ekrana manje zaobljene :)
Znaci odziv, tacnost rade ok, to mi je mnogo bitnije jer za otkljucavanje ima par opcija a za olovku to je sto je. Na note 10+ sam pokusao da stavljam neke zastite otisak radi manje vise ok ali olovka brljavi plus zapinje. Svakako kupujem WSD samo da vidim kako i gde(ima vise opcija pa da vidim kako i sta), zna li neko ko je kupovao WSD kolika je postarina i carina na onih oko 45e sa mobilefun-a? Sada koristim original smart view preklopnu i ok je ali je glomazna pa bi presao na neku zastitu bez preklopa(narucio par sa alija) ali nikako bez zastite na ekranu mada na Note10+ nisam imao zastitu i koristio sam nillkin super frost shield(tako nekako) i dva puta mi je spasila telefon od vrlo ozbiljnih padova dok je manjih padova bilo vise i nikad nista telefonu. Note 10+ je jako dobro napravljen i cvrst telefon nadam se da su i sa S23U ponovili isto.

Znaci odziv, tacnost rade ok, to mi je mnogo bitnije jer za otkljucavanje ima par opcija a za olovku to je sto je. Na note 10+ sam pokusao da stavljam neke zastite otisak radi manje vise ok ali olovka brljavi plus zapinje. Svakako kupujem WSD samo da vidim kako i gde(ima vise opcija pa da vidim kako i sta), zna li neko ko je kupovao WSD kolika je postarina i carina na onih oko 45e sa mobilefun-a? Sada koristim original smart view preklopnu i ok je ali je glomazna pa bi presao na neku zastitu bez preklopa(narucio par sa alija) ali nikako bez zastite na ekranu mada na Note10+ nisam imao zastitu i koristio sam nillkin super frost shield(tako nekako) i dva puta mi je spasila telefon od vrlo ozbiljnih padova dok je manjih padova bilo vise i nikad nista telefonu. Note 10+ je jako dobro napravljen i cvrst telefon nadam se da su i sa S23U ponovili isto.
Imaš 2 opcije za poštarinu, jeftiniju (3-10 radna dana) od oko 3,5€ i skuplju (1-3 radna dana) mislim da beše oko 22€ ili tako nešto

Eto. Ovo je moja poslednja kupovina i od Samsunga i od Gigatrona.
Sta ti je Samsung kriv sto su ovi pajseri u Gigatronu nesposobni? Da neces mozda Samsung da ti da telefon za dzabe? :D
Dva totalno razlicita entiteta, Samsung osim marketinga, u Srbiji, nema neka velika ovlascenja, pogotovo kod preprodavaca. Da si porucio preko njihove mobilnitelefoni.rs stranice pa i da razumem.

SmartSwitch-em i kablom prebacene stvari, ali Viber i Whatsapp nema Boga da nateram da prebaci stvari iz backup-a. Odlican je S23, ja sam odusevljen.

SmartSwitch-em i kablom prebacene stvari, ali Viber i Whatsapp nema Boga da nateram da prebaci stvari iz backup-a. Odlican je S23, ja sam odusevljen.
Mhm, i ja dosta cesto cackam zenin telefon, mnogo mi je zanimljiv. Doduse, posle s22u, s23u nije neka ogromna razlika u dizajnu pa nemam neki wow efekat, ali kad uzmem njen s23, bas je velika razlika. S23u definitivno lepsi, ali ima nesto u tom obicnom.

А апликације где се траже додатне верификација, типа wallet, банка и остало? То све мора од нуле?

Da li je nekom ova prva nadogradnja S23 Ultra osakatila Reddit? Meni secka konstantno.

Koliko se secam i ja sam se mucio sa whatsappom (viber poruke nisam prebacivao) i na kraju sam uradio export poruka da l' u neki fajl ili poslao mailom, tako nesto i onda to uvezao na drugi whatsapp. Nije kao backup i restore klasican ali imas sve poruke na jednom mestu. Davno bese pa nemoj me drzati za rec.

Da li je nekom ova prva nadogradnja S23 Ultra osakatila Reddit? Meni secka konstantno.
Zvanicna reddit aplikacija? Meni nikad nije dobro radila, ni na note 10+, ni s22u ni sad na s23u, oni su tek posebna prica.
Boost for reddit 🤘

Da, zvanična. Meni je radila ok kad sam uzeo telefon. Posle ovog update baš loše. Ali samo ona, sve ostalo super. Ceo sistem deluje još fluidnije.

Konačno sam preuzeo telefon u Gigatronu, nakon više dana cimanja sa njima i Samsungom koji je malo pomogao pa se telefon iznenada ipak "stvorio", a račun izdat uz telefon iako su prethodno govorili da ne mogu da izdaju račune zbog pada sistema čak i ako fizički dobiju telefone.

Uzeo sam Samsungov punjač 45W, zelenu kožnu masku u Samsung servisu u Galeriji (nešto slabije trenutno ima tih zelenih po radnjama, oni imaju i cena je 6999, dok je recimo u Positive Line-u 7999, obe radnje rade pod franšizom inače) i u Outfittersu u Ušću stavili mi fusion foliju samo na ekran, cena 4990, ima na par mesta mehurića, reče da će to samo da legne kroz dva-tri dana najviše, kad se osuši tečnost koju koriste prilikom lepljenja, a ako ne bude nešto ok, prvih mesec dana menjaju besplatno.

Sutra sledi transfer podataka i isprobavanje :)

Samsung1.jpg
Samsung2.jpg

Samsung3.jpg
Samsung4.jpg

Stigao mi je Lime s23 8/256 iz pre-ordera.
Čekao me u radnji par dana, i zvali su me, samo se ja ne javljam na nepoznate tajlandske brojeve, a trebao je tek sledeće nedelje. Ne lezi vraže, maska koju treba gratis da dobijem, nije stigla, tako da sam kupio neku za prvu pomoć, samo da se usudim da ga držim uopšte, a pošto sam trapav, ništa bez maske :))
Zeznuli su me za porez, jer mi je datum na računu kad sam ga dobio, ne kad sam ga naručio (rok za poreski odbitak je bio 15.2), tako da ima toga i van Srbije...

Inače sam zadovoljan veoma telefonom. Bas značajna razlika u odnosu na s20fe u svakom pogledu, i manji je dosta, ekran i kamera su mnogo ispred.

Vidim da ima dva modela punjaca od 45w, T4510 i TA845. U cemu je razlika i koji je najbolje uzeti za S23U?

Ima li neko ovde da ga je uzeo u Yettel-u sada ovih dana posle 16.2 posle pre-order-a?
Mislim na S23 Ultra 256/512GB
Ako ima, da li ga je kupio uz paket Total 40 ili neki drugi?

Ima li neko ovde da ga je uzeo u Yettel-u sada ovih dana posle 16.2 posle pre-order-a?
Mislim na S23 Ultra 256/512GB
Ako ima, da li ga je kupio uz paket Total 40 ili neki drugi?

Preskupo... Jeftiniije je kupiti S23 Ultra u A1 uz Neo23 + Total 40 u Yettelu bez telefona nego telefon u Yettelu uz Total 40 paket...

Ako se već odlučiš na tu kupovinu, moža je bolje za 100 dinara više mesečno (telefon + paket) uzeti Total Data...

Ako se već odlučiš na tu kupovinu, moža je bolje za 100 dinara više mesečno (telefon + paket) uzeti Total Data...

Drugo nešto me interesuje u vezi te kupovine/porudžbine.

Još jednom pitanje, da li je neko posle pre-order-a 16.2 kupio/naručio S23 Ultra 256/512GB uz paket Total 40 kod Yettel-a?

Ima li uopšte među nacijom takvih kupaca?

Barem jedan?

Sta ti je Samsung kriv sto su ovi pajseri u Gigatronu nesposobni? Da neces mozda Samsung da ti da telefon za dzabe? :D
Dva totalno razlicita entiteta, Samsung osim marketinga, u Srbiji, nema neka velika ovlascenja, pogotovo kod preprodavaca. Da si porucio preko njihove mobilnitelefoni.rs stranice pa i da razumem.
mobilinitelefoni.rs je roamingov sajt nema veze sa samsungom. Iako je telefon naručen preko Gigatrona i dalje se radi o Samsungovom proizvodu, naručenom u pre-orderu koji Samsung organizuje, ne roamimg ili CT kao uvoznici, već Samsung, tako da jesam indirektno i Samsungov kupac. I pročitaj pod 5 šta je Samsumg odgovorio a šta sam ja njima napisao.

I da, napisao je nego iznad da je nakon Samsungovog urgiranja, Gigatron ipak pronašao telefon.

Prilično me iritira jedna stvar, probaću da objasnim, pa ako ne uspem, snimiću.

Uključeni su mi gestures. Ako imam otvorene Gmail i Firefox i radim trenutno u Firefoxu, pa svajpujem nagore, S23 mi pomeri Firefox udesno, umesto da ga ostavi u sredini. Kako da ga zadržim u sredini?

Evo da probam da objasnim fotkama:

čitao sam nešto na B92 i hoću da izađem, pa svajpujem nagore i B92 odmah ode udesno:

MVIMG_20230225_115012.jpg

A ja hoću da ostane u sredini, ovako:

IMG_20230225_115014.jpg

To je i meni na S20, izuzetno me nervira.

Na AOSP Androidu je po defaultu centrirana poslednja korišćena app, zašto bi to menjali 🤦‍♂️

Nazad
Vrh Dno