Šta je novo?

Windows ne butuje nakon uninstall-a ATA channel

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
....
nakon sto sam uradio uninstall ATA channel u win 10, i resetovao komp,, nije vise uspeo da podigne, win, odlazi u recovery, gde ne uspeva da popravi greske.
Probao sam restore, ali nakon restora isto se desava.
Proverio sam sa live win 10 i svi fajlovi su tu, izgleda normalno

Šta ti je pobogu to tebalo daradiš. ? SATA i PATA su deo ATA standarda. Ugasiš ATAi sve ostalo zajedno. Sada jedino da probaš "In place upgrade" sa botabilnog USB-a.

Šta ti je pobogu to tebalo daradiš. ? SATA i PATA su deo ATA standarda. Ugasiš ATAi sve ostalo zajedno. Sada jedino da probaš "In place upgrade" sa botabilnog USB-a.
Reinstaliran Win, moze da se zatvori tema.
Ploca ima 6 sata, prikacena su regularno 4 diska, ponekada dodam i 5 disk privremeno i to je radilo OK.
Probao sam juce neki stari 1tb hdd, kao peti, i sistem ga nije video ni u disk management-u.
Disk se normalno vidi u biosu, vidim disk i kada podignem live win x sa Strelec usb. Obrisao sam mu iz live Wi particije i kreirao novu, disk je ispravn, ali kada podignem Win, nema ga.
Jedno od predlozenih resenja je bilo uninstall ATA channell. i da Win prilikom sledeceg podizanja instalira ispocetka....
Nije dozvolio nikakav upgrade sa bootabilnog USB.

A taj disk se nije video u Exploreru ili se nije video ni u Disk Manager/3rd party aplikacijama?

A taj disk se nije video u Exploreru ili se nije video ni u Disk Manager/3rd party aplikacijama?
Iz Windowsa koji je bio instaliran na SSD, disk se nije video u disk management(naravno ni u exploreru), ali kada podignem live win 10, sa Strelec usb, onda isti disk vidi u disk management.

Vrh Dno