Qiza
Slavan
- Učlanjen(a)
- 30.12.2014
- Poena
- 285
Ili TA pećiVrv zbog nize tarife, ispada da su klime nocu radile na max.
Ili TA pećiVrv zbog nize tarife, ispada da su klime nocu radile na max.
Ovo kad su bili hladni dani morao sam da pojačam na 25, jer imam jedan spoljni zid, tako da je bila ledara na 24 stepena. Teško da ona može efikasno da greje na -5, a deklarisana je na -15.Probacu i to ali mi bas ne uliva puno poverenja. Pazi ja im to necu prezaliti i trazicu da menjaju klimu uopste me ne zanima, klima koja se reklamira da sprecava izduv hladnog vazduha a ona kao da je ukljucena na hladjenje e pa necemo tako da se igramo, prvo nije jeftino placena a da me neko jase i pravi budalom za pare pa nisam ja milioner pa da mogu da menjam klimu svaku sezonu dok ne ubodem odgovarajuci model.
Najvise bih voleo da sam mogo da kupim Gree Amber ali da dajem 130.000 dinara za klimu ne pada mi napamet.
Pogledajte prilog 376863
Moraćeš da se ganjaš sa njima, da pretiš tržišnom inspekcijom, jer u ovoj zemlji ništa nije moglo da prođe lepim. Oni će uvek naći razlog da ti ne uvaže garanciju.Ja cu isto da krenem u proces da vidim sta mi je ciniti, jer u razgovoru sa Elcomtrade vidim da nema puno vajde a lepo u ponedeljak zovem Gigatron pa cu da vidim sa njima sta je ciniti.
Jos su genijalci rekli da klima nije dobro ugradjena jer je bio njihov serviser i on je na osnovu samo sto je pogledao reko da klima nije dobro montirana. Samo me zanima kako on to moze da zna da li je ona dobro montirana ili nije ako ona radi pa radi, na hladjenju super nemam zamerki ali grejanje je bas katastrofalno, sada kada su bili ti ladni dani ja sam digo na 28 da bi radila i zagrejala dve sobe.
Kad krene da duva hladno da li se turbina okreće istom brzinom kao i kad greje ili je slabiji izduv kada kažeš duva hladno.To pitam uvek da li je podešena na Heat ili Auto mod.MIDEA Klima uređaj inverter MB-12N8D6.WIK
Imam ovaj model klime i nisam zadovoljan nikako sa njome, tipa stavim temperaturu 24 stepena i ona neko vreme radi dobro i onda posle pocne da duva ladno. To vidim po potrosnji koja je prikazana na klimi, dok radi i dok duva toplo prikazuje da je potrosnja 0.3-0.4 kw a kada udje u taj rezim da duva ladno ona prikazuje 0.0.
Sta raditi u vezi iste?
Klima je u garanciji uzeta u Gigatornu proslog leta a uvoznik je Elcomtrade, u komunikaciji sa strucnjacima iz servisa mi kazu pa dignite temperaturu na 30 stepeni i onda nece duvati ladno sto naravno mogu nije problem ali onda modulacija i niza potrosnja cao zdravo dovidjena a racun kada stigne ce me srce opali.
Kazite i vi neku rec pre nego sto je sekirom nacepam za potpalu.
Okrece se turbina ali dosta slabije i oseti se kako izduvava hladno i da podesena je na Heat/Auto.Kad krene da duva hladno da li se turbina okreće istom brzinom kao i kad greje ili je slabiji izduv kada kažeš duva hladno.To pitam uvek da li je podešena na Heat ili Auto mod.
Može, mislio je na heat/autofanNe moze da bude heat/auto. Ili je auto mod, ili heat mod.
Isto se desava sada i na 25 kada je podesena.To znači da održava temperaturu, ali pošto okreće samo turbinu ima se utisak kao da izduvava hladan vazduh. Pokušaj da je podesiš na 25 stepeni, trebalo bi da bude bolje.
Može, mislio je na heat/autofan
Podesena je na grejanje a turbina je na auto, nisam podesavao brzinu kojom ce da se okrece nego sama klima neka regulise.Ne moze da bude heat/auto. Ili je auto mod, ili heat mod.
Aj probacemo sada i tako da vidimo sta ce da bidne. Hoce sada da duva toplo ili ce opet zeza.Primetio sam da taj autofan nije baš od neke pomoći, jer nekada preslabo duva. Probaj da podesiš fan na 60% fiksno. Ona će ionako smanjiti izduv sama kada dostigne odgovarajuću temperaturu.
Probaj da postaviš fiksno fan pa da vidiš kako će biti. U svakom slučaju moraš podići temperaturu pogotovo ako greješ dve sobe.Aj probacemo sada i tako da vidimo sta ce da bidne. Hoce sada da duva toplo ili ce opet zeza.
Problem je sto ona ne dostigne tu temperaturu u prostoriji, nego mi se cini da je termostat koji ima u klimi da je preblizu podesen i da zato pravi problem.
Podigne krilca i duva hladno? Ili je to ono pre nego što se ugasi kad dostigne temperaturu pa duva minut, dva sa podignuta krilca? Kolika je temperatura u sobi (realna)?Probaj da postaviš fiksno fan pa da vidiš kako će biti. U svakom slučaju moraš podići temperaturu pogotovo ako greješ dve sobe.
Kod mene je malopre bila podešena na 23 stepena, podigla krilca i duva hladno.![]()
To ti je to. Iskreno, ja nisam testirao ovu opciju.Jos kada bi to ovaj model klime imao ali ima opciju follow me koji prikazuje na daljincu temperaturu u prostoriji i salje signal svaka tri minuta, bar tako pise u uputstvu.
Cime si se grejao prosle godine?Opet cu da.se hvalim.sa racunom i potrosnjom..3.200din tj.skoro 40%.(po evidenc.lepse polovine)manje nego prosle godine.i.isto vreme..i to pored poskupljenja struje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari