Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

MIDEA Klima uređaj inverter MB-12N8D6.WIK​

Imam ovaj model klime i nisam zadovoljan nikako sa njome, tipa stavim temperaturu 24 stepena i ona neko vreme radi dobro i onda posle pocne da duva ladno. To vidim po potrosnji koja je prikazana na klimi, dok radi i dok duva toplo prikazuje da je potrosnja 0.3-0.4 kw a kada udje u taj rezim da duva ladno ona prikazuje 0.0.

Sta raditi u vezi iste?

Klima je u garanciji uzeta u Gigatornu proslog leta a uvoznik je Elcomtrade, u komunikaciji sa strucnjacima iz servisa mi kazu pa dignite temperaturu na 30 stepeni i onda nece duvati ladno sto naravno mogu nije problem ali onda modulacija i niza potrosnja cao zdravo dovidjena a racun kada stigne ce me srce opali.

Kazite i vi neku rec pre nego sto je sekirom nacepam za potpalu.

Evo i ja imam problem sa istom klimom, samo što je kod mene u pitanju 9000 btu, mada imam i 12000 btu.

Vidim da nisam jedini koji se žali i da će imati mnogo reklamacija na ovaj model. Kod mene devetka neprestano ide u defrost mode. 12-ica mi ok radi, a hladniji vazduh izduvava kada postigne odgovarajuću temperaturu. Probaj da je podesiš na 25 stepeni, nadam se da ćeš tako rešiti problem.

Ne znam šta da ti kažem sem da smo se jako *****ali što se tiče te klime.

Probacu i to ali mi bas ne uliva puno poverenja. Pazi ja im to necu prezaliti i trazicu da menjaju klimu uopste me ne zanima, klima koja se reklamira da sprecava izduv hladnog vazduha a ona kao da je ukljucena na hladjenje e pa necemo tako da se igramo, prvo nije jeftino placena a da me neko jase i pravi budalom za pare pa nisam ja milioner pa da mogu da menjam klimu svaku sezonu dok ne ubodem odgovarajuci model.

Najvise bih voleo da sam mogo da kupim Gree Amber ali da dajem 130.000 dinara za klimu ne pada mi napamet.

Screenshot (93).png

Ta Gree je vise za hladnije predele.Nije za malo toplije predele i za prelazni period jer ne ide ispod 500w na grejanju.

Probacu i to ali mi bas ne uliva puno poverenja. Pazi ja im to necu prezaliti i trazicu da menjaju klimu uopste me ne zanima, klima koja se reklamira da sprecava izduv hladnog vazduha a ona kao da je ukljucena na hladjenje e pa necemo tako da se igramo, prvo nije jeftino placena a da me neko jase i pravi budalom za pare pa nisam ja milioner pa da mogu da menjam klimu svaku sezonu dok ne ubodem odgovarajuci model.

Najvise bih voleo da sam mogo da kupim Gree Amber ali da dajem 130.000 dinara za klimu ne pada mi napamet.

Pogledajte prilog 376863
Ovo kad su bili hladni dani morao sam da pojačam na 25, jer imam jedan spoljni zid, tako da je bila ledara na 24 stepena. Teško da ona može efikasno da greje na -5, a deklarisana je na -15.

Neću im ni ja prežaliti, krećem u proces reklamacije od ponedeljka. Samo neka mi neko kaže da je normalno da mi pali defrost na +10, napenaliću ga!

Ja cu isto da krenem u proces da vidim sta mi je ciniti, jer u razgovoru sa Elcomtrade vidim da nema puno vajde a lepo u ponedeljak zovem Gigatron pa cu da vidim sa njima sta je ciniti.

Jos su genijalci rekli da klima nije dobro ugradjena jer je bio njihov serviser i on je na osnovu samo sto je pogledao reko da klima nije dobro montirana. Samo me zanima kako on to moze da zna da li je ona dobro montirana ili nije ako ona radi pa radi, na hladjenju super nemam zamerki ali grejanje je bas katastrofalno, sada kada su bili ti ladni dani ja sam digo na 28 da bi radila i zagrejala dve sobe.

Ja cu isto da krenem u proces da vidim sta mi je ciniti, jer u razgovoru sa Elcomtrade vidim da nema puno vajde a lepo u ponedeljak zovem Gigatron pa cu da vidim sa njima sta je ciniti.

Jos su genijalci rekli da klima nije dobro ugradjena jer je bio njihov serviser i on je na osnovu samo sto je pogledao reko da klima nije dobro montirana. Samo me zanima kako on to moze da zna da li je ona dobro montirana ili nije ako ona radi pa radi, na hladjenju super nemam zamerki ali grejanje je bas katastrofalno, sada kada su bili ti ladni dani ja sam digo na 28 da bi radila i zagrejala dve sobe.
Moraćeš da se ganjaš sa njima, da pretiš tržišnom inspekcijom, jer u ovoj zemlji ništa nije moglo da prođe lepim. Oni će uvek naći razlog da ti ne uvaže garanciju.

Ne mogu da kažem, ona moja 12ica radi, ali kada je baš hladno moram da dignem temperaturu na 25 stepeni da bi bilo prijatno, a u pitanju je jedna soba od 15ak kvadrata sa spoljnim zidom.

MIDEA Klima uređaj inverter MB-12N8D6.WIK​

Imam ovaj model klime i nisam zadovoljan nikako sa njome, tipa stavim temperaturu 24 stepena i ona neko vreme radi dobro i onda posle pocne da duva ladno. To vidim po potrosnji koja je prikazana na klimi, dok radi i dok duva toplo prikazuje da je potrosnja 0.3-0.4 kw a kada udje u taj rezim da duva ladno ona prikazuje 0.0.

Sta raditi u vezi iste?

Klima je u garanciji uzeta u Gigatornu proslog leta a uvoznik je Elcomtrade, u komunikaciji sa strucnjacima iz servisa mi kazu pa dignite temperaturu na 30 stepeni i onda nece duvati ladno sto naravno mogu nije problem ali onda modulacija i niza potrosnja cao zdravo dovidjena a racun kada stigne ce me srce opali.

Kazite i vi neku rec pre nego sto je sekirom nacepam za potpalu.
Kad krene da duva hladno da li se turbina okreće istom brzinom kao i kad greje ili je slabiji izduv kada kažeš duva hladno.To pitam uvek da li je podešena na Heat ili Auto mod.

Kad krene da duva hladno da li se turbina okreće istom brzinom kao i kad greje ili je slabiji izduv kada kažeš duva hladno.To pitam uvek da li je podešena na Heat ili Auto mod.
Okrece se turbina ali dosta slabije i oseti se kako izduvava hladno i da podesena je na Heat/Auto.

Podesena je da greje a brzina turbine je na auto nisam pomerao da li ce da vrti brzinom od 50, 70 ili koliko vec.

Poslednja izmena:
To znači da održava temperaturu, ali pošto okreće samo turbinu ima se utisak kao da izduvava hladan vazduh. Pokušaj da je podesiš na 25 stepeni, trebalo bi da bude bolje.

Može, mislio je na heat/autofan
Isto se desava sada i na 25 kada je podesena.
Ne moze da bude heat/auto. Ili je auto mod, ili heat mod.
Podesena je na grejanje a turbina je na auto, nisam podesavao brzinu kojom ce da se okrece nego sama klima neka regulise.

Primetio sam da taj autofan nije baš od neke pomoći, jer nekada preslabo duva. Probaj da podesiš fan na 60% fiksno. Ona će ionako smanjiti izduv sama kada dostigne odgovarajuću temperaturu.

Primetio sam da taj autofan nije baš od neke pomoći, jer nekada preslabo duva. Probaj da podesiš fan na 60% fiksno. Ona će ionako smanjiti izduv sama kada dostigne odgovarajuću temperaturu.
Aj probacemo sada i tako da vidimo sta ce da bidne. Hoce sada da duva toplo ili ce opet zeza.

Problem je sto ona ne dostigne tu temperaturu u prostoriji, nego mi se cini da je termostat koji ima u klimi da je preblizu podesen i da zato pravi problem.

Auh sunce ti, ja u dnevnoj drzim 21, ponekad 22, kad kupamo djecu onda 23, al to je već da u kratkim ne možeš živjeti...

Aj probacemo sada i tako da vidimo sta ce da bidne. Hoce sada da duva toplo ili ce opet zeza.

Problem je sto ona ne dostigne tu temperaturu u prostoriji, nego mi se cini da je termostat koji ima u klimi da je preblizu podesen i da zato pravi problem.
Probaj da postaviš fiksno fan pa da vidiš kako će biti. U svakom slučaju moraš podići temperaturu pogotovo ako greješ dve sobe.

Kod mene je malopre bila podešena na 23 stepena, podigla krilca i duva hladno. :rolleyes:

Probaj da postaviš fiksno fan pa da vidiš kako će biti. U svakom slučaju moraš podići temperaturu pogotovo ako greješ dve sobe.

Kod mene je malopre bila podešena na 23 stepena, podigla krilca i duva hladno. :rolleyes:
Podigne krilca i duva hladno? Ili je to ono pre nego što se ugasi kad dostigne temperaturu pa duva minut, dva sa podignuta krilca? Kolika je temperatura u sobi (realna)?

Hisense pro plus na akciji u ananasu 63 hiljade.Klima je super (ide do 250w na al smart+ifeel)

Ukljucite ifeel opciju pa probajte kako drzi temperaturu. Ovako vam senzor u klimi meri temperaturu a gore je vazduh topliji i brze dostize tih 23C.

Jos kada bi to ovaj model klime imao ali ima opciju follow me koji prikazuje na daljincu temperaturu u prostoriji i salje signal svaka tri minuta, bar tako pise u uputstvu.

Kod nekih klima se zove follow me kod nek ifeel.To je isto samo drugi naziv.

Ja sam probao i pokazuje kao da mi je u sobi 25 stepeni sto nema veze sa vezom, jer kao daljinski onda meri temperaturu prostorije i prikazuje stvarno stanje.

Ja sam zamenio gree muse za tu midea extreme, boljka joj je to sto kada dostigne temp i vise ne moze da modulira kompresor da podigne krilca, ali i dalje duva, to duvanje zna da pravi neprijatan osecaj jer nije to ono kontrolno duvanje kao kod gree npr vec dosta jace, takodje zna da ide u kontrolni df nakon odredjenog vremena kada duva kao sto sam opisao kada je napolju npr 15 stepeni. Ja sumnjam da nisu vakumirali sistem, ali i kod drugara se ova klima ponasa isto tako pa ne znam sta da mislim. Nadam se da cete resiti problem pa nam javite sta ste i kako uradili.

Ljudi koji su meni ugradjivali klimu su ispostovali bukvalno sve stavke koje su se ticale ugradnje, od vakumiranja sistema do punjenje gasom i merenje... jedino sta nisu uradili da postave anti-vibracione gume ispod klime ali to mi ne smeta toliko koliko ovo sto klima duva kako ona hoce a ne kako je programirana. Znaci ako sam joj ja zadao 24 stepena i proverom na termometru pise da mi je u prostoriji 23 stepena onda znaci da treba da radi dok ne postigne tu temeperaturu ako ne moze da je postigne onda treba da radi konstantno da duva toplo, ono sto sam do sada video da se ona ne ponasa ni po jednom parametru kako treba. Ali kako to bilmezima iz servisa dokazati, posto oni na sve imaju odgovor samo da ne salju ljude na teren i da ne bi morali da uvaze garanciju.

Ili ja ne znam da koristim inverter klimu ili je ovo citava serija felericna... trece nema.

Nazad
Vrh Dno